Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 17 z 54    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 54  Další
Autor Zpráva

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
MartinV píše:
Taktéž vyplněno. Tento semestr jsem na ESF dělal marketingový výzkum pro Rekola, což je hodně podobné. Zjistím od týmu, jestli ti to můžeme poskytnout, pokud bys měl zájem. :wink:
Nějaké odpovědi teda nemají dostatečně možností, ale to už je asi pasé.

S Rekoly jsem byl a jsem v kontaktu. Měl jsem na konci dubna zajímavé jednání jak s jednou paní z Rekol v Praze, tak potom i s Homeportem. Dosti zajímavé.
Eda píše:
Vyplněno.
Teda ale ty chybějící Bohunice... :-)

Však taky od toho je položka pro jiná místa :) V Bohunicích totiž neplánuji zavádět první etapu systému :)

Každopádně díky touto cestou za pomoc, tento online dotazník je doplňkový k terénnímu průzkumu (ten je ostatně zajímavější, už jsem narazil na zajímavé lidi), ale nečekal jsem, že za tu chvíli, co sem hodím odkaz, to najednou vyskočí o takové slušné množství dotazníků :) Díky a pokud vás napadne někdo, kdo by to mohl chtít vyplnit, budu rád :)

Můj nový web o severním okolí Brna

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Taktéž vyplněno. Tento semestr jsem na ESF dělal marketingový výzkum pro Rekola, což je hodně podobné. Zjistím od týmu, jestli ti to můžeme poskytnout, pokud bys měl zájem. :wink:
Nějaké odpovědi teda nemají dostatečně možností, ale to už je asi pasé.

902
02 lis 2006 07:32
Brno
Vyplněno

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Vyplněno.
Teda ale ty chybějící Bohunice... :-)

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Dělám diplomku na téma bike sharingu v Brně. Součástí práce je i dotazník, tak pokud máte zájem (a ještě jste nevyplňovali, bo některé z vás jsem již oslovil na Facebooku), vyplňte mi jej prosím: https://www.vyplnto.cz/databaze-dotazni ... systemu-v/ Díky moc předem :) dotazník můžete také sdílet vašim přátelům, čím více, tím lépe...

Můj nový web o severním okolí Brna

902
02 lis 2006 07:32
Brno
Fantomas píše:
...cyklista jezdící autem se bude chovat jinak než cyklista-neřidič a stejně tak se řidič jezdící i na kole taky bude chovat jinak.

Aby ses nedivil. U takových těch arogantních jedinců (o kterých tu v posledních dnech byla řeč) je asi úplně jedno, jestli zrovna jedou na kole nebo autem.
Když jedu autem, tak nechám cyklistovi hodně místa (i když je nemám zrovna moc rád), protože furt je lepší cyklista na silnici než ve škarpě... Ale co by chodec si na nich na chodníku samozřejmě smlsnu :wink:

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Vladimír Š píše:
Taková otázka - autobus nebude mít druhá koncová světla v úrovni registrační značky, osvětlení registrační značky a označení dlouhého předmětu?

Osvětlení RZ je, koncová světla ne - konstrukcí nejsou zakryta. Označení ne, má homologaci jako samostatný tech. celek.

11624
Brno
Alanis píše:
V době přepravy bude za ty kola odpovídat DPMB? Když to kolo během přepravy spadne a poškodí se, bude to vina cestujícího, nebo DPMB, resp. řidiče?

Napadá mě ještě, že mi někdo mohl navštívit kufrt autobusu, když to nedobrzdí... Kola budou 2D a cyklistovi zbydou jen oči pro pláč :lol:

Já nevím, o pojištění těch kol jsem nikde nic nečetl, tak jak to tedy je?

Když do toho někdo narazí, je to jeho vina a zaplatí škodu (resp. škoda půjde z jeho povinného ručení). Pokud kolo spadne - z extra pojistky DPMB.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Vladimír Š píše:
Taková otázka - autobus nebude mít druhá koncová světla v úrovni registrační značky, osvětlení registrační značky a označení dlouhého předmětu?

Osvětlení RZ je, kamerka, asi couvavcí, dozadu je.

29
21 pro 2014 16:36
Jak že Konsbul říkal že se jezdí? Vpravo při pravém okraji, pokud tomu nebrání zvláštní okolnosti nebo není stanoveno jinak.

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
M píše:
Fantomas: cyklista může předjíždět pomalu jedoucí kolonu aut z prava pokud mu to situace umožňuje a musí dbát zvýšené opatrnosti, pokd ti tam stojí auto tak jej předjet zprava nemůžeš. A co když by takový bezohledný cyklista to auto poškodil?

To samozřejmě vím a pokud není místo, tak nepředjíždím. Stejně tak nepodjíždím, když vidím, že už se kolona pomalu rozjíždí. Ale když mě před křižovatkou předjede auto, v pruhu má místa dost, všichni stojící před ním mají vpravo od svých aut taky místo a tento těsně před tím, než zastaví, strhne volant ke krajnici, takže mj. stojí v té řadě úplně zešikma, tak to mi fakt nepřijde normální (a nic jsem mu samozřejmě předtím neprovedl, prostě jsem jen jel u krajnice). A naopak si myslím, že kdyby narazil na tvrdohlavého cyklistu-vola, tak riskuje odvetný kopanec do auta, nebo se ho bude snažit objet po chodníku a může mu to na to auto při najíždění na chodník třeba spadnout, takže si nemyslím, že si tím obecně pomůže. Ale jak říkám, letos jsem takového vola potkal zatím jen jednoho (možná to někteří další dělají míň nápadně, kdy pak člověk nepozná, jestli nenechal místo schválně nebo ne). A mimochodem si doteď pamatuju, jak mě v autoškole učili, že mám při zastavování na křižovatce nechávat vpravo místo kvůli cyklistům (když to situace dovolí), byť to zákonná povinnost samozřejmě není.

Jinak ono to holt asi platí oboustranně, cyklista jezdící autem se bude chovat jinak než cyklista-neřidič a stejně tak se řidič jezdící i na kole taky bude chovat jinak.

89
06 led 2015 17:23
Ondra K. píše:
Už se to blíží. sarcastic

800
15 srp 2012 14:28
V době přepravy bude za ty kola odpovídat DPMB? Když to kolo během přepravy spadne a poškodí se, bude to vina cestujícího, nebo DPMB, resp. řidiče?

Napadá mě ještě, že mi někdo mohl navštívit kufrt autobusu, když to nedobrzdí... Kola budou 2D a cyklistovi zbydou jen oči pro pláč :lol:

Já nevím, o pojištění těch kol jsem nikde nic nečetl, tak jak to tedy je?

Moderátor
6179
11 dub 2010 15:05
Juliánov
M píše:
OndraK : ten autobus stoji odstaven = má pauzu, jaktože tam má kola? neměly by se upevňovat na nosič až v nástupní zastávce?...

Autobus na fotce je zvláštní jízda. :wink: Kola se budou vozit až od soboty.

"fejsbůk" BMHD.cz

6620
21 pro 2005 17:01
manil píše:
Já bych i byl, pokud bych za to dostal takový příplatek, jako řidiči dostanou. :)

Můžeš nějak naznačit? Bude to aspoň 20 Kč na hodinu?

3984
25 led 2006 16:11
všudezdejší
mh píše:
Možná špatná zkušenost, taky s podjížděčem jednu mám a od té doby raději jezdím na jistotu. Ano, je to házení do jednoho pytle, ale v dnešní době nejde jinak..

Já zas nemám jedinej důvod nějakého cyklistu nepustit před sebe, jeda autem. Pokud to aspoň trochu jde, klidně mu nechám místo. Sám tohle jednání ocením, pokud se takhle někam dopravuju na kole. Ale samozřejmě se nikam dopředu nervu, nejde-li.

2824
01 úno 2006 10:39
OndraK : ten autobus stoji odstaven = má pauzu, jaktože tam má kola? neměly by se upevňovat na nosič až v nástupní zastávce?
Fantomas: cyklista může předjíždět pomalu jedoucí kolonu aut z prava pokud mu to situace umožňuje a musí dbát zvýšené opatrnosti, pokd ti tam stojí auto tak jej předjet zprava nemůžeš. A co když by takový bezohledný cyklista to auto poškodil?

3984
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Ondra K. píše:
Řidič bude sloužit jako dohled, případná pomoc pro méně zdatné cyklisty a bude kola zamykat a odemykat.

Jsem zvědav, jak tohle bude v praxi fungovat. Věšení kol na háky na bus není nic složitýho, ale na obsluhu nebo jako případná logistická pomoc k těm hákům (kam a jak který kolo) bude potřeba ještě jednoho člověka mimo řidiče. Preventistů má dp dost, ne?

3345
13 lis 2004 11:58
Fantomas píše:
..snad jen jednou se mi stalo, že mě řidič naprosto záměrně a bezdůvodně zablokoval při zastavení ve frontě před křižovatkou, abych ho náhodou zprava nepodjel (a to nepodjíždím za každou cenu, někde holt na to místo není a když přede mnou třeba stojí dvě tři auta, tak to ani nemá takový význam).

Možná špatná zkušenost, taky s podjížděčem jednu mám a od té doby raději jezdím na jistotu. Ano, je to házení do jednoho pytle, ale v dnešní době nejde jinak..

Moderátor
6179
Juliánov
MartinV píše:
IvanM:
1) si cyklista dává a sundává kolo sám.
2) doufám, že to bude fungovat stylem skibusů (alespoň u jižních sousedů, v ČR nevím) - sundám si kolo a mávnu na řidiče, že může jet.

Řidič bude sloužit jako dohled, případná pomoc pro méně zdatné cyklisty a bude kola zamykat a odemykat.

"fejsbůk" BMHD.cz

1092
09 lis 2006 18:16
MartinV píše:
IvanM:
2) doufám, že to bude fungovat stylem skibusů (alespoň u jižních sousedů, v ČR nevím) - sundám si kolo a mávnu na řidiče, že může jet.

http://dpmb.cz/Default.aspx?seo=download&id=2683
Citace:
Cestující zavěsí jízdní kolo s pomocí řidiče na cyklonosič a zajistí proti nežádoucímu pohybu. Řidič
následně jízdní kolo uzamkne proti krádeži zařízením DPMB a vydá cestujícímu doklad o uložení kola.

Před výstupem dá cestující znamení řidiči. Řidič provede ověření vlastnictví jízdního kola. Po odjištění
jízdního kola řidičem cestující jízdní kolo s pomocí řidiče sejme.

11624
Brno
Já bych i byl, pokud bych za to dostal takový příplatek, jako řidiči dostanou. :)

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
IvanM:

1404
02 črc 2011 14:08
Řidič takového autobusu musí být “nadšen“. Taky bych byl...

Moderátor
6179
Juliánov
Už se to blíží. sarcastic

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

"fejsbůk" BMHD.cz

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1349 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 54  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata