Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 121 z 132    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 132  Další
Autor Zpráva

409
27 lis 2007 03:31
Pořád někde jinde
Jo, relax, největší relax je chtít se jít projít mimo to město, když už ho mám plné zuby, a narazit jenom na naprosto dokonale neprostupný prstenec zahrádek, který navíc končí zpravidla jen tak, že se plynule mění v prstenec zahrádek odjinud. V podstatě všechny atraktivní odpočinkové lokality po Brně jsou zabrané zahrádkama, kudy se mimo jednu vyvolenou cestu nedá projít a kolem nichž je svezen bordel, podle hesla, kde končí můj plot, tam končí svět co mě zajímá. Například na Červeném kopci je polovina zahrádek zničená, a když se tam chcete projít, jdete buď dole přes skládku, nebo po auty vybahněné cestě mezi dvěma ploty. To je fakt odpočinek. Přitom je tam prostor pro celou jednu novou čtvrť, namísto dalšího nekonečného rozlézání se města do všech stran. V Brně dnes bydlí méně lidí než bydlelo dříve, a přitom zabírá mnohem víc místa než kdy v historii. Přijde vám to OK? Mně ne.

A už se mi prostě hnusí bydlet ve světě, který je rozdělen do malinkých kusů který je každý oplocený a střežený vzteklým psem, a všechno společné je zanedbané a zničené a nikoho nezajímá, pokud to náhodou není parkoviště. Pak se divte, že všichni musí od toho „velkoměsta“ tak často odpočívat, když jste z něj udělali tohle… :(

9314
10 čer 2004 11:19
Plan vozovny bosonohy nekde mam ..

9987
15 led 2005 23:41
Když argumenty neřeknu, tak všichni řvete, že je chcete slyšet. Když je řeknu, tak zase kopete kolem sebe a řvete, že je to špatnej argument. Narozdíl od některých umím používat to, co mám v hlavě, někteří by se to taky mohli naučit.

Ale prosím - nemusím tady ztrácet čas o pokus o rozumnou diskuzi - mám spoustu jiné práce, která mě mimo jiné živí. Tady to stejně nikam nevede - v dnešní době, kdy každej jen papouškuje, co kde slyšel a co mu kdo nalil do hlavy ve škole... To platí i pro ostatní diskuze, kde jsem se dovolil angažovat, zjevně to byla chyba.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Když zrovna nestuduji, žiji na okraji malého městečka na předměstí Prahy v rodinném domě se zahradou.
Někteří, co žijí ve městě v paneláku prostě touží po svém kousku zelené trávy, po nedělním grilování s rodinou, posedět si v houpací síti pod stromem... Myslím, že už několik let to není o pěstování brambor (až na vyjímky - znám svou babičku...), ale o tom oprostit se na chvíli od života ve velkoměstě...

Problémem zahrádek je, že město kolem se rozrůstá a z okraje se tak dostávají do centra. Je to dobře nebo špatně?

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Tak ten argument se supermarketem je dobře mimo. Se známými jsme si na rok pronajali zahrádku v kolonii na Kamenném vrchu - opravdu ne proto, abysme tam pěstovali mrkev a cibuli ;-)

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Mauricio píše:
... a hlavně dneska si už všechno koupí v supermarketu, tak nač pěstovat (i když třeba já osobně jsem silně proti tomu nakupovat vše v obchodech).

Třeba proto, že to mají jako relax? Ne každý chce trávit volno v obchoďáku, na kuželkách,...
Já osobně žádnou zahrádku nemám, ale nedovedu si představit třeba na Kraví hoře baráky místo zahrádek. I pro mě je formou relaxu, když si tam vylezu se psem (i když to není moje).

1363
Brno - Masarykova čtvrť
Janatak píše:
proč nahrazovat zahrádkářské kolonie? #-o

Předpokládám, že tím je myšleno využítí aktuálně opuštěných prostor v oblasti Trnitá, okolí ÚAN, případně Zbrojovka, apod...

9987
Janatak píše:
Proč úvrať a proč nahrazovat zahrádkářské kolonie? #-o

Zahrádkářské kolonie (stejně jako třeba ty opuštěné továrny) jsou docela zajímavým možným zdrojem pozemků pro rozvoj bydlení a služeb.
Navíc v dnešní době jsou ty zahrádkářské kolonie mnohdy tak nějak opuštěné (nevím, jak v Brně, ale v mém městě vím o dvou takových), lidi na to nemají čas (snad krom důchodců), mají to mnohdy daleko, no a hlavně dneska si už všechno koupí v supermarketu, tak nač pěstovat (i když třeba já osobně jsem silně proti tomu nakupovat vše v obchodech). Ale samozřejmě jsou lidi, co se toho nevzdají.

9987
MartinV píše:
Mauricio: zrovna ty Bosonohy by mohly být spojeny právě s novou vozovnou.

Jo, to určitě, ale myslím si, že jsou prostě tratě, které jsou tak nějak důležitější. Tohle se může dělat až jako další fáze. I když samozřejmě už teď je problém s místem ve vozovnách, nuceným rozpojováním delších vozů při údržbách atd. Tohle by nová vozovna měla (nikoliv mohla) řešit.

3991
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Proč úvrať a proč nahrazovat zahrádkářské kolonie? #-o

Administrátor
2501
28 lis 2007 23:00
Brno
Někdo dokonce psal, že se tam plánovala vozovna pro 100 KT8.

9987
Ale hlavně by se už konečně mělo přestat stavět na zelené louce a zabírat další území, ale pracovat s opuštenými areály po továrnách, skládkách, nahrazovat zahrádkářské kolonie, atd.

Ano, přesně tak. Že by to konečně někdo taky pochopil?
Ale na druhou stranu, ty opuštěné areály po továrnách by opuštěné být mnohdy ani nemusely...

409
Pořád někde jinde
Trať do Lískovce by spíše užila protažení a úvraťové zakončení někde na Oblé, zřejmě částečně pod zemí. Pro novou vozovnu musí existovat řada alternativ, když už nic jiného, někde v prostoru poblíž současné smyčky SL. A další rozvoj města má mnohem lepší kandidáty. Ale hlavně by se už konečně mělo přestat stavět na zelené louce a zabírat další území, ale pracovat s opuštenými areály po továrnách, skládkách, nahrazovat zahrádkářské kolonie, atd.

6989
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Mauricio: zrovna ty Bosonohy by mohly být spojeny právě s novou vozovnou.

9987
Nevidím sebemenší důvod, proč na periferie lidem, co si raději postavím dům tam, než aby bydleli ve městě (čímž nemyslím centrum), zavádět tramvaj. Jsou důležitější akce - například obsloužit některá sídliště přímo v Brně, která o to volají už pár (desítek) let. Pak se může zavést tramvaj klidně do Ořešína.

573
04 bře 2006 12:01
Starý Lískovec
Tak to se omlouvám, jestli je to starej. Na nový územní plán byl vždycky odkaz hned vedle stávajícího. Navíc vím že se teď něco schválilo a když jsem na to koukl tak v starým nebyla nakreslená trať ke Kampusu a trať na Kamechy byla poloviční. Z toho jsem usoudil, že nový územní plán už platí.

409
Pořád někde jinde
Jojo, Brno to opět bere z té správné strany, než by se pro přehnané dopravní nároky další růst periferií zablokoval (tramvaj do vesnice, jáásně!) a raději se vybralo něco z hromady polobrownfieldu blíže centra, tak se naopak snažíme přehnané dopravní nároky uspokojit, a pak se bude město a všichni v něm zase strašně divit, proč ta doprava stojí tolik peněz a nejde se nikam pořádně dostat.

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
Bosonohy se budou rozrustat na poli smerem ke Kamenemu vrchu. Navic mistni ucnak se sloucil tusim s rosickym a je tam o 1000 studentu vic. Taky tak a-69 pri navozu techto individuii do skoly vypada... Dobytcaky hadra. Takze tramvaj urcite ano.

6989
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Pokud by se šalina na Kraví horu nahradila trolejbusy, nebylo by to od věci. Ale se stavem trolejbusů v Brně se bojím, aby to neskončilo nahrazením autobusy. A tyk by tam neměly zůstat panely a koleje. :wink:

K trati ze Staré Osady do Juliánova - jestli je to tam dobře zakresleno, tak by se smyčka měla posunout kus od silnice.

3991
25 led 2006 16:11
všudezdejší
xcav8 píše:
Na Kraví Horu že by nic nevedlo, to je pěkná pitomost.

Šalina na Kraví horu fakt neměla (nemá) stopro jistotu, že se nezruší. Nevím tedy, jak v současnosti, ale pár let zpátky se uvažovalo o zrušení tratě a náhradou trolejbusy.

Trať do Bosonoh, proč ne? Uvažovalo se zároveň i o nové tram vozovně v těchto místech..do Přízřenic bych tram taky neviděl jako zbytečnost, společně s Horními Heršpicemi se už jedná o slušnou aglomeraci schopnou šalinu v těchto místech využít.

Propojení Staré Osady a Juliánova moc nechápu. Logičtější by bylo trať z Osady protáhnout na Vinohrady a alternativně napojit někde na Novolíšeňské na osmičku. Pak by to zas ale chtělo pořešit smyčku na Mifkové.

Administrátor
2501
28 lis 2007 23:00
Brno
Na Kraví Horu že by nic nevedlo, to je pěkná pitomost.

1099
09 lis 2006 18:16
Emperror: Odkud jsi vzal, že je to nový územní plán? Je to starý (současný) územní plán (nevím jak tam je dlouho, ale počítá se to v letech), akorát se do něj čas od času zanesou změny.
Nový územní plán zatím nebyl schválen, jeho koncept (ve třech variantách) lze nalézt zde:
http://gis.brno.cz/tms/konceptup_a/index.php
respektive rozcestník včetně textové části zde:
http://www.brno.cz/pripravovany-uzemni- ... sova-cast/

Ale tyto odkazy tu již dávno proběhly. Na schválení nového územního plánu si ještě nějakou dobu počkáme. Tuším, že se mluvilo až o roku 2014.

1363
Brno - Masarykova čtvrť
Tak jsem si to zběžně projel, moje postřehy:

- Tramvajová trať do Přízřenic a Bosonoh? Není to trochu zbytečné?
- Co má být proboha zač to šílené paralelní propojení České a Rosického náměstí. Pochopil bych to, kdyby se měla rušit trať na Minské, ale toto fakt nepobírám.
- Řešení Lesné a kampusu vypadá docela fajn, Kamechy taky.
- Zajímavé propojení Staré osady a Juliánova
- Žádná šalina na Kraví horu?
- Dost mě překvapilo, že se zase vážně plánuje tunel pod Špilberkem spolu s úplným vyloučením tramvajového provozu z Pekařské, to je docela odvážná vize.

573
04 bře 2006 12:01
Starý Lískovec
Nevím jestli jste si všimli, ale na stránkách Brna je již nový územní plán http://gis.brno.cz/tms/uzemni_plan_a/in ... _tiles&p=&. Funguje to bez problémů, ale jen v exploreru v opeře mi to blbne. Nemile mě překvapilo zjištění, že při plánovaném průrazu ulice Hybešova na Mendlovo náměstí, by měl tento průraz zůstat bez tramvajové tratě a tramvaje budou dál jezdit po Václavské.

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
Na videu jde krásně vidět vybočování kachny (čas 4:45 a 4:50) 8-)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3289 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 132  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata