Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 655 z 726    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 652, 653, 654, 655, 656, 657, 658 ... 726  Další
Autor Zpráva

3984
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Eda píše:
Myslím, že zrovna tohle je dobré téma. Běžný člověk se může dovědět něco nového, co se jen tak nedoví.

Přesně tak. Mně to přijde taky docela zajímavé.

1442
15 zář 2005 13:43
čtvrť s největší koncentrací rozjezdů v Brně
koukám, že v šalině v rubrice plus mínus si lidé už začínají stěžovat na plánované změny (nově v lednu). Přece jen ta malá medializace K-reportu přinesla jakési ovoce..

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Myslím, že zrovna tohle je dobré téma. Běžný člověk se může dovědět něco nového, co se jen tak nedoví.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
budiž jim ke cti, že alespoň ta fotka vypadá opravdu, že byla pořízena na Kolišti

2777
07 kvě 2008 20:25
Čebín
MartinV píše:
trolejbusy na kolišti: zase zpráva za všechny prachy :pray:

no tak nemají o čem psát no wink
mají okurkovou sezonu....

6976
Žlutý kopec
trolejbusy na kolišti: zase zpráva za všechny prachy :pray:

147
20 lis 2006 13:21
Brno
Trolejbusy na Kolišti? Žádný div

97
27 čer 2008 11:03
Béčka troubí !!! Řidič byl natolik šokován, že zalezl do kabiny B vozu !!!

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
manil píše:
"Šokovaný řidič tramvaje dokonce i troubil" :D

Ona totiž tramvaj, či šalina, zvoní ;-)

Můj nový web o severním okolí Brna

105
25 kvě 2007 13:13
manil píše:

to už musel být opravdu hodně šokovaný :)

2574
Malečkův rajón
xxyyzz píše:
http://zpravy.idnes.cz/v-brne-opet-bourala-tramvaj-na-lidicke-se-srazila-s-autem-p2v-/brno.asp?c=A091125_193034_brno_krc

Novináři už píšou o každým ťukanci...

A i kvůli tomu, že píšou o každém ťuknutí, tak pak je článek s ilustračním fotem Varia ve vozovně :-)

11624
07 bře 2005 23:57
Brno

3984
25 led 2006 16:11
všudezdejší
xxyyzz píše:
http://zpravy.idnes.cz/v-brne-opet-bourala-tramvaj-na-lidicke-se-srazila-s-autem-p2v-/brno.asp?c=A091125_193034_brno_krc

Jo a všimněte si titulku...v Brně bourala tramvaj...holt zase to auto neobjela. Blbost některých titulků nezná hranic.

115
27 led 2009 19:48
Brno
http://zpravy.idnes.cz/v-brne-opet-bour ... 4_brno_krc

2574
Malečkův rajón
OP píše:
Ad Rozsáhlejší změny v provozu linek MHD v Brně se pak předpokládají až od 1. ledna 2010.
Kocourkov: a k 13.12.2009 vydame knizni jizdni rad IDS JMK, mapky, letaky, atd., ktere budou pro linky 1--99 platit jen 19 dni #-o
P.S. Neni treba se opicit po ROPIDu, ktery zase zmeny prazske MHD spusti 14 dni pred celostatnim terminem zmen. Mno, treba to jeste bude vsechno uplne jinak :pray:

A tak to snad ne...pokud to KORDIS ví, tak s tím jř počká.

627
14 úno 2005 15:12
Bystrc
Ad Rozsáhlejší změny v provozu linek MHD v Brně se pak předpokládají až od 1. ledna 2010.
Kocourkov: a k 13.12.2009 vydame knizni jizdni rad IDS JMK, mapky, letaky, atd., ktere budou pro linky 1--99 platit jen 19 dni #-o
P.S. Neni treba se opicit po ROPIDu, ktery zase zmeny prazske MHD spusti 14 dni pred celostatnim terminem zmen. Mno, treba to jeste bude vsechno uplne jinak :pray:

3661
26 čer 2005 08:44
Brno-Líšeň (25, 26, 58, N97, N99)
Nové číslo vyjde 27.11 (psalo se to).

6976
Žlutý kopec
jan.peta píše:
Jedinou podmínkou, aby bylo vidět číslo v přípravě, je, že to tam někdo z DPMB hodil. Toto číslo je tam velice brzo.

...nemělo být už 15. 11.? Většinou bývá v půlce měsíce... :-k

872
13 bře 2007 20:20
Brno - Bystrc
No tak se spoje nebudou omezovat od prosince, ale az od ledna - jako by v tom byl rozdil :)
Takhle je to logicke, predpokladam, ze vzkm se nasmlouvaji vzdycky na rok od 1.1. do 31.12., takze ted jeste dpmb musi dojezdit to, co ma zaplacene na letosek.

522
19 zář 2007 08:18
miropiro píše:
Netušil jsem, že se dá nalézt i číslo v přípravě :-D A jako že není potřeba se ani registrovat, nebo tak. Dobře oni :-)

Jedinou podmínkou, aby bylo vidět číslo v přípravě, je, že to tam někdo z DPMB hodit. Toto číslo je tam velice brzo.

2574
Malečkův rajón
jan.peta píše:
Tak už se ví, co se bude omezovat od 13. 12. 2009. Prozradila to Šalina:

Netušil jsem, že se dá nalézt i číslo v přípravě :-D A jako že není potřeba se ani registrovat, nebo tak. Dobře oni :-)

522
19 zář 2007 08:18
Tak už se ví, co se bude omezovat od 13. 12. 2009. Prozradila to Šalina:

Citace:
Změny v dopravě od 13. prosince 2009
Neděle 13. prosince 2009 je celostátním termínem změn jízdních řádů drážních i autobusových dopravců. K tomuto datu dojde k dílčím změnám časových poloh spojů pouze několika vybraných autobusových linek, především s ohledem na vazbu k regionální dopravě IDS JMK. Rozsáhlejší změny v provozu linek MHD v Brně se pak předpokládají až od 1. ledna 2010. Podrobné informace přineseme v příštím vydání měsíčníku Šalina.

2574
Malečkův rajón
zubtel píše:
http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/rosickeho-namesti-v-zabovreskach-bude-bezpecnejsi.html

Když už z něj udělali přestupní uzel, tak to musí zlepšit. Podle mě je vedení a-67 a a-44(84) lepší hezky přes Vrázovu. Ale ne, on si někdo postavil hlavu, že po Kroftově jezdí moc aut...Popravdě řečeno, z Přívratu mohu dojet na Českou také a já bych si to došel...

2009
28 čer 2007 16:54
Něco novějšího by nebylo? sarcastic Tohle jsou jen o něco málo novější úvahy, než to v tom pražáckém plátku. Pustil se už do toho prakticky někdo?

BTW možná by se hodilo zvláštní energetické vlákno. ;)

9305
10 čer 2004 11:19
Jenki na K-reportu píše:

No superkapacitory ve vozidlo jsou dost o ničem (zatím), ale mnohem zajímavější úvaha je nacpat si je do měnírny, zvláště když rekuperujících vozidel přibývá a dodavatelé umí rozdíl mezi spojitým a nárazovým odběrem velmi výrazně odměnit cenou.
Když se člověk mrkne do té Maxwellí tabulky tak tam najde zajímavou hodnotu "Wh/kg". Nejlépe vychází někde kolem 5ti u takových poměrně malých kondíků (2,7V, 3000F, 0,55kg, max 4000A, uloženo v něm tedy je jestli dobře počítám cca 3Wh).
Řekněme, že na rozjezd dvojčete z 0 na 50 je potřeba hodně orientačně kolem 3kWh. Na to těchhle potvůrek potřebuju 3000, což znamená 1650kg superkapacitorů. K tomu nějaké kabely, desky, nožičky, větráky, rámy, kraviny... řekněme 4 tuny harampádí. Když si vezmu nějaké rozměry a hmotnosti různých elektro rozvaděčů a jiných udělátorů co znám tak jejich objemová hustota je zhruba 300kg/m3, takže mi to zabere 14m3. To je krychle o straně zhruba 2,4m.
Takovou věc do tramvaje narvu těžko, ale do měnírny se mi jich vejde hafo. Zvláště pokud je to měnírna starší a byly tam kdysi baňky se rtutí (nebo dokonce ještě rotační měniče) s celým tím blázincem okolo tak je v ní dneska pár usměrňovačů někde v koutku a jinak prázdného prostoru tři ##MLUVÍM SPROSTĚ##.
Potom už stačí jediné - počkat, kdy návratnost takovéto investice dosáhne rozumné doby. Někde jsem ústně odchytil, že to počítali v Drážďanech a vycházelo jim asi 20 let, což je zbytečně moc. Jenže tohle jsem slyšel asi před třemi lety a od té doby cena za Farad u superkapacitorů klesla pomalu na čtvrinu (taktéž neověřené info per huba, budu vděčný za upřesnění).
Čili shrnutí : vyděržaj, pianěr, superkapacitór bůdět!!!

prag : to je právě ten fór - u velkoobchodních odběrů zdaleka neplatí, že kWh = 2,50Kč. Kdyby ta měnírna celý den způsobně žrala řekněme 22kV 5A tak by to bylo možná i 1,20Kč. Jenomže ona svině bere něco v rozmezí 0 - 30A, takže hned "ze startu" na mě dodavatel vyČEZí zuby za takové odběry (2,50 to určitě nezačíná) a taková nárazová kWh v blbou dobu mě může stát klidně i 50Kč když "přelezu" sjednané odběrové křivky. Tohle by superkapacitory efektivně vyřešily.

P_V na K-reportu píše:
Mno pokusil jsem se o odhad přes koleno - tramvaj co sjede barrandovský kopec, vygeneruje cca 10 kWh. Nevyužitou energii, která se akumulací ušetří na lepší časy, si dovolím odhadnout 20%, což denně při asi 150 spojích dělá cca 300 kWh neboli 1500 Kč za nezvýhodněnou cenu, ročně půl milionu, za deset let (asi životnost) 5 milionů. Plus minus autobus. Jelikož zařízení stojí srovnatelně nebo ještě víc a cena elektřiny bude lepší, tak se to asi nevyplatí.

http://www.piller.com/site/energystore.asp?nav_id=117
http://www.maxwell.com/ultracapacitors/ ... /index.asp

http://www.zkmsolar.stadtwerke-karlsruhe.de/ dole je i aktualni pocitadlo a meric vykonu.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18131 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 652, 653, 654, 655, 656, 657, 658 ... 726  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata