Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 73 z 105    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 105  Další
Autor Zpráva

3725
28 úno 2006 19:00
No, v tom výřezu to vypadalo jako Central Park v New Yorku před druhou světovou... biggrin

522
19 zář 2007 08:18
Asi sem udělal moc velký výřez, jelikož zatím mám odpověď od 2 řešitelů se 100% úspěšností. Takže nápověda:

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

522
19 zář 2007 08:18
Tak se zase zapojím i já do zadávání: Poznáte po které ulici jedou obě soupravy? (odpovědi přes SZ)
Příloha:
2 soupravy.jpg

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Odpovědi přestaly chodit, končím otázku. Odpovědí 17, úspěšnost 82,35%. Na to, že to byla oddechovka a podle některých velmi lehké, nic moc.

Správné odpovědi:
Filip Daněk, thingie, stehrob, PvvS, Zlaťák, David Jaša, manil, b1, pepola, xxyyzz, Dingo, miropiro, 7653 a butter

Správná odpověď:
Pohled do ulice Veveří na křižovatku s Gorkého, v pozadí se Slovákovou (s hospodou na rohu, která v té době měla vchod z ulice Veveří) a Žerotínovo nám. s budovou dnešního Ústavního soudu. Datace 1915.

Všem zúčastněným děkuji a úspěšným gratuluji :applause:

Uvolňuji pro další otázku.

Zabanovaný
3619
Brno
Tasa píše:
mám takovej pocit, že tento obrázek tu už někdy byl, jen nebyl barevnej

Zkoušel jsem si zkontrolovat a nenašel jsem snímek, který by byl z těchto míst. Můžu se mýlit, přes to si myslím, že účel to splní i kdyby již tu jednou byl.

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
mám takovej pocit, že tento obrázek tu už někdy byl, jen nebyl barevnej

Zabanovaný
3619
Brno
Oddechovku se sněhem jsem nenašel, tak něco bez sněhu, jen s kolejí, za to zase hospoda.

Poznáte místo ?

Odpovědi tradičně přes SZ.
Příloha:
had 0101.jpg

Přeji úspěšné bádání.
PS Už tradičně prosím o jasné odpovědi a upozorňuji, že odpovědi typu "Komárov" neberu.

Zabanovaný
3619
Brno
Dnes sice ještě jedna odpověď, ale už tu otázka visí dlouho, tak ukončuji. Poznalo všech 14 odpovídajících, někteří i vůz a dobu pořízení snímku (Mogul, h8crew) a někteří i Gingilla (či jak se to píše).

Správně odpovídali na místo:
PvvS, Mogul, otmeg, David Jaša, Janatak, niximor, pepola, M3, MartinV, stehrob, h8crew, OP, johnny05 a sportovecbrno

Správná odpověď
Tramvaj jedoucí z dnešní ulice Křížové se překodrcala přes křížení s vlečkou (tehdy vlečka trať křížila) do smaltovny (dříve do Bauerova cukrovaru) a přes původní most přes Svratku směřuje Vídeňskou na "Centrálku".
Příloha:
had 0100a.jpg

Datace - +/- 1920

Všem zúčastněným děkuji a gratuluji :applause:

902
02 lis 2006 07:32
Brno
DJ: Zas tak dlouho se to tu neohřálo ;-)

2009
28 čer 2007 16:54
omlouvám se za nechtěnou nápovědu. Měla to být odpověď přes SZ. :evil:

Zabanovaný
3619
Brno
Opakování matka moudrosti, tentokrát o trochu mladší snímek, ale s hospodou, snad to zvýší počet odpovídajících.

Poznáte místo ?

Příloha:
had 0100.jpg

Přeji úspěšné bádání.
PS Už tradičně prosím o jasné odpovědi a upozorňuji, že odpovědi typu "Komárov" neberu.

Zabanovaný
3619
Brno
Konečně jsem se sem dostal a končím otázku. Účast slabá na tak lehkou otázku, pouhých 8 odpovídajících a pouze 2 odpověděli kompletně. Potěšit může jen úspěšnost odpovědí 100%.

Správně odpovídali na místo:
pepola, sportovecbrno (+datace), PvvS (kompletně), michalz, leviathan, TMB (kompletně, jak jinak), jan.peta a niximor

Správná odpověď
Zastávka tramvaje v místech dnešní smyčky Nové Sady, v pozadí ještě nepřestavěné lázně na Kopečné a Petrov bez věží
Příloha:
had P0007.jpg

Na snímku souprava motorového vozu série 8-48 (vagonka Graz 1899-1900) s letním vlečným vozem parní tramvaje ev.č. 80 (J.Weitzer Graz 1890) v místě bývalé zastávky Nové sady před lázněmi na "bílé" lince ve směru k hlavnímu nádraží. Vlečný vůz ještě ve stavu jak dojezdil u parní dráhy, nejsou ještě úpravy pro elektrický provoz (jen nový lak, ev.č. a znak), nemá průběžnou brzdu (sací už za páry demontována, elektrická nenamontována) a tak ve voze průvodčí a brzdař. Datace - dle stavu vozů -počátek provozu (1900-1901), dle Petrova by to mohlo být i začátek roku 1904

Všem zúčastněným děkuji a gratuluji :applause:

Zabanovaný
3619
Brno
Dnes ještě žádný pokus, to už ani s tak lehkou otázkou si nevíte rady bez nápovědy?

Na požádání nápovědu uvedu, ale nerad bych, aby se na mne sneslo moře výčitek, jak posledně, že po nápovědě to už není hádanka.

Zabanovaný
3619
Brno
Nápověda, myslím, není potřeba, zatím 4 pokusy na místo a 1 datace, vše správně. Jenom udivuje neznalost vozů, bez znalosti vozů je to jen střelba při dataci. Ukončení předpokládám zítra večer (dle toho jak se mi podaří připojit)

Zabanovaný
3619
Brno
Dneska znovu něco snad lehčího, doufám, že tím neodradím od odpovědí zkušenější odpovídající. Opět se omlouvám všem dopředu, když komunikace s odpovídajícími bude pp trochu kostrbatá, a že nápovědy a ukončení možná nebude dle určených pravidel, neboť momentálně mám výpadky připojení z důvodu inovací poskytovatele internetu.

Poznáte místo ?
Pro zkušenější je tu otázka na vozy v soupravě a dataci.

Příloha:
had 0099.jpg

Přeji úspěšné bádání.

Zabanovaný
3619
Brno
Kam tudy jezdila šalina je možno se dozvědět prohlédnutím starších otázek v tomto tématu, kde se tohoto dotazu více z nich již dotklo a dají jistě odpověď, popř prostudovat v archivu BMHD tento odkaz

304
12 lis 2007 20:03
Zrovna před pár dny jsem si říkal, že z Konečňáku je takovýhle výhled na Špilas. Ale ta tramvaj mě zmátla - do kdy jezdily Jiráskovou tramvaje a kam? (předpokládám že na Obilňák, ale nevim..? ?)

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Čápkova je o jednu blíž k Úvozu.

1443
15 zář 2005 13:43
čtvrť s největší koncentrací rozjezdů v Brně
a není to Čápkova? Nebo ta je vedle?

Zabanovaný
3619
Brno
Končím otázku, úspěšnost odpovědí na místo 100%, pokusy o dataci snímků, (*), většinou v normě (RU), nejlépe určil sportovecbrno

Správně odpovídali:
7653, Hal, Domis, jan.peta (*), otmeg, xxyyzz, H20, thingie, Mogul (*), lopata, ds (*), OP, leviathan, Miky, sportovecbrno (*) a ReZ

Správná odpověď
Pohled do ulice Jiráskova (Tivoligasse) v roce 1901
Příloha:
had 0098a.jpg

Všem zúčastněným děkuji, úspěšným gratuluji :applause:

Zabanovaný
3619
Brno
Dneska ode mne něco snad lehčího, opět se omlouvám všem dopředu, když komunikace s odpovídajícími bude pp trochu kostrbatá, a že nápovědy a ukončení možná nebude dle určených pravidel, neboť momentálně mám výpadky připojení z důvodu inovací poskytovatele internetu.

Poznáte místo ?

Příloha:
had 0098.jpg

Přeji úspěšné bádání.

Zabanovaný
3619
Brno
Končím otázku, došlo 11 pokusů na místo, 3 na dataci, 2 na soupravu. Na místo po první nápovědě 1 správná, po zveřejnění mapy 8, dataci netrefil nikdo, taktéž nikdo neurčil soupravu. Byla to těžší otázka, ale s nápovědami a troškou znalostí, si myslím, otázku šlo zvládnout. Zdá se mi, že většinu odpovídajících opustil postřeh a znalosti, nikdo si nevšiml, že v ulici nejsou trolejové sloupy, že v otázce se mluví o soupravě, že se jezdilo vlevo, atd...

Správně odpověděli:
Janatak, po mapě b1, stehrob, MartinV, Hal, Eda, stuřík (d,us), niximor (d,us) a David Jaša (d)

Správná odpověď
Ulice Švédská (Schwedengasse), dnes Rooseveltova, pohled ze směru od Moravského náměstí k Malinovskému nám., v pozadí křižovatka Schwedengasse x Jesuitengasse x Basteigasse (dnes Rooseveltova x Jezuitská). Na hlavní trase z Králova pole k nádraží jede parní tramvaj se zimním vlekem (se zavřenými plošinami a americkým nástřeškem), vyrobeným vagonkou Righoffer v roce 1897, ev.č. - řada 30 - 31. Časové období - datováno 1898.

Všem zúčastněným děkuji, úspěšným gratuluji :applause:

Zabanovaný
3619
Brno
Děkuji DJ za snahu, která zatím nevedla k dalším odpovědím, ani upřesněním. Ono najít místo ještě neznamená být v obraze, zatím kompletní správnou odpověď nikdo nezaslal, ani DJ

2009
výřez zvětšený o pár pixelů v odpověď nevyzrazujících směrech.

2009
Předtím to bylo moc těžký, teď už je to zas moc jednoduchý. :evil:

(Stačí si porovnat místo ve výřezu s dotyčnou mapou Viléma Waltera, ale to za správně vybádanou odpověď nepovažuju.)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2603 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 105  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata