Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 75 z 105    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 105  Další
Autor Zpráva

Administrátor
2499
28 lis 2007 23:00
Brno
Můžu se zeptat na jaké stránce najdu takovou historickou mapu Brna? :-$

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Zájem o otázku opadl, končím tedy tuto mnou dostatečně nepřipravenou otázku a z důvodu nedostatečné přípravy upustím od statistik. V obraze o místě na snímku byli

MartinV, Hal, snad h8crew (jak sám napsal, účast mimo soutěž)

a dva účastníci s pokusy, které byly v trase autobusu, ostatní odpovědi střelba od boku

Správná odpověď
Příloha:
had 0094a.jpg

zastávka na ulici Černopolní, na snímku křižovatka ulic Černopolní a Helfertové, pohled k jihu. Budova na snímku je dětská nemocnice, v parku za budovou pak bude v 50. letech vybudována nemocnice nová. Zmatky ve vedení linky snad trochu objasnil Jančův plán města z roku 1937. Časově - 30. léta min.st.

Všem zúčastněným děkuji

Uvolňuji pro další otázku.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
J*M* píše:
Budova na snímku stála v době, kdy jsem naposledy tato místa navštívil, bohužel je to už asi dávno a po upozornění musím opravit, že už nestojí, a sypat si popel na hlavu ...

Omlouvám se

ta budova, co teď stojí na místě budovy na snímku (jestli jsem správně pochopil místo), se od té původní moc neliší...alespoň co jsem je měl možnost porovnat

Zabanovaný
3619
Brno
J*M* píše:
Budova na snímku stojí, a vypadá to téměř stejně (chybí ta trafika), ....

Budova na snímku stála v době, kdy jsem naposledy tato místa navštívil, bohužel je to už asi dávno a po upozornění musím opravit, že už nestojí, a sypat si popel na hlavu ...

Omlouvám se

Zabanovaný
3619
Brno
h8crew píše:
Tak toto je první hádanka, kterou opravdu, ale opravdu vzdávám (jinde když neodpovím, tak jsem prostě nezabrousil včas na fórum)... prošel jsem i podrobné historické mapy z 193x (i s krásně vyznačenou linkou A), současné ortofoto, i Streetview z loňského roku a nic ...

Je to nešťastné, přes to, že zatím dvě správné odpovědi, tak jsme narazili na nevyjasněnou otázku, kudy vlastně linka A jezdila. Myslím si, že není potřeba otázku ukončit, místo je jasné, označník zastávky taky, jen je otázka jak váhajícím napovědět, snad tím, že objekt má co do činění se zdravotnictvím.

359
20 čer 2008 14:08
J*M* píše:
Je to stále na svém místě, jenom po příspěvku od "sportovecbrno" jsem si uvědomil, že v uvedeném popisu trasy je malá chybička (chybně název ulice)

Tak toto je první hádanka, kterou opravdu, ale opravdu vzdávám (jinde když neodpovím, tak jsem prostě nezabrousil včas na fórum)... prošel jsem i podrobné historické mapy z 193x (i s krásně vyznačenou linkou A), současné ortofoto, i Streetview z loňského roku a nic ...

Zabanovaný
3619
Brno
johnny05 píše:
Kurnik, ted 10 minut tlemim do mapy, jedu podle trasy A, nikde takovej barak nemuzu najit a ted ze je to jinde ](*,)

Je to stále na svém místě, jenom po příspěvku od "sportovecbrno" jsem si uvědomil, že v uvedeném popisu trasy je malá chybička (chybně název ulice)

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
Kurnik, ted 10 minut tlemim do mapy, jedu podle trasy A, nikde takovej barak nemuzu najit a ted ze je to jinde ](*,)

Zabanovaný
3619
Brno
Upřesnění nápovědy

Budova na snímku stojí, a vypadá to téměř stejně (chybí ta trafika), jenom v rozsáhlé zahradě za objektem byl vystavěn před téměř 60 léty velký areál (ale z tohoto pohledu by pp nebyl vidět) a v elaborátu Libora Nečase pp malá chybička v trase linky A, což dokládá tento snímek. Omlouvám se za nepřesnosti

440
04 zář 2009 13:33
Tetčice
Tak já nevím,ale už mám za sebou třetí pokus a nějak se mi nedaří :oops:

Zabanovaný
3619
Brno
Přišla jedna špatná odpověď, nápověda byla k ničemu. Pravidelní čtenáři této rubriky si mohli přečíst 28. května, kam jezdila linka A, na stránkách BMHD se lze dočíst v elaborátu Libora Nečase kudy tato linka jezdila a nikdo nepoznal, jen střelba od boku. Myslím, že to není tak těžké, když si člověk udělá pár minut na otázku čas, projede si trasu autobusové linky po mapě a pak jistě se mu podaří místo určit.

Zabanovaný
3619
Brno
Tak, jak to vypadá, jsem vás všechny pěkně zaskočil, zatím jen jedná špatná odpověď. Bude potřeba nápovědy, tak jsem musel začít bádat a zjistil jsem, že jsem byl pomýlený s trasami linek autobusů (možná to bylo způsobeno oslavami DP, možná nevhodnou formulací v literatuře, no nejsem autobusový). Tak tedy malá

nápověda-

zastávka se nachází na lince A

Zabanovaný
3619
Brno
Když se hádá, tak to bývá špatně, bádat je třeba.

Ale něco z jiného soudku, označník zastávky autobusové dopravy Společnosti brněnských pouličních drah.

Poznáte, kde byla tato zastávka ?

Odpovědi tradičně přes SZ.
Příloha:
had 0094.jpg

Jsem trochu snímkem zaskočen, mohl by mě nějaký znalec linek autobusu v Brně poučit, co u této zastávky zastavovalo za linku? Díky.

Přeji úspěšné bádání.
PS Už tradičně prosím o jasné odpovědi a upozorňuji, že odpovědi typu "Komárov" neberu.

872
13 bře 2007 20:20
Brno - Bystrc
No to neni mozne. Kdyz hadam, obvykle hadam spatne. Tentokrat me tohle misto napadlo jako prvni, ale cosi mi tam nesedelo, tak jsem neodpovidal... A ono by to bylo pro tentokrat spravne. Tak snad priste :)

Zabanovaný
3619
Brno
Omlouvám se za pozdní ukončení, končím otázku. Prodloužení moc odpovědí nepřineslo, doufám, že to nebylo tím, že jste považovali otázku za lehkou. Úspěšnost 100%.
Správně odpověděli:
Zlaťák, leviathan, otmeg, manil, PvvS, David Jaša, Kari, Dingo, h8crew, 7653, Tasa, lopata, Datel, b1, Chuck Norris a stehrob
Správná odpověď:
Průhled ulicí Dominikáskou od Dominikánského náměstí k náměstí Šilingrovu, časově tipuji cca 1910 -15.

Všem zúčastněným děkuji a gratuluji :applause:

Zabanovaný
3619
Brno
Účast slušná, úspěšnost 100%, ale pro šanci i pro ty, co se k otázce ještě neměli možnost dostat, málá nápověda

tramvaj tudy již delší dobu (delší než doba od pořízení snímku do ukončení provozu) nejezdí

=;

Zabanovaný
3619
Brno
Tak zase něco ode mne, něco pro oddech, dnes jen kolej a troleje.

Poznáte ?

Příloha:
had 0090.jpg

Přeji úspěšné bádání.
PS Už tradičně prosím o jasné odpovědi a upozorňuji, že odpovědi typu "Komárov" neberu.

3750
08 čer 2005 23:12
Odpovedi uz nechodi a nevim, jestli se sem podivam i zitra a pozitri, tak aby to tu dlouho nelezelo, tak to uzavru.

Jedna se o krizovatku Gajdosova-Bubenickova, pohled smerem k Zabrdovicim.
Casove urceni presne neznam, ale odhadl bych to na druhou pulku 60. let (uz jsou v provozu vozy T3) nebo prvni polovinu 70. let (jeste nestoji panelaky na Stare osade)

Spravne odpovedeli jan.peta, J*M*, lopata. Dale prislo 5 spatnych odpovedi.

Jinak treba zde je foto stejneho mista z trochu jineho uhlu z roku 1986, kdy jiz byly postaveny panelaky na Stare osade, ale zustala jeste cast puvodni zastavby.

3750
Tak vzhledem k nizke uspesnosti napovim jeste to, ze ani tramvajovou trat, po ktere jedou tramvaje na fotce, uz na tomto miste dnes nenajdeme.

3750
Uspesnost nizka, tak napovim, ze dnes toto misto vypada uplne jinak.

3750
Tak zkusim taky neco zadat.

Jinak je to teda fotka z jednech novin (diky tomu taky kvalita fotky nic moc) jiz starsiho data, nicmene pokud nahodou nekdo ma vytisk techto novin u sebe, tak at prosim neodpovida.

Zabanovaný
3619
Brno
Odpovědi přestaly přicházet, dnes nepřišla žádná, ukončuji. Účast slušná, úspěšnost téměř 100%, (jen jedna byla mimo).
Správně odpověděli:
Zlaťák, jan.peta, Duš, 7653, leviathan, xxyyzz, b1, Datel, h8crew, Ojin, ReZ a Janatak
Správná odpověď:
Ulice Cejl směrem k Zábrdovicím v úseku mezi křižovatkou s Vranovskou a mostem přes Svitavu (pohled do míst původní konečné tramvaje, než byla prodloužena v 20. letech k ulici Kuldova). V pozadí zeleň u zastávky "staré Tišnovky". Časově cca - cca konec 40. let min. století (1948-9). Za povšimnutí stojí, že už tehdy místo silně připomínalo "bronx", a stop střel ze samopalu na fasádách které jsou možná i dnes patrné.

Všem zúčastněným děkuji a úspěšným gratuluji :applause:

Zabanovaný
3619
Brno
Přes nějaké zmatky a čištění tématu to jde dobře, pro nerozhodnuté menší pošťouchnutí
Příloha:
had 0093a.jpg

Zabanovaný
3619
Brno
jan.peta píše:
Časově je to počátek 30. let 20. století.
Pp se kolega jan.peta překlepl, snímek evidentně po roce 1939, po zavedení pravostranného provozu, též viz dvojjazyčná směrová cedule

No a když už jsem tady, tak zase něco ode mne, tentokrát mladšího a jen koleje

Poznáte ?

Příloha:
had 0093.jpg

Přeji úspěšné bádání.

522
19 zář 2007 08:18
Omlouvám se, že řešení dávám se zpožděním. Řešitelů bylo 14 a úspěšnost 85,7 %.

Správní řešitelé: Zlaťák, Datel, J*M* (i časově), Eda, David Jaša, xxyyzz a PvvS. Po nápovědě se přidali Philip, stehrob, b1, Honny a 7653.

Správné řešení: Strážník řídí provoz na křižovatce Lidická x Koliště. Pohled je od Moravského nám. Vpravo v pozadí je vidět část hotelu Slovan. Časově je to počátek 30. let 20. století.

Uvolňuji pro další hádanku.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2603 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 105  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata