Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 53 z 108    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 108  Další
Autor Zpráva
7338
27 úno 2010 07:40
Ořechov, kravín, označník měl ještě loni na obou stranách. Teď jsem linku 510 dlouho nejel, tak aktuální stav neznám. Nejčastěji ničený označník je zřejmě na zastávce Pod dálnicí, pak by mě ještě zajímalo, kde leží zastávka Nebovidy, rozcestí Střelice. Jen jsem onehdy trnul, že tam bude chtít někdo vystupovat a bude za blbce...

163
26 črc 2006 15:05
A co Ořechov, kravín?

1082
22 pro 2008 22:51
PoŠuKov, 2. část
Dnes jsem projížděl na kole kolem zastávky Ochoz u Brna, kamenolom, a marně jsem hledal označník zastávky. Tato zastávka nemá žíádný záliv a je uprostřed úzké silnice. Navíc zde vždy byl označník pouze v jednom směru. A nedalo mi to a začal jsem ho hledat. Nakonec jsem označník našel v příkopu zarostlý kopřivvami biggrin . Takže teď nikdo nepozná, že tam nějaká zastávka je.

DAlší příklad je zastávka Kovalovice, na kopci. Už několik let tu chybí označník (původní byl vandaly zničen). Je tu celkem nový zděný přístřešek a tak tu označník nejspíš moc nechybí. Asi před rokem jsem psal email na kordis, kde odpověděli, že dopravce - sebus - tam do 2 měsíců dá nový označník. A dosud tam není ](*,)

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
No, aspoň tam byla ta bouda. Na zastávce Hodonín, zbrod ve směru do Hodonína dlouho jediné, co tam připomínalo zastávku, bylo cosi prašného, co snad kdysi dávno sloužilo jako záliv pro autobusy. Ale dneska už tam je klasický IDS označník. Ale jak jsou na tom JŘ na dotyčné zastávce, to už netuším.

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Ovšem nejlepší bylo, když jsem vystupoval na zastávce Zbýšov, sička. Tam je v každém směru domeček, v jednom z nich dva oškubané cáry papíru, které kdysi byly jízdním řádem, a označník ani v jednom směru...

1082
22 pro 2008 22:51
PoŠuKov, 2. část
Robert píše:
Mezi Pohořelicemi a Šumice jsou již vyvěšeny nové jízdní řády, kdykoli tamtudy jedu, stojí u označníku pár lidí a pilně studují. Např. Šumičtí se dočkali více jak dvojnásobného počtu spojů přes den jak na Pohořelice, tak do Krumlova. Překvapuje mě ovšem, jak mizerná je informovanost lidí, kteří vůbec netuší, že stačí jedna jízdenka i při přestupu, a to i u lidí jezdících do Brna a využívajících zde MHD. Co se ovšem nepovedlo, jsou jízdní řády, minimálně ty, které visí na zastávkách spravovaných ČSAD Hodonín, jsou nakopírované v mizerné kvalitě, těžko se luští přípoje, čísla spojů jsou zcela nečitelná.

To je taky částečně způsobeno tím, že linka 164, která tam jezdí je až příliš dlouhá a jízdní řád má pak mnohem větší rozměry.

Co se týče označníků, tak bych řekl, že nejhůře se o ně stará ČAD Blansko. Např. V Březině byly u 2 zastávek doplněny označníky v jednom směru (dříve byly jen v jednom směru) doplněny až letos. Označníky by měly být umísťovány čelem ke směru, odkud bus přijíždí. Zastávky ČADu jsou často otočeny k silnici, v Bukovince je dokonce označník orientovaný na opačnou stranu, než by měl být (do "protisměru") Za toto má u mně ČAD velké mínus.

1577
Já vím, že ČSAD Hodonín získalo dost spojů, ale že k tomu získalo i zastávky mě překvapuje. Tady na Hodonínsku se správa zastávek neměnila a tak má ČSAD Hodonín i nadále ve své správě zastávky např. v Mikulčicích nebo Terezíně, kde ale fyzicky nejezdí a vystřídal je tam BORS. Ten ale dostal jenom linky, ne zastávky. Proto mě překvapuje, že se na Znojemsku takhle šachuje se zastávkama. To myslím dosud nebylo.
Ostatně teď si vybavuji nějaký skandál se zastávkami na Boskovicku, kde Dopaz získal spoustu spojů, ale zastávky zůstali BODOSu, který odmítl vyvěšovat IDS JŘ na zastávky, které sami neobsluhují. Že by to současné šachování se zastávkami na Znojemsku, byla snaha tomuto zabránit? Pak je ale otázka, proč se totéž nedělo i na Hodonínsku. Že by se někdo z Kordisu probral až teď? Prostě tomu nerozumím.

7338
peno píše:
Robert: Moment, ČSAD Hodonín má na Pohořelicku nějaké zastávky? :shock: Kde by je vzalo?

Asi jsi trochu zaspal e_smile ČSAD Hodonín získal poměrně slušnou porci Znojemska, označníky jsou polepeny jejich logem.

1577
Robert: Moment, ČSAD Hodonín má na Pohořelicku nějaké zastávky? :shock: Kde by je vzalo?

1900
01 srp 2006 14:13
Bezkov
Eda píše:
Luxusní!!! Originál prosím na mejl, tohle musí nutně do galerie :-)

Máš to v mailu.

7338
Mezi Pohořelicemi a Šumice jsou již vyvěšeny nové jízdní řády, kdykoli tamtudy jedu, stojí u označníku pár lidí a pilně studují. Např. Šumičtí se dočkali více jak dvojnásobného počtu spojů přes den jak na Pohořelice, tak do Krumlova. Překvapuje mě ovšem, jak mizerná je informovanost lidí, kteří vůbec netuší, že stačí jedna jízdenka i při přestupu, a to i u lidí jezdících do Brna a využívajících zde MHD. Co se ovšem nepovedlo, jsou jízdní řády, minimálně ty, které visí na zastávkách spravovaných ČSAD Hodonín, jsou nakopírované v mizerné kvalitě, těžko se luští přípoje, čísla spojů jsou zcela nečitelná.

1577
wall píše:
nebylo by lepší to radši rozdávat u Grandu u odjezdového stanoviště Psotabusu před jeho odjezdem? případně na Zvonku na st. 7 ? Myslím, že vlakem do Znojma moc lidí nejezdí a jezdit nebude. Kolik že to Psota pořídil těch šestikolek bez klimy s automatem?

No, ze Znojma do Brna asi opravdu jezdí tak maximálně nádražáci s režijkama, případně vlakový šotouší sarcastic, ale do takového Moravského Krumlova nebo Miroslavi bude asi lidí ve vlacích dost a určitě budou mít zájem o tuhle jízdenku ;-)

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
MKzB píše:
Tak jsem se toulal po vsi s foťákem, abych opět zdokumentoval stav obce pro obecní www, a náhodou přijel autobus.

Luxusní!!! Originál prosím na mejl, tohle musí nutně do galerie :-)

wall: Uvidíme, zatím jsem domluven takto.

95
20 pro 2008 19:27
Brno
Eda píše:
V pondělí 28. a v úterý 29. 6. budu na hlavním nádraží asi od 10 do 14 hodin rozdávat Infoletáky o IDS a pamětní jízdenky pro bezplatnou jízdu nově zaintegrovanými linkami na Znojemsku na 1. - 4. 7. Kdo máte zájem, tak se můžete stavit. Je jich snad dost :-)

nebylo by lepší to radši rozdávat u Grandu u odjezdového stanoviště Psotabusu před jeho odjezdem? případně na Zvonku na st. 7 ? Myslím, že vlakem do Znojma moc lidí nejezdí a jezdit nebude. Kolik že to Psota pořídil těch šestikolek bez klimy s automatem?

1900
01 srp 2006 14:13
Bezkov
Tak jsem se toulal po vsi s foťákem, abych opět zdokumentoval stav obce pro obecní www, a náhodou přijel autobus.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

2994
09 zář 2009 20:14
Pamětní jízdenky a infoletáky jsou již dávno k mání na Novobranské 18, zrovna dneska sem si pro pár kousků byl wink

2009
28 čer 2007 16:54
Zeptej se ve znojemské železniční diskusi na k-repu. ;)

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
V neděli 27. června bych se měl na pár hodin pohybovat ve Znojmě. Mám Panasonica DMC-FS6 (rozlišení 8Mpx). Je třeba něco zdokumentovat? Bych klidně něco vyfotil. Jinak si asi vyfotím lasičky a nádraží pro WikiCommons.

Můj nový web o severním okolí Brna

9306
10 čer 2004 11:19
Eda : kdyz tak mi schovej 3 kousky do zbirky. Nevim, jestli budu v brne.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
V pondělí 28. a v úterý 29. 6. budu na hlavním nádraží asi od 10 do 14 hodin rozdávat Infoletáky o IDS a pamětní jízdenky pro bezplatnou jízdu nově zaintegrovanými linkami na Znojemsku na 1. - 4. 7. Kdo máte zájem, tak se můžete stavit. Je jich snad dost :-)

2994
09 zář 2009 20:14
K tématu doplním jenom odkaz: http://www.busportal.cz/modules.php?nam ... e&sid=7724
Citace:
... Uspořené finanční prostředky byly využity na posílení dopravy do mnoha obcí Znojemska tak, aby bylo dosaženo standardů dopravní obslužnosti schválených Zastupitelstvem Jihomoravského kraje.

Od 1. července 2010 tak 9 obcí Znojemska s dříve velmi špatným spojením získá v pracovní dny standardních 6 párů spojů denně. O víkendech se zlepší dopravní spojení pro řadu obcí. Ve 123 obcích byla obsluha velmi špatná a nesplňovala ani standard minimálně 3 párů spojů. ...

7338
Domis: Pokud vím, ZDO jsou dva spoje ráno, dva odpoledne, o víkendech nic. Ale tomu nářku starosty celkem rozumím, možná by za ty peníze raději viděl opravenou silnici nebo školu, pokud jsou spoje zbytečné.

425
06 kvě 2006 00:52
Brno-Řečkovice a Mokrá Hora
Domis píše:
Myslím, že k zajištění dopravní obslužnosti do každé obce na úrovni IDSJMK je vždy potřeba nějaké to minimum spojů (10 v PD a 4 v so,ne v každém směru), které by nikdy nemělo být menší, a to i za cenu obsazení vozu 5 lidmi. Je pravda, že asi 2 takové vesničky jsem na Znojemsku našel (na lince 830 za Bítovem). Toto se ale dá řešit nasazením méně kapacitního vozu.

Na lince 830 je mezi Lubnicí a Bítovem menší počet spojů, jelikož zde zůstanou v provozu linky s vazbou na Jihočeský kraj a Vysočinu (ČSAD JH, ICOM, TRADO). Nicméně i tak zde bude standard IDS naplněn (6+3, jak správně podotkl 4k4). Takže i tady si docela polepší... :wink:

1577
Mauricio: Ano, to by mělo být ono.

H2O: No, já si myslím, že současná doprava mezi Hodonínem a Brnem o víkendu je lepší než byla před IDS. Pravda, mohlo by to být i lepší, kdyby se spoje, co dnes jezdí z/do Klobouk a ty co jedou až z/do Hodonína vzájemně prohodily, čimž by se vytvořil jakýsi vzájemný proklad mezi 109 a R5, čímž by z Hodonímna do Brna byl hodinový takt a z Brna do Hodonína jakýsi pseudotakt. To by byl podle mě ideální víkendový stav mezi Hodonínem a Brnem.
O víkendech jsou v okrese Hodonín daleko horší místa. Například mezi Hdodnínem a Kyjovem se počet spojů o víkendu po zavedení IDS snížil. A také dodnes nechápu, proč není o víkendu zajištěn přípoj mezi linkami od Hodonína a linkou 666 do Chřibů, kam mnoho Hodoňáků rádo vyráží na víkendové výlety.
Ale to bychom se mohli bavit dlouho a tady na fóru stejně nic nevyřešíme.

9986
15 led 2005 23:41
Základní dopravní obslužnost
Základní dopravní obslužnost územního obvodu je zajištění přiměřené dopravy pro všechny dny v týdnu z důvodu veřejného zájmu, především do škol, do úřadů, k soudům, do zdravotnických zařízení poskytujících základní zdravotní péči a do zaměstnání, včetně dopravy zpět, přispívající k trvale únosnému rozvoji tohoto územního obvodu. Rozsah podílu státu na jejím zajištění ve veřejném zájmu stanoví podle místních podmínek území kraje a výše rozpočtových prostředků, které jsou k dispozici, příslušný kraj.

Veřejný zájem, tedy rozsah dopravního zabezpečení ve veřejném zájmu uplatňuje vůči dopravcům příslušný krajský úřad, což by mělo zabezpečit skutečné potřeby obyvatel. Proto tyto potřeby by měly vycházet z požadavků občanů a následně obcí a krajské úřady po posouzení uplatněných přepravních požadavků by je měly smluvně zabezpečit u dopravců.

Tedy ne Kordis, ale kraj, bych tak viděl. Pokud se bavíme o tom samém.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2676 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 108  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata