Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 74 z 105    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 105  Další
Autor Zpráva

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Situace se zlepšila, soupravu a dataci zatím nikdo netrefil, ukončení plánuji zítra o půlnoci z důvodu většího počtu žádostí o upřesnění

Přeji úspěšné bádání

Zabanovaný
3619
Brno
Po předchozím příspěvku přišly konečně dvě odpovědi, jedna se netrefila, jedná se trefila, ale bylo nutné upřesnění. Nikdo se zatím nepokusil o určení soupravy na snímku, natož o dataci, což je vlastně chyba, neboť určení soupravy je návod pro určení místa i dataci.
Nápověda (a potvrzení místa pro Janataka)
Příloha:
had 0097a.jpg

Teď snad už ke správnému určení místa všichni dospějete

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Zabanovaný
3619
Brno
Dostal jsem se šťastně na internet a nic, žádná snaha, to nikdo nepozná a budu muset ukončit bez jediného správně odpovídajícího ?

Nebo budu muset požádat admina, aby toto téma zviditelnil i pro hosty, abych se dočkal správné odpovědi?

Zabanovaný
3619
Brno
Nějak jsem vás vylekal, jen jeden výstřel do mraků. Nápověda -

tramvajová souprava se pohybuje po trase dnešní linky d 1 a budovy v popředí dnes nestojí

Zabanovaný
3619
Brno
Dneska ode mne něco těžšího, omlouvám se všem dopředu, když komunikace s odpovídajícími bude pp trochu kostrbatá, a že nápovědy a ukončení možná nebude dle určených pravidel, neboť momentálně mám výpadky připojení z důvodu inovací poskytovatele internetu.

Poznáte místo, co to jede na snímku a datum pořízení snímku ?

Odpovědi tradičně přes SZ.
Příloha:
had 0097.jpg

Přeji úspěšné bádání.
PS Už tradičně prosím o jasné odpovědi a upozorňuji, že odpovědi typu "Komárov" neberu.

522
19 zář 2007 08:18
Tak ukončuji hádanku. Řešitelů 19 a úspěšnost 100 %.

Správní řešitelé: Rez, David Jaša (i časově), J*M* (i časově), PvvS, h8crew, zubtel, Dingo, ds, Zlaták, niximor (i časově), b1, lopata, pepola, MartinV a Eda. Po nápovědě ještě odpověděli stehrob, Duš, Futhom a Datel.

Správné řešení:
Jedná se o pohled do ulice Brandlovy z Moravského náměstí. Budova na fotografii je rektorát Masarykovy univerzity. Časově jsou to 50. léta 20. století, jelikož už na snímku jsou vidět dráty trolejbusového vedení.

Uvolňuji pro další hádanku.

522
Odpovědí mám 15 a všechny správné. I přesto zkusím malou nápovědu a to:

Koleje na snímku těmito místy již dnes nevedou.

Hádanku ukončím zítra v podvečer.

522
Tak zkusím zase něco od sebe. Poznáte v které ulici jsou koleje?
Příloha:
zatáčka.jpg

Odpovědi přes SZ.

Zabanovaný
3619
Brno
Finiš se nekonal, jen další 3 odpovědi (úspěšnost - dva ze tří), končím otázku. O určení vozů v soupravě - žádný pokus, o časové určení přibyl jeden. Jsem zklamán, nikdo tedy neodpověděl na otázku, které vozy jsou v soupravě na obrázku

Správně odpověděli (ču+ - správné časové určení, ču* - časové určení údobí):
jan.peta (ču*), b1, sportovecbrno, Fathom, lopata, MKzB, h8crew (ču+), OP, leviathan, Filip Daněk, stehrob (ču*) a Philip

Správná odpověď
Příloha:
had 0095a.jpg

Pohled z Moravského náměstí do ulice Lidické, na bílé lince (pozdější lince 1) odjíždí do Králova pole MV řady 6 -7 (výrobek Královopolské z 1904) s VV řady 60 - 71 (160 - 171, výrobek z Gratzu z 1900). Časové období - cca 1905 (dle MV po roce 1904 včetně, dle stavu vozů před 1906 včetně)

Všem zúčastněným děkuji, úspěšným gratuluji :applause:

Uvolňuji pro další otázku.

Zabanovaný
3619
Brno
Pojali jste otázku opravdu víkendově, odpovědi přicházely na počátku víkendu, pak sporadicky, doufám, že ještě nějaké ještě přijdou teď na konec víkendu. Zatím 10 správných odpovědí (100% úspěšnost), časové určení se snažilo v odpovědi určit 2 účastníci, určit vozy ani jeden. Tak se snad ještě polepšíte (s těmi vozy) i bez nápovědy

Zabanovaný
3619
Brno
Dneska něco víkendově oddychového, "fajnšmekři" mohou určit vozy v soupravě a časové období

Poznáte ?

Příloha:
had 0095.jpg

Přeji úspěšné bádání.
PS Už tradičně prosím o jasné odpovědi a upozorňuji, že odpovědi typu "Komárov" neberu.

Zabanovaný
3619
Brno
Odpovědi i upřesnění ustaly přicházet, David Jaša svou vtipnou odpověď, která díky vtipnosti není jednoznačná, neupřesnil, věřím, že byl v obraze a místo správně poznal. Přišly odpovědi od 10 účastníků, úspěšnost 100%, 80% se pokusilo i o časové určení a to úspěšně, i když některé časové údaje byly ve větším časovém intervalu.

Správně odpověděli:
PvvS, Duš, David Jaša, b1, jan.peta, leviathan, TMB, sportovecbrno, h8crew a 7653

Správná odpověď
Moravské náměstí, zastávka před kavárnou Bellevue (dnes Potrefená husa) směr nám. Svobody (dnes v tomto místě zastávky linek 81 a 82), v pozadí park z dnes už neexistující budovou Německého domu. Tramvaj linky 3 přijela od ulice Brandlova a bude pokračovat přes Rašínovu a Kobližnou do Maloměřic. Časový údaj získaný se snímkem je rok 1931, což vzhledem ke stavu vozu na snímku (kladka) a směru jízdy (cíl cesty) odpovídá.

Všem zúčastněným děkuji a gratuluji :applause:

Zabanovaný
3619
Brno
Většina z vás odpověděla správně, jen několik odpovědí nebylo konkrétních ("komárov"), proto, aby měli odpovídající možnost upřesnit a váhající ještě odpovědět, ukončení pp k dnešní půlnoci. Jako nápovědu, snad jen upozornění, že na snímku najdete vše, aby bylo možné místo a časové určení správně ztotožnit

Zabanovaný
3619
Brno
Dneska na fotce šalina z blízka a označník zastávky Společnosti brněnských pouličních drah.

Poznáte, kde byla tato zastávka ?

Příloha:
had 0096.jpg

Přeji úspěšné bádání.

522
Tak ukončuji hádanku. Řešitelů 11, úspěšnost 82 %.

Správně poznali: J*M* (i časově) a po nápovědě Zlaták, David Jaša, Rez, Hal, 7653, lopata, niximor a leviathan.

Správným řešením je ulice Koliště. Pohled z míst dnešní křižovatky s Bratislavskou směrem na Cejl, kam si to míří i šalina. Vlevé části fotografie je vidět Úrazová nemocnice. Časově to jsou 50. léta 20. století.

Uvolňuji pro další hádanku.

522
Jelikož je zatím odezva na hádanku minimální tj. 1 hádající a to správně, tak dám nápovědu:
Příloha:
Hádej.jpg

Nyní už poznáváte?

522
Pokud J*M* přerušuji pátrání kde skončili brněnské vozy, tak se velice omlouvám, ale příjde mi, že je tu volno.

Dneska na fotce šalina v dáli. Poznáte, přes kterou křižovatku projíždí?
Příloha:
Hádej.jpg

Odpověďi přes SZ.

Zabanovaný
3619
Brno
Ives píše:
..., ale OT na brněnském fóru..

Není to ukvapené tvrzení ?
Nebo snad se již ví, kde tyto vozy
Příloha:
had 0094b.jpg

skončily po ukončení provozu první koňky v Brně ?

1443
15 zář 2005 13:43
čtvrť s největší koncentrací rozjezdů v Brně
hádanka pěkná, ale OT na brněnském fóru..

Zabanovaný
3619
Brno
Končím otázku, která byla takový malý experiment inspirovaný tématy Poznáte místo a vůz, ukončení též netradičně inspirované tamtéž. Aniž by se většinou někdo ozval, jsou otázky založeny na nějakém detailu, který většina přehlédne a nebo si nedá do souvislosti, bývá i rychlé ukončení při "nezájmu" odpovídat. Tak to dělám i teď, je vidět, že si s otázkou nevíte rady (2 špatné pokusy odpovědět z min 44, kteří projevili o otázku zájem), odpovědi , jedna střelba od boku, druhý sice našel v otázce nápovědu, ale špatně vyhodnotil. Nikomu nebylo podezřelé okaté upozornění na vůz a jen jeden objevil větu
Citace:
Dnes tradičně neprosím o jasné odpovědi a upozorňuji, že odpovědi typu "Komárov" beru a jsou vítány.
což mělo být pro vás skrytou nápovědou

Správná odpověď měla být:
Není to Brno!!!
Vůz je sice stejný jako brněnský, brněnské letní vozy z první koňky měly jiný pojezd, takový pojezd byl jen pod brněnskými vozy zimními.

Pro úplnost určení místa - je to Budapešt, Markétin ostrov, kde na podobné lince jak do Pisárek, ač jinde ve městě již dávno ovládly linky elektrické trakce, vydržel provoz koňky až do 20. století a tudíž se zachovaly snímky oproti Brnu, kde skončil provoz o 30 let dříve.

Nebylo v mém úmyslu se nikoho se dotknout, stalo-li se, tak se omlouvám

Zúčastněným děkuji

Zabanovaný
3619
Brno
Inspirován posledními otázkami v tématu Poznáte místo? a Poznáte vůz? něco z jiného soudku.

Poznáte
místo a vůz?

Příloha:
konka.jpg

Dnes tradičně neprosím o jasné odpovědi a upozorňuji, že odpovědi typu "Komárov" beru a jsou vítány.

Přeji úspěšné bádání.

Administrátor
2499
28 lis 2007 23:00
Brno
Díky za mapy. pripitek

440
04 zář 2009 13:33
Tetčice
Tak tohle místo mě po několika nápovědách taky napadlo,ale info o tom,že tam ta budova stojí-pak nestojí,pak že stojí ale trošku jiná.....vzdal jsem to,když ani kolegové v práci nepomohli- a tojsou starší ročník než já :lol:

359
20 čer 2008 14:08
Koukám, že J*M už zde mapu, podle které jsem se snažil pracovat i já (a přesto neúspěšně bo su lama) dal. Až ten zmatel se špatným vedením linky A v jistém "elaborátu" mne na správnou křižovatku navedl, avšak jak jsem psal byla to spíš střelba ... přidávám snímek místa z roku 2008

Zabanovaný
3619
Brno
xcav8 píše:
Můžu se zeptat na jaké stránce najdu takovou historickou mapu Brna? :-$

Tady

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2603 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 105  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata