Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 21 z 105    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 105  Další
Autor Zpráva

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Od čtvrtka do pátečního rána 5 pokusů o odpověď, jak jsem již napsal, problémy jen s datací, od té doby téměř 48 hodin bez odpovědi a bez upřesnění datace. Tak jen malé připomenutí, že běží otázka a že ukončení tradičně s koncem víkendu.

Zabanovaný
3619
Brno
Místo a vůz (i ev.č.) bez problému poznány, horší je to s datací, řekl bych, že se dá upřesnit činností, kterou na snímku vůz provádí. Myslím, že supluje za kolegu, který mimo provoz a který brzo bude odeslán "do věčných lovišť".

Zabanovaný
3619
Brno
Když otázka ukončena brzy, aby mohla být položena víkendová, tak jednu oddechovou, klasika kde, co a kdy?

Poznáte ?

Odpovědi prosím přes SZ
Příloha:
had 0283.jpg

Přeji všem ve volných chvílích úspěšné bádání

PS Už tradičně prosím o jasné odpovědi a důrazně upozorňuji, že odpovědi typu "Komárov" neberu !

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

821
25 led 2006 09:46
Dveřní pohony se u 14Tr0 nikam nepřesouvaly, to okénko bylo opravdu jen zaplechované. A kdyby chtěl někdo tvrdit opak, tak koukám na fotku.

3989
25 led 2006 16:11
všudezdejší
J*M* píše:
Nevím, kdy a proč se přesouvaly dveřní pohony,...

Údajně potíže v zimě, kdy se do pohonů umístěných na podlaze dostával prosolenej sněhovej asjrajt.

Zabanovaný
3619
Brno
Nevím, kdy a proč se přesouvaly dveřní pohony, ale určitě byly problémy s karosérií, další série měly již zakulacené rohy u sloupků, což nestačilo, a tak i u těchto se ve fabrice dělala rekonstrukce, kam byly trolejbusy vráceny, zrušením nadedveřních okének.

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
h8crew píše:
Trolejbus ze snímku je ze série Škoda 14Tr0 (ev.č. 3164-8) ve stavu po repasi karoserie (zvýšení pevnosti) - viz zakrytí okének nade dveřmi. Tímto, společně s faktem, že je na snímku oproti dnešku protisměrně projížděna bloková smyčka Veveří - Brandlova - Kounicova (změna organizace provozu v létě 1987), se dá dopracovat k intervalu datace 1983 - 1987

To zrušení okének nade dveřmi nesouviselo se zvýšením tuhosti karoserie, ale s přesunem dveřních pohonů z pod podlahy nad dveře. A pokud se nemýlím, tak se tak dělo až od roku 1986, čímž se zužuje datace na cca léto 1986/ léto 1987. Znalejší, ať mě prosím doplní nebo opraví :)

3989
25 led 2006 16:11
všudezdejší
No tak vida a já měl za to, že fotka ukazuje nulku vyjíždět z Bratislavské směrem k Janáčkovu divadlu, tedy tehdejší linka 146...

821
25 led 2006 09:46
Všechny 14Tr0 měly originální nátěr pouze do první a jediné VP (neplést s dnešní GO, spíš to byla taková dnešní SO s lakem). Ta se dělala zhruba po 3 letech, někdy kolem roku 1985. Mám doloženo, že vůz 3164 je na fotce z roku 1986 už přelakován.

359
20 čer 2008 14:08
Své odpovědi zaslali: MartinV, J*M*, ReZ, Miky, pepola, Loď, Fantomas :applause:

Ty byly všechny úplně správné na kde? a co?. Otázku kdy? uvedl nejpřesněji J*M*, ostatní se ale více či méně se svým odhadem přiblížili nebo uvedli širší rozmezí (nejčastěji podle zařazení/vyřazení zmíněných vozů, tj. 1982-89).

Na hádance byl snímek křižovatky Koliště x Kounicova x Moravské nám., v pozadí můžeme vidět Žerotínovo nám. Trolejbus ze snímku je jedním z pětice vozů ze série Škoda 14Tr0 (ev.č. 3164-8) ve stavu po repasi karoserie (zvýšení pevnosti) - viz zakrytí okének nade dveřmi. Tímto, společně s faktem, že je na snímku oproti dnešku protisměrně projížděna bloková smyčka Veveří - Brandlova - Kounicova (změna organizace provozu v létě 1987), se dá dopracovat k intervalu datace 1983 - 1987, odhadem spíše víc ke konci intervalu, o čemž svědčí i to, že hádanka je výřezem ze snímku pocházejícího z archívu skvělého brněnského fotografa Františka Kressy nazvaného "Brno 1985-1990" (viz https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201489341820467&set=a.10201489322379981.1073741972.1383806710&type=3&theater).

Pro mne malou "záhadou" která by mohla snímek více upřesnit je nátěr vozů ... na hádance je trolejbus evidentně v nátěru (rozmístění pruhů) v jakém byly vozy dodány po dodání, ale podle galeriových fotek to vypadá, že svůj život dojížděly (alespoň některé) ve stejném "kabátku" jako má třeba muzejní 3173. Tj. buď se na poslední cca 3 roky měnil nátěr nebo zůstal některý z vozů v původním nátěru až do konce svého působení. Třeba dokáže někdo upřesnit, já v tý době v Brně ještě nežil, takže tyhle vozy vůbec nepamatuji :(

359
Poslední šance odpovídat. V noci nebo brzo ráno ukončím hádanku.

359
Tak po 24 hodinách poslalo odpověď celkem od 5 lidí. Nebude to zas tak obtížné - místo a typ vozidla poznali všichni, jen některé datace snímku byly trochu širší ... napovím, že k jejímu upřesnění je třeba vysledovat zejména stav vozu.

Otázku nechám ještě jeden den a zítra večer zkusím ukončit, abych uvolnil téma pro klasickou víkendovou poznávačku.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Robert píše:
Obrázek zvětšit nejde, podívej se na velikost.

Proto jsem předeslal, že chyba bude mezi židlí a klávesnicí... biggrin

1591
18 led 2009 10:06
...pregnantně sarcastic

7338
27 úno 2010 07:40
Tak kde, jsem poznal na první pohled taky naprosto pregnantně, akorát na ten druhý mi je jasné, že to tam určitě není... Obrázek zvětšit nejde, podívej se na velikost.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Já to mám naopak. KDE vím naprosto přesně a CO bohužel nedokážu z malého náhledu rozklíčovat. Nějak mi na obrázek nejde kliknout a zobrazit ve větší velikosti. Věřím, že je chyba na mé straně, tedy mezi židlí a klávesnicí...

738
27 bře 2010 10:37
Brno Bohunice - 6, 8, 10, 50, E50, 60, 61, 69, 82, N90, N91 a N96
Odpověď CO je vcelku jasná, ale KDE, to by mě fakt zajímalo :-)

RT6N26 --> colt274

359
Tak zkusím se s hádanku typu KDE?, KDY? a CO? přidat také já. Pro zkušené to bude nejspíš malina (minimálně "kde?" a "kdy?" určitě), takže by se mohlo chytit i "širší publikum", které se běžně nezapojuje. Hodně jsem zvědavý na odpovědi "co?" jestli se potvrdí můj názor --- jo a odpověď typu "14Tr" neberu :-P.

Zabanovaný
3619
Brno
Konec víkendu, končím otázku, žádný zájem se opravit ani odpovídat od posledního oznámení skóre odpovědí. I když asi ne všichni úspěšní byli úplně na 100% v obraze, ale poznali, že na snímku je to jinak, než vypadá, tak s přivřením oka se dalo uznat. Situace a doba na snímku kolegy TMB je v análech na BMHD i na internetu ve stylu "zde jsou lvi", tak snad touto otázkou se dostane toto do podvědomí a aspoň na BMHD bude napraveno.

Správně odpověděli na místo:
jkopri (+vůz, datace v toleranci), ReZ (+vůz, datace v toleranci), Spy (+vůz, datace téměř přesně), jan.peta (+vůz, datace - stavba podchodu), Fantomas (+vůz, datace v intervalu určení), h8crew (+vůz, datace v toleranci), kpeta (první napoprve, +vůz, datace skoro přesně), Eda (+datace v toleranci), OP (napoprve, +vůz, datace), michalk (+vůz, datace), Srb, Loď (+vůz) a Fafner (+vůz, datace skoro mimo toleranci), (snad se mi podařilo poskládat pořadí dle příchodu správné odpovědi)

Správná odpověď:
Pohled z severozápadního chodníku z pod viaduktu směrem k nádraží (před Clubem Bonver)
Příloha:
had 0282b.jpg

Dnešní pohled na stejné místo
Služební vlak vrchní stavby složený z mv typu 4MT e.č. 4054 dne 19.7.1983 projel po provizorním kolejišti v přednádraží při stavbě podchodu, jede po koleji směr viadukt a bude pokračovat po provizorní spojce na tzv jedenáctkovou kolej (říkalo se ji tak po čísle pravidelné linky po její výstavbě tudy vedené, dnes na ni zastávky Hl. nádraží linky 67 a výlukové 9 směr centrum) a dále směr Malinovského nám. Snímek vás svým zkreslením téměř všechny zmátl, navíc situace, jak jsem předeslal, není dostatečně mediálně známá, ale nakonec jste se k správnému řešení dostali, :applause:

Všem zúčastněným děkuji a úspěšným gratuluji :applause:

Uvolňuji pro další otázku

Zabanovaný
3619
Brno
Zájem o otázku opadl, asi všichni drží víkend, skóre se stále lepší: 48 pokusů od 25 odpovídajících, 13 úspěšných, přidá se ještě někdo k úspěšným? Má na to už jen zbytek tohoto dne.

Zabanovaný
3619
Brno
Eda - když ty souřadnice GPS neukazují ani místo fotografovaného předmětu a ani místo fotografa, v odpovědi se objevují slova: ...nějaká... a ...kdy musela být..., zkrátka nic konkrétního, tak aby byl člověk jasnovidec, co tím chtěl Eda říci. Takhle si reakci na mou prosbu "Už tradičně prosím o jasné odpovědi a důrazně upozorňuji, že odpovědi typu "Komárov" neberu ! nepředstavuji a pod pojmem "slovíčkaření" bych si spíš představil odpověď typu "Eda"

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Nevím, co je na zaslaných GPS k bádání. To je přesně to, o čem jsem mluvil... :-)

Každopádně musím uznat, že je to zajímavý snímek.

Zabanovaný
3619
Brno
Zkusil, sice tak, že jsem musel bádat, co mi vlastně chtěl říci, ale pravděpodobně správně, přidali se i další (nově odpovídající i opravující se), ne všichni úspěšní, ale bilance už vypadá lépe. 46 pokusů od 23 odpovídajících, 11 úspěšných.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Dobrá, tak jsem to taky zkusil :-)

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
Tohle kolo začíná být zábava. sarcastic Já se tady musím zastat J*M*, i když původně bych byl taky na vaší straně, páč jsem se nejdřív taky nechal nachytat. :wink:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2603 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 105  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata