Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 22 z 54    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 54  Další
Autor Zpráva

Moderátor
6179
11 dub 2010 15:05
Juliánov
ReZ píše:
Jasně. Neomezit a neohrozit. Ale pořádně vystrašit můžeš... ;-)

Akorát, takový vystrašený cyklista ti celkem pravděpodobně spadne, a pak nezapomínej na to, že na zastavení z padesátky potřebuješ nějakých 30 metrů. ;-)

"fejsbůk" BMHD.cz

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Já osobně když jedu na kole potmě a než vyjedu, tak udělám pár kroků před to svoje vozítko a mrknu, jestli ta blikačka je vidět a jestli je vidět tak akorát. Selský rozum... Někteří holt touto schopností neoplývají. Bohužel...

3984
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Robert píše:
Existuje nějaký zákon, který by mi umožnil zkopat do kulaté krychličky kreténa na kole, co má LEDkovou nebo jakou přední blikačku namířenou pánubohu do oken, resp. řidičům přímo do očí? Začínám sledovat, že se z toho stává nový trend.

No ono je to trošku o něčem jiným než se domnívat, že ti cyklista blikačkou svítí schválně a tím pádem oslňuje. Pokud jedu ve tmě, třeba po cyklo podél Svratky, kde nemáš pouliční osvětlení, tak je potřeba blikačku trochu víc namířit na zem tak, abych dohlídl na nějakou vzdálenost a zároveň abych na tu vzdálenost vůbec něco viděl. Přední světlo na kole není světlomet na auťáku. A potom normálně na ulici světlo trošku zvednu a na blikačku. Ale to nedělám schválně, abych řidiče ##MLUVÍM SPROSTĚ##, ale aby mě tento naopak viděl. To vím ze zkušenosti, že čím víc jsem vidět, tak tím tě řidič víc vnímá.

Je fakt, že některý blikačky dneska mají ten výkon dost silný, to jo...ale jak to chceš na kole nastavit tak abys neoslňoval, ale abys byl zároveň vidět?

2965
tam, kde mám postýlku...
Ondra K. píše:
Tak, jestli máš potřebu jít si na pár let sednout. Můžeš to zkusit. :D

Jasně. Neomezit a neohrozit. Ale pořádně vystrašit můžeš... ;-)

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Jojo, ladění přední blikačky je kapitola sama pro sebe. Sám jsem strávil několik dní, než jsem našel kompromis mezi viditelností a oslňováním :-)

Spíš bych se chtěl zeptat - co považujete za lepší, blikat nebo svítit? Blikání se mi zdá (zejména ve městě) výraznější, ovšem taky může být řádně otravné, protože mám světlo poměrně silné. Vesměs poslední dobou vzadu svítím a vpředu blikám (vyjma úseků, kde je prd vidět, tam si přisvěcuji stálým svitem) a spolehám na to, že samotné kolo je poměrně dobře vidět skrze všechny reflexní prvky.

Moderátor
6179
Juliánov
Tak, jestli máš potřebu jít si na pár let sednout. Můžeš to zkusit. :D

"fejsbůk" BMHD.cz

2965
tam, kde mám postýlku...
A co takhle zákon silnějšího? Ve vhodný okamžik jej probliknout dálkáčema a zkontrolovat u toho jestli funguje klakson. A milý pumičkář-světluška půjde měnit spodní prádlo... sarcastic

1404
02 črc 2011 14:08
To není nějaká schválnost, to je prostě buď imbecilita z neznalosti nebo neznalost z imbecility :D Vždyť oni většinou ani neznají dopravní značky a předpisy, natož aby věděli něco o osvětlení...

7334
27 úno 2010 07:40
Existuje nějaký zákon, který by mi umožnil zkopat do kulaté krychličky kreténa na kole, co má LEDkovou nebo jakou přední blikačku namířenou pánubohu do oken, resp. řidičům přímo do očí? Začínám sledovat, že se z toho stává nový trend.

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
ReZ píše:
Mě rodiče naučili se koukat kolem sebe a necpát se všude za každou cenu. Když vidím vozíčkáře nebo maminu s kočárkem, tak prostě s tou nepojízdnou hromádkou šrotu, co ještě v minulé vteřině bylo jízdní kolo, počkám na další spoj a mezitím se občerstvím... A když už si náhodou své úžasné pozadí vezu, tak dokážu z toho přibližovadla i vystoupit. Ty jako ZDRAVÝ člověk jet můžeš, ale vozíčkář jet musí. Ten jít pěcha jaksi nemůže...

Tak. Ale to plati obecne pro vsechny cinnosti. Pouzit mozek a trosku slusnosti...

2965
tam, kde mám postýlku...
Všechny argumenty pro i proti beru, jen, jak napsal Martan, to chce kapičku selskýho rozumu a tu kouli, co zavazí (některým zcela evidentně) na krku a má uvnitř takovou šedou hmotu, občas použít k původnímu účelu a nemít ji jen jako držák čepice nejnovější módy.
Já osobně jsem z Mariánskýho bus jako cyklo výtah nikdy nepoužil. Vždycky jsem (i po jednom pivu v nejmenované občerstvovně, kdy Ti tak ztěžknou nohy, že se ti fakt nechce) se zapřel a ten kopec na městečko (nám. Karla IV.) a kolem Světa (bývalé kino na Holzově) a přes Malou Klajdovku domů dojel. Ono vždycky nemusíš šlapat i Mifkovu nahoru na Jírovu.
Mě rodiče naučili se koukat kolem sebe a necpát se všude za každou cenu. Když vidím vozíčkáře nebo maminu s kočárkem, tak prostě s tou nepojízdnou hromádkou šrotu, co ještě v minulé vteřině bylo jízdní kolo, počkám na další spoj a mezitím se občerstvím... A když už si náhodou své úžasné pozadí vezu, tak dokážu z toho přibližovadla i vystoupit. Ty jako ZDRAVÝ člověk jet můžeš, ale vozíčkář jet musí. Ten jít pěcha jaksi nemůže...

3345
13 lis 2004 11:58
Pokud se řidiči zdá, že porušuje cyklista SPP, nechť ho vyloučí. Pokud právem, bude to záslužné, pokud neprávem, pak bude po zásluze potrestán. Víc ho nemusí zajímat...

2824
01 úno 2006 10:39
fakt se musim smat, kdyz ctu, co kdyz ma cyklista defekt, natahlou achilovku a kdo vi co jeste za zdravotni problemy a podobne, vezl jsem cyklisty nespocetkrat, nekteri se tam cpali bez ohledu na kocarky ci plny bus, nekteri jeli v noci po rovine treba jen jednu ci dve zastavky, ale nikdo nemel zadny zdravotni problem a uz vubec nikdy jsem nevezl nikoho s defektem, casto se pouziva MHD jednoduse jako vytah do kopce, nic vic.

3748
08 čer 2005 23:12
johnny05 píše:
Tož, pěkně se tato diskuze rozjela a proto si ještě rýpnu.

Malokdo vi, ze pri nastupovani do vozidla MHD ma prednost vozickar pred kocarkem a tito pred cyklistou. Ve vetsine vozu mohou byt prepravovany max. 2 kocarky, voziky nebo kola, pripadne jejich kombinace.

Nastinim priklad, ktery se posledni dobou stava cim dal casteji, protoze cyklistu jezdicimi MHD neustale pribyva.
Na trati nastoupi jako prvni 2 cyklisti do jeste poloprazdneho vozu. Vuz se postupne plni cestujicimi. Nasledne na dalsich zastavkach chce nastoupit kocarek nebo vozickar. Ve voze uz pro ne neni misto a nechavam je na zastavce. Cyklista si vesele jede dal a mamina, nebo postizenej ceka na dalsi spoj.

Ptam se, je to v poradku?

A co když je vůz plný i bez kočárků a kol, a pak chce nastoupit vozíčkář?

To jako má řidič přijít, a říct "vystoupíš ty, ty a ty"?

P.S.: Vy máte ale štěstí, mě technická závada na kole vždycky potkala někde, kde nejezdí MHD, a tak jsem kolo vždycky musel tlačit.

3984
všudezdejší
chat-maniac píše:
...Jeden pár středního věku...

No tak pár středního věku. I ten to mohl vyšlapat, byl-li zdravotně schopen :-)

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
chat-maniac píše:
...Jeden pár středního věku...

3984
všudezdejší
Přesně tak. Jo, jiná věc je, že si tím šlapáním přivodím nějakej zdravotní problém, nataženou achilovku, nebo jinou kratochvíli, to se pak rád svezu, ale ti chlapi nevypadali nijak poškozeně, ne? :-)

Moderátor
6179
Juliánov
Navíc, když ujedu 100 kiláků, tak přece nepojedu poslední kopec busem, jak lemra. sarcastic

"fejsbůk" BMHD.cz

3984
všudezdejší
No tím spíš. To znamená, že jsou rozjetí, našlapaní a ten kopec je pro ně taková třešnička na dortu. :D

Moderátor
7587
Brno
Třeba zrovna měli za sebou podzimní stovku kiláků :-D

3984
všudezdejší
chat-maniac píše:
Včera, díky počasí, byla linka 55 nacpaná až moc. Z údolí najednou několik kol, kočárek, velkej pes, hromada lidí... Jeden pár středního věku si šel ke mě koupit lístky pro sebe a kola (4x25,-) a jeli jenom na Jírovu. Mezitím, než si ty lístky u mě koupil, byl bus plně nastoupen a oni se s nima začali rvát dovnitř... Ukázkový cyklisti jako z katalogu.

To je přesně ten případ, kdy se ta hlava moc nepoužívá, resp. je úplně na hovno. Včera byla parádní počasí, což znamená větší množství ve výletnických destinacích a tím pádem, aha, i víc lidí na zastávkách a následně v busech. A ti cyklisti mi přijdou jako typičtí výtaháři, nechat se vyvézt na kopec a pak po svejch dál dolů. Z Mariánského údolí to do Líšně zase takovej kopec není, abych ho nevyšlápl, i když jasně, po náměstí Karla IV. ta ulic svou šířkou na předjíždění cyklistů není. Ale rvát se do busu s kolem, že se mi nechce šlapat do kopce, no mě by musela hanba fackovat.

Moderátor
7587
Brno
Včera, díky počasí, byla linka 55 nacpaná až moc. Z údolí najednou několik kol, kočárek, velkej pes, hromada lidí... Jeden pár středního věku si šel ke mě koupit lístky pro sebe a kola (4x25,-) a jeli jenom na Jírovu. Mezitím, než si ty lístky u mě koupil, byl bus plně nastoupen a oni se s nima začali rvát dovnitř... Ukázkový cyklisti jako z katalogu.

3342
21 led 2011 14:19
Janatak ad 4): A já když jsem jezdil z Mariánského Údolí přes Jírovu k Vaňkovce i opačným směrem, tak mě všechno předehnalo. Kolo jsem nakládal všehovšudy cca třikrát, jednou píchlé, jednou když jsem ho stěhoval do Brna (=plně naložen), jednou když jsem ho stěhoval z Brna (=plně naložen). Tím ale nikomu neberu možnost se tím busem svézt - z Mifkovy na Jírovu je ta šalina stejně prázdná a z Mariánskýho Údolí na Jírovu ten bus taky nebývá nacpanej.

3984
všudezdejší
adam_r píše:
Doporucuji vzit si kolo, vypustit vzduch z predni duse a tlacit cca 1 kilometr. Pote, co jsem to byl nucen jednou delat bych si nikomu nedovolil tvrdit, ze to "neni problem" (duse nesla zalepit).

Přijde na to, jak se komu chce procházet, tlačíc kolo vedle sebe. Někomu přijde i deset kiláků jako nic.

925
14 čer 2004 18:43
Brno - Bystrc
Martan píše:
Zpravidla nebývá problém tlačit kolo pěšky.

Doporucuji vzit si kolo, vypustit vzduch z predni duse a tlacit cca 1 kilometr. Pote, co jsem to byl nucen jednou delat bych si nikomu nedovolil tvrdit, ze to "neni problem" (duse nesla zalepit).

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1349 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 54  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata