Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 11 z 35    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 35  Další
Autor Zpráva

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Edo: bohužel ale co se tu ušetří v noci na provozních nákladech, to se vrátí na nákladech za údržbu a opravy. Přece jen je lákavější ničit nový vůz. Je to jen odhad; a doufám, že to tak nebude.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Provoz plyňáků by měl být levnější než provoz běžných naftových busů, proto je snaha je nasazovat co nejvíc jak ve dne, tak v noci.

122
04 pro 2010 02:48
u linek 25, 26 a 67
Možná trochu blbý dotaz, ale přesto - neví někdo, proč se DPMB rozhodl na rozjezdy začít tak masově vypravovat NB? Teď jsem jich v irisu napočítala 11. Ještě donedávna nízkopodlažní rozjezdy byly nemyslitelné a teď, když teda konečně nějaké jsou, tak tam dají úplně nové autobusy. Proč třeba nevypravují citelisy nebo citybusy (případně crossy), které mají už něco za sebou a některé z nich už jsou dost "jeté". Přijde mi na hlavu šoupnout do nočního provozu tyhle nové autobusy, které budou do pár týdnů počmárané a rozbité s mnohem vyšší pravděpodobností, než by tomu bylo v denním provozu.

117
26 čer 2014 22:31
Zkusím jim napsat =) Doufám, že nový systém hlášení s novým hlasem bude odladěn lépe =)

6976
Žlutý kopec
Last: pokud to tak je, obrať se na DP. Možná to udělá víc lidí a bude to pro DP silnější zpětná vazba.

117
26 čer 2014 22:31
V jednom kousku co jsem jím nedávno jel byl s obrazovkou úplně stejnej problém. Bylo to vidět i na zářivkách, při každým zastavení a rozjíždění měnili intenzitu světla. Ale nejvíc mi asi vadí, že reproduktory to má někde pod plastem, hlášení zastávek není skoro slyšet a když je, tak mu není skoro rozumět... Tlačítka na dveřích jsou taky kapitola sama pro sebe.

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Ad tlačítka: 7025: při dotyku problikne červeně poté svítí zeleně až do počátku otvítání dveří. Tedy ta zelená funguje přesně opačně, než minule na 7030.

"fejsbůk" BMHD.cz

6976
Žlutý kopec
Pepola: to mi připomíná jednu reportáž z ČT o tehdy "nových Karosách" (řada 700), počtu vyrobených kusů a počtu reklamací, což rozhodně nebylo zanedbatelné číslo.
Je potřeba využít záruku.

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Jakub S. píše:
A nemá naopak příliš vysokou ("přehnanou") citlivost na pokles napětí? Respektive sebemenší pokles vyhodnotí soft jako problém nebo taky nízká tolerance? Alespoň podle popisu mi to tak připadá...
(Pokud to je ale, jak píšeš, tzn. napětí lítá jak na horské dráze, tak to není moc dobré. To ale soft nezachrání.)

Zjednodušeně je parametricky nastavena vysoká citlivost na kolísání napětí.

3725
28 úno 2006 19:00
Předevčírem jsem jel 7044, a mezi 1. a 2. dveřmi se rozpadá strop. Docela brzo, myslím...

3098
29 srp 2009 19:30
A nemá naopak příliš vysokou ("přehnanou") citlivost na pokles napětí? Respektive sebemenší pokles vyhodnotí soft jako problém nebo taky nízká tolerance? Alespoň podle popisu mi to tak připadá...
(Pokud to je ale, jak píšeš, tzn. napětí lítá jak na horské dráze, tak to není moc dobré. To ale soft nezachrání.)

11624
Brno
xxx:
To je SW problém. Ona má nastavenou nízkou citlivost na podpětí na palubní síti, ke které dojde obvykle při rozjezdu. Bude přehráno.

U 31Tr zase např. vypadla při průjezdu sekčákem.

538
28 črc 2013 14:13
Taky jsem si toho všiml (i u jiných kousků)

2650
13 črc 2009 13:42
7033 se pořád dokola restartovává televize. A vůbec jsou s těma bustecama jenom problémy.

3098
29 srp 2009 19:30
Ta verze dole je ale upravená prostřední verze, nemýlím-li se. Je to jedna z možností, jak se zbavit nevyhovujícího stavu, tohoto času ve stádiu připomínkování ze strany řidičů.

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Tak jsem dnes koukal, že Sorky mají levé zpětné zrcátko dokonce na třech různých místech. Nahoře, uprostřed a dnes jsem jel 7016 a ta ho měla úplně dole ve spodním rohu okna.

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Dneska jsem to pozoroval na 7030. Tlačítko při dotyku problikne červeně, a zeleně se rozsvítí až při otevření dveří.

"fejsbůk" BMHD.cz

11624
Brno
Která tlačítka myslíš, ta dotyková?

Napříč SORkami je momentálně několik verzí SW palubní informatiky. Těch prasodotykových tlačítek by se ale moc dotýkat neměly...takže asi nějaká výrobní diverzifikace.

Mohl bys to více rozvést?

616
13 srp 2010 13:44
By mě zajímalo, která hlava vymyslela zapojení zářivek v Sorkách. Když řidič zapne poloviční osvětlení, aby jej vepředu neoslňovaly, tak se nesvítí ani vzadu, kde by se tedy svítit mělo naplno (hlavně kvůli vandalům).
Dále mám dotaz: jak mají fungovat ta tlačítka na dveřích? V některých vozech vůbec nesvítí, někde zase při zmáčknutí problikne červená a jinde svítí zeleně celou jízdu a po stisknutí se k tomu rozsvítí červená :D přijde mi v tom nějaký guláš :)

Administrátor
6672
Brno-Bohunice
V aktualitě píšeme 2016 nebo 2017. Je to předběžná informace, která se také nemusí úplně naplnit.

A to, jaké vozy to budou, se samozřejmě neví. Nejdřív se musí vypsat výběrové řízení, které až určí vítězného výrobce a model vozu.

378
29 led 2015 21:34
Brno - Žebětín
to je jedno, prostě NBG 18

1591
18 led 2009 10:06
Taky teď v jednom jedu a musím potvrdit, je to pohoda :-)
Nicméně by mě zajímalo, kdy si někdo z DP všimne, že na těch nových označovačích je misto tarifní zóna napsaný tarifní pásmo
Pak v tom cestující nemají mít bordel, když ani DP to nemá správně :-D

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Tak jsem měl možnost dnes se svézt poprvé SORem s neklouzavými sedačkami. Rozdíl je poznat. Díky!

Můj nový web o severním okolí Brna

Administrátor
6672
Brno-Bohunice
Jo, máte pravdu, 12.

410
29 lis 2014 18:06
M: ano je zde nyní 12 vozů, všechny slatinské B951E - teda nyní už ne. Dekády ale čekají velké změny, a to u obou autobusových provozoven. V Medlánkách též vzniky Crosswayové a Citelisové noční minidekády.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 856 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 35  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata