Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 15 z 42    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 42  Další
Autor Zpráva
200
04 čer 2009 13:05
A nikoho z vás nenapadlo, že tu fotku manil taky dostal mailem nebo získal odjinud a jen si ji dal na FB? Pokud ji J*M* dostal mailem, je možný, že je třeba i z jinýho zdroje. Manil není jedinej člověk, co fotí fotky tramvají. ;) Tím nechci říct, že ji manil nefotil, nic o tom nevím, jen že je tu i tato možnost. ;)

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
mceza píše:
Ano, ale proč to ti lidé posílají, kde to vzali?

Protože to někteří lidé považují za bohulibou činnost, onehdy jsem stáhl z jistých webových stránek (na stránkách je uvedeno, že je možno s materiály volně nakládat, jen je tam prosba o případné určení místa snímku a datace) zajímavé snímky z MHD a kolejové dopravy a poslal s prosbou o sdělení podrobností k snímkům osobě, která by podrobnosti mohla vědět. Do tří dnů se mi moje materiály vrátily přeposlané od tří lidí, aniž by se dalo určit, že původcem jsem já sám. Na můj dotaz osoba, jež byla původcem přeposílání, proč to udělal, odpověděl, že čím víc lidí se s materiálem seznámí, tak spíš se dozvím určení místa a dataci

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Mauricio: jsou dva pohledy na to, co dáš na net:
1) máš na to právo a pokud to chce někdo jiný použít, zeptá se, nebo přinejmenším uvede zdroj.
2) pokud něco dáváš veřejně na net, pak stejně neuhlídáš, kdo si to stáhne. Tak to bohužel většinou funguje.
Já osobně se snažím dodržovat bod 1.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Ano, ale proč to ti lidé posílají, kde to vzali? Vzali to tady na fóru... (Za předpokladu, že to manil nepostnul už někam jinam...)

A ano, běžnou cestou se původce vystopovat nedá, ale kdyby došlo k porušení zákonů ve vekém rozsahu, tak to není problém ;)

Zabanovaný
3619
Brno
Z mailu se nedá zjistit, kdo první to poslal, je to několikáté přeposlání a vsadím se, že mi to přijde ještě vícekrát

4738
BRONX
A odkud ti to přišlo mailem? Pokud ti to neposlal manil, tak to musel zkopčit někdo odsud z fóra. A pokud by hodil přímo odkaz na fotku, tak závisí, jak má manil nastavená obprávnění - a co se tak koukám, tak pokud manila nemáš v přítelích, odkaz ti je k ničemu, fotku neuvidíš...

Zabanovaný
3619
Brno
Jaký by byl rozdíl, kdyby miropiro vložil místo fotky odkaz na adresu obrázku? Neuvedl, uvedl odkud pochází. Tak o čem je řeč. Nehledě, že onen obrázek jsem dostal mailem, bez uvedení jakéhokoli původu a mohl jsem to být třeba i já, kdo by ho zveřejnil s popisem "Přišlo mi mailem bez uvedení autora". A ani bych Facebook nenavštívil ...
Dle mailu je to prý v katastru obce Obora u Boskovic.

3342
21 led 2011 14:19
I fotografie je duševní vlastnictví, a pokud na ni neposkytneš práva komukoliv jinému, tak ji nemůže využívat (maximálně hodit přímý odkaz na původní fotku). To si pleteš s GPL, ta umožňuje kopírování v případě, že uvedeš jméno autora. Ale je to jen jedna z licencí, pokud si ji autor fotky přímo nevybere, tak musíš mít jeho souhlas.

(Všimli jste si, že Manil se zatím proti použití fotky sám neohradil?)

4738
BRONX
Mauricio: Jde o ten princip ;) Určitě se nikomu nic nestalo a nikoho to nebolí ;)

4738
BRONX
Ale víte o co jde - on to nedal veřejně ;)

Jak říkám - osobně prostě považuji za nezbytnou slušnost se zeptat. Co když to chtěl použít třeba jako vtip do poznáte vůz?

9986
15 led 2005 23:41
MartinV píše:
Edo: s tím ale musíš počítat, pokud něco dáváš na net.

No to je argument teda... Prosím vás, on přece musel počítat s tím, že ho okradu, šel po ulici...

Já nevím, proč kvůli tomu tak naděláte :-) I když je pravda, že já to vidím jinak, vzhledem k tomu, že mi je už pár let celkem jedno, co kdo s mojí fotkou udělá, kam ji dá, na co ji použije, pokud to tedy nebude pro komerční účely.

Naposledy upravil Igor Mauricio dne 31 kvě 2012 10:58, celkově upraveno 1

9986
Zdroj je v nějaké takové podobně jakž takž uveden, já si myslím, že to stačí. Druhá věc je samozřejmě ta, že se ti dva osobně znají (předpokládám), takže by byla určitá slušnost zeptat se.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Edo: s tím ale musíš počítat, pokud něco dáváš na net.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
To je jako kdybyste řekli, že když dám fotku kamkoliv na net, může ji pak kdokoliv dát kamkoliv bez mého svolení.

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Zrovna tohle mi přijde docela v pořádku. Pokud má Manil v přátelích nenulový počet lidí z tohoto fóra, musí s tím počítat.

4738
BRONX
Zveřejnil nezveřejnil - zveřejnil ji na svém soukromém profilu na FB. Je tedy slušnost se zeptat, jestli je možné to vynést ven na fórum. Už jen proto, že kdyby to chtěl dát na fórum, tak to tam dá sám... Manil se dá celkem jasně považovat za aktivního člena tohoto fóra...

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Pokud ji sám majitel zveřejnil, tak na tom nevidím nic špatného.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Všechno se dozvíte v připravované aktualitě.

A jinak, miropiro, připadne mi hodně neslušné ukrást někomu z Facebooku fotku a dát ji bez jeho svolení na fórum.

872
13 bře 2007 20:20
Brno - Bystrc
jj, podle evidence bych hadal ze jo... nicmene zajimal by me docela ucel toho presunu, co to tam bude delat? :) Predpokladam, znalejsi doplni.

1546
06 lis 2009 10:30
Podle evidence je to realita. A evidence má vždycky pravdu :mrgreen:

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Je fakt, že jestli je to montáž, tak je to vážně hodně zdařilá montáž...

Můj nový web o severním okolí Brna

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
Za kolik se tak ty vyřazené T3 vůbec prodávají?

9986
Hmm, tramvaj na zahradě, to ještě nemám. Budu se muset polepšit.

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Tohle jsem teď objevil na FB-profilu u Manila, přemýšlím, jestli je to jen fake, nebo si dal někdo vážně práci s přesunem šaliny do lesa...

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Můj nový web o severním okolí Brna

2777
07 kvě 2008 20:25
Čebín
Nevím kam to dát ale tohle si nelze nechat pro sebe sarcastic

Je to kravina jak cajzlov ale prostě jsem se fakt zasmál ;-)

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=311977208883163&set=a.295433703870847.73288.237072689706949&type=1&theater

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1042 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 42  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata