Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 7 z 15    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Další
Autor Zpráva

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Naprosto v pohodě. Co jsem se bavil s klukama, co jezdí busy 18M, tak vymotat se s kloubem je snažší, než s 15M.
Ještě doplním, že jela kolem 7:30. Nejprve projela přes Brandlovu a podruhé mi pod nosem projela u Grandu a svištěla si to s kurzovkou 43/600 směr Slatina.
Jako perlička bylo, že na zastávce čekalo asi "deset miliard" študáků na trajf t-31/t-33 a zpod viaduktu přijížděla tato 3618 a v davu to zašumělo, že se svezou tím novým kloubákem... Jaké pak bylo zklamání, že jen projela. I pár nadávek směrem k DP padlo.
To fakt nešlo jet až v sedle? ](*,)

3725
28 úno 2006 19:00
ReZ píše:
Psal jsem vedle, šlo o 3618.

A jak zvládl tu piditočnu? Já jsem tam jel s patnáctimetrovým Solarisem a měl jsem omletou pravou stranu od živého plotu...

2965
tam, kde mám postýlku...
Psal jsem vedle, šlo o 3618.

873
07 čer 2006 12:14
Brno
Určitě ne rozberaný. Jelo to po vlastní ose po Masné okolo 10h směr Slatina. :wink: Ev.č. jsem si nezapamatoval.

1632
19 led 2014 12:31
Brno - Maloměřice a OBŘANY
Ve slatinské vozovně stojí jeden vůz 31Tr - jde o "rozebranou" 3629 nebo o jiný SOR??
/Slatinou jsem dnes projížděl po delší době, tak že nevím, jak je tam dlouho...

3989
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Jenom taková malá technická, rovné žluté faje krom 3625 si vozí i 3642. Doufám, že neobjevuju Ameriku :roll: .

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
morgul píše:
No, zítra by to mohlo vyjít v deníku a o pár dní později večer v hlavních zprávách na nově a škodovka by si tohle hezky rychle rozmyslela.

Tiše, nepřivolávejme to :mrgreen:

Můj nový web o severním okolí Brna

439
16 led 2015 11:18
Kéž by i při běžném nakupování v obchodech platilo, že záruční oprava musí být hotová do 14 dnů. sarcastic

Teď je ale otázka, jestli se ty náhradní díly, kvůli kterým je tenhle vůz odstaven, používají na odstraňování záručních vad. :idea:

186
19 zář 2007 19:46
No, zítra by to mohlo vyjít v deníku a o pár dní později večer v hlavních zprávách na nově a škodovka by si tohle hezky rychle rozmyslela.

335
21 dub 2009 20:30
Podepsanou smlouvu jsem sice na webu nenašel (a ze zákona by tam myslím měla být), ale zadávací podmínky hovoří takto:¨

2. Poskytování Záručního servisu a smluvní pokuta
Prodávající se zavazuje započít s odstraňováním případných záručních vad u dodaných trolejbusů nejpozději do tří dnů od nahlášení záruční vady kupujícím. Započetím s odstraňováním se rozumí jakýkoliv úkon prodávajícího, který s ohledem na charakter, rozsah a závažnost nahlášené vady přímo povede k jejímu efektivnímu odstranění.
Smluvní pokuta pro případ nedodržení lhůty pro započetí s odstraňováním záruční vady kupujícím činí 500 Kč za každý započatý den prodlení se započetím odstraňování každé záruční vady. Nárok na zaplacení smluvní pokuty kupujícímu nevznikne tehdy, jestliže k porušení povinnosti prodávajícím došlo v důsledku případu vyšší moci ve smyslu definovaném v čl. VI. 5 této smlouvy.
Nelze-li v průběhu záruční doby pro závažné vady řádně užívat předmět smlouvy a prodávající neodstraní tyto vady ve lhůtě 14 kalendářních dnů, která začne běžet ode dne nahlášení vady kupujícím, je prodávající povinen zaplatit kupujícímu smluvní pokutu ve výši 3.000,- Kč za každý započatý den prodlení s odstraněním každé takové záruční vady. Uplatněním nároku na zaplacení smluvní pokuty ani jejím skutečným uhrazením nezanikne povinnost prodávajícího splnit povinnost, jejíž plnění bylo zajištěno smluvní pokutou, a prodávající tak bude i nadále povinen ke splnění takovéto povinnosti. Uplatněním nároku na zaplacení smluvní pokuty ani jejím skutečným uhrazením nezanikne právo kupujícího na náhradu škody vzniklé kupujícímu v důsledku porušení povinnosti prodávajícím, a to ve výši přesahující uhrazenou smluvní pokutu

80
05 dub 2015 09:45
Nejsou díly? Výrobce je není schopen rychle dodat? A proč si to někdo nezajistil do smlouvy? Nepovažuju za normální koupit vůz v řádech milionů a pak z něj kanibalizovat a čekat. On není jenom výrobce škoda potažmo sor jsou i jiní.

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
chat-maniac píše:
No jistě, nebudeme držet zbytečné skladové zásoby, protože by jsme v tom mohli mít statisíce, odstavíme raději celý vůz v hodnotě miliónů. Rozum stojí, ale na papíře to vypadá hezky.

Taky se mohlo rozhodnout tak, že se nic kanibalizovat nebude a to, co stojí prostě bude XY dnů a týdnů stát. A pak nebude stát jeden vykanibalizovaný trajf za miliony, ale několik trajfů za několik desítek milionů.

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

1485
28 čer 2014 21:40
Fanklub 21/22Tr
Prosímvás co blázníte, jaký dlouhodobě, definitivně? Prostě stojí a chybí ji už docela dost dílů.

Nicméně ale zásobování a-la Škoda prostě samotného výrobce nutí ke kanibalizaci, protože sám buď není není schopen zajistit vlastní díly, nebo díly od subdodavatelů, například zrovna faje od Lekovu, ale i různý elektro hovadiny od Semikronu. Odchází to všechno jedno za druhým a Škoda musela přistoupit k tomu, že se bere z odstavených vozů. A je odkud, ono těch SORek stojí docela dost, stačí se podívat do vypravenosti, který jezdí a který ne, a který jednou za týden vyjedou, aby v poledne zdechly. Jsou to nový vozy, takže když ve vypravenostri uvidíte díru větší jak tři čtyři dny, opravdu to není proto že vůz je na prohlídce, je to prostě proto, že nefunguje. Zlomený faje, dobíjení, pomocný pohony, zlomený faje, pomocný pohony, zlomený faje, dobíjení, pomocný pohony, dobíjení, zlomený faje a tak furt dokola.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
No jistě, nebudeme držet zbytečné skladové zásoby, protože by jsme v tom mohli mít statisíce, odstavíme raději celý vůz v hodnotě miliónů. Rozum stojí, ale na papíře to vypadá hezky.

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Nebo je to taky ještě trochu jinak. Možná by stačilo zauvažovat a dát si do souvislosti fakt, že téměř od každého typu NP vozidla je minimálně jeden kus dlouhodobě mimo provoz.

"fejsbůk" BMHD.cz

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
1) Je správný.
2) Protože Škoda není schopná dostatečně rychle dodávat náhradní díly nebo protože má vůz vážnou závadu.

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Eda: Tak tady probíhají dvě roviny diskuze - 1) jestli je stav v evidenci správný a 2) proč je dlouhodobě/definitivně odstavený pár měsíců nový vůz.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Nevím, co je na tom k odpovídání. Podle mě je současné řešení jednoznačné a optimální. Odstaven "dlouhodobě nebo definitivně" je podle mě dost jasné vyjádření na to, aby ho každý pochopil.

2965
tam, kde mám postýlku...
A není to třeba tím, že pro zařazení do kolonky "DOČASNĚ ODSTAVEN", tj. světle šedě nemá potřebné parametry? A další kategorií je až "ODSTAVEN (dlouhodobě/trvale)", tj. tmavě šedě? Nic mezitím není.
Co pamatuju, už se tu o tom diskutovalo a nevydiskutovalo lepší řešení. Víc ale zcela jistě odpoví někdo ze správců evidence.

1900
01 srp 2006 14:13
Bezkov
Přesně tak, třeba 1039 byla odstavena v roce 2002 kvůli nějaké prkotině. Jenže to bylo v době, kdy ND nebyly moc dostupné. A po 6 let trvající kanibalizaci byla zprovozněna.

2485
Brno
Kubus41 píše:
Rem: ale ty jsi psal, že zase po nějaké době vyjede. Proč je tedy označen dlouhodobě / definitivně odstaven?

dlouhodobě / definitivně odstaven = Dlouhodobě nebo definitivně odstaven, tak tomu rozumím já. Proč to tu mají takto poznačeno se zeptej jinde. Nebyl by to první, ani poslední vůz co byl dlouhodobě / definitivně odstaven a ještě vyjel... Takže se třeba ještě někdy ukáže.

180
08 srp 2015 13:49
Já jsem slyšel nechci kecat že už nevyjede.

365
08 čer 2015 19:07
Brno-sever, u staré nepoužívané smyčky
Rem: ale ty jsi psal, že zase po nějaké době vyjede. Proč je tedy označen dlouhodobě / definitivně odstaven?

2485
Brno
Yakuzza píše:
Rem: Netřeba hned urážet. Nepracuji v tomto oboru, neznám postupy, tak jsem se zeptal. Rozumím zase jiným věcem.

Každopádně tedy dík za odpověď, ač arogantní ;)

Kde jsem tě urazil, nebo byl arogantní? Jen jsem vypsal postup, který by byl dle některých asi "lepší"... když je tolik pobuřuje odstavení vozu a vytěžování dílů, které nejsou urychleně dostupné. To chce Fernet a nebejt citlivka. booze NEVYMĚKNEM!

2485
Brno
ScaniaT píše:
Z jakého důvodu jezdí vůz SPZ: 7B3 7335 z Mor. Krumlova na 514/1?

Na to ti tu fakt nikdo neodpoví ;)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 364 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata