Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší. Stránka 126 z 146    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 146  Další
Autor Zpráva

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Tr píše:
ds píše:
Jinak abyste mě špatně nepochopili, já bych samozřejmě pro tu trať byl všemi deseti... jen jsem zkoušel reálně odhadovat, jak to asi ve skutečnosti dopadne. Nová trať by vyžadovala nové linky a s tím spojené nové vozy, což vzhledem k tomu že většina peněz jde na nádraží, nevím nevím... Mám obavy že na dlouhou dobu zvítězí dočasná varianta v podobě linky Mendlovo nám. - tunel - kampus a zpět obsluhovaná nějakými cca 6 kloubovými busy...

Kdyz se dobre vymysli tehnologie, moc vozidel navic potreba nebude. Predevsim proto, ze by se ze zastavky Krematorium stal zajimavy prestupni bod. Na novou trat k nemocnici by mohla jezdit linka 7, ktera je na Svermovu podle mne uplne na.... Ale jsem zaujaty, bydlim v Starem Liskovci. Narust turnusove potreby vozidel by byl podle delky nove trate nula az dve soupravy. Dalsi varianta je podle mne zruseni smycky Ustredni hrbitov, zruseni nesmyslneho ukoncovani casti "dvojek" (obsluha prumyslove zony a centra Futurum) na UH a pretrasovani linky 6 na novou trat. Vychodni branu hrbitava i okoli by vpohode obslouzila linka 2.

PS: k tomu anonimu se hlasim ja.

Ale mel bys narust poctu souprav na d-2, protoze by vsechny jezdili do Modric...nebo kam by jezdili....pises "zruseni nesmyslneho ukoncovani casti "dvojek" (obsluha prumyslove zony a centra Futurum)" ale presto "zruseni smycky Ustredni hrbitov"...jak teda?

A to by jako d-6 a d-7 jezdili po stejne trase? to by se asi spojilo v jednu...

Administrátor
6672
Brno-Bohunice
Jeste obecne k tem zmenam, mozna by bylo dobre linku d-2 vest z Videnske do Stareho Liskovce a Linku d-7 sloucit s d-6 ktera by jezdila jako stavajici d-6 stridave do Modric a Ustredniho hrbitova, co vy na to?

ds píše:
Jinak abyste mě špatně nepochopili, já bych samozřejmě pro tu trať byl všemi deseti... jen jsem zkoušel reálně odhadovat, jak to asi ve skutečnosti dopadne. Nová trať by vyžadovala nové linky a s tím spojené nové vozy, což vzhledem k tomu že většina peněz jde na nádraží, nevím nevím... Mám obavy že na dlouhou dobu zvítězí dočasná varianta v podobě linky Mendlovo nám. - tunel - kampus a zpět obsluhovaná nějakými cca 6 kloubovými busy...

Kdyz se dobre vymysli tehnologie, moc vozidel navic potreba nebude. Predevsim proto, ze by se ze zastavky Krematorium stal zajimavy prestupni bod. Na novou trat k nemocnici by mohla jezdit linka 7, ktera je na Svermovu podle mne uplne na.... Ale jsem zaujaty, bydlim v Starem Liskovci. Narust turnusove potreby vozidel by byl podle delky nove trate nula az dve soupravy. Dalsi varianta je podle mne zruseni smycky Ustredni hrbitov, zruseni nesmyslneho ukoncovani casti "dvojek" (obsluha prumyslove zony a centra Futurum) na UH a pretrasovani linky 6 na novou trat. Vychodni branu hrbitava i okoli by vpohode obslouzila linka 2.

PS: k tomu anonimu se hlasim ja.

9306
10 čer 2004 11:19
Mno ono by se liskovcu odlehcilo,pac cast zateze by se prenesla na tuto trat.

K2 z pisarek se daji rekonstruovat na K3 ..

Administrátor
6672
Brno-Bohunice
PvvS píše:
No moc vozu ani navic ne. presmerovana d-7 by mela zhruba stavajici delku, a d-10 se da uzivit kloubakama , co stojej odstaveny v pisarkach . V pripade oziveni i RT6 by bylo dost vozu ..

Ono by dost vozu bylo, ale kdybychom vetsinu co potrebuji VP nevyhodili...(myslim hlavne K2 co stoji v Pisecu)

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
Pak by ovšema chyběla kapacita ve St.Lískovci a Bohunicích... Leda IDS napaječe přesměrovat na případnou novou trať.

9306
No moc vozu ani navic ne. presmerovana d-7 by mela zhruba stavajici delku, a d-10 se da uzivit kloubakama , co stojej odstaveny v pisarkach . V pripade oziveni i RT6 by bylo dost vozu ..

3221
blekfild

PS: Pardon - stran ne nad vozovnou ale dnesni trolejbusovou smyckou Kamenny vrch.

PvvS píše:
TR : mno , tak nejak sem to presne myslel :)

Abych myslenku jeste obhajil, narychlo jsem vyrobil nacrt. Za mapu laskeve dekuji serveru mapy.cz

Doufam, ze se to zobrazi dobre, neb jsem tu jen host. Myslim, ze v tom i clovek bez znalosti trasovani dopravnich staveb musi videt, ze neni potraba zadny most, tunel ani velky nasep ci zarez. Jediny problem bude nepochybne nad starou cihelnou hned na zacatku navrhovane trasy. Nicmene ani ne tak s terenem, jako spise s jilovitym nestabilnim podlozim.

Jinak dnesni zastavku Krematorium navrhuji zrusit, resp. premistit do mista dnesni vyhybny a hrbitov napojit podchodem (Jihlavska ul. ma byt rozsirena na 4. pruhy). Nejdulezitejsi zastavka je podle mne u nemocnice. Umisteni smycky by se dalo resit vice variantami. Podstatne je predevsim si uvedomit, ze v budoucnu je planovana velka vystavba v oblasti Cerveneho Kopce i Kemenneho Vrchu (stran nad dnesni vozovnou)! Teoreticky lze priblizne v trase cesty mezi zahradkami a spodnim okrajem chraneneho uzemi Kamenny Vrch napojit bez vetsiho spadu i Kohoutovice.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

9306
TR : mno , tak nejak sem to presne myslel :)

PvvS píše:
ds píše:
Hal : jj, na FSpS jsem zapomněl, ale ta zase tolik studentů nemá... Informace beru jak jinak než z územního a strategického plánu města Brna...
Velká výstavba je mi známa, ale to přece automaticky neznamená, že dojde ke stavbě tramvajové tratě. Z čeho taky asi... Tramvajová trať v tamějších terénních podmínkách by byla něco jako pražský Barrandov, což si Brno prostě nemůže dovolit. V územním plánu je pro danou oblast navržen trolejbus, tak to beru jako maximum čeho lze dosáhnout (protože současně navrhnovanou lanovku z pisárek #-o nepovažuji za právě pravděpodobnou...)

Ne z pisarek, ale v rennesky/vidensky. A cast od vyhybky az po kaufland se da krasne vyresit zarezem , aniz by tam bylo nejaky extremni stoupani . Prosel sem si to cely a neni tam moc problemu, vcelku snadno se tam da cela trat natrasovat. A jsou tam i privody 25kV pro menirny .

Srovnani s Barrandovskou trati je spise usmevne. Podle mne by bylo idealni udelat vyhybnu (krizeni dvou trati) v miste dnesni odbocky pod krematoriem. Zde by bylo jedno az dve ostrovni nastupiste v jedne urovni s podchodem pod Jihlavskou ulici s vyustenim v prostranstvi pred krematoriem. Coz by vyresilo dalsi problem s podle me ne uplne idealnim napojenim horni casti hrbitova na MHD. Nova trat by vedla odrezem nebo zarezem nad starou cihelnou az za Kaufland a pak v ulici az nekam k Novemu Liskovci (teoreticky by sla protahnout stredem silnice az do prostoru smycky Kamenny vrch nebo naopak vrchem po temeni kopce do Kohoutovic). Svah nad starou cihelnou by se sice musel zpevnit, ale se slozitosti mostu a tunelu na Barrandov se to vubec neda srovnavat. Trat by to byla dopravne velmi vyznamna, protoze by predevsim vyresila napojeni Bohunicke nemocnice! Narocnost ani nakladnost vystavby by s ohledem na dnesni technologie nemusela byt zas tak valka. Doufejme, ze si to vcas uvedomi i nekdo na radnici....

9306
ds píše:
Hal : jj, na FSpS jsem zapomněl, ale ta zase tolik studentů nemá... Informace beru jak jinak než z územního a strategického plánu města Brna...
Velká výstavba je mi známa, ale to přece automaticky neznamená, že dojde ke stavbě tramvajové tratě. Z čeho taky asi... Tramvajová trať v tamějších terénních podmínkách by byla něco jako pražský Barrandov, což si Brno prostě nemůže dovolit. V územním plánu je pro danou oblast navržen trolejbus, tak to beru jako maximum čeho lze dosáhnout (protože současně navrhnovanou lanovku z pisárek #-o nepovažuji za právě pravděpodobnou...)

Ne z pisarek, ale v rennesky/vidensky. A cast od vyhybky az po kaufland se da krasne vyresit zarezem , aniz by tam bylo nejaky extremni stoupani . Prosel sem si to cely a neni tam moc problemu, vcelku snadno se tam da cela trat natrasovat. A jsou tam i privody 25kV pro menirny .

Administrátor
6672
Brno-Bohunice
Hal píše:
ds píše:
Ne, nová trať se opravdu neplánuje. Budeme ještě rádi dojde-li na plánovaný trolejbus od nádraží. Přeci jen, do kampusu se mají stěhovat jen 2 fakulty MU, když není město schopno zaplatit důstojnou dopravu do velice rychle se rozvíjejícího Králova Pole, určitě nebude stavět novou trať kvůli pár tisícovkám studentů MU.

Nevim, kde beres informace, ale nemas pravdu. Misto stavajicich zahradek se pocita s velkou vystavbou. Tj a fakulty tam budou minimalne 3 - lekarska, prirovedecka a fakulta sportovnich studii + jeste dost velke koleje. Uz teda zapocala naproti nemocnici vystavba Zemskeho archivu, ktery taky pritahena asi dost lidi.

Jedna ze zahradek byla nase....a ted uz neni... :cry: ale odkud je vubec info ze se mozna bude stavet trajfova trat od nadru?

3221
blekfild

Naposledy upravil ds dne 22 lis 2005 17:40, celkově upraveno 1

Kamenujte mne, zase jsem to popletl. takže ještě jednou:
d-1 Řečkovice - hl. n. - Rondo - Starý Liskanec
D-2 Stará Osada - Cejl - hl.n. - Pisoárky - Bastr
D-3 Líšeň - Žabovřesky - Česká - Bastr
D-4 Kr. Pole TM - Česká - Maslinovského nám. - Komárov
D-5 - Štefánikova čtvrť - Česká - Mendlovo nám. - Modřice
D-6 - Kr. Pole nádr. - Malinovského nám. - Obřany
D-7 - Stará Osada - Dětská nemocnice - Česká - Mendlovo nám. - Starý Liskanec
D-8 - Masarykova čtvrť - Juliánov
D-9 - Lesná - Komárov

489
13 čer 2004 23:04
ds píše:
Ne, nová trať se opravdu neplánuje. Budeme ještě rádi dojde-li na plánovaný trolejbus od nádraží. Přeci jen, do kampusu se mají stěhovat jen 2 fakulty MU, když není město schopno zaplatit důstojnou dopravu do velice rychle se rozvíjejícího Králova Pole, určitě nebude stavět novou trať kvůli pár tisícovkám studentů MU.

Nevim, kde beres informace, ale nemas pravdu. Misto stavajicich zahradek se pocita s velkou vystavbou. Tj a fakulty tam budou minimalne 3 - lekarska, prirovedecka a fakulta sportovnich studii + jeste dost velke koleje. Uz teda zapocala naproti nemocnici vystavba Zemskeho archivu, ktery taky pritahena asi dost lidi.

3221
blekfild

868
10 pro 2004 20:53
Brno
Hal píše:
Stejne zustane soucasne vedeni. Jedinou predpokladanou zmenou je d-7 a 10 pro obsluhu Kampusu a okoli.

U těch d-7 a 10 je to stejně jen vedení do Lískovce nebo se opravdu nějaká trať přímo ke Kampusu plánuje? Třeba novou čtyřptoudou ulicí kamenice a s ukončením u Čtvrté?

Administrátor
6672
Brno-Bohunice
Filip Daněk píše:
ds píše:
Hal píše:
titlis píše:
.......

1. Totalne chybi spojeni ze Stareho Liskovce na Ceskou.
2. Totalne poddimenzovan usek Ceska - Mendlovo namesti.
3. Mezi Mendlakem a Hlavnim nadratim zadna lina a totalne chybi spojeni pres Pisarky a k BVV.

Uplne zcestny navrh, ani se jim nema cenu zabivat.

Jak jsem psal, každé zlepšení by mělo být kompenzováno jen menším zhoršením. Spojení Česká-Maliňák je více než snadno řešitelné pomocí d-4, která stejně na Husově jen překáží. 2 mouchy jednou ranou, náklady žádné. Máme přestupní tarif, spojení Maliňák-nádraží více než dostatečné.

Ještě k tomu slavnému návrhu : přeplňuje Veveří, zbytečně interval 2 min. v Žabinách směr Bystrc, nic nejede do Pisárek, neřeší posílení Kr.Pole TM, naopak zbytečně zvýhodňuje Komárov. O tom že si to autor moc nepromyslel svědčí to, že současnou a existující 3 přečíslovává na 8 a do Líšně posílá 3....
To není ten můj návrh doufám :!: Není to náhodou návrh titlise :?:

Myslis ze kdyz nekdo odpovida na titlisuv prispevek ze se to tyka nekoho jineho?

1870
05 lis 2005 19:50
ds píše:
Hal píše:
titlis píše:
.......

3. Mezi Mendlakem a Hlavnim nadratim zadna lina a totalne chybi spojeni pres Pisarky a k BVV.

Jak jsem psal, každé zlepšení by mělo být kompenzováno jen menším zhoršením. Spojení Česká-Maliňák je více než snadno řešitelné pomocí d-4, která stejně na Husově jen překáží. 2 mouchy jednou ranou, náklady žádné. Máme přestupní tarif, spojení Maliňák-nádraží více než dostatečné.

Ještě k tomu slavnému návrhu : přeplňuje Veveří, zbytečně interval 2 min. v Žabinách směr Bystrc, nic nejede do Pisárek, neřeší posílení Kr.Pole TM, naopak zbytečně zvýhodňuje Komárov. O tom že si to autor moc nepromyslel svědčí to, že současnou a existující 3 přečíslovává na 8 a do Líšně posílá 3....
To není ten můj návrh doufám :!: Není to náhodou návrh titlise :?:

3221
blekfild
Hal píše:
titlis píše:
.......

489
Stejne zustane soucasne vedeni. Jedinou predpokladanou zmenou je d-7 a 10 pro obsluhu Kampusu a okoli.

titlis: a trat jundrov - pisarky jenom manipulacni ????

489
titlis píše:
.......

Naposledy upravil Hal dne 22 lis 2005 15:46, celkově upraveno 1

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 3649 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 146  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata