Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Pravidla fóra

Toto fórum není oficiálním fórem Dopravního podniku města Brna ani jiného dopravce. Své stížnosti a podněty tedy směrujte na oficiální stránky DPMB nebo IDSJMK

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší. Stránka 8 z 15    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Další
Autor Zpráva
3x za hodinu je moc?

9986
15 led 2005 23:41
Tak já nevím, ale nepřipadá mi, že by v Žabecu byla potřeba taková MHD, jaká tam je - alespoň ne v každém spoji.

9986
M
To víš, studentstvo nám zpohodlnělo...

Já chodím každý den na zastávku 300m (když jsem v Brně). A považte, někdy i s batohem nebo nákupní taškou!! Proč mi před dveře domu nemůže jezdit autobus?

A teď vážně. Když nejsem v Brně, několikrát za týden chodím i 1,3 km přes pole, což je po dešti nebo v zimě úžasný zážitek.

A prskám kvůli tomu? Neprskám (pokud teda není po dešti). A to i přes to, že mi autobusy zastavují přímo před vchodem do baráku - dejme tomu stejná situace jako Kolejní. Akorát autobusy jezdí jen párkrát za den :-)

Co z toho plyne? To, co tu už bylo naznačeno, když není nic nebo je toho málo, tak se to přehlíží, nikdo si toho ani nevšimne. Když je ale něčeho moc a najednou se to zruší, je z toho hned haló - jestli oprávněně nebo ne, to neumím posoudit.

Nikomu neuškodí, když se projde. Buďme rádi, že to dopadlo takto - mohlo se zrušit i něco důležitějšího, ale:
Ono to není moje linka, to mne nezajímá, proč mi to nejezdí až ke dveřím?

Tolik můj pocit k této problematice.

A teď mne zase zpucujte, mám to rád a povzbuzuje mne to.

Mauricio píše:
Tuhle jsem si říkal, jestli by nebylo lepší zrušit namísto závleku na kolejní "MHD Žebětín". Nepřipadá mi, že by Žebětín potřeboval síť v takovém rozsahu... Ušetřilo by se zhruba stejně na vozokm, ale zlo by to bylo menší.

Prosil bych zachovat oboje - mhd v Žebětíne i na Kolejní ;-) Průser byl spojit dvě linky v Žebětíně do jedné..

2824
01 úno 2006 10:39
blanik a zolex

tech par metru se muzete klidne projit, normalni lidi chodi i vetsi vzdalenosti na zastavku.....

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
Pavel píše:
Linkou 96 jsem jel jednou a na Ořechovské vystupovali 2 lidi. Závěr ať si udělá každý sám. Je to jen tak ze zajímavosti.

Linkou 96 jezdím často, pravidelně a v různý doby a jednou tam dokonce vystupovali asi 4 lidi.

(Často ale nikdo.)

// Nevím jestli všichni z IBM a okolních budov, ale dost těch lidí potkávám na kole nebo na cestě na Červinkovu.

3725
28 úno 2006 19:00
V IBM se dělá i o víku, a i ve svátek. 1.ledna tam makalo tak +- 20 lidí.
Ten závlek na a-61 je hovadina největšího kalibru! Snad nejsou nemohoucí, aby si nemohli dojít před Hornbach!
Správně píše Mrak - vozokm jsou stejné, klouby mají více místokm a samozřejmě větší spotřebu na 100 km...

9986
Nezohledňuji v tomto kloubáky versus sóla

Ani nemusíš, vozokm jsou tuším stejné.

1093
09 lis 2006 18:16
Chápu, že se musí šetřit, tak bych se na to podíval jinak. Porovnejme si tyto "závleky"
36 Vychodilova - 500 metrů na spoj, 14 spojů v prac. den (7 tam, 7 zpět), 36 o víkendu = 71 000 metrů za týden
61 Holandská - 300 metrů, 75 spojů v pracovní den = 112 500 metrů za týden
53 Technologický park - 350 metrů, 92 spojů v pracovní den, 35 spojů o víkendu = 185 500 metrů za týden
53 Palackého vrch - 800 metrů, 11 spojů o víkendu = 17 600 metrů za týden
96 Ořechovská - 1850 metrů, 18 spojů v pracovní den, 26 spojů o víkendu = 262 700 metrů za týden
====
53 Kolejní - 950 metrů, 92 spojů v pracovní den, 35 spojů o víkendu = 503 500 metrů za týden
99 Kolejní - 630 metrů, 18 spojů v pracovní den, 26 spojů o víkendu = 89 460 metrů za týden

53 Kolejní (před 1.1.2010) - 950 metrů, 114 spojů, 36 spojů o víkendu = 609 900 metrů za týden, toto udávám, protože nevím jestli by se linka 53 nemusela posílit, kdyby jezdila přes Kolejní

Nezohledňuji v tomto kloubáky versus sóla, ani nevím jak bych to počítal. Ty metry jsou měřeny v mapy.cz a je to cca
Mimochodem, jaký je momentálně smysl linky 53 o víkendech? Obsluha VUT asi těžko, dělá se v IBM o víku?

Snad jsem se nikde nesekl a neukamenujete mě. Byl bych rád, kdyby znalí doplnili jak jsou tyto závleky využívány. Já s nimi nemám moc zkušenosti. Linkou 61 jsem jel dvakrát a dvakrát na Holandské nenastupoval vůbec nikdo. Linkou 96 jsem jel jednou a na Ořechovské vystupovali 2 lidi. Závěr ať si udělá každý sám. Je to jen tak ze zajímavosti.

3725
PvvS píše:
Nejvic se smeju, jakyho si zvolili mluvciho. Markus, alias phpttjournal alias Bahnworld alias .... To je opravdu duveryhodna osoba . Pan superpodnikatel, programator, realitni makler , zastupce SOR a v posledni dobe rozvazec rohliku..

Toto o něm našel strejda Google:
Markus Petr- net služby reklamou to jsou nadstandartní služby v oblasti zvyditelnění sarcastic na internetu formou registrace odkazu.
www.phpttjournal.name/ - Archiv - Podobné

NO COMMENT!

9306
10 čer 2004 11:19
Nejvic se smeju, jakyho si zvolili mluvciho. Markus, alias phpttjournal alias Bahnworld alias .... To je opravdu duveryhodna osoba . Pan superpodnikatel, programator, realitni makler , zastupce SOR a v posledni dobe rozvazec rohliku..

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
Ale můžou. :mrgreen:

3725
PvvS píše:
Ony ty okruzky nemaji zavleky jenom kvuli par lidem, kterym se nechce chodit.

A stale je tu hlavni problem v tom ze studaci jsou mimobrnensti a vsichni ostatni je dotuji, jak na levnejsi salinkarty tak na tom ze nejsou vedeni jako obyvatele na dotace.
A ta blokace smycky neni az tak spatnej napad. Cim vic lidi takhle nas**ou , tim mensi sance je na to aby jim tam neco jezdilo.
Osobne mi vadi vic , to ze lecke prodlouzili intervaly , nebo nahradili nejpouzivanejsi primy spoj , spojem s prestupem. Kolik lidi ma uplne stejny podminky , obcas i horsi a nenadavaji ? A to ze tahnou 2* tydne tezkej batoh, to je jejich smula.

:applause: Lépe bych to nenapsal!
Teď zrovna žádná "sametová revoluce" neprobíhá, tak si našli jiné revoluční téma...
Například prvním ranním odjezdem a-72 z Řečkovic jezdilo docela dost lidí až na Kšírovu nebo Záhumenickou? (Vím ze zkušenosti nebo podle kolegy řidiče, kterého známá tam tou a-72 jezdila.). Jak asi musí jezdit teď?? Lépe řečeno: Kolika přestupy o kolik déle jim to trvá? A budou si někde v Řečkách sedat na koleje a řvát: "Máme holé ruce!" Nebudou!

9986
Ale je pravda, že srovnávat linkovou a dálkovou dopravu s městskou je trochu blbost.

9986
Ještě, ženemáte tuto problematiku na starosti, tedy doufám.

Mám to na starosti, akorát v linkové dopravě. A zde prostě platí to, že když někdo chce autobus před barák, tak si to zaplatí (nebo ukecá řidiče). A je jedno, zda je to organizace studentů, supermarket nebo cokoliv jiného. Pokud je to organizace, která je schopna zajistit peníze, není problém - a nemusí to být 100% částky.

9306
10 čer 2004 11:19
Ony ty okruzky nemaji zavleky jenom kvuli par lidem, kterym se nechce chodit.

A stale je tu hlavni problem v tom ze studaci jsou mimobrnensti a vsichni ostatni je dotuji, jak na levnejsi salinkarty tak na tom ze nejsou vedeni jako obyvatele na dotace.
A ta blokace smycky neni az tak spatnej napad. Cim vic lidi takhle nas**ou , tim mensi sance je na to aby jim tam neco jezdilo.
Osobne mi vadi vic , to ze lecke prodlouzili intervaly , nebo nahradili nejpouzivanejsi primy spoj , spojem s prestupem. Kolik lidi ma uplne stejny podminky , obcas i horsi a nenadavaji ? A to ze tahnou 2* tydne tezkej batoh, to je jejich smula.

489
13 čer 2004 23:04
To je reci pro par metru, at se studenti probehnou, nikdo nemuze cekat, ze mu bude jezdi MHD az pred barak. A ze neni poradny chodnik, to je chyba studentu, maji Akademicky senat, ten by mel tlacit na rektora pripadne kvestora, at jedna s prislusnou mestskou casti o naprave. Pripadne si univerzita chodnik muze nechat postavit sama. Takove ty keci, ze studenti plati jizdne, jizdne nepokryje vsechno a pokud chybi penize tak se neco omezi, ted se proste omezila linka 53.

23
26 říj 2008 20:38
Mauricio píše:
Nevím, proč by měl být závlek na Kolejní pro určitou skupinu lidí, což studenti jsou? Dobře, ať je, ale zpoplatněn. CTP si taky platí, Avion taky, závlek a-67 na NKCP se taky platí. A myslím, že Kolejní je podobně účelová zastávka jako výše jmenované.

Já navrhuji ať přispívají firmy jako např. Královopolská strojírna, pivovar Starobrno, Franta co má autoservis v Jundrově atd. na účelové linky 84/44 protože jim naváží zaměstnance popř.zákazníky. Pane "Mauricio" prosím uvědomte si co píšete za bludy. Ještě, ženemáte tuto problematiku na starosti, tedy doufám.

3988
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Mauricio píše:
Nevím, proč by měl být závlek na Kolejní pro určitou skupinu lidí, což studenti jsou? Dobře, ať je, ale zpoplatněn. CTP si taky platí, Avion taky, závlek a-67 na NKCP se taky platí. A myslím, že Kolejní je podobně účelová zastávka jako výše jmenované.

Jak píše Goldfinger, tohle je poněkud slabomyslnej argument. Když na to přijde, každá zastávka v Brně je účelová, používá ji většinou jistá skupina lidí. Studenti jsou běžní uživatelé mhd jako každí jiní, kteří si mhd platí formou jízdného. Pokud bys chtěl tenhle závlek zpoplatnit, vytvoříš tak precedens, podle kterého bys mohl chtít vybírat prachy např. i na d12 a 13 do Technologického parku, atd.

1443
15 zář 2005 13:43
čtvrť s největší koncentrací rozjezdů v Brně
no kdybyste si přečetli jaké argumenty předvedla paní Pohanová na idnes.. blee

1443
15 zář 2005 13:43
čtvrť s největší koncentrací rozjezdů v Brně
ad 53 takhle se ale přece nedají dělat škrty!! Když je potřeba šetřit, tak dle dopravních průzkumů se osekají spoje s menší poptávkou. Linka 53 je přesný opak..

3725
Martan píše:
45 stačí v úseku Stará osada - Mariánské údolí, skrzová frekvence Stará osada (před) - Štefánikova čt. (za) a opačně je mizivá.

Nevím, co tady pořád máte s tím zkrácením a-45?!?
Jak by se třeba Bohuničákům líbilo, kdybych tady pořád okecával zkrácení a-60 na Kampus - Ústřední hřbitov a pak ulicí Lány zpět??
Však si můžou u hřbitova předenout na "dvojku", tak co? Ta a-60 v sedlech taky není bůhvíjak narvaná!!!

Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
07 dub 2006 09:03
Tos teda trošku ujel, Mauricio, při Tvé logice by si museli připlatit pořadatelé všech sportovních utkání, protože se na ně nasazují posily (vím, že automotodrom platí, ale u fotbalu a hokeje se to zatím nedělá), pořadatelé ohňostrojů a že se tam protočí vozokm atd. Nebo zrušíme zastávku Ústřední hřbitov a obnovíme ji pouze tehdy, když centrálka z peněz na nájem hrobového místa zaplatí MHD. Proč by zrovna studenti měli být bráni na hůl?! Když jsem viděl, kudy se teď musí plahočit - tmou a blátem, studentky navíc vystavené nebezpečí přepadení - určitě si to už pár úchyláků přečetlo, tak bych se k protestu přidal taky. Je to paradox - někde se MHD zavedla proti vůli obyvatel (Medlánky Nadační), někde jim ji naopak sebrali. Placení NC je logické - MHD jim přiveze kunčofty, kteří by jinak třeba nepřišli a utratili penisky jinde, ale odříznout tisíce lidí od slušné dopravy mi skutečně přijde hulvátské, zvláště když na VŠ staví město svůj image. Všechny zastávky jsou účelové - čím jsou ostatní zastávky kromě toho, že na nich nenastupují/ nevystupují studenti účelovější? Spíš jde o to upravit jř tak, aby a53 na Kolejní nevozila vzduch, od 10 do 14 hod. tam např. nemusí jezdit nic, o víkendech méně, v ne večer naopak nějaký spoj navíc.

9986
Citace:
Nevíte o nějakém dopravci pro studenty? Mně leze do hlavy ten pán se žlutými autobusy, firemní název na to sedí :pivo:

Spíše by se jednalo o "školní spoj" dejme tomu jednou za hodinu, který bude muset někdo zaplatit. A když se to zaplatí, je už celkem jedno, kdo by to jezdil.

23
26 říj 2008 20:38
M píše:
otmeg a blanik

nebudu se s Vama hadat o 53 a 99 vim svoje, jel jsem je nekolikrat jako ridic hlavne 99 a bohate mi to stacilo a nejsu jedinej a uz vubec ne zakomplexovanej.

Pane kolego, také se s Vámi hádat nebudu, také jsem několikrát jel 99 jako řidič a právě z vlastní zkušenosti musím říct že na Kolejní jsem nikdy žádný problém neměl.Nejvíce problémů asi mám pravidelně v Kohoutovicích na hájence, pozvracený autobus, agresivní cestující, v oblasti Líšně zase nejvíce počmárané vozy a neříkám že by tam nic nemělo jeszdit. Asi jste měl smůlu, to je mi líto, ale za to nemůže zastávka nebo určitá skupina cestujících(všude se najde někdo kdo dělá nepořádek atd.). Ostatně když se teď jezdí na TP tak sorta lidí zůstává stejná. Mějte se

Fórum je zamknuté Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 356 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata