Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 14 z 35    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 35  Další
Autor Zpráva
143
10 lis 2012 09:29
chat-maniac píše:
Ukázkově zakrývá důležitý výhled.
Autobusu nejpodobnější vůz, který jsem kdy řídil, byl Renault Trafic, takže jsem absolutní laik, tak se ujistím: Problém je, že není vidět Citelis mezi prvníma a druhýma dveřma? A v ostatních busech je toho vidět víc?

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Nedá mi to a též přispěji svým zážitek z dosavadní jediné cesty SORem NBG 12. Při jízdě z Olympie na Starou Osadu a-78 jsem nikterak neklouzal. Možná to bylo tím, že jsem stál a neseděl na sedačkách. Tím pádem nemohu na tento bus říct křivého slova. =;

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
To nevím, nás o takových věcech nikdo neinformuje, my jsme v hledáčku, až když je nutné řešit nějaký pseudoprůser.

Toto je fotka výhledu řidiče v nové várce SORek, kde je jinak umístěný špígl. Ukázkově zakrývá důležitý výhled. Je vidět, že zřejmě nějaký inženýr přešel z Iveca do Libchav.
Prý se to má ale řešit.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
Dotaz:
SORky z poslední várky (od ev.č.7013) mají nějaké změny na převodovce?
Přijde mi, že dvojku to řadí hned jak se vůz pohne, a rozjezd je celkově naprosto plynulý a živý, i když se podle zvuku zdá, jako by motor běžel pořád jen na volnoběžné otáčky :mrgreen:

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
U kolegy IvanM me fascinuje, ze v jednom prispevku s nim naprosto souhlasim, nacez hned v dalsim napise nejakou neskutecnou kokotinu, jako treba ze deti nemaji v MHD sedet.

Neprijde uz vam to s tema sedackama tezce absurdni? Popravde mne to tak prijde uz od zacatku. Priznam se k jedne veci. Vcera jsem v jedne zatacce v Solarisu opravdu mel tendence klouzat. Zkazilo mi to veskery zbytek dne, citil jsem se poskozen po fyzicke i psychicke strance a uvazoval jsem, ze dnes v praci pozadam o dovolenou, abych se s tim nejak srovnal.

821
25 led 2006 09:46
No, byla to jedine a pouze reakce na příspěvky IvanaM. Zcela se ztotožňuji s tím, co napsal Ondra S, rozhodně hodnotím, že to DPMB nějak řešil. Opravdu si nehodlám dávat na klín dvě a více dětí, tím spíše, když jsou ve voze volná sedadla. A nechat cca 3-5 leté dítě za jízdy stát taky není to pravé ořechové. A taky se Manile objektivně zamysli, zda jsou nová vozidla v posledních letech pořizovaná DPMB opravdu tak skvělá.

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
A máme tady další kapitolu z nekonečného příběhu "TMB a jeho klouzavé sedačky". Rád čtu dobrodružné příběhy jako je tento, jen nesmí být každá kapitola úplně stejná...

1404
02 črc 2011 14:08
TMB: Kolmé opěradlo, sedadla narvaná na bočnici, neprůchodný interiér, reklamy přes okna aj. = debilní výmysly posledních dob, souhlasím.
ad ideální vyhovující sedadla: z Tebou vyjmenovaných typů KT8 v původním koženkovém provedení, Samary, 14/15Tr, B700... Tam bych skončil, neboť všechno ostatní je zase ta nechutná smradlavá látka = šunt. V některých vozech s látkou se sedadla měnila naposledy při poslední GO někdy před 8 lety. Některá z nich jsou původní. To si představte, co všechno v nich za takovou dobu musí být. Toho by se kolikrát i pes po čichu štítil... Látku lidi sami nechtějí. A nejenom poslední dobou. Pokud dobře pamatuji, tak na to lidi nadávali už tak před 10 lety, že je to nechutné a tak (hlavněže si to v 90. letech vymrčeli, protože z principu všechno z dob minulého režimu bylo špatné. Koženka či laminát bez ničeho, to je přece přežitek.. = pitomci)...
Podle mě, nejlepší moderní sedadlo má Solaris, i relativně pohodlné. A absolutně nejpohodlnější sedadlo z naší MHD je v K3, T3R.EV a Variích, dostatek místa na nohy, ideální sklon... Tato sedadla potáhnout koženkou, to by zřejmě bylo to nejlepší...
Osobně ale vůbec nemám problém s těmi hladkými plasťáky. I když nejsou z nejlepších, tak jsem rád, že máme tolik nových autobusů.
A myslím, že se docela pleteš, že sedadla z hladkého plastu můžou nějak ve větším měřítku vyhánět lidi do aut. To je pak úplně stejná pravděpodobnost, že do aut lidi vyžene špinavá látka... Myslím, že tento problém bude někde jinde. Např. u intervalu autobusů po 18.h. v PD 20!!! minut, u ukončování linek v nějaké smyčce ještě před přestupním uzlem (viz tram 6 a 8 dopoledne - to bych chtěl vidět toho mudrlanta (d****a), co toto vymyslel. To by asi bylo vtipné setkání...), u trendu osekávání spojů, u mizerných návazností, u vypravování busů z 80.let nebo také u problematiky bezdomovců a obtěžujících individuí ve vozech... Pak se nedivte, že lidi jedou radši autem. Toto jsou totiž skutečné problémy, které lidi ve velkém vyhání do aut. Ne řešení sedadel.

Já už to dál taky řešit nechci. Prostě dodávku plyňáků vnímám jako 100% kladnou věc, jsem spokojen. Problémy vidím jinde...

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Kauzu skuzavky vs. drsňačky tu řešit nebudu.
Ohledně zamoření interiéru plynem to asi nebude tak žhavé. Zaprvé plyn necítíš, co cítíš je odorizační plyn. Za druhé by si asi nikdo nedovolil pustit do provozu vozidlo, kterému uniká palivo. Zatřetí, když spálíš plyn, odorizační složka může zůstat a tu, neškodnou, cítíš.
Nešiřme bludy, že v CNG cítíš unikající plyn!

821
25 led 2006 09:46
Já jsem sice rád, že máme pěkné nové autobusy, ale domnívám se, že by - stejně jako ty staré - měly být účelné a pohodlné zejména z pohledu cestujících, jako zákazníků DPMB (tedy pokud je nechci vyhnat do aut, což by cílem provozovatele MHD být nemělo). No a klouzavá sedadla za účelná a pohodlná prostě nepovažuji.
Z pohledu účelnosti je zajímavé, že nebyl problém třeba v případě tramvají KT8, T6, RT6 (neplést se spolehlivostí), 03T či Vario, trolejbusů 14Tr, 15Tr, 21Tr a 22Tr, či autobusů B731, B941, 21Ab a třeba i Citelisů. A pak to přišlo - nevhodně uspořádaný neprůchodný interiér, křívá "svislá" madla, aby se blbě drželo, sedadla s kolmými opěradly, případné narvaná až k bočnici, a nyní nově i studená a klouzavá, aby se blbě sedělo. Těch aut je v ulicích asi ještě fakt málo?

11624
Brno
Karlos píše:
Opravdu půjde zdrsnění sedaček na náklady výrobce? Typ sedadel a jejich provedení si snad vybral a před převzetím vozidel potvrdil DPMB, který požadoval samozřejmě co nejlevnější variantu a STER je v kombinaci materiálu a barevného provedení velice variabilní. Nevidím důvod, proč by výrobce sedadel měl platit výměnu sedáků, to pouze DPMB se snažil zbavit viny za výběr materiálu a uvedl proto do článku na svoji obhajobu: "Zároveň se nám ozval i jejich výrobce, který si uvědomil, že sedáky mohou klouzat." Jakoby neměl DPMB tušení co vůbec objednával :roll:

Mno, STER MX rozhodně není nejlevnější varianta. :)

Nicméně doporučoval bych nevěřit formulacím v médiích, mnohdy jsou mnohokrát překroucené. :)

11624
Brno
xxx píše:
Před chvíli jsem jel zbrusu novou 7018 a přišlo mi, že už to tolik neškube. Co jsou zač ty nový signalizace? Taky SEC? A už lze zavřít dveře stisknutím DEV?

Ano, funguje od všech vozů E6.
Signalizační světýlka jsou taky SEC Nitra, ale zapuštěná.

2824
01 úno 2006 10:39
Já když jsem v tom jel a měl jsem obyčejné rifle, tak jsem taky neklouzal. Komín nahoře má i Solaris a když se vzadu otebře poklop jde smrad z výfuku taky dovnitř, proto to možná může být podobné i u soru, jen místo smradu nafty je cítit plyn... můj názor.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
... sednu v zimním vlněném kabátě...
Ovšem ten alespoň nestudí. Nicméně to klouzání je dost na dvě věci.

18
08 srp 2014 14:48
IvanM: Tvé pozadí a oblečení bych chtěl mít... když si já v SORu sednu v zimním vlněném kabátě a bavlněných kalhotách, tak lítám jak na skluzavce.

538
28 črc 2013 14:13
Já, když jsem viděl ty nové SORky na a-55, tak jsem si všiml, že výfuk mají uprostřed nad motorem. Nemohu posoudit, jestli v interiéru smrdí plyn nebo ne.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
IvanM: zřejmě si na svá pozadí přibili hřeby.

3345
13 lis 2004 11:58
Dovedeš pochopit, že ne všichni mají pr*el a hadry jako Ty?

1404
Právě jedu UW, řidič jede razantněji a já jaksi ne a ne ze sedačky klouzat. Vskutku zajímavé... a dokonce okolo se zdá, že všichni sedí jak přibití, nikdo se ani nehne. Taky zajímavé :)

3345
13 lis 2004 11:58
mechoš píše:
Osobně už jsem měl párkrát tu čest s tím jet ( hlavně linka 52) a ačkoliv teď nosím "superklouzavé" rifle nemám problém s klouzáním ;-)

Ono taky záleží na stylu jízdy. Pokud řidič jede razantněji, tak to prostě v určité kombinaci "materiál oblečení + postava" klouže..

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Podle mého názoru je reálná životnost autobusu přibližně pořád stejná, jen se to nezdá, protože se současné autobusy už negenerálkují, takže se vyřazují fakticky dříve. První Citybusy vydržely jezdit 13 let, a B931 chodily do GO cca po 10 letech, takže to vyjde nastejno.

Ano, B951/961 fungují, a s nějakou GO by mohly ještě pár let fungovat, ale z hlediska současných nároků jsou už dávno zastaralé. Nemluvě o tom, že v době konce životnosti jejich GO budou zastaralé ještě mnohem víc. Ostatně, to je právě jeden z důvodů zastavení provádění GO.

"fejsbůk" BMHD.cz

3342
21 led 2011 14:19
IvanM: Hlavně je docela nemoc dnešní doby zbavovat se i toho, co skvěle funguje, jen proto, že na novou věc je dotace, jelikož peníze na tu dotaci taky musí někdo zaplatit... Tím neobhajuju sedmikila, ta jsou za zenitem, ale devítikila furt po technické stránce jsou kvalitní vozy a potřeba je vyřadit mi přijde jako naprosto zbytečné plýtvání. Obdobně se mi nelíbí fakt, že výrobci jsou tlačeni k tomu, aby vyrobili křáp, co vydrží pár let a pak půjde do šrotu - např. pravidla o "průměrném stáří vozového parku" atp. - jaký má výrobce důvod dělat skříň autobusu, která vydrží třicet let, když za +- osm let ten autobus kvůli špatně nastavenému systému bude naprosto nepoužitelný?

Mimochodem, tvůj výrok o "nezabírání sedadel dětmi" je naprostá kravina, která není podložená ničím, krom tvého osobního názoru.

1374
10 bře 2010 18:00
BRNO-Řečkovice
IvanM píše:
Oni vám díky dotaci zařídí krásné nové busy a vy máte problém...

Nebýt dotace z EU,tak nejsou vůbec busy.Vzhledem k tomu, že nemáme MHD zrovna nejlevnější,tak by se DPMB měl snažit alespoň dbát na komfort přepravy.Teď už dbá a jsem za to rád, že se to řeší, ale tvé odpovědi nejsou zrovna na místě.Nikdo tady nechce extra luxus sedadlo s vyhříváním,DVD,LCD televizí nad námi a podobné vychytanosti, ale nějaký určitý komfort tu být musí, jinak by se rovnou mohly vyhodit všechny sedadla, okna by nemusela být otevírací "však stropní ventilačky stačí" a mohli bychom se dostat na úroveň cestování hodnou čtyřicátých let minulého století. ;-) Ony stačí,když sedadla vrásníš, jak ve Stratosech a nemusíš tam dávat ani koženku nebo polstr.

1404
Ondra: Fajn, já tento názor přijímám, ač nesouhlasím...

Ale stejně jsem přesvědčen, že spíš požadavky cestujících jsou zcestné a hloupé. Prskáte, tak byste se už za to neměli setkat s ochotou od vedení DPMB. Oni vám díky dotaci zařídí krásné nové busy a vy máte problém... Ale kdyby vám je nezařídili, to by přitom bylo nadávek, jak tam sedí neschopní atd..

Lidi by si představovali, aby jim bus jezdil co nejblíže domu, přitom ale ne přímo před domem. Aby byl naprosto bez hluku, aby neprodukoval vůbec žádné zplodiny. Aby zastavoval na co nejméně zastávkách, ale přitom, aby to ze zastávky měli pokaždé do cíle 5 kroků. Aby jim při nástupu řidič uvařil kafe, ale přitom aby se ani o 10 sekund nezdržel. Aby měli ve voze sedadla ještě tisíckrát lepší než v EC - pohodlná úplně pro všechny tělesné stavby, neklouzavá, nestudící, měkká, ale přitom snadná na údržbu. A samozřejmě v neposlední řadě, aby bylo MHD úplně zdarma... Ale i kdyby všechno toto nesplnitelné dostali, zase by si stěžovali. Třeba aspoň na to, že se na ně řidič při nástupu neusmál..

Tohle by si lidi měli uvědomit. Nepřemýšlet stále nad tím, jak to někdo udělal mizerně. Spíš popřemýšlet, jestli oni by to dokázali udělat lépe...

2994
09 zář 2009 20:14
Opravdu půjde zdrsnění sedaček na náklady výrobce? Typ sedadel a jejich provedení si snad vybral a před převzetím vozidel potvrdil DPMB, který požadoval samozřejmě co nejlevnější variantu a STER je v kombinaci materiálu a barevného provedení velice variabilní. Nevidím důvod, proč by výrobce sedadel měl platit výměnu sedáků, to pouze DPMB se snažil zbavit viny za výběr materiálu a uvedl proto do článku na svoji obhajobu: "Zároveň se nám ozval i jejich výrobce, který si uvědomil, že sedáky mohou klouzat." Jakoby neměl DPMB tušení co vůbec objednával :roll:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 856 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 35  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata