Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 105 z 413    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 413  Další
Autor Zpráva
489
13 čer 2004 23:04
Bauerova rampa = Velodrom viz clanek na Encyklopedii Brna http://encyklopedie.brna.cz/home-mmb/?a ... &load=2349

ps. oprava byla to draha, na jejimz miste ted stoji nynejsi Velodrom.

2843
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Bauerova rampa podle mého je něco jiného, než ten zámeček samotný. Spíš je to část ulice, ne samotný zámeček...

1900
01 srp 2006 14:13
Bezkov
Díky, hledat po pojmem "rampa" vilu by mě opravdu nenapadlo.

Administrátor
2499
28 lis 2007 23:00
Brno
Zámeček Bauerova rampa je klasicistní zámeček v městské části Brno-střed v Pisárkách, běžně veřejnosti nepřístupný.

Jde o jednoduchý jednopatrový zámeček se sedlovou střechou, známý též jako Bauerův zámeček, zbudován byl před rokem 1815 a v letech 1924 až 1930 na něm byly provedeny úpravy upraveny interiérů, pod vedení architekta Adolfa Loose.
Zámeček je dnes součástí areálu Brněnského výstaviště, proto je veřejnosti nepřístupný.

zdroj wikipedia

1900
Bezkov
Při prohlížení webu Tramvajklubu jsem narazil na neznámé označení trati podél výstaviště "Bauerova rampa".
Prosím o vysvětlení co to znamená, příp. jak to označení vzniklo.

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
:applause: Tak ať se tam chlapcům daří :)

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Šalinář v Seattlu: brněnští odborníci rozjíždí tramvaje v USA

Můj nový web o severním okolí Brna

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
V tématu RT6N1 nanesl uživatel Mouka tezi, že neexistovaly tramvaje napájené z troleje střídavým proudem. Toto jako OT smazáno. Je to, dle mne téma, které by nemělo skončit v koši, proto se k němu vracím v tématu, kde snad nebude OT. Byly takové technické excesy, jako napájení střídavým proudem, ale masového rozšíření se nedočkaly. Dalo by se říci výjimkou byla dráha mezi Vídní a Bádenem, která se chovala v koncových úsecích jako tramvaj, v prostředním úseku jako elektrifikovaná lokální dráha (původem trasa parní tramvaje). Vozy z roku 1906 mohly být napájené stejnosměrným proudem používaným pro vídeňské i bádenské tramvaje i jednofázovým střídavým proudem v prostředním úseku. Vozy měly dvojitou výzbroj, dva kontrolery a dvě výzbroje (jedny bylo pro stejnosměrné napájení, druhé pro střídavé), jeden sběrač a jedny motory (pro oba systémy). Motory měly dvoje vinutí, takže byly použitelné pro oba napájecí systémy. Měl jsem o těchto vozech článek v dobovém technickém tisku, ale nemohu si vzpomenout, kde ho hledat. Google o to nic neví (neboť mi nic nenašel). Proto nemohu kolegovi dodat, ani doporučit materiál k prostudování a obracím se na plénum, zda by mu někdo nemohl poslat patřičný materiál, popř odkaz na net. Díky.

121
29 črc 2014 19:57
Rem píše:
... a Kamechy začnou do roku 2016.

To těžko, když podle aktuálního předběžného oznámení má být v 7/2016 hotová teprve DÚR. Reálně se kopne nejdřív v roce 2019.

2485
Brno
Takže se rovnou může říct že se nikdy nic stavět nebude a vše se bude jen posouvat, Kamechy jsou kachna a bla bla bla...že. Nepsal jsem že se BUDE stavět tehdy a tahdy, ale že CHTĚJÍ stavět ;-)

99
07 srp 2013 14:49
Aha, tak to musí byť určite pravda sarcastic
2008: Na nové spojení do rozrůstající se brněnské části si Brňané počkají čtyři až pět let.
2010: Tramvají až do kampusu? Do tří let
2011: Začátek stavby je podle něj možný v ideálním případě za pět let.
2014: Brněnští radní v úterý schválili investici do prodloužení tramvajové tratě ze zastávky Osová až k vysokoškolskému areálu. Město chce začít trať stavět v roce 2017.

2485
Brno
Mouka píše:
Tramvaj ke kampusu bude možná za časů vašich pravnoučat a vy už tady řešíte číslo linky.

A zdroj tohoto tvrzení? Dle posledního článku radní o trati ke Kampusu budou jednat v následujících týdnech s tím, že chtějí začít stavět do roku 2022. Lesnou by chtěli začít stavět do roku 2020 a Kamechy začnou do roku 2016.

Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
07 dub 2006 09:03
Takže v dohledné době jen prodloužení na Kamechy a ostatní (Kampus, Lesná, Líšeň, Plotní) u ledu?

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
To prodloužení na Kamechy není tak dlouhé, aby bylo nutné zachovat Ečerovu. Mohlo by tam vzniknout parkoviště, což je další věc, která se mi u barrandoské smyčky líbi. Aby tam lidi mohli nechat auto a jet.

6621
21 pro 2005 17:01
Tramvaj ke kampusu bude možná za časů vašich pravnoučat a vy už tady řešíte číslo linky.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Ondra K. píše:
Záleží, nakolik má být účelem té tramvaje zredukovat trolejbusové spojení do Kampusu. Domnívám se, že hlavním účelem té trati by mělo být vytvoření rychlého a přímého spojení Kampusu a Fakultní nemocnice s Hlavním nádražím. Prostě kdo potřebuje na Hlavas, pojede tramvají, a kdo do centra, pojede trolejbusem. A kdo bude chtít do centra tramvají, tak si prostě přestoupí. Myslím, že přestup mezi 2 linkami s intervalem 5 minut není nic, co by vyžadovalo zavedení další přímé linky.

No, šalina do kampusu by spíš měla nahradit dvojičku a-60/a-61, ne?
Jinak označení linky číslem 13 by nebyl zrovna nejlepší nápad. Neboť šimičáci jsou národ bojovný a jakmile se v síti objeví vozidlo s linkovým číslem 13, budou okamžitě požadovat, aby to jezdilo do Juliánova. Číslo 13 bych na věky věků vyřadil... sarcastic

800
12 zář 2014 23:38
Jo jasně, to jsem pochopil, že 7 byla použitá už předtím — to byl jen takovej výkřik do tmy :)
(jinak ta třináctka kopíruje trasu bývalé 7 ve třech stanicích, to by mělo stačit ne? :D )

1900
Bezkov
eframmcbeth píše:
Ta linka Kampus-Červinkova mi přijde jako bezvadný řešení — jen bych ji nazval 7 a ne 13... je mi smutno když mezi těmi čísly vidím díru :D

Autor ji označil číslem 13 ze dvou důvodů:
1. Číslo 7 použil v předchozím návrhu polookružní linky - aby seto nepletlo.
2. Linka kopíruje velkou část zrušené d-13

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Záleží, nakolik má být účelem té tramvaje zredukovat trolejbusové spojení do Kampusu. Domnívám se, že hlavním účelem té trati by mělo být vytvoření rychlého a přímého spojení Kampusu a Fakultní nemocnice s Hlavním nádražím. Prostě kdo potřebuje na Hlavas, pojede tramvají, a kdo do centra, pojede trolejbusem. A kdo bude chtít do centra tramvají, tak si prostě přestoupí. Myslím, že přestup mezi 2 linkami s intervalem 5 minut není nic, co by vyžadovalo zavedení další přímé linky.

"fejsbůk" BMHD.cz

1093
09 lis 2006 18:16
Jenže pokud se tam nezavede linka, která vede přes Mendlák na Českou, tak sotva dojde k odlehčení linky 25, která nepůjde zredukovat. Protože i tak bude trolejbus o trochu rychlejší, takže s přestupem do toho nikdo nepůjde. Navíc dojde k tomu, že přes kampus začnou jezdit lidé z Nového Lískovce a regionálních linek a dojde k přetížení i linky číslo 8. Dle mého názoru se ta smyčka za pár let velmi rychle zaplatí a proto se mi i velmi líbí řešení navržené v té práci. Linka 6 plus nová linka, která se bude moci přizpůsobovat provozu na vysokých školách. Ta nová linka má ale jeden značný problém a to je nemožnost sjednotit odjezdovou zastávku z hlavního nádraží s linkou 12 směrem k Technologickému parku.

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Vzhledem k tomu, jak velký problém finance jsou. Troufl bych si pochybovat o tom, že se zrealizuje zrovna ta dražší varianta se smyčkou na Studentské.

"fejsbůk" BMHD.cz

800
12 zář 2014 23:38
Ta linka Kampus-Červinkova mi přijde jako bezvadný řešení — jen bych ji nazval 7 a ne 13... je mi smutno když mezi těmi čísly vidím díru :D

1093
09 lis 2006 18:16
Ondra K. píše:
Vzhledem k existenci Rakovecké, a budoucí smyčky někde na Kamechách nemá smysl Ečerovu zachovávat. Navíc je otázka jestli se její existence ve stávající podobě nebude vylučovat s prodloužením trati.

V jednom z posledních článků o prodloužení trati se psalo, že Ečerova zůstane zachována, protože se nepočítá s tím, že se všechny spoje protáhnou až na Kamechy.

Jen zajímavost, ohledně trasování po dostavbě trati k nemocnici jsem náhodou našel nějakou bakalářskou práci, která zvažovala více variant, a vyhrála tam varianta natažení linky 6 a speciální linky, která spojí Technologický park právě s nemocnicí v Bohunicích (místo posilových spojů na lince 12). Pokud se nepletu, tak se s úvratí u nemocnice již nepočítá, takže tam nutně linka 8 končit nemusí.
http://dspace.upce.cz/bitstream/10195/5 ... N_2014.pdf

2485
Brno
J*M* Psal jsem to, co jsem vyčetl ze článku. Jak to bude, nebo nebude doopravdy a jestli vůbec to někdy bude se můžem nechat překvapit.

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Nevím, co je v ÚP. Napsal jsem smyčka, v původním textu jsem měl konečná (smyčka), při úpravách textu jsem nějak vypustil. Ať bude cokoliv, tak to bude mimo stávající trať a tedy finance navíc oproti původnímu projektu pro účely muzea.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10302 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 413  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata