Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 14 z 54    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 54  Další
Autor Zpráva

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
No a presne tim bych zacal, pokud se ma cyklistum zprijemnit jizda na kole. Ne tim, ze na silnici namaluji bily pruh.

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
Já jen, že i ten zmíněný metr od kraje může být někdy oprávněný. Ale jasně, bezdůvodně jezdit uprostřed je špatně. K té moderní silnici - ano, to by byl ideální stav, bohužel v praxi je něco takového u nás potkat rovno zázraku. Zato velmi častá je kombinace kanálu uprostřed a kanálu v kraji, pěkně nastřídačku, takže se pak s autem mezi tím krásně kličkuje, když jsou kanály propadlé a člověk si nechce vymlátit tlumiče. #-o

4738
BRONX
Ja nerikam, ze musite rafkem drit o obrubnik. Pouze nejezdit uprostred silnice. Mimochodem moderni silnice by mela vypadat tak, ze kanal je uprostred jizdniho pruhu a nebo v obrubniku.

1344
Krno
Kromě propadlých kanálů je potenciálně nebezpečné taky jezdit těsně kolem řady zaparkovaných aut, ať už podélně (tam stačí náhle otevřené dveře) nebo šíkmo/kolmo (kde couvající řidič cyklistu jedoucího těsně u okraje nemá šanci včas spatřit).

3984
25 led 2006 16:11
všudezdejší
mceza píše:
Ok, najde se obcas nejaky idiot. Kvuli tomu budeme nicit dopravni infrastrukturu stupiditami? Nebo cyklistovi spise naparime pokutu za to, ze nejede co nejblize pravemu okraji vozovky, jak ma?

Nejblíže pravému okraji vozovky znamená se neustále vyhýbat semtam propadlým kanálům, případně vyjetým zvlněným kolejím. Nějaký ten rozumný odstup od pravého kraje je potřeba, nemáš potřebu náhlých manévrů a jsi tak čitelnější pro toho za tebou. Prostě jako u všeho, je nutno i tady používat hlavu.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Mceza: myslel jsem třeba nějaké navrhované prvky u třídy Kpt. Jaroše. Jinak by určitě nebylo vhodné sloužit pruh pro osobní dopravu s MHD. I ten přechod by bodl - stačilo by místo na přecházení.

4738
BRONX
Ok, najde se obcas nejaky idiot. Kvuli tomu budeme nicit dopravni infrastrukturu stupiditami? Nebo cyklistovi spise naparime pokutu za to, ze nejede co nejblize pravemu okraji vozovky, jak ma?

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Znám i cyklistu, který jezdí (zejména mimo město) uprostřed pruhu, protože nechat se předjíždět autem, které nepřejede do protisměru, ale projede 10 cm vedle něho, mu přijde životunebezpečné.

365
08 čer 2015 19:07
Brno-sever, u staré nepoužívané smyčky
mceza: záleží na tom, zda se ten cyklista chce nechat předjet. Viděl jsem, že jel cyklista metr od chodníku a potom se předjet nedá.

4738
BRONX
Diky bohu. Zrovna Milady Horakove je naopak typicky priklad toho, jak ma bezna ulice vypadat ve vztahu ke kolum - silnicni pruh je dostatene siroky, aby se cyklista dal bezpecne predjet.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Přišli s tím trochu pozdě...

Moderátor
6179
11 dub 2010 15:05
Juliánov
b1 píše:
Na druhou stranu nechápu, proč navrhují cyklopruh o šířce 1,5 metru v každém směru, to je taky trochu moc.

Jinak to nejde. Cyklopruh má 1 m a 0,5 m odstup od toho parkovacího pruhu. V protisměru to stejné.

"fejsbůk" BMHD.cz

609
24 čer 2005 20:56
Cyklopruh na Miladě je kravina, nedávno jsem níže zmíněný návrh viděl a je nepoužitelný.
Náhradní trasa by mohl abýt Drobného - Pionýrská - Lidická, zde je místa pro cyklopruh celkem dost.
Z centra do Obřan lze jet ještě po Křenové a u Svitavy vlevo a po cyklotrase stále dál. Možná kolizní místa jsou odbočení vlevo na Křenové za zast. Masná a křížení Cejlu u Vojenské nemocnice. To u Vojenské nemocnice lze objet ulicemi Tomáškova, Šámalova a Zábrdovická nebo Tkalcovskou a Cejlem a případně J.Svobody a z některé strany Vozovny Husovice.

1344
Krno
Tin píše:
A nemohli by cyklisté jezdit nějakou boční ulicí? Já teda nevím, odkud kam se potřebují dostat, ale pochybuju, že relace Moravák -- Dět. nemocnice vyprodukuje tolik cyklistů, aby se kvůli nim musel dělat pruh tam, kde na něj není místo.

Když jsem se chtěl dostat z centra směrem na Obřany, resp. na cyklostezku podél Svitavy, tak jsem vždycky jezdil po Miladě, ve směru z centra jsem ovšem uhýbal na Francouzskou. Moc jiných použitelných alternativních tras v této relaci není.

3748
08 čer 2005 23:12
Tin píše:
A nemohli by cyklisté jezdit nějakou boční ulicí?
A kterou? Lužáneckou? Nebo Bratislavskou? Nepřijde mi, že by ani v jedné bylo dost místa na cyklopruh.

Na druhou stranu nechápu, proč navrhují cyklopruh o šířce 1,5 metru v každém směru, to je taky trochu moc.

4738
BRONX
Ja bych tu MHD zrusil, mezi kolejemi vysafaltoval. To by byly cyklostezky.

496
31 led 2011 13:46
A nemohli by cyklisté jezdit nějakou boční ulicí? Já teda nevím, odkud kam se potřebují dostat, ale pochybuju, že relace Moravák -- Dět. nemocnice vyprodukuje tolik cyklistů, aby se kvůli nim musel dělat pruh tam, kde na něj není místo.

Moderátor
6179
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Myslím si, že na Miladě by se cyklopruhy uživily. Nicméně Milada je tak vytížená, že zřizovat je na úkor tramvají a IGK je blbost. Navrhované sloučení tram a IGK směrem do města by přineslo akorát stání tram v kolonách, nic víc.

"fejsbůk" BMHD.cz

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
pepola: To nene, cyklistům by se nelíbilo, že to zdržuje, až povezou kolo v šalině.

3724
28 úno 2006 19:00
miropiro píše:
Při včerejší návštěvě stránky Brno na kole jsem objevil zajímavý článek týkající se ulice Milady Horákové a proběhlé rekonstrukce s poměrně konstruktivním návrhem řešení ulice i pro cyklisty. Smůla je ovšem ta, že tato úprava už nepůjde udělat, protože by se musely posunovat koleje...

Ulice M. Horákové s lidským rozměrem

A co takhle tam udělat jednokolejku na semafory kvůli cyklopruhům... :pray:

2824
01 úno 2006 10:39
No nevím, společný pruh aut a tramvají nikde nedělá dobrotu a všude zdržuje městskou dopravu. Navíc si nemyslím, že by se měly všude budovat cyklopruhy na úkor automobilové dopravy, tam kde se cyklopruh vleze, proč ne,ale tam kam se nevleze, rozhodně ne a toto rozumné řešení jak je to nazvané, mě osobně moc rozumné nepřijde.

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Při včerejší návštěvě stránky Brno na kole jsem objevil zajímavý článek týkající se ulice Milady Horákové a proběhlé rekonstrukce s poměrně konstruktivním návrhem řešení ulice i pro cyklisty. Smůla je ovšem ta, že tato úprava už nepůjde udělat, protože by se musely posunovat koleje...

Ulice M. Horákové s lidským rozměrem

Můj nový web o severním okolí Brna

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Cyklisté v centru Brna: Na náměstí Svobody je pustí ještě letos v říjnu

Můj nový web o severním okolí Brna

6620
21 pro 2005 17:01
KOMENTÁŘ: Cyklistická a automobilová - Václav Klaus ml.

Ne, že bych pány Klausovy nějak miloval, ale je to pěkně napsané.

902
02 lis 2006 07:32
Brno
Fantomas píše:
... prasácky jezdících cyklistů je menšina,...

S tím se dá samozřejmě souhlasit. Bohužel takových, kterého popisuješ potkávám dost. Je mi jasné, že je to dané i místy, ve kterých se denně pohybuju - ty jsou na takovéhle prasečiny jak dělané. Hrozně se mi líbí ta úžasná úspora pár sekund na úkor vyfiknutí několika přestupků v řadě...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1349 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 54  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata