Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 69 z 413    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 413  Další
Autor Zpráva

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Nemyslím si, že třeba složitý hledání závad je prkotina. Ta spolehlivost byla taky poplatná tomu, že s tím ve většině případů jezdili řidiči, kteří s těmi vozy měli zkušenosti a uměli různé poruchy řešit bez odstavení.

"fejsbůk" BMHD.cz

2824
01 úno 2006 10:39
Ondra K. Nemyslím si, že by to by s nimi v posledních letech byly nějaké extra problémy, poruchovost stejná jako u všech ostatních vozu. Problém byl skoro nulové sklady náhradních dílů = dlouhá objednací doba a taky málo řidičů zaškolených na tento vůz. Jinak opravdu stojí na prkotinách.

Moderátor
6180
Juliánov
Zjednodušeně řečeno, provoz RT6 přinášel víc problémů, než užitku. Navíc se obávám, že výměna obručí je ten poslední problém, bo 1801 po odstavení sloužila jako zdroj ND a navíc neprošla reko mechanické brzdy středního podvozku.

"fejsbůk" BMHD.cz

635
15 dub 2013 15:57
Ale taky nechápu, proč je teďka odstaví, zvlášť když ví, že je nemůžou prodat. Napřed do nich nalili takový prachy a teď je jeden odstavenej kvůli takové banalitě, jako je sjetí obručí, druhej tak středně drahej problém a třetí km do SO. Není škoda těch peněz a hodin práce na těch vozech, aby prakticky funkční a spolehlivej vůz kvůli účetní hodnotě stál v kopřivách? To je správný hospodářství? No jo, já zapomněl-my vlastně máme tolik NP, že si je můžeme dovolit kvůli prkotinám odstavovat a čekat, než se rozpadnou ...

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
To souvisí s tím, že v dnešní době většina lidí bere "s péčí řádného hospodáře" jako vydělat na tom co nejvíce peněz a zcela ignoruje okolnosti a celkový pohled na věc, ne jen skrz peníze... účetní hodnota tak, jak je definována, je zlo, když pro podnik ten vůz hodnotu šrotu, neboť nic víc s ním v podstatě nemůže udělat a místo vydělávání mu akorát bere místo.
Stejné, jak Bratislavská 21Tr. ..

1404
02 črc 2011 14:08
Tak hlavně, aby to bylo ”s péčí řádného hospodáře”, že? sarcastic sarcastic raději necháme stát a hnít hromadu šrotu dalších 10 let na odstavných kolejích než aby dobře posloužil tam, kde by si jej zprovoznili. Absurdistán. A že mě to nepřekvapuje. #-o

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Spíš budou ještě dlouho hnít v kopřivách.

Mají moc velkou účetní hodnotu a podnik se je bojí prodat za nižší cenu, aby nebyl nařčen ze špatného hospodaření.

2843
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Co bude s těma RT6N1? Prodej k ostatním do Poznani?

7
01 čer 2016 13:52
Brno-Královo Pole
1801 Žofinka, 1803 Žanetka a 1802 Třetí Sestra. Vůz 1804 žádné jméno neměl.

Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
07 dub 2006 09:03
Včera se určitě vezla 1802, viděl jsem to na vlastní augle. Jinak jestli si dobře pamatuju, tak 1801 byla Žofinka, 1803 Žanetka a 1804 Třetí švica.

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Jen technická: Žanetka je 1803 :-) Nebo jsem v sobotu viděl převoz 1803 a včera se vezla i 1802?

Můj nový web o severním okolí Brna

Moderátor
6180
Juliánov
T3 se vezla včera z Pisárek. Převoz 1802 byla dnešní akce.

"fejsbůk" BMHD.cz

Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
07 dub 2006 09:03
Jaká T3?!!!Z Medlanek pretahovali do Šrajbecu 1802, projeli kolem mne zrovna kdyz jsem vycházel z domu, ani jsem nestačíl tasit telefon.

2824
Já nevím ale asi si fakt nerozumíme, v sobotu ta souprava byla celá spojená, KT8 + vrak T3 + KT8. A proč jedou na výstražný světla? Jak ostatní účastníci provozu poznají, kam zatáčí?

2777
07 kvě 2008 20:25
Čebín
Pánové funguje to tak, že tažený vůz jede za tím prvním a ten jistící jede samostaně (nejsou nakuplovani) a v exrémních případech se může oddělit a pak se to dělá tak že první část (tažný a tažený vůz) počkají za křižovatkou.

Doufám, že je to srozumitelné ;-)

361
28 dub 2006 11:37
stověžatá
M píše:
Demon, to ale musí škubat jak hrom ne? Je téměř nemožné aby oba řidiči reagovali a vše dělali uplně stejně.

To jsme si nerozuměli, krycí vůz samozřejmě není fyzicky připojen.

2824
Demon, to ale musí škubat jak hrom ne? Je téměř nemožné aby oba řidiči reagovali a vše dělali uplně stejně.

361
28 dub 2006 11:37
stověžatá
Krycí vlak obvykle jezdí v takové vzdálenosti (rozuměj tak malé), že křižovatku projíždí aniž by dal šanci ostatní dopravě se před něj dostat.
Mnohočlen v takovém případě není třeba, domluva probíhá přes vysílačku.

27
04 led 2009 18:06
A vůbec co průjezdy křižovatek? Přecejen vyklizovací časy nejsou na délkové ekvivalenty 6xT3 jaksi uzpůsobeny, nebo to musí najíždět do křižovatek zásadně na začátku cyklů?
A pokud krycí vůz jede samostatně, znamená to, že se může od vláčku vzdálit (třeba zůstat viset před křižovatkou)? Takže už pak toho jaksi moc nevykryje, kdyby se fakt něco stalo třeba na svažité trati.

2824
Jak se to v takovém případě dělá s ovládáním soupravy? Mnohočlenné řízení tu nepřipadá v úvahu, jak se ti řidiči domluví aby uplně stejně mačkali plyn nebo brzdu?

1900
01 srp 2006 14:13
Bezkov
Když se odtahovala nabouraná 1706 z Novolíšeňské, tak to byl pěkný vláček.

Moderátor
6180
Juliánov
M píše:
Ondra K. diky, většinou jsem právě potkával jeden vuů co toto táhl,ale je fakt, že jsem nikdy nezjišťoval brzdy a tramvajak nejsem, ale toto bylo tak dlouhý, že to zaujalo a nešlo přehlédnout

Krycí vůz obvykle jezdí spíše samostatně za tím, takže to pak nemusí být na první pohled tak nápadné.

"fejsbůk" BMHD.cz

1792
04 bře 2012 23:26
Vypadá to úžasně. :-)
Doufám, že tohle některým objasní mou oblibu dlouhých šalin. :-)

2824
miropiro: tak toto je ještě lepší :applause:

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
M píše:
Nevím, zda to sem někdo psal,ale kolem poledne asi o půl dvanácté na Václavské, přes hl.nádraží asi směr vozovna Medlánky, dvě KT8 a mezi nima odstrojená T3 asi na likvidaci, řídíl jsem a tak nemám ani mobilovku, jinak pěkně dlouhej vláček, jen nechápu, proč na jednu T3 dvě KT8, to by neutáhla služební T3 nebo jedna KT8? Nebo je nějaká novinka a vrak musí být jištěn i zezadu? Jinak jeli na výstražný blinkry.

Pro změnu včera v 10:20 byla kamsi (asi směr Pisárky) tažena na Pionýrské Žanetka...

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Můj nový web o severním okolí Brna

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10301 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 413  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata