Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 18 z 81    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 81  Další
Autor Zpráva
609
24 čer 2005 20:56
Kdyby to vyžadoval Kordis, tak by byla asi celkem velká mediální kampaň, ale v tomto případě nic nebylo, pokud si pamatuju.

Osobně jsem pro zavedení všech nácestných zastávek, kromě přestupních v režimu "na znamení" nebo odvozených (o, w).
V regionu např. jsou zastávky pouze v režimu "na znamení" nebo "stála". Osobně jsem pro zavedení i těch dvou zbývajících. U některých večerních spojů by se to hodilo.

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
Párkrát to bylo zmíněno v Šalině. Jiná otázka ale je, jestli je to nápad DPMB nebo za to může Kordis. Opravte mě pokud se mýlím, ale myslím, že to bylo zavedeno v lednu 2004 se zahájením IDS, před tím se muselo mávat. Proto je docela možné, že si to vymohl Kordis, třeba i DP navzdory a DP to raději moc nepropaguje. Je to jenom domněnka, ale kdo ví, jak to je.

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
As nemávání v Brně - já docela chápu, že to lidi pořád neví, já jsem se to dozvěděl jen z tohoto fóra, nepamatuju si, že by to DPMB někde inzeroval.

3750
08 čer 2005 23:12
A pak jsou taky zastávky na znamení jako Štursova, která je z hlediska frekvence cestujících bezvýznamná, ale projíždějí tudy prakticky všechny žabovřeské linky, navíc nemá záliv, takže zastavení autobusu zbytečně blokuje dopravu za ním, respektive díky objíždění stanicujícího busu zbytečně vznikají ne zrovna bezpečné situace. Tam by se mávání hodilo, stejně jako na jiných zastávkách, kde zastavuje víc linek do různých směrů (třeba i těch Kosmonautů)

1577
Agent: Samozřejmě, v noci, nebo i za špatné viditelnosti, problém chápu, ale mě se to stalo okolo poledne za slunečného jarního dne, takže tady by tento argument těžko obstál. Ale přiznám se, že víc než o to mávání, mi šlo o to arogantní chování řidiče vůči mně. To by se opravdu stávat nemělo.

mceza: No, když jsem někde, kde to neznám (a to i v rámci IDS JMK), tak raději také mávám, ale, ani nevím proč, v Brně jsem tomu mávání nějak odvykl. Na druhou stranu, i když to platí už pěknou řádku let, stále jsou i Brňáci, pro které je to novinka. Když to nemávání před časem zavedli v Praze, s velkou mediální pompou, tak mi jeden můj známý, Brňák, s vážnou tváří řekl, že by to mohli zavést i v Brně. Když jsem mu řekl, že v Brně to už kolik let platí, zíral na mě jak tele na nové vrata. A to jezdí několik roků pravidelně ze zastávky na znamení.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
peno píše:
Všechno to dovršil o pár zastávek dál, kde také v zastávce na znamení normálně zastavil paní, která také nemávala a otevřel jí všechny dveře.

Tak snad uznal svou chybu a zastavil jí, ne? Na tom nevidím nic špatného.

Sám také mávám (ač se mi dokonce i někteří šotouši smějí). Mávám zejména proto, protože si myslím, že na zastávce na znamení by se znamení dávat mělo. Bez ohledu na to, co říkají předpisy.

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
Problém je spíš po setmění, kdy je většina zastávek na znamení osvětlena špatně, nebo vůbec. Ano, cestující nemá povinnost mávat, stačí jen být v prostoru zastávky, ale uvědomte si, že stojící člověk je z dálky kolikrát neviditelný.

Co jsem se bavil s nočními řidiči, tak pro ně je ideální, když na takové temné zastávce zamáváte rozsvíceným mobilem nebo kapesní svítilnou. Dělám to už taky tak, ke spokojenosti obou zúčastněných stran.

1577
Taky jsem pár let zpět takhle dobíhal trolejbus, který pak ale v zastávce nezastavil. Tak jsem chvíli nadával na řidiče a pak si všiml, že je zastávka na znamení, tak jsem znovu nadával, ale tentokrát sám sobě, že jsem si to neuvědomil a zbytečně běžel. Tehdy by mě ani nenapadlo posílat stížnost, už proto, že to byla moje blbost.
Kdy jsem ale naopak stížnost zvažoval, to bylo asi tři čtvrtě roku zpět, kdy mě řidič v zastávce na znamení zastavil na poslední chvíli (nezajel do zálivu a blokoval tak provoz), vynadal mi, že nemávám (pročež jsem ho promptně poučil, že mávat se už nějakou dobu nemusí) a pak po mě ještě arogantně chtěl jízdenku (na kontrolu jízdenek má samozřejmě právo, které mu neubírám, ale jde to i slušně). Všechno to dovršil o pár zastávek dál, kde také v zastávce na znamení normálně zastavil paní, která také nemávala a otevřel jí všechny dveře. Dodnes si říkám, jestli jsem nakonec neudělal chybu, že jsem vychladl a tu stížnost na něj neposlal.

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Yakuzza píše:
V roce 2013 teprve 44. stížnost? :)

To je pořadí stížnosti, která je směrována přímo na dispečink a je o ní proveden zápis do hlášení disp.

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
ad stížnost:

Pán sice musí předpokládat, že pokud na zastávce nikdo nestojí, autobus nezastaví, a jeho řidič, pokud vůbec zahlédne nějakého běžce, tak se klidně může domnívat, že se jedná o osobu, která sportuje, nicméně....
...pokud onen pán v záchvatu nas*anosti zavolá na dispečink s tím, že mu řidič ujel, protože jel dřív (a ona to bude pravda), řidič autobusu bude mít problém...

3081
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
Mauricio, ja nepsal nic o obsahu stiznosti.

3750
chat-maniac: Ta stížnost není interní materiál DP?

9986
15 led 2005 23:41
Kari
Ano, přijde mi to naprosto v pořádku, pokud dotyčný nebyl na zastávce nebo alespoň v jejím okolí (třeba dobíhání), nevidím jediný důvod, proč zastavovat. Co mi ale v pořádku nepřijde je večerní ujíždění t-25/26 z Mendlíku v době, kdy vystupují zákazníci z t-1. Nebo je přestupní uzel zastávka Lipová?

chat
Vynášení interních materiálů, měl předpokládám na mysli b1.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
b1: co s tímhle mají co společného služebáky?

U tohoto zápisu jsem se pěkně řezal smíchy. I zbytek vozovny. Ovšem nevím, jestli se dotyčnému stěžovatelovi smát nebo ho upřímně litovat...

3081
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
Kde jste vy rvouni, co dokazete z prispevku, ze nekde neco zdechlo, udelat obrovskou kauzu. Tohle vam prijde v poradku?

3750
A ty služebáky už se teď taky smějí veřejně šířit?

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
V roce 2013 teprve 44. stížnost? :)

11
14 pro 2011 00:30
ukazkovy blb

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Chytré :-D

2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
Aha, tak to pak jo. Já jsem taky jednou takhle cestoval a-78 z Olympie do Líšně a nechtělo se mi kupovat u řidiče za příplatek, tak jsem si u řidiče vedle stojící a-510 koupil nepřestupní 10minutovou jízdenku, která ovšem v kombinaci se šalinkartou vytvořila přestupní předplatní jízdenku pro cestu a-78. :mrgreen:

1710
22 led 2006 12:56
Brno
P. Haluza píše:

Předpokládám, že to byl doplatek v regionálním voze, když to měl řidič celou dobu na očích. Světe div se, ale řidič autobusu může prodat všechny běžné druhy jízdenek. Takže ten argument o nedostupnosti dospělých jízdenek je naprosto zcestný.

Nene, byl to městský autobus z Olympie do Modřic a byl to autobus bez pokladny.

Mně jde spíš o princip. Já měl snahu zaplatit správnou částku a zaplatil jsem ji. Ve finále vlastně jsem zaplatil jízdné, ale neodjel. A to moc dobrá reklama pro dopravní podnik není. Pak si každý druhý řekne, raději příště pojedu autem.

Naposledy upravil Zlaťák dne 10 lis 2013 20:20, celkově upraveno 1

1110
21 zář 2009 15:23
Zlaťák: je v tom obrovský problém, neboť přerozdělení jízdného pro jednotlivé dopravce přes KORDIS je úplně jiné u jízdenky za 15 a úplně jiné u dvou jízdenek za deset!

2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
Zlaťák píše:
Nebo když jsem potřeboval doplatit jednu zónu k šalinkartě, nikde neměli dospělé jízdenky, tak jsem si cvakl dvě jízdenky...

Předpokládám, že to byl doplatek v regionálním voze, když to měl řidič celou dobu na očích. Světe div se, ale řidič autobusu může prodat všechny běžné druhy jízdenek. Takže ten argument o nedostupnosti dospělých jízdenek je naprosto zcestný.

7338
27 úno 2010 07:40
Nevím, co je na tom arogantního, tisícovkou s Bedřichem už asi taky nezaplatím. Času na výměnu či projetí starých jízdenek je podle mě dost, že na to někdo kašle a pak se snaží uhádat neuhádatelné, je jeho problém.
A nikdy jsem neměl problém s tím, že jsem si cvakl třeba desetiminutovou plnocennou jízdenku místo poloviční, která se dříve používala pro doprovod dítěte do 3 let, a jel delší dobu. Naopak jsem za to byl revizorkou pochválen. Rozdíl v ceně byla jedna koruna.

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Jojo, změny cen jízdenek = neskutečná buzerace a arogance. Jaký je problém v tom, když si třeba místo nové jízdenky za 15Kč cvaknu dvě jízdenky za 10Kč (příklad)?

Nebo když jsem potřeboval doplatit jednu zónu k šalinkartě, nikde neměli dospělé jízdenky, tak jsem si cvakl dvě jízdenky, které jsem měl v peněžence "pro psa" (= stejná výsledná hodnota). Řidič se na mě celou dobu díval, jak to cvakám před ním a pak mě poslal k šípku, že to neplatí, že si mám vystoupit, že jinak nikam nejede. Že volá polici a dispečink,...
Navíc jsme byli dva a pes, tak jsem těch jízdenek nacvakal pět.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2001 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 81  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata