Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 13 z 29    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 29  Další
Autor Zpráva

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
Dneska jsem v nějaké poršetře na LCD panelu v seznamu příštích zastávek viděl "Èeská" namísto Česká... To se předpokládám projeví ve všech vozech, nebo je to chyba konkrétního panelu?

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
Včera večer opět výpadek infopanelů na autobusovém stanovišti na Staré Osadě. Za poslední týden, co jsem tudy jezdil, nefungovaly snad každý druhý den. Respektive nefungoval vždy ten horní panel, takže nebylo vidět nejbližších 5 odjezdů.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Použil jsem nevhodný výraz, omlouvám se.

3081
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
mceza píše:
... a je blbec, že neposunul zastávky zase zpět...

Supr tvrzení. Takovýhle osočování miluju. Ty jsi se nikdy nezmýlil? Něčeho sis nikdy omylem nevšiml? Ten řidič si mohl posunutí uvědomit až po čase. Nemyslím, že by to udělal naschvál, protože na správný poloze zastávek je závislý i stavění výhybek.

3345
13 lis 2004 11:58
Fantomas píše:
Jo, hlášení se hodí, pokud zrovna není posunuté o dvě zastávky dopředu, jako dneska ráno v jedné dvanáctce... což mě přivádí k dotazu - poloha vozu je díky GPS známá, bylo by těžké spojit tuto informaci s hlášením zastávek, aby k takovým posunům nemohlo docházet?

to by bylo zbytečně komplikovaný, ať už z hlediska potřeby dat v palubáku, tak závadovosti GPS¨.. v jednoduchosti je síla, jen ten lidský faktor..

mceza píše:
a nebo chybou řidiče - otevřel dvakrát zavřel a zas odblokoval dveře a je blbec, že neposunul zastávky zase zpět...

pokud to je do 15ti vteřin od rozjezdu, vyhlásí se ještě původní zastávka

4738
BRONX
Fantomas: K tomu mohlo dojít jen závadou RISu (a tudíž by by byla nějaká kontrola přes GPS zbytečná - taky by nešla) a nebo chybou řidiče - otevřel dvakrát zavřel a zas odblokoval dveře a je blbec, že neposunul zastávky zase zpět...

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
Jo, hlášení se hodí, pokud zrovna není posunuté o dvě zastávky dopředu, jako dneska ráno v jedné dvanáctce... což mě přivádí k dotazu - poloha vozu je díky GPS známá, bylo by těžké spojit tuto informaci s hlášením zastávek, aby k takovým posunům nemohlo docházet?

409
27 lis 2007 03:31
Pořád někde jinde
No, jel jsem třeba kdysi busem z Blanska do Sloupu, a poznat kde vlastně chci vystoupit byl úkol dost obtížný. Dneska by to snad dala GPS v telefonu, pokud tam teda je vůbec GSM signál, ale… achjo.

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Hlášení zastávek je dobrá věc. Sice je většina obyčejných (místních) cestujících neposlouchá, ale jako turista (a ono stačí i návštěva jiného města i z jiných důvodů, než turistických) ji vítám. Ono je krásné, že člověk ví "vystup na zastávce A", ale když ještě nezná okolí, na zastávce si nestihne napočítat počet zastavení, tak se to trefuje dost blbě... při jízdě MHD v Krems. a.d. Donau jsme věděli, že máme vystoupit na zastávce "Friedhof" a že okolí vypadá tak a tak; jenže trefte to, když ten bus kličkuje po celém městě a najednou se na zastávku vyřítí z uličky, o které jste ani nevěděli :-)

616
13 srp 2010 13:44
Je to pravda, v IDSJMK bych dal hlášení povinně, hlavně v mimobrněnských busech, tam jezdí často i turisté. Jako když jedu např. linkou 610 s Borsem, všichni mají i vnitřní BUSE a hlášení, ale nikdo je nepoužívá. Lupnou tam konečnou a je to. I když parkrát jsem jel s řidičem co i hlásil, ale tak potichu, že bez významu.

Dnes infopanely na České opět jen rozsvícený pixel... (kolem 13:20) - ach jo, kdy už začnou konečně informovat cestující. Hlavně by měly systém nastavit tak, že když spoj ze zastávky odjede, měl by čas na panelu automaticky zmizet a ne tam blikat ještě 20 sec milion hvězdiček biggrin.

3345
13 lis 2004 11:58
miklan píše:
No regulovat se to dá i na BUSE potažno na hlásiči EPIS. Ten co je ve vezech DPMB. http://www.herman.cz/Doprava/Epis/epis245.php

jo, jenže pouze servisně, řidič s tím nic nezmůže..

4738
BRONX
Já to říkám pořád - peněz je dost, jen se vyhazují za ****...

888
21 led 2006 12:26
a to ještě mělo být to ICM obloženo jakýmsi kamene, či žulou za další nehorázný peníz ...

Administrátor
2499
28 lis 2007 23:00
Brno
Bezbariérové WC stálo 2 986 000 korun a integrované centrum mobility stálo 5,4 milionu korun.

888
21 led 2006 12:26
vůbec ta česká je zrekonstruovaná "úžasně" ve více směrech, ... ať už ty panely, potažmo parkující taxikáři, .... no radši pomlčet .. hlavně, že máme haj*lík za 5 mega a stánek za 3, nebo kolik to stálo ...

16
29 zář 2011 13:11
Ives: je to "jen" pro kolaoudaci uzlu. Emblém bude zase obnoven.

16
Kari píše:
Tak jsem se dnes pohyboval na České. Kdo dal ten informační panel směrem Veveří hned za označník výškově do jeho úrovně, to musel být expert.

Bohužel projektant celého uzlu.
Je do to, že tento panel slouží i pro odjezdy trolejbusů proto je tak na rozhraní. Označník na sloup tam přesunout nejde, jelikož vůz by byl už mimo nástupní hranu.

16
chat-maniac píše:
To ovšem pouze u česanů, u měšťáků to máme bez možnosti jakkoliv regulovat. Pouze v kabině pro řidiče.

No regulovat se to dá i na BUSE potažno na hlásiči EPIS. Ten co je ve vezech DPMB. http://www.herman.cz/Doprava/Epis/epis245.php

1443
15 zář 2005 13:43
čtvrť s největší koncentrací rozjezdů v Brně
a k čemu slouží to zalepení toho emblému?

4738
BRONX
Kari: Když jsem to poprvé uviděl, tak jsem nadával. Pak na druhém směru označník uřízli a umístili ho na těleso (tu rouru) panelu. Tak jsem si myslel, že to udělají i ve druhém směru. O to víc jsem nadával, když jsem dnes viděl, že to tak neudělali... Měl se tam dát ještě jeden...

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
miklan píše:
Problém je v tom, že zařízení má dvě úrovně hlasitosti volitelné řidičem. Denní a noční. Co ale myslíte, že tam má přes den dáno? Noční aby ho to nerušilo...

To ovšem pouze u česanů, u měšťáků to máme bez možnosti jakkoliv regulovat. Pouze v kabině pro řidiče.

3081
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
Tak jsem se dnes pohyboval na České. Kdo dal ten informační panel směrem Veveří hned za označník výškově do jeho úrovně, to musel být expert.

16
Hladík píše:
I u nás u Borsu se začínají zavádět do autobusů hlášení zastávek. Zatím jsem to potkal v nejnovějších Arwayích 12.8 které ještě voní novotou a pár Crosswayích, které to pomalu dostávají od prázdnin. Hlašení zavést do regionální dopravy je podle mě dobrý nápad - ale na jedno bych se přeci zeptal. Dlouho jsem necestoval autobusem či tramvají v Brně a zrovna myslím, že u Vás je tohle hlášení docela dobře slyšet. U nás je to v těch autobusech strašně potichu, že tomu nejde ani rozumět. Máte s tím někdo větší skušenosti?

Problém je v tom, že zařízení má dvě úrovně hlasitosti volitelné řidičem. Denní a noční. Co ale myslíte, že tam má přes den dáno? Noční aby ho to nerušilo...

16
Zlaťák píše:
Tak panel na České směr nádraží dnes ve tři opět mimo. Napřed se rozsvítil celej, pak přejela ze strany na stranu svislá linka, pak shora dolů vodorovná linka, pak se objevila směsice čísel a pak jen jeden pixel v rohu. A pořád dokola.
Ve směru z města to ukazovalo odjezdy nočních busů, ale každej v jinej čas (několik minut rozdíl). Pak už to odblikalo odjezd a rozsvítil se další rozjezd, ale busy přitom ještě ani nepřijely. Po chvilce se zase objevilo, že busy jedou za minutu. Navíc odjela jedna 99 a za chvilku přijela druhá. Tu to nějak nezaregistrovalo, což je škoda, protože se všichni snažili narvat do té první.

už to na České jedééééé....

16
MartinV píše:
Hlášení je dobrá věc, ale musí být dobře nastavená. Když jsem jel v okolí Znojma se ZDS, bus hlásil v dané zastávce (pokud zde zastavil): "Příští zastávka jméno zastávky", což mně přijde docela matoucí.
Navíc pokud na zastávce nezastavil vůbec, tyto hlášení se v rychlém sledu odhlásily na následující zastávce, kde bus zastavil.

Problém je toiž v tom, že ŘIDIČ musí po odjezdu z každé zastávky (průjezdu - pokud je na znamení), potvrdit odjazd tlačítkem kterým si posune v odbavovacím zařízení zastávku, hlásič odhlásí, přepnou se zóny v označovači (při přejezdu do jiné), a tato informace se zobrazí i na vnitřním tablu. Pokud to řidič neudělá je to jen a jeho chyba a když to "odmačká najednou" tak se to prostě odhlásí vše naráz...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 715 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 29  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata