Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 19 z 105    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 105  Další
Autor Zpráva

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Takže zítra kolem poledne končím otázku, dál to nemá smysl držet.

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

2485
Brno
Tak se mi dostalo povolení nechat hádanku do konce týdne. Takže ukončení bude v neděli kolem poledne. Času dost například pro ty, co hádali jen místo a chtějí doplnit zbytek, nebo se opravit.

2485
Brno
Nápověda zdá se, přinesla svoje ovoce nově tři odpovídající. Jednou jen určení místa > správně, druhý určil místo, datace trošku mimo a vůz správně, no třetí se nechal zmást a trefil se úplně mimo. Každopádně zítra kolem osmé večer to utnu, aby se stihla ještě klasická hádanka "kde kdy a co" :)

2485
Brno
Buď osazenstvo netuší, nebo není chuť hádat. Takže malá nápověda a pokud ani ta nepomůže, tak zítra konec. Prozatím totiž uhádl jen jeden člověk.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

2485
Brno
Dovolím si jednu hádanku i já. Snímek je to celkem známý, tak jsem na Vás zvědavý. Snad z toho prcka něco dostanete. Postačí mi určit místo, dataci a případně i vozy (klidně jen typ) Odpovědi přes SZ.

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Konec víkendu a konec otázky, od poslední rekapitulace přibyl jen jeden pokus na místo, správný. Místo poznalo 7 odpovídajících (i když ne všichni na poprvé), dataci určili 4 odpovídající, všichni správně, film 3, všichni správně, herce 2, 1 správně. Na odpovědích se ukázalo tvrzení kolegy, že pro dnešní šotouše začíná historie MHD tramvajemi typu T3. T2 v původním stavu (padací šípové hrablo padající po nárazu překážky na sklopnou zábranu /jak na starých "dřevěných" vozech/, dřevěné zábrany na boku pod vozem) již nic neříká.

Správně odpověděli na místo:
leviathan (+vozy, datace, film, herec), kpeta (+vozy, datace, film), xcav8 (+datace, film), agent_s_teplou_vodou (+vozy, datace), Eda, chat-maniac a Aladin

Správná odpověď:
Pohled z roku 1959 do ulice Divadelní, za tramvajemi typu T2 ev.č. 416 a 40x je vchod s cedulkou Divadelní 3, s hercem J. Marešem účinkujícím ve filmu U nás v Mechově (premiéra 22.7.1960).
Příloha:
had 0287a.jpg

Příloha:
had 0287b.jpg

Viz streewiev

Všem zúčastněným děkuji a gratuluji :applause:

Uvolňuji pro další otázku

Zabanovaný
3619
Brno
Od poslední snahy napovědět jen jeden pokus na místo, správný. Nevím, jak už napovědět, tak jen připomenutí běžící otázky a povzdech: Už nikdo další nepozná? Nebo není čas odpovědět?

Zabanovaný
3619
Brno
Rekapitulace po 24 hodinách: 1x doplnění, správně, 1x vše mimo filmu, správně, 1x místo. Snímek stejného místa z dob, kdy se jezdilo vlevo (důkaz, že se to tam moc nezměnilo)
Příloha:
had 0287d.jpg

Zabanovaný
3619
Brno
Po dalších 34 hodinách další rekapitulace, vzdávající se pisatel SZ po nápovědě to nakonec nevzdal (a určil zhruba místo) + další SZ od dalšího odpovídajícího (určil film a dataci, místo poznal, jen měl problém ho popsat). Dnes už žádná SZ a ani snaha si otázku prohlédnout. Jak napovědět? Typ tramvaje dle snímků (nuance na vozech + stav vozů) lze určit jako mv z první série, tj nedlouho po dodání (datace), tím nápověda, kde se v té době tento typ pohyboval (místo). Místo se moc nezměnilo, jen ve výloze a na fasádě jiné nápisy, by se dalo říci. Přeji všem ve volných chvílích další úspěšné bádání

Zabanovaný
3619
Brno
Po 14 hod rekapitulace, 4 SZ, jedna mi oznámila, že pisatel tentokrát vzdává, druhá mi dala odpověď na položené i nepoložené otázky, správnou, ale místo určeno špatně. Po dvou dalších pokusech nakonec i místo správně ( :applause: ). Jak napovědět? Asi takhle
Příloha:
had 0287c.jpg

Zabanovaný
3619
Brno
Na nový týden nová otázka, tentokrát zastavený snímek z českého filmu pro pamětníky. Tradičně kde, co, kdy a navíc název filmu?

Poznáte ?

Odpovědi prosím přes SZ
Příloha:
had 0287.jpg

Přeji všem ve volných chvílích úspěšné bádání

PS Už tradičně prosím o jasné odpovědi a důrazně upozorňuji, že odpovědi typu "Komárov" neberu!

1291
19 lis 2010 14:53
Cocktown
Ty domy jsou dnes již vyklizeny, protože hrozilo nebezpečí zřícení. Je to hlavně kvůli tomu, že tam dřív bydleli cikáni.

2824
01 úno 2006 10:39
přesně tak, plně souhlasím, i já se nechal nachytt a povedlo se mi to určit až po nápovědě a vlastně ani nechápu jaktože jsem to na poprvé nepoznal.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Skvělá hádanka.
A důkaz, že to místo se změnilo k nepoznání. A doufám, že se v budoucnu dál změní. Ovšem k lepšímu.

Zabanovaný
3619
Brno
Končím otázku, přišlo 18 odpovědí od 13 odpovídajících, úspěšnost s určením místa odpovídajících 84,62%, určení vozu 83,33% a datace díky nápovědě většinou správně, nebo v toleranci. Byl tu i pokus o určení linky před jejím napověděním, správný, jen s dodatkem: pokud to není nějaká vložená... Vložky mívaly kulatou cedulku s číslem kurzu na čela, pří ježdění vlevo na levé straně při ježdění vpravo na pravé (to mělo i bez nápověd určit dataci).

Správně odpověděli na místo:
kpeta (+vůz, datace v toleranci), po nápovědách mvsetecka (+datace v toleranci), agent_s_teplou_vodou (+vůz, datace), b1 (+vůz, datace), ReZ (+vůz, datace), chat-maniac, M (+vůz, datace), Domis, king666, PavelS (+širší datace) a martin487.

Správná odpověď:
Průhled ulicí Dornych od centra k vyústění dnešní ulice Přízové (vyústění je mezi těmi dvěma vysokými domy vlevo v pozadí) s pohledem na jedoucí mv typu mv5 e.č. 68 (série 59-73) na lince 5 směrem do Komárova na Mariánské náměstí v období 1939-40 (po 15.3.1939 /pravosměrný provoz/ a před 20.11.1940 /změna trasy linky 5 do Juliánova/)
Příloha:
had 0286a.jpg

Dnešní pohled

Všem zúčastněným děkuji a úspěšným gratuluji :applause:

Uvolňuji pro další otázku

2824
Rez: presně tak

Zabanovaný
3619
Brno
Po upozornění na domy v pozadí se 2 správně opravili a 3 správně odpověděli, takže úspěšnost 80%. Pro váhající
Příloha:
had 0286x.jpg

Konec otázky s koncem víkendu

2965
tam, kde mám postýlku...
Myslím, že chat glosoval, že to není možný, že to nemohl poznat, že ho to trklo, až viděl tu poslední nápovědu. Tak jako já. Je to tak?

2824
Janatak: koukal jsem na to taky jako puk, pak napsal odpoved a byl sem silene mimo, po teto napovede je to neskutecne lehke, je to fakt dobra hadanka.Jak pise chat...snad neni mozny....

3989
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Jsem zvědav na odpověď, protože upřímně, já to nedávám.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Ty jo, to snad ani není možný :shock:

2965
tam, kde mám postýlku...
Pravdu díš. Ten poslední obrázek mi dal jistotu odpovědi...

3750
08 čer 2005 23:12
Ten poslední obrázek možná napověděl víc, než by se zdálo

Zabanovaný
3619
Brno
Všichni si usilovně hlavu nelámou, 3 místo poznali (ze 7 snažících se odpovědět). Poznali tyto domy v pozadí
Příloha:
had 0286xy.jpg

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
Já třeba doteď netušil, že jednokolejka byla i zde. Tady v tématu už byla fotka pořízená jen těsně vedle, na ní ale počet kolejí vidět není...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2603 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 105  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata