Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 42 z 255    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 255  Další

Co bude dřív ?
kloubové šráky 45%  45%  [ 81 ]
tramvajová trať ke kampusu 34%  34%  [ 62 ]
metro 17%  17%  [ 30 ]
odsunuté nádraží 4%  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 180
Autor Zpráva

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
miropiro píše:
Včera jsem jel večer s a-84 z Pisárek na Halasák. Řidič jel na čas, přesně podle jízdního řádu, nicméně moc jsem nechápal, k čemu zastavil na zastávce Jundrov, hřiště, která je na znamení, kde nikdo nevystupoval a ani nenastupoval a přesto otevřel dveře, snad že chtěl větrat nebo co?

Čekáš, že Ti tady na tu otázku někdo odpoví?

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Včera jsem jel večer s a-84 z Pisárek na Halasák. Řidič jel na čas, přesně podle jízdního řádu, nicméně moc jsem nechápal, k čemu zastavil na zastávce Jundrov, hřiště, která je na znamení, kde nikdo nevystupoval a ani nenastupoval a přesto otevřel dveře, snad že chtěl větrat nebo co?

Můj nový web o severním okolí Brna

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
S tím by měli moc práce - takhle ty kupony hodí do bedny a časem někoho vylosujou... Kdyby každému měl chodit email, tak to musí všechno evidovat a rozesílat...

186
27 zář 2007 22:44
Nemá někdo zkušenost se soutěží DPMB při zakoupení roční šalinkarty? Při dotazu na přepážce zda po odevzdání soutěžního kuponu mi přijde potvrzovací e-mail o zařazení do slosování, mě paní řekla, že nikoliv. Proto se mi zdá soutěž docela jako podvod na zákazníka.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
iDnes.cz píše:
Například si stěžují, že revizoři jsou arogantní a autobusáci ve své kabině kouří. "Řidič nechce nikoho pustit předními dveřmi a zadní pak člověku často zavře před nosem," uvedli další cestující.

To je taky jako z Novinek, zprávy ze slepičince sarcastic

1374
10 bře 2010 18:00
BRNO-Řečkovice
Musím se přiznat,že mám radši přetopený vůz,než když ráno jedu v -5°C(zatím jen,jelikož je ještě podzim),těším se na vyhřátej autobus,jelikož to je jediný,co mě v zimě cestou může potěšit a narazím na Cross,ve kterém mě jde pára od huby,klepu se zimou po celou cestu a musím to celé přetrpět(v tu chvíli ze mně opadá veškeré nadšení).Po (alespoň) teplém vzduchu z topení ,jsem si mohl nechat jen zdát.Je pravda,že většinou,když jezdím v prac.dnech a-43,narážím na krásné vytopené Crossy,ale o víkendu je to někdy opravdu bída.

9305
10 čer 2004 11:19
Jenze u KT8 to byvalo spise tim ze lidem se smazil mozek ve vlastnim obalu. Stropni vytapeni neni zrovna dobrej napad.

1546
06 lis 2009 10:30
chrysalis píše:
U šalin jsem nezažil, že by bylo v zimě dostatečně zatopeno.

U KT8 před rekonstrukcí bývalo docela solidně přetopeno. Za několik let denního jezdění na osmičce jsem potkal i pár lidí, kteří z toho doslova padli (tedy omdleli).

Mimo to, souhlasím s tvrzením, že přetopený dopravní prostředek je výrazně horší než nevytopený, je to kontraproduktivní. Teplota ve voze by měla být adekvátní oblečení lidí tak, aby se nemuseli svlékat, ale bylo jim příjemně. Tedy při běžných zimních teplotách tak o 10-15 stupňů nad venkovní teplotou.
Zkrátka, podle mne by se mělo jen přitápět, ne topit.

3724
28 úno 2006 19:00
Toto je sice z Práglu, ale je to k tématu:
Pokuty za NETOPENÍ ve vozech

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Věřil bys, že jsem si říkal to samé? Skoro jsem si i v záhlaví stránky ověřoval, jestli jsem opravdu na fóru... :(

9986
15 led 2005 23:41
Příspěvek jak z novinek.cz...

1404
02 črc 2011 14:08
po nepříjemných zkušenostech musím říct, že je mi zima milejší než přetopeno. pozn. okno samozřejmě vždycky otevřu. většinou ostatní drží pusu a okno si zavřou až vystoupím :) řidičům ať vybudují i v busech vždy plně oddělený pracoviště, ti ať si topí jak chtějí, však to je taky nutnost.nemůžou se přece celou směnu za volantem klepat zimou...ale pro cestující(lépe řečeno ho*ada), kteří si ráno ani nevyčistí zuby nebo ve voze chrmlou bez zakrytí tlamy to fakticky nemá smysl.....je fakt největší zážitek, když v tom skleníkovým vzduchu a při letní teplotě cítíte již trávením rozloženou večeři z minulého dne svého milého spolucestujícího, který si stoupnul vedle vás...si taky někdy připadám, že já jediný z těch cestujících dodržuji hygienické návyky.....když jsme tak žalostná společnost, tak má cenu se snažit? výsledek je takový, že denně se „protopí“ statisíce a tím se jenom vytváří ideální podmínky pro šíření infekce....tak hlavněže současnou situaci považujete za komfort cestování :))))))))))))))))))))))

336
20 pro 2010 23:08
Brno-Bystrc
U šalin jsem nezažil, že by bylo v zimě dostatečně zatopeno.

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
IvanM píše:
to už mi je milejší venku -12°C,v šalině -5...............

A pára mi půjde od huby, od sedačky mě budou odsekávat a ledviny mi jistě poděkují, když budou vystaveny ledové laminátové sedačce (i přes bundu a svetr to solidně studí). Komfort cestování jako prase, opravdu.

496
31 led 2011 13:46
Tak otevři okno, když si myslíš, že je přetopeno. A až dostaneš přes hubu tak možná pochopíš, že většina lidí nemá zimu ráda.

1404
02 črc 2011 14:08
topit se nemá vůbec...úplně nejchutnější věc, kterou jistě každý z nás touží zažít je to, když si ráno vlezete do přecpané jedničky, tam 25°C, vzduch jak ve skleníku pro tropický kvítka a smrad jak opičím výběhu.......ještě v období chřipek tohle bývá jistě velice zdraví prospěšné.......to už mi je milejší venku -12°C,v šalině -5...............

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Crossy topí výborně, ale má to nedostatek: vzadu přetopeno, kumuluje se to tam + motor, v přední části je kosa, pač tam není zepředu žádný topení, ani náporová sahara jako u 700/900.
A ano, někteří kolegové netopí schválně, to je ta určitá skupina morousů a brblařů.

86
17 říj 2006 00:54
Brno - linky 57, 43 a 93
stuřík píše:
Popravě, jako že bydlím v Sobulkách a každý den jezdím minimálně 2x, spíš 4x (v 95% přes Krpole), tak jsem nevytopený BUS ještě nikdy nepotkal. Častěji se setkávám s tím, že je přetopeno. Tomu bych věřil.

Tak to doslova platí i pro mně. Jen tedy jezdím častěji přes Lesnou... :-D
Přetopený v autobusech bývá ale hlavně jen na podzim, kdy někteří řidiči už "projistotu" topí, ale venku zase až tak chladno není. V zimě pak už moc přetopených vozů nebývá.

9986
Kaštan obecný je tvor, který je pořád nespokojený. Nezatopíš - je zima. Zatopíš - je vedro. Vyhodíš ho - dostaneš přes hubu. Asi proto bych na MHD být nemohl, na linkové je to přeci jen o trochu lepší, tedy zatím...

Navíc, jakmile by se měl zvednout a o něco požádat takovou podřadnou osobu, jako je řidič, to by bylo silně pod jeho úroveň, navíc by hrozilo, že to řidič opraví a bylo by nutné rychle si najít jiný důvod, na co nadávat.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
A co je za problém v případě, že je ve voze zima/přetopeno zaklepat na kabinu řidiče a upozonit ho na to?
Tak se dozvíte jestli řidič jen zapomněl nebo jestli z nějakého důvodu zatopit nemůže (příkaz shora, nefunkční topení).

Stěžováním si tady toho moc nenaděláte. Toto fórum není napojeno na systém vytápění vozů DPMB...

9986
Někdy si myslím,že to ti řidiči dělaj schválně(a to nebylo poprvé).
Určitě. Nic lepšího na práci totiž jaksi nemají... :roll:

3750
08 čer 2005 23:12
MtM píše:
No,řekl bych ,že je to spíše na řidiči-v neděli ráno jsem jel 7807 na lince 43 z Kr.Pole do Útěchova a řidič celou dobu nezatopil a to bylo -4°C.V autobuse bylo maximálně 7-8°C po celou dobu jízdy a to ještě v Klariskách stál půl minuty s otevřenými dveřmi dokořán.Někdy si myslím,že to ti řidiči dělaj schválně(a to nebylo poprvé).

A cestující uvnitř seděli v bikinách, nebo byli navlečení tak jak chodí venku?

2777
07 kvě 2008 20:25
Čebín
Pokud je mi známo (nedavno jsem byl na školení) tak topit se u el. trakce musí pokud teplota dosáhne + 3°C u autobusů je to 5°C ....

Problém ovšem může nastat v okamžiku kdy dispečing teplotu nehlásí.... To pak spousta řidičů raděj netopí, aby neměli problém.... Mezi něž samozřejmě patřím i já ......

147
06 pro 2009 11:01
Miky píše:
Já nevím, kde jste všichni přišli na ty hranice teplot pro topení. Topí se pod +3°C.

Je to v nějakém nařízení ohledně temperování vozidel v zimním období. A tam se píše topit do prostoru pro cestující, pokud venkovní teplota poklesne pod +4°C (platí to pro šaliny a trolejbusy u busů je to o něco víc)

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Jezour píše:
Potvrzuju Sturika, alespon za busy v oblasti KPn (a predevsim Crossy!!!). Fakt je tam nechutne pretopeno.

Jj, pamatuji si, že jsem jel 5. listopadu dopoledne na Lesnou Crossem na a-46, neřekl bych, že by tehdy bylo pod +3°C a ten vůz byl fakt přetopený (až tak, že jsme topili pánubohu do oken, bo někdo otevřel okýnko). Co se týká T6A5, tak těmi rád jezdím v zimě, tam bývá příjemně teplo :wink:

Můj nový web o severním okolí Brna

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 255  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata