Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 39 z 105    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 105  Další
Autor Zpráva

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Kdysi dávno zde proběhla otázka, zda je možné u křížení vlaku s tramvají použít závory. Že je to možné jsem dokázal snímkem z Mostu, neboť jsem neměl snímek z Brna, teď ho mám a použiji ho zároveň jako otázku. Takže křížení se závorami, tradiční otázka kde?, co a kdy doplním v případě, že jako nápovědu použiji snímek stejného místa, ale pohled na opačnou stranu.

Poznáte ?

Odpovědi prosím přes SZ
Příloha:
had 0233.jpg

Přeji všem úspěšné bádání

PS Už tradičně prosím o jasné odpovědi a upozorňuji, že odpovědi typu "Komárov" neberu !

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Zabanovaný
3619
Brno
Skončil víkend, končím otázku. Přišlo 14 odpovědí na místo a 10 pokusů o dataci, místo poznali všichni, s dataci to nebylo slavné, z 10 pokusů v toleranci 3, velmi širokou dataci určilo 5 pokusů (neuvedu jména, nechci hodnotit šíři intervalu).

Správně na místo odpověděli:
PepaZdepa, b1, pepola, ds (datace v toler.), xcav8, h8crew (datace v toler.), agent_s_teplou_vodou (datace v toler.), lopata, Philip, Fafner, chat-maniac, Mogul, stuřík a pdbrno

Správná odpověď:
Příloha:
had 0229a.jpg

Pohled na smyčku Fučíkova čtvrť (dnes Štefánikova), v pozadí stará a nová Tišnovka (obě v provozu), za novou Tišnovkou nová hala Mototechny, plocha bývalého vojenského cvičiště, na jehož místě vyrostla Lesná, a za cvičištěm nad vodojemem vilková kolonie Kamčatka podél silnice do Soběšic. Před smyčkou se staví předjízdné pruhy a vpravo staveniště samoobsluhy, z čehož usuzuji dataci na rok cca 1960-1.

Všem zúčastněným děkuji a úspěšným gratuluji :applause:

Uvolňuji pro další otázku

Zabanovaný
3619
Brno
Zmizí z očí (z Nejnovějších příspěvků), zmizí z mysli ... Od zmizení jen 3 návštěvy tématu a téměř 24 h žádná návštěva. Tak se trochu připomenu s otázkou, kterou hodlám ukončit koncem dne.

Zabanovaný
3619
Brno
Jde to dobře, otázka stará cca 14 h a 5 správných odpovědí na místo a 4 správné pokusy (3 širší) o dataci. Nápověda tedy nebude potřeba, přeji úspěšné bádání

Zabanovaný
3619
Brno
Zkrácený týden, snad jednu lehčí a mladší zvládneme, dnes opět bez tramvaje, kde a kdy?

Poznáte ?

Odpovědi prosím přes SZ
Příloha:
had 0229.jpg

PS Už tradičně prosím o jasné odpovědi a upozorňuji, že odpovědi typu "Komárov" neberu !

Zabanovaný
3619
Brno
Konec víkendu, konec otázky. Odpovídajících 9, úspěšnost 88,89%, 1 pokus o širší dataci.

Správná odpověď:
Mogul (datace), Fathom, Hal, leviathan, stuřík, b1, TOMASEK 1 a agent_s_teplou_vodou

Správná odpověď:
Příloha:
had 0228a.jpg

Jedná se o čekající na zastávce u hotelu Metropol, stojícího na rohu Dornychu a Mlýnské, na tramvaj jedoucí od Komárova směrem pod viadukt a k hl. nádraží koncem 60. let, popř max zač. 70. let (silnice i koleje dlážděny "kočičími hlavami", v prostoru po zbouraném domu mezi hotelem a ulicí Spálenou už stojí přístavba taneční vinárny hotelu). Od křižovatky Dornychu a Mlýnské v létech 2/1901 - 2/1903 pendloval 1 vůz na tzv modré lince po ulici Dornych na konečnou těsně za křižovatku s ulicí Spěšnou. Budova hotelu ustoupila rozšiřování komunikace pravděpodobně na jaře 1998 (to by si už většina z vás měla pamatovat). Ve fotogalerii BMHD lze najít tento snímek

Všem zúčastněným děkuji a úspěšným gratuluji :applause:

PS Na koláž (obr had 0228b) použity snímky z AMB, což jsem nemohl zveřejnit se snímkem, tím bych prozradil hádané místo

Zabanovaný
3619
Brno
Od poslední nápovědy další 3 odpovědi na místo, správné, poslední odpověď inspirovala k další nápovědě. O místě je velmi málo informací na netu, dle odpovídajících i mne, tak nápověda: místo se dá najít i ve Fotogalerii BMHD

Zabanovaný
3619
Brno
Podle typu vozu je jasné, že nepamětníci tohoto objektu jsou pouze, dle názvosloví jednoho admina, kindermafiáni. Takže žádné rozšíření původní otázky

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Místo nepoznám, ale z té poslední by mohlo být "poznejte vůz" :D :D :D

Zabanovaný
3619
Brno
Po poslední nápovědě 1 odpověď na místo, správná, celkově 4, správné 3, datace 1x dost široká. Snímek z posledních chvil objektu jako nápověda
Příloha:
had 0228b.jpg

Zabanovaný
3619
Brno
Toto téma není pro pamětníky, stav na snímku z roku 1900 - 1910 si tady z uživatelů nikdo nemůže pamatovat, toto téma je pro osoby, které si udělají čas ke snaze získat vědomosti o Brně a brněnské MHD, které pak využijí při odpovědích. Je to možná těžší otázka než jsem předpokládal, ale lehké otázky pro toho, kdo sem jen občas nakoukne a nějakou otázku nějak občas uhodne, v tomto tématu nejsou. Mohu napovědět, ale vědomosti odpovídajícím nápovědou nedám. Nápověda: někde v těchto místech měla jeden čas konečnou tzv modrá linka (v době, kdy ještě linky nebyly číslovány)

902
02 lis 2006 07:32
Brno
J*M*: Pro mladší je to asi docela těžké..... Já už tu votravuju nějakej pátek a měl jsem s tím co dělat :wink:

Zabanovaný
3619
Brno
Uplynulo dalšího cca 1,5 dne, jedna odpověď (správná) včera ráno, dál nic. Otázku si prohlédlo min 80 lidí, to nikdo nemá čas na odpověď, nebo nikdo další nepoznal? Je třeba nápověda?

Tak napovím: budova již nestojí ...

Zabanovaný
3619
Brno
Uplynulo 1,5 dne, otázku si prohlédlo cca 80 lidí, odpověď žádná. Kde je chyba? Neví se, který obrázek je hádanka? Je to ten druhý a myslím, že to není těžká otázka. Tak kde je problém?

Zabanovaný
3619
Brno
Bohužel, ještě nevynalezli stroj času, aby si člověk zaletěl třeba do roku 1897, udělal pro Richie & Cie snímek, aby mohli bez problému poznat, zda tramvaj má otevřené plošiny. Kdyby to šlo si tam zaletět,
Příloha:
had 0232c.jpg

tak by zjistil, že tato nemá.

Když už jsem tady, tak nová otázka, něco mladšího a bez tramvaje (aby se nemuselo pátrat, jaké má plošiny). Kde a kdy?

Poznáte ?

Odpovědi prosím přes SZ
Příloha:
had 0228.jpg

1591
18 led 2009 10:06
J*M* píše:
Pohled z vikýře z budovy nákladního nádraží STEGu na hotel Grand, v popředí tramvaj s otevřenými plošinami a linkovými cedulemi na střeše, z čehož plyne, že typ mv1 a datace mezi 1900 - 1904

Kde se na tom fleku dá rozeznat plošina nebo cedule na střeše? :shock:

Zabanovaný
3619
Brno
Skončil víkend, končím otázku. Přišlo 12 odpovědí na místo, správné, i když někdo s opravou, spokojený i při takové účasti nejsem, protože jen k jediné odpovědi (od Fantomas) jsem neměl připomínky. Udělal si čas, dle rad z poslední nápovědy zabádal a sám bych lépe neodpověděl.

Správně na místo odpověděli:
lopata, mceza, b1, chat-maniac, Ales94, Mogul (vůz, datace v široké toleranci), pepola (vůz, datace v široké toleranci), leviathan, Richie, MartinV, Tin a Fantomas (vůz + datace)

Správná odpověď:
Příloha:
had 0232a.jpg

Pohled z vikýře z budovy nákladního nádraží STEGu na hotel Grand, v popředí tramvaj s otevřenými plošinami a linkovými cedulemi na střeše, z čehož plyne, že typ mv1 a datace mezi 1900 - 1904

Všem zúčastněným děkuji a gratuluji :applause:

Zabanovaný
3619
Brno
Připomenu se s otázkou, neboť včera a dnes bez odpovědi, ve čtvrtek 3 pokusy a pak nic. A nejčastěji jen pokusy o určení místa, určení vozu a místa nějak vám nejde. Vždyť určení vozu a datace není vypracování diplomové práce, není to nic složitého, vůz má ... plošiny a linkové cedule na ... (to se dá poznat i na tom rozmazaném fleku připomínajícím velmi vzdáleně tramvaj) - z toho jednoznačně se dá bez velkého bádání určit vůz i datace

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
Mně se to minule povedlo taky, ale všiml jsem si toho hned po odeslání, takže to tam viselo maximálně 10 vteřin. Holt člověk není stroj neomylný...

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
V pohodě, zakročil jsem do 3 minut ;-)

Naposledy upravil mceza dne 18 dub 2013 21:19, celkově upraveno 1
opraveno :-)

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Mceza: 1. den ne; ale ještě se mi nestalo, abych si spletl 2 tlačítka na obrazovce (SZ vs. citace).

Zabanovaný
3619
Brno
Včera 3 odpovědi přes SZ, správné (2 se pokusily odpovědět na všechny otázky a datace byla trochu mimo) a jedna opět veřejně, kterou jsem nemohl vyhodnotit, neboť byla okamžitě smazána a oprava přes SZ nepřišla. Přes to, že už přišlo tolik odpovědí, se mi stále zdá, že odpovídající místo nepoznali, že jen tuší, tak snímek z jiného úhlu
Příloha:
had 0232b.jpg

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
J*M* píše:
Tento týden to už tak pěkně nejde, sice 4 odpovědi a všechny správné, ale ani jeden pokus o určení vozu a ani dataci. Dočkám se i toho?

Zdravím,
mně to přijde jako ulice xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Naposledy upravil mceza dne 17 dub 2013 19:34, celkově upraveno 1
Ty seš tady první den!?

Zabanovaný
3619
Brno
Tento týden to už tak pěkně nejde, sice 4 odpovědi a všechny správné, ale ani jeden pokus o určení vozu a ani dataci. Dočkám se i toho?

Zabanovaný
3619
Brno
Když vám to tak pěkně šlo minulý týden, tak to snad půjde i tento, nová otázka - kde, co a kdy?

Poznáte ?

Odpovědi prosím přes SZ
Příloha:
had 0232.jpg

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2603 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 105  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata