Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 107 z 241    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 241  Další
Autor Zpráva
820
25 led 2006 09:46
Tak od jednoho subjektu byl DPMB odeslán návrh smlouvy na pronájem historických vozidel (stejný jako každý rok) k připomínkování 11.5.2017. Ještě teď smlouva není podepsána. Je to v lidech a jejich přístupu.

1591
18 led 2009 10:06
Tak třeba dřív nemají čas a nebo ono tak abys mohl něco chystat, musíš mít (téměř) kompletní podklady od různých subjektů, víš co...

2824
01 úno 2006 10:39
Tyto věci a akce by se měly chystat hodně dopředu.

1591
18 led 2009 10:06
Tak asi mají málo lidí na moc práce?

2824
01 úno 2006 10:39
Toto je naprosto normalní u DPMB. Člověk se nic nedoví a už vůbec nic předem, vše až na poslední chvíli. V německu či Rakousku si člověk dopředu může naplánovat dovolenou, ubytování a ví co se kdy a kde bude dít, u nás člověk neví nic, i termín akci se doví na poslední chvíli. Když měli kamoši přijet na akce do Brna, nedokázali mi ani na DPMB říci datum konání ttři měsíce předem, aby si mohli kamoši zařídit dovolenou. Toto se opakuje každým rokem.

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Vzhledem k tomu, že zatím nebylo nic zveřejněno, předpokládám, že jízdní řády stále nejsou hotové.

"fejsbůk" BMHD.cz

6620
21 pro 2005 17:01
Už jsou někde k dispozici jízdní řády historických vozidel na víkend? Nebo to DP bude do poslední chvíle tajit?

1374
10 bře 2010 18:00
BRNO-Řečkovice
A to musí být teď mimo semestr na 53 kloubové vozy? Vždyť vozí celkem vzduch, naopak obzvlášť teď, když je nedostatek kloubů a sólo lítal dle iRISu i na 05006.
Budou jezdit klouby i o velkých prázdninách zbytečně na 53?
Jako normálně jo, linka 53 má být kloubová, ale ne teď, když s ní jezdí pár lidí jen hlavně v úseku KPN - Skácelova.

3098
29 srp 2009 19:30
Ano, je tam přejezd z E56 (TP - Štefánikova čtvrt - TP), nicméně po podrobnějším zkoumání jen jeden (7:17 z TP a 7:45 ze Štefánikovy čtvrti). Zbytek jsou klouby a pouze ty posilové spoje KPN - TP jsou kombinací kloubů a sólo vozů, tak jak jsi to pochopil - za částečnou mystifikaci se omlouvám.

1374
BRNO-Řečkovice
A zbytek (tedy i posilové vložené spoje) budou jen klouby? No doufal jsem, že tam začnou jezdit sóla i normálně, jezdil jsem s ní teď (minulý týden) pravidelně ráno v úseku KPN - Skácelova a počet lidí v ní bylo max. 15-20 v obou směrech (již skončily semestry).

410
29 lis 2014 18:06
MtM píše:
Jakub S. ... Mám to chápat tak, že nově pojedou v trase ŠČ-TP i sóla?

jeden odjezd bude vykonán 05608 (TP 7:17; ŠČ 7:45) ;-)

1374
BRNO-Řečkovice
Jakub S. ... Mám to chápat tak, že nově pojedou v trase ŠČ-TP i sóla?

3098
A mimo jiné je také změněna organizace posilových spojů zajišťovaných přejezdy sólo vozů a vedených dříve v trase Skácelova - TP. Nově to zajišťují kloubové vozy a jsou vedeny již z KPN (zajištěno tedy patrně kmenovými kurzy). Celkový interval v úseku KPN - TP tak je kolem sedmé ranní 5-8'
Edit: Tak omluva, jedná se o směs vozů kloub/sólo v celé trase (Št. čtvrt - TP).

1205
17 lis 2008 17:19
Brno-Bystrc (30, 50, 51, 52, N92)
Od zítra do konce června bude jezdit v ranní špičce pár spojů a-53 v celé trase ŠČ-TP.

479
23 pro 2013 20:28
Hrušovany u Brna
peno píše:
... jediné medlánecké linky, na které jsou skutečně vhodné, jsou a-302 a 303, což jsou ovšem také, paradoxně, jediné linky, na kterých se dosud neobjevily...

Linku 302 má podnik jenom v úseku ZOO - Kníničky U Luhu (vyjma ranního PD spoje až do Jinačovic zajišťovaného 8/90 (= B931E), ND spoje zajišťovaného 4/90 (mimo turnus) a ND spoje zajišťovaného 8/52, kterou mají vozy 7801 - 7808 v dekádě)), kde je využití spojů nepříliš velké a jsou tedy zajištěny minibusy Stratos. Tady by Cross vozil vzduch. A na lince 303 jsou Crossy pravidelně (dekáda vozů 7817, 7818 a 7819).

3098
Jakub S. píše:
PS: 7001-7012 (NBG i Citelisy CNG) nikdy označovače umožňující platbu kartou (Vega CVT/CVP) nevozily. Viz foto pár dní po dodání - zde a zde.

A teď zas kecám já, vybraným Citelisům (7007-7010) byly Vega CVP doinstalovány samozřejmě v roce 2015 (z Citybusů).

852
16 bře 2013 21:03
Bystrc, Černého
VEGA CVP mají jen Citelisy 7007-7010, které je dostaly z vyřazených citybusů.
SORky 7001-7006 nikdy VEGA CVP neměly.

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
Označovače na platbu kartou neměly, to je pravda, nicméně měly terminály, umožňující platbu kartou a výdej papírových jízdenek, ačkoliv jim asi nebyly namontovány hned po dodání. Ale v provozu s nimi rozhodně jezdily. Zda ale někdy byly u SORů funkční, to už netuším.

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

3098
Peno:
Troufám si říct, že jsem svou poznámku napsal více než jasně. Ověřuj si informace. Že si něco pamatuješ, neznamená, že to tak bylo, můžeš něco důležitého omylem vypustit a následně pouštíš do světa nepravdivé informace. Pozoruji to už delší dobu.

PS: 7001-7012 (NBG i Citelisy CNG) nikdy označovače umožňující platbu kartou (Vega CVT/CVP) nevozily. Viz foto pár dní po dodání - zde a zde.

2834
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Když už E70, tak možná spíš prodlouženou E72 pěkně z Kronovy na Kořískovu, KPN, do Husovických tunelů a mimo SO na Vinohrady a na Slatinu kolem spalovny s konečnou Slatina, závod. Řečkovice moc neznám, možná by šlo začít i jinak, nicméně v tomhle formátu ta linka má podobné šance jako E56.

1577
Jakub S.: No tak jsem netušil, že byly ty terminály na platbu kartou z těch SORů na Avion lince odebrány. Zmýlit se holt může každý. Pokud máš něco dalšího konkrétního, napiš to rovnou. Ne jen nějakými pofidérními odkazy.

MtM: Osobní dojmy. Mé dojmy z Crossů jsou poněkud jiné. Ano, postavit se v dolní části jde, zda lépe, než v jiných typech, to bych se už hádal. Ale zase se tam nedá pořádně posadit, hlavně tedy nahoře ne.
Jinak, všichni víme, proč klouby na a-70 pravidelně nikdy nebudou, řešilo se to tu už mnohokrát. Já bych navrhoval jiné řešení a tím je posilová E70 ve špičkách, která by mezi Kronovou a Žitnou nezastavovala. Cestující by se více rozptýlili a kapacitní problémy by (snad) byly minulostí. Jediný problém je, kdo by to zaplatil :-P

3098
Peno: Demagoga.cz na tebe!

1374
BRNO-Řečkovice
peno...mě, ani místním Crosswaye nevadí a právě zde u velké výměny cestujících zde Cross i vítám, protože když vystupuje kupa lidí, tak je v Crossu vždy někam možnost zalézt, abych nemusel s davem vystupovat a nastupovat. To se mi u B931E třeba většinou nemůže stát. :D A ještě k tomu se v Crossu dá krásně stát v místech kočárků, protože to místo je fakt krásně velké a vleze se tam tolik stojících, jako skoro počet všech možných stojících v Citelisu.
Na 303 Crossy vypravovány jsou, kurz 30302 je již pravidelně 3 rokem v PD obýván právě těmito vozidly. Totéž výhodou Crosswaye považuji výkon (a max. rychlost), neboť těmito 2 parametry na určitých lze zpoždění i eliminovat.
A osobně se mi zdá, že Cross má uličku průchodnější, možná je to způsobeno tím, že nemá sedadla Vogel.
I když na 70 bych, minimálně, ráno a dopoledne přivítal kloubové vozy, tak Cross považuji za přechod mezi sólem a kloubem.

852
16 bře 2013 21:03
Bystrc, Černého
Pokud se něco nezměnilo, tak ve vozech 7001-7006 (7003-7006 Avion linka) jsou označovače NJ24C nikoliv VEGA CVT jako v sorkách 7013-7044, které ale na Avion lince nebývají.
A platit kartou lze jen v Citelisech CNG 7007-7010 na E76 (možná i když jsou na jiných linkách). Citelisy 7011 a 7012 vadidátor VEGA CVP u 2. dveří nemají.

1577
Stanik: A to je to, o čem píšu. Proč jsou NB12 vypravovány na a-55 i ve všední dny, když by víc muziky udělaly jinde? Proč na a-67 pořád zůstávají medlánecké kurzy, když už ji dávno celou mohla obsadit Slatina s NB12? A proč NB12, navíc ty z první dodávky, které mají jako jediné funkční terminály pro platbu kartou, jezdí na gratis lince do Avionu, s nulovou výměnou cestujících? Myslím, že by se DPMB měl konečně nad vypraveností pořádně zamyslet, protože racionálně uvažujícím lidem spousta jejich kroků prostě nemůže dávat smysl. A k tomu se ještě nabízí i další otázka: proč byly rámy na kola namontovány na NB12 a ne na Urbanwaye? Člověk se pak musí ptát, jestli v DPMB uvažuje vůbec někdo logicky, když takové věci vymýšlí.

MtM: Já tedy nijak vysoký nejsem, mám jen okolo 170, ale do palice se v Crossech mlátím pravidelně. A nejsem sám, stížností na to mám od mnoha lidí. Oproti tomu, že by někdo neprošel uličkou v Citelisu, jsem ještě neslyšel. Tuplem když je stejně úzká, jako ulička v horní části Crossu.
A díky za tvou analýzu a-70. Jen jsi mne přesvědčil o tom, že ani na ní nemá Cross co dělat. Ale ono vlastně není moc na výběr, když se všechny Crossy přesunuly do Medlánek a jediné medlánecké linky, na které jsou skutečně vhodné, jsou a-302 a 303, což jsou ovšem také, paradoxně, jediné linky, na kterých se dosud neobjevily. Což je smutné. A opět se tím vracím k naprosto nesmyslnému vypravování DPMB.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6004 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 241  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata