Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší. Stránka 7 z 146    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 146  Další
Autor Zpráva
2824
01 úno 2006 10:39
Dle mě je to N před číslem uplně zbytečné. Někdo jen vykazoval činnost.

3750
08 čer 2005 23:12
PavelS píše:
Tak ona by se N-89 dala uklidit, protože od té doby, co jsou noční linky označovány N, existuje možnost je přečíslovat:
N-91 -> N-1
N-92 -> N-2

N-99 -> N-9
N-90 -> N-10 (nebo N-0, Naxashi by měl radost ;) )
N-89 -> N-11
Akorát právě u té N-89 by to pro běžného uživatele vlastně byla zaznamenatelná změna.

Až na to, že dle mnoha zastávkových označníků stále existují linky 89 až 99 - bez N.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Ad noční linky: Já bych nic nepřejmenovával, pokud k tomu nebude opravdu dobrý důvod. A ten zatím nevidím.

Lidem je stejně číslo jedno, záleží jim ale na tom, aby bylo furt stejné a zbytečně se neměnilo. Stačí se podívat, jakou kampaň vyvolalo "zrušení devítky". Kdyby se to udělalo tak, že se té lince ponechá číslo 13 a třeba na Nádru se bude převlíkat za d-9, tak by možná taková kampaň nevznikla a nemusela by dnes ta tramvaj zbytečně objíždět centrum. Ano. Je jasné, že je to z logiky věci zbytečné, ale v těchto věcech hrají poměrně zásadní roli emoce. A právě jim by se dalo takovým opatřením dost předejít. Tím ale neříkám, že by mne to v době, kdy se spojení 9 a 13 mělo odehrát, napadlo :-)

Ještě k tomu dělení linek dle čísel: Vy, se tady všichni v brněnské dopravě vyznáte. Máte přehled o všech linkách. Víte, co kam jezdí atd. Takže vám přijde logické, že byste ty nějak příbuzné linky nějak zaškatulkovali a seskupili. Běžní cestující to tak ale nemají. Znají třeba základní tramvajové linky + pár autobusových/trolejbusových, které využívají. A tím to končí. Že na druhém konci města jezdí nějaká minibusová linka, je jim úplně šumák. A dvakrát takovej šumák jim je, jak je označená :-)

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
Myslím, že je největší chyba měnit to, co je zažité a funguje :)
A označení x3 je podle mě dobře, že se nepoužilo - bezprostředně po tom, co tu jezdí déle než rok x3 v určité trase... myslím, že spoustu nepozorných by to zmátlo, než zjistí, že už skončila výluka MH.

143
10 lis 2012 09:29
Tak ona by se N-89 dala uklidit, protože od té doby, co jsou noční linky označovány N, existuje možnost je přečíslovat:
N-91 -> N-1
N-92 -> N-2

N-99 -> N-9
N-90 -> N-10 (nebo N-0, Naxashi by měl radost ;) )
N-89 -> N-11
Akorát právě u té N-89 by to pro běžného uživatele vlastně byla zaznamenatelná změna.

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
To je jednoduché, 84 a N89 se začnou provozovat v minibusech ;)

3098
29 srp 2009 19:30
Co jsem to zas způsobil... :pray:

800
15 srp 2012 14:28
MartinV: A 89 nezavazí? A volné číslo pro 89? To jsem zvědavý :-"

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Jakub S.: vyčlenění řady 80 pro minibusy a školní linky není špatný nápad, jen tam zavazí ta a-84 (volné číslo je 45, aby to korespondovalo s a-44). :D

1546
06 lis 2009 10:30
Už jsem to našel, klamala mne paměť - je to v plánu až na další rok, viz http://www.mobilitabrno.cz/data_files/p ... cast_A.pdf str. 124

3098
marecek.00:
Nebyla to právě Merhautova? Jediná výluka, o které vím a uvažovalo se o ní, ale byla odložena (Křenová).
MartinV:
Tak nebo tak, ono to je celkem jedno. V případě x83 bych tipoval potřebu zdůraznit, že jde o minibusovou linku a taky to, že to není stejná linka jako současná x3 (tj. aby neměly obě linky časovou návaznost). A to se počítá...

1546
Jinak někde se tu zmiňovaly plány na opravu Lesnické, v Šalině o tom nicméně není ani zmínka - klame moje paměť nebo to bylo odsunuto?

6976
Žlutý kopec
Jen si říkám, co DP vede k použití označení výlukových linek x30 a x83, tady se nabízí označení x3 pro minibus a x11 pro trolejbus. X30 s t-30 má společnou jen cca půlku trasy. U toho minibusu leda jeho oběhové provázání s a-81.

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Takhle jen v září vrátí pětku kam patří a víc změn v oblasti Jugoslávské se neudá. Při zrušení pětky přes léto úplně a prodloužení d-11 furt na Zemědělskou, by lidi po prázdninách řvali, že jim tam jedenáctka o víkendu už nejezdí, a jiní by třeba řvali, že jim přes léto nejede pětka, ač se s ní více méně nikam nedostanou. Spíš bych se býval nebál spojit d-2 od Václavské na Mendlák, kde by se převlékla na d-5 a naopak s tím, že na Mendláku by byl přelez na a-x2 do Modřic.

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

1546
Konkrétně strana 18, stáhnout se dá zde: http://www.dpmb.cz/?seo=download-section&id=4

565
12 črc 2008 21:51
Brno, Černá pole
V červnové Šalině už jsou uvedeny opatření k výlukám Minská, Vídeňská a Šč. Nebylo by lepší výlukovou d-5 úplně zrušit a d-11 o víkendech protáhnout až na Zemědělskou? Kde se vůbec bude d-11 na České otáčet?

609
24 čer 2005 20:56
Jenom ne 509 po dálnici, jsou to km navíc. Pravděpodobnější je ukončení na Chrlickém náměstí. Možná pár kousků do Komárova ve špičky, ale přes Holásky.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
P.Haluza v DPMB v TV, tisku... píše:
Pojďme jinam, ale kam? Prosím adminy o přesunutí vlákna do vhodného tématu.

Třebas sem.
No co, a-509 zůstane do Komárova, ale do Chrchlic po D2. Tak jako kdysi. A točit tak jako a-50 přes to parkoviště.

2965
tam, kde mám postýlku...
Hmmm. To jsou pro mě novinky. Holt jsme rozmlsaní, že nám na každém druhém rohu stojí nočák a jezdí pomalu častěji než některá denní linka do okrajové části.

3098
Dle noční "normy" pro docházkové vzdálenosti to je 1000 metrů přímou čarou, respektive 1500 metrů reálným uličním profilem. To se snad sedí, ne? Schválně udělám doma mapku s kružnicemi kolem zastávek a pak ji sem nahraju (až večer/v noci).

2965
tam, kde mám postýlku...
Jakub S. píše:
Myšlenka provozu minibusové ND 24/7 se patrně nevyplní, co jsem to měřil, tak i z těch nejzazších míst to je na obluhovanou zastávku kolem 900 metrů, přičemž v noci je počítáno s 1 km. Lidé by to ale ocenili a jistě by to byli "body navíc."

Co je lepší? Minibusová linka z Tábora (Kraváku) na Rosičák nebo hafó nespokojených bývalých zákazníků?
Už teď jsou lidi naštvaní, že místo výstavní žabinstrasse stále mají tankodrom, teď jim ještě odbouráme na rok a půl noční spojení. ](*,)
Jo a zkus si naplánovat cestu z ulice Nohavicovy na nejbližší noční bus. Ulici Zeleného bych vzhledem k značnému převýšení a blízkosti temného lesa ani nezkoušel.

3098
Podjezd Fanderlíkova:
Faktem ale je, že z legislativních důvodů nemohou do podjezdu ani sanitky - (aktuální) maximální podjízdná výška je 2,8 metru, kdežto sanitky jsou vysoké 2,85 metru. Ale to je jen detail, vzhledem k tomu, že je výška (téměř) vždy uvedena i s rezervou, tak bude stačit vyměnit značky (a nebo se upustí gumy...).
Ale teď vážně. Za současných provozních podmínek na a81 si nedokážu představit provozní propojení s další linkou. Patrně nějaké přejezdy a tak ano, nicméně ne do jedné linky. To by se v tom pak vyznalo jen prase (a kdoví jestli). Proto doufám ve výlukové (x-ové) značení - například t-x3 (paralela k t30 i d3) a a-x11 pro obsluhu Žabin. Nebo klidně naopak...
Taky si myslím, že je škoda že podle návrhu z 10/2013 se nepočítá i s provázáním na trolejbus i na severní straně (Vrázova) - jet z centrální části Žabin do Bystce s přestupem až dvěma navíc kvůli jedné zastávce (Rosičák - Štursova) je poněkud hloupé.
Myšlenka provozu minibusové ND 24/7 se patrně nevyplní, co jsem to měřil, tak i z těch nejzazších míst to je na obluhovanou zastávku kolem 900 metrů, přičemž v noci je počítáno s 1 km. Lidé by to ale ocenili a jistě by to byli "body navíc."

2965
tam, kde mám postýlku...
No oblast kolem kapličky na Buriaňáku už je docela velká a nemálo lidí by se nemile ozývalo. A přesedalo do IGK.

6976
Žlutý kopec
Ono by stačilo, kdyby a-81 měla 24hodinový provoz. Tzn. aby např. na a-89 navazovala a-81 do příslušné oblasti. Ale spíš je to zbytečné, u nočních busů je standardně vyšší docházková vzdálenost.

2965
tam, kde mám postýlku...
penca: Vidíš to, to mi nedošlo.
Tím pádem je vedení a-89 a a-92 zcela jasné a okolí Burianova náměstí bude bez noční dopravy. jedině, že by jezdily noční minibusy, a-x88.
b1: Možná si protiřečím, ale noční doprava je něco jiného, než denní. Viz požadavek na minibusy na a-80 na Březinové vs. klouby na a-92 tamtéž, když ještě nejezdila a-89.
Takže buď noční 12M nebo šlapat z Rosičáku pěcha. Žuky na noci, no nevím. Jde to vůbec?
MartinV: takže a-81 bude mít další konečnou, skvělý gordický uzel...

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 3649 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 146  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata