Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 23 z 54    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 54  Další
Autor Zpráva

3984
25 led 2006 16:11
všudezdejší
zolex píše:
Yakuzza: A ako by si riešil nasledovné situácie:
* Technická porucha na kole
* Náhle zdravotné probléby, nevolnosť
* Nemožnosť pokračovať do kopca z dôvodu úplnej vyčerpanosti
* Potreba sa dostať domov alebo na hocijaké iné miesto v čo najkratšej dobe

1) Může být, stačí píchnout, náhradní duši nemám, jsem v Žebětíně, potřebuju do Líšně, tak to budu za možnost přepravy mhd s kolem sakra rád.

2) dtto. Mně se to sice ještě nestalo, krom jedné bouračky já na kole versus auto, díra v noze, ale i tak jsem odjel do práce a pak do špitálu. Komu je špatně a nerozežene to odpočinutím v nějaké občerstvovně, tak bude za možnost se nalodit s kolem do šaliny taky rád.

3) Bych rád viděl ty totální vyčerpance, který nejsou z toho vylézt kterejkoliv kopec v Brně? Tak když to nejde na kole, tak pěšky, co na tom?

4) Když jsem jezdil z Bystrce na Vídeňskou podél Svratky do práce, tak většinou jsem byl na kole rychlejší jak ta šalina vedle.

Ono stejně jako u všeho, je potřeba u přepravy kola šalinou používat hlavu a nervat se sem za každou cenu. Stejně jako nikdo z vás nemůže s jistotou tvrdit, proč ten ten cyklista s kolem potřebuje někam pomocí mhd dojet.

3342
21 led 2011 14:19
Citace:
Zpravidla nebývá problém tlačit kolo pěšky.

Použitelné nohy má většina lidí, ani pro ně zpravidla nebývá problém tlačit sebe pěšky, na co tu máme tu MHD?
Citace:
A na co má takový člověk to kolo?

Kolo nemusí být nutně rychlejší, než MHD.

609
24 čer 2005 20:56
Citace:

Citace:

Toto by mohlo být považováno za relevantní důvod.
Citace:

Citace:

A na co má takový člověk to kolo?

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
zolex: To jsou vsechno zcela relevantni duvody a nic proti nim nemam, ale taky hodne narazove. Nemyslim si, ze by tyhle duvody tvorily vysoke procento.

(Mimochodem, kdybych chtel byt fakt zly, na Antonina Prochazky vidavam nastupovat pomerne hodne cyklistu. To bych tipl na tu vycerpanost od Anthroposu.)

1203
12 lis 2007 00:57
Brno - Židenice
Yakuzza: A ako by si riešil nasledovné situácie:

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Dobre, divam se na to z druheho pohledu. Ja bych se jako cyklista predevsim necpal do vozu MHD. Uz jenom kvuli onem kocarkum a vozickarum v kombinaci s tim, jak byvaji vozy narvane.

340
12 čer 2012 17:51
Kolo jednoznačně nezabírá tolik místa, ono by jenom stačilo, aby lidi uhnuli z určeného prostoru. Ono jenom to když lidi, "musí" uhnout, a ty se musíš dívat na ty jejich otrávený ksichty, tak tě to odradí. A asi nejsem jediný komu to vadí, tudíž se do vozu natlačí buď nějaký automobilista co "by to neujel" páč by se zpotil (a neví co a jak chodí), nebo nějaký arogantní frajer kteréhož nezajímají ostatní cestující. A to zase určitě image cyklistů nevylepší. Řekl bych že ti co nadávají na cyklisty, tak vidí jen to co chtějí. Zkuste někdy přemýšlet, než začnete zveličovat. A podívat se na danou situaci i z druhého pohledu, vše je o vzájemné toleranci a to především na silnici. A když jedna strana udělá chybu, tak už se podruhé nespálí... Při jízdě na kole jste absolutně nezávislí, závidíte?

2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
johnny05 píše:
Nastinim priklad, ktery se posledni dobou stava cim dal casteji, protoze cyklistu jezdicimi MHD neustale pribyva.
Na trati nastoupi jako prvni 2 cyklisti do jeste poloprazdneho vozu. Vuz se postupne plni cestujicimi. Nasledne na dalsich zastavkach chce nastoupit kocarek nebo vozickar. Ve voze uz pro ne neni misto a nechavam je na zastavce. Cyklista si vesele jede dal a mamina, nebo postizenej ceka na dalsi spoj.

Ptam se, je to v poradku?

Já nastíním jiný příklad:
Na trati nastoupí jako první 2 maminy s kočárky do ještě poloprázdného vozu. Vůz se postupně plní cestujícími. Následně na dalších zastávkách chce nastoupit vozíčkář. Ve voze už pro něj není místo a zůstane na zastávce. Mamina si vesele jede dál a vozíčkář čeká na další spoj.
Ptám se, je to v pořádku?

Aneb aniž bych se chtěl jakkoli zastávat cyklistů na úkor jiných, mají stejná práva na přepravu jako vozíčkáři a kočárky. Ať se to některým z nás líbí, nebo ne. A můj příklad jen ukazuje, že když se zvrácená logika (sorry) aplikuje na někoho jiného, vyzní to poněkud jinak.

6620
21 pro 2005 17:01
ZSSK: Jednodňový cestovný lístok na bicykel na území Bratislavy

Tohle může určitě trochu pomoci se zmíněnými situacemi s převážením kol v MHD. Přecijenom ve vlaku je na to místa o něco více.
ZSSK :applause:

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
Tož, pěkně se tato diskuze rozjela a proto si ještě rýpnu.

Malokdo vi, ze pri nastupovani do vozidla MHD ma prednost vozickar pred kocarkem a tito pred cyklistou. Ve vetsine vozu mohou byt prepravovany max. 2 kocarky, voziky nebo kola, pripadne jejich kombinace.

Nastinim priklad, ktery se posledni dobou stava cim dal casteji, protoze cyklistu jezdicimi MHD neustale pribyva.
Na trati nastoupi jako prvni 2 cyklisti do jeste poloprazdneho vozu. Vuz se postupne plni cestujicimi. Nasledne na dalsich zastavkach chce nastoupit kocarek nebo vozickar. Ve voze uz pro ne neni misto a nechavam je na zastavce. Cyklista si vesele jede dal a mamina, nebo postizenej ceka na dalsi spoj.

Ptam se, je to v poradku?

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Chyba byla se s takovýmto strojem pouštět z tak prudkého kopce... A to dopadl ještě docela dobře, mohl se rozplácnout buď o tu nádražáckou budovu u V. nástupiště nebo dole na křížovatce mohl trefit auto nebo šalinu...

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Nebo už od začátku musí brzdit. Pokud to nechá rozjet, těžko se brzdí.

6620
Cyklista nezvládl „furtšlap“, s propíchnutou plící skončil v nemocnici
Jezdit na tomto kole v městským provozu a navíc z takovýho kopce je fakt hodně debilní nápad. Poku navíc nemá klasickou brzdu, ale musí brzdit přetlačování šlapátek, tak nemá šanci.

6620
Fantomas píše:
protože oni musí stát a cyklisti můžou jet.

Prostě na kole z principu nepojedu, ale jejich výhody jim najednou závidím. Taky to o něčem svědčí. Když já se mám špatně, tak ať se mají všichni stejně špatně.
Pak si taky uvědomte, že když je někde 40, tak každej prská, i když ho to zdrží jen minimálně.
Padesátkou ujedete 100 metrů za 7,2 sekundy a čtyřicítkou za 9 sekund. Zdržení necelý dvě sekundy je obrovskej problém, ale že co kilometr člověk stojí minutu u semaforu, to už bere tak nějak přirozeně a nevadí mu to. Ony některé ty problémy jsou vlastně jen v mysli.

3098
29 srp 2009 19:30
Fantomas píše:
A s člověkem typu IvanM nemá vůbec cenu diskutovat, ten když už neví s jakým argumentem by přišel, tak se aspoň vysmívá cyklistickému oblečení, o kterém si myslí, že si ho lidi berou asi jen tak, aby byli zajímaví.

:applause:
Ač se nechci do této diskuze moc zapojovat, tak to přeci jen poruším...
Jsem jak řidič, tak "pumpičkář" a chování chování některých cyklistů mě nahání strach (viz nehoda U Buku).
Ovšem chování některých prasat (tím myslím z 99 % B řidiče) mě vyloženě vytáčí, mnohdy ve mě vře krev. Uvedu příklad z posledního týdne: Čekal jsem večer na semaforu na Tomkáči z Husovic směr Maloměřice nikde nikdo a vedle mě si do odbočovacího pruhu stoupl nějakej ##MLUVÍM SPROSTĚ## v rádoby sporťáčku (zatmavený skla, chromovaný výfuk...). A co se nestalo, padla zelená, idiot na to šlápl a projel křižovatkou rovně, nemohl projet za mnou... Škoda že jsem nebyl trochu rychlejší.

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
Dělám to stejně jako vojtik, ale je pravda, že na kole skoro nejezdím, takže mě není vidět. :-)

U toho podjíždění kolony mám navíc pocit, že většině militantních odpůrců cyklistiky to vadí z principu, protože oni musí stát a cyklisti můžou jet. sarcastic

Tady ty argumenty, že většina cyklistů jsou prasata neberu, tomu se odborně říká potvrzovací efekt (confirmation bias), že si člověk všímá a vyhledává věci, které mu zapadají do jeho názoru/teorie/pohledu na věc, a ty co mu do toho nezapadají, tak podvědomě ignoruje. Já vůči cyklistům předsudky nemám, uznávám, že jsou mezi nimi prasata, ale nepřijde mi, že bych jich bylo výrazně větší procento než u ostatních skupin účastníků provozu. Navíc ono v ulicích Brna těch cyklistů moc není, nejvíc jich potkám, když vyjedu za Brno na nějakou vyhlášenou cyklotrasu, kde nikomu nezavazí, ale tam ty cyklisty řidiči aut samozřejmě vidět nemůžou.

A s člověkem typu IvanM nemá vůbec cenu diskutovat, ten když už neví s jakým argumentem by přišel, tak se aspoň vysmívá cyklistickému oblečení, o kterém si myslí, že si ho lidi berou asi jen tak, aby byli zajímaví.

2824
01 úno 2006 10:39
vojtik: asi jsi jediný takový, jak jsem uz psal, az takoveho potkam, dam vbedet.

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Kličkování zleva-zprava dělají i motorkáři - ty pomlouvat nebudeme, nebo ti mohou? Pokud jde o rychlost rozjezdu, tak pokud mám před zastavením dobře přehozeno (nezastavuji na poslední chvíli z vyšší rychlosti), tak na akceleraci předeženu i autobus či osobní auto, takže kolizní prostor (místo, kde vozidla odbočují vpravo) opustím dříve, než se tam vozidlo za mnou vůbec dostane. Ovšem pokud zastavuji na poslední chvíli a zůstane mi vzadu zařazeno za osm, tak smůla, to mne bohužel předjede i naložený kamion, než se rozhýbu a přehodím na lehčí.

Pokud jde o podjíždění kolony - v zákoně je to povoleno a při dodržení pomalé jízdy je to i bezpečné (stokrát omílaný argument otvíraných pravých dveří nepovažuji za argument - jak často otvíráte při čekání na semaforu pravé dveře?). V případě, že takto dojíždím k semaforu a vidím auto přede mnou blikat vpravo, zastavuji za ním (abych byl viděl v zrcátku) a po skočení zelené ještě ukazuji, ať jede. Je to hodně o komunikaci, což ovšem spočívá i v tom, že řidič auta musí blikat včas a ne až po rozjetí.

6620
IvanM píše:
Předjíždění kolony před semaforem zprava... Když je provedeno slušně a opatrně, tak je vše v pohodě...
Já nenávidím pumpičkářsku pakáž kvůli jiným excesům. Jízda v rychlém pruhu, vjíždění z chodníku na silnici bez jakéhokoliv ohlédnutí, kličkování mezi auty, jízda po přechodu pro chodce a jiné.... Radši ani nekomentuji případ nehody cyklisty, který se zranil tím, že najel do tramvajové kolejnice a upadl pod auto :D nebo toho hňupa, který v Pisárkách před zastávkou Lipová vjel do silnice místo na cyklostezku a přímo pod trolejbus, řidiče trolejbusu ještě fyzicky napadl... Nebo jak tu někdo psal, že potkal holku na kole na silnici pro motorová vozidla, tak tomu jsem se hodně smál :D

Tak mi pak řekněte, co si mám o těch pumpičkářích myslet? :)

Idioty najdeš i mezi chodci, řidiči aut, náklaďáků. Nesnáším názory, že cyklisté jsou ztělesněním veškerého zla.

2824
Kdyz si tak jedu a blizim se ke krizovatce a vim, ze jsem predjel cyklistu ci vidim na chodniku ze se nekoho riti ke krizovatce a vypada to ze vlitne na silnic tak u semaforu zastavim tak blizko chodniku,aby se vedle me zadnej takovej z prava nevesel, je to jedina jistota bezpecneho opusteni krozovatky,mam totiz jistotu ze se kolem me nepokusi nekdo procpat a ja ho omylem nesejmu.

2824
Predjizdeni zprava: tim myslim klickovani mezi auty hned zprava hned zleva jen aby se dostal na zacatek, hnus je take kdyz blikas ze odbocujes doprava a v tom ti tam zprava vlitne cyklista, v ten okamzik bych ho zabil, a cervene pruhy u krizovatek, to je taky vynikajici dilo, stojist si pekne u semaforu, za tebou dalsich asi 20 aut a najednou prilitne pumpickar z prava a hup pred tebe, pak drujhej hup z chodniku pred tebe, pak blikne zelena a jedou pekne svych 15km/h metr nekdy metr a pul od krajnice, nekdy vedle sebe a ty se za nema plouzis jak hlemyzd. Co se tyka toho objizdeni zprava, oni si neuvedomuji, ze kdyz auto nebo cokoli stoji v pravem pruhu a chce se rozjet, 90% ridicu nepocita s tim, ze mu tam nejaky idiot z prava vlitne kdyz tam uz zadnej pruh neni, kdyby tam byl cyklopruh, bude s tim pocitat,ale jinak ne.

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Osobně ho považuji tak trochu za zbytečné - je to dostatečně široká komunikace.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Položím kacířskou otázku očekávaje smršť odpovědí a vyhrocené diskuze.
Jak se vám líbí nové vodorovné značení na Zborovské ulici mezi zastávkami Jindřichova a Spojovací?

1404
02 črc 2011 14:08
Předjíždění kolony před semaforem zprava... Když je provedeno slušně a opatrně, tak je vše v pohodě...
Já nenávidím pumpičkářsku pakáž kvůli jiným excesům. Jízda v rychlém pruhu, vjíždění z chodníku na silnici bez jakéhokoliv ohlédnutí, kličkování mezi auty, jízda po přechodu pro chodce a jiné.... Radši ani nekomentuji případ nehody cyklisty, který se zranil tím, že najel do tramvajové kolejnice a upadl pod auto :D nebo toho hňupa, který v Pisárkách před zastávkou Lipová vjel do silnice místo na cyklostezku a přímo pod trolejbus, řidiče trolejbusu ještě fyzicky napadl... Nebo jak tu někdo psal, že potkal holku na kole na silnici pro motorová vozidla, tak tomu jsem se hodně smál :D

Tak mi pak řekněte, co si mám o těch pumpičkářích myslet? :)

3748
08 čer 2005 23:12
MartinV píše:
Myslíš předjíždění fronty aut před semaforem, nebo pomalu popojíždějící kolony?

A zrovna tohle je povoleno. Viz §57 odstavec (4) Zákona o provozu na pozemních komunikacích.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1349 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 54  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata