Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 80 z 255    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 255  Další

Co bude dřív ?
kloubové šráky 45%  45%  [ 81 ]
tramvajová trať ke kampusu 34%  34%  [ 62 ]
metro 17%  17%  [ 30 ]
odsunuté nádraží 4%  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 180
Autor Zpráva

3750
08 čer 2005 23:12
Predevsim o vikendu je interval na Ecerovu 3-4 minuty naddimenzovany, o vikendu by klidne mohla d-3 jezdit jen na Rakoveckou.

2009
28 čer 2007 16:54
Miky píše:
Obávám se, že s Bystrcí to není zrovna nejlepší nápad...

MartinV píše:
to si nemyslím, protože odpoledne už spoje od Přístaviště moc plné nejezdí

Pokud tam zůstane interval přes 10 minut, tak to není dobrý nápad. Spíš by už dávalo smysl jezdit mimo špičku nahoru s d-11 a d-1 ukončit na Rakovcu.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Miky píše:

to si nemyslím, protože odpoledne už spoje od Přístaviště moc plné nejezdí

440
04 zář 2009 13:33
Tetčice
Nebyl včera nějakej ťukaneček mezi tram/ trbus na křižovatce Tábor- Kounicova? Jel jsem okolo a stáli uprostřed křižovatky a nějak moc se tulily k sobě sarcastic

6349
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
M3 píše:
Dnes si nevybereš. Brno je ucpané každý den. Zpoždění autobusů a trolejbusů 20 - 30 minut je na denním pořádku. A bude hůř, protože díky tomu, co podnik chystá pro své zákazníky se už vyplatí jezdit autem...

Že se musí šetřit, hledat rezervy, proč ne. Tak si tak říkám, že by mohli konečně udělat v pracovní dny v některou denní dobu spoje jedničky střídavě do Řeček a do Medlánek. A v Bystrci bych taky udělal polovinu některých spojů (třeba odpoledne) jen do Rakovecké. Tím by se dalo ušetřit.

Můj nový web o severním okolí Brna

435
10 bře 2006 08:34
u Gagarina, Armstronga a Remka
(Nemůžu si nerýpnout.) Někdo je možná Čech, ale já teda ne, narodil jsem se na Moravě, tak su Moravan.

Ale problém by byl možná zejména s jinou skupinou, která se pohybuje v jistých částech města... Já třeba jezdím občas na kole do HyperTeska a tam určitě problém není (samozřejmě si ho teda zamykám), ale k většímu klidu přispívá taky to, že jsou tam kamery. Což jsou na mnoha místech v centru taky. Takže by s tím kradením / očesáváním nemusel být takový problém.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
když už tady máme MM: I kdyby byla preference cyklistů, a bylo je dokonce i kde postavit (stojany) nezapomeňte že jsme češi a krade se. Těch let a ukradených kol nebo očesaných alespoň než by si na to lidi zvykli. Zajímavé že v Paříži to problém není, dokonce ani ve Vídni.

3985
25 led 2006 16:11
všudezdejší
MartinV píše:
naneštěstí se v Brně přistupuje k cyklistům dost negativně (např. nedostatkem míst k bezpečnému odložení kola - bohužel z tohoto důvodu jezdím MHD)

To máš pravdu. I tak alespoň pro mne není problém jezdit po městě od března do listopadu na kole, na zbytek roku šalinou. K čemuž už teď začíná bohužel docházet.

6976
Žlutý kopec
Janatak píše:
...nebo na kole.

naneštěstí se v Brně přistupuje k cyklistům dost negativně (např. nedostatkem míst k bezpečnému odložení kola - bohužel z tohoto důvodu jezdím MHD)

3985
25 led 2006 16:11
všudezdejší
M3 píše:
Dnes si nevybereš. Brno je ucpané každý den. Zpoždění autobusů a trolejbusů 20 - 30 minut je na denním pořádku. A bude hůř, protože díky tomu, co podnik chystá pro své zákazníky se už vyplatí jezdit autem...

...nebo na kole.

1111
05 čer 2005 13:18

115
27 led 2009 19:48
Brno
Dnes odpoledne kolem 16 hodiny zase Křenka stála od Tržní až po Koliště, myslím že vybudování preferenčních BUS pruhů i ve směru z centra je nevyhnutelný. Odhaduju že jen na cestě z Hlavňáku na Tržní chytají trolejbusy tak 10-15 minut zpoždění.

32
05 zář 2007 08:47
Brno
sportovecbrno:
jj při cestě do práce centrum jako takové vynechávám, cestu z5 beru přes centrum, abych nastupoval v první zastávce abych občas měl šanci si sednout :-))))
Kdyby mi jezdil vlak byl bych spokojen :-)))) .... bus moc nemusí, ale není na výběr.
Jde spíše o to, že když třeba o víkendu jezdí špatně hlavně v návaznasot na "můj" směr cestování vlakem (trat 250), a poslední bud jede 22:30 což aspon o víkendu se mi zdá málo, uvitál bych aspo o víkendu třeba spoj o půlnoci.
Takže když to vezmu kolem a kolem a rozhodl se pořídit si auta abych překonal tyto problémy, tak ho budu používat i na cestu do práce, i za tu cenu trochu vyšších nákladů.
Dneska jsem přijel na starou osadu, stáli jsme jako třetí autobus, docela mě překvapilo že řidič otevřel dveře, ne všichni to dělaj, ale fajn ... vylezl jsem a viděl jak jako první stála "má" 64 akorát se rozjížděla ... takže hezká procházka až k depu, těch 15 minut čekat nebo šlapat pěšky je stejné .... takže mám zaplecenou službu ale jako blbec chodím pešky protože to pravidelně nevychází :-( :-D
Jinak samozřejmě jsem pro to aby více lidí cestovalo hromadnou, aby byl lepší pohyb po městě třeba i pro cyklisty .... ale třeba na mé trase k tomu není prostor, do toho busu se o moc více lidí nevejde, když se stává že nechává cestujicí na jedné ze zastávek že už je není kam nacpat, je to smutné :-(

440
Tetčice
Akorát nechápu,proč tam mají ty žlutý šipky směrem z centra dolů na budoucí kruháč..že by pro fotografy ??? :lol:

627
14 úno 2005 15:12
Bystrc
sportovecbrno: Aha, diky. Zajimal by mel ten duvod posunuti, jestli stavba, pocasi nebo jen nepritomnost dostatecneho poctu papalasu potrebnych pro prestrizeni pasky :-D . Ale hura, smerem z mesta se to vyrazne lepsi, do centra to bude stale peklo

440
Tetčice
Více info zde

627
14 úno 2005 15:12
Bystrc
Patrne se blizi otevreni noveho mostu na Hradecke z ul. Pod Kastany smerem z centra, vodorovne znaceni namalovali uz v nedeli (proc zlute?). Zaroven bude pro IAD uzavrena ulice Jana Babaka v useku mezi Tererovou a Vackovou, kvuli postupu razby Kralovopolskych tunelu (pro tramvaje rychlost 15).

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

440
Tetčice
Noltha: sem pochopil správně,že do centra Brna ani nemusíš? Já to mám do práce v podstatě po dálnici- Tetčice-Šlapanice,ale jízdenka mě přijde na 37,- a autem to dám tak za 60-70,- Sice to trvá IDSkou o 40min dýl,ale....Vlak nestojí v koloně a na t31+33 se začaly tvořit preference(alespoň Křenová do centra,z centra to je zase katastrofa a o Slatině nemluvě ](*,) ),tak to taky odsýpá.

32
05 zář 2007 08:47
Brno
7653 píše:
však se stačí podívat kolik lidí z lontu jede do Brna a sedí v autě sami. Pak taková Vídeňska taky tak vypadá. Místo aby sedli do busu a byli tam bez zácpy stejně rychle raději zacpou celý Brno. Těm říkám blbci. A každý ráno znova... Nepouči se. Taky mám auto ale abych se s nima mačkal v ulicích raději jedu MHD.

s tím až tak nesouhlasím :!:
jezdím autem do práce jen když mám služební auto z důvodu servisní pohotovoosti, jinak auto nevlastním a musím jezdit busem.
autem je cesta i s průměrnýma zácpama 30 minut.
Busem s dvěma přestupy 50 až 80 minut.
Jezdím z Mokré a701 a když už z Mokré stojím a dál se to jen zhoršuje a už se ani není třeba držet, není jak spadnout.
Výstup na zastávce černovičky je boj se dostat z busu a při tomto většinou vidím odjíždějíci a75 protože ta 701 přijel s pár minutama zpoždění a zastávky jsou jaksi přes silnici, takže hned o 10 minut více.
dorazím na starou osadu a zde je v plánu pokračovat na astávku depo čd a 64, tu často vidim před tou a75 ale bohužel odjede bez možnosti přestupu, zde skvělí interval 15 minut, takže další 15 minut k dobru.

Jezdím na čtvrtletní šalinkartu za 1900 a musím strpět přecpanou 701 pak většinou si nechat ujet v případě obou přestupů bus a tím je cestování minimálně dvakrát delší než autem .....dále se 701 nedostanu v noci domu, prostě nejezdí, jezdí narvaná, busy by mohli být čistější atd .... když jezdím k rodičům jezdím vlakem, to že o víkendu je příjezd vlaku 3 minuty po odjezdu 701 při intervalu průměrně 1,5 hod taky super.

Takže kde jsou ty klady které by mě měli nalákat do busu a nepoužívat auto? jaksi je nevidím bohužel :-(

Takže ohodnocení blbec si nech pro jiné bud tak laskav, někdy je to prostě lepší volba, až zde bude funkční systém i do toho lontu tak prosím, ale takto se mi to vubec nelíbí.

873
07 čer 2006 12:14
Brno
miropiro: Úsek Gajdošova - Tomkovo náměstí to je holt další úsek, kde se tvoří kolony. Denně tam jezdím do školy autem a nejlepší jsou časy před 7.00 a pak od 11.00 - 14.00. Pak už to houstne.

7653: No jo, ty úseky to je děs. Já jako řidič auta se to snažím objížděť, pač to je nejednodušší způsob (samozřejmě pokud to dovoluje situace). Jo ono si v tom autě radši prodloužím cestu o pár KM navíc, než abych prostál někde frontu. Viz. ta Videňská. Já to vyřešil, že jsem to objel buďto přes pisárecký tunel (pokud jsem potřeboval směr Mendlák) a nebo jsem využil Bohunice ke spojení do Komárova. Abych tam stál na Vídeňské 45 minut, za to mě to nestojí.

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Honny píše:
Nemluvě o tom, že nemám žádnou odpovědnost, nic.

Přesně. Už kvůli tomu. A ani nemám řidičák.
7653 píše:
však se stačí podívat kolik lidí z lontu jede do Brna a sedí v autě sami. Pak taková Vídeňska taky tak vypadá. Místo aby sedli do busu a byli tam bez zácpy stejně rychle raději zacpou celý Brno. Těm říkám blbci. A každý ráno znova... Nepouči se. Taky mám auto ale abych se s nima mačkal v ulicích raději jedu MHD.

Dnes jsem si zas po delší době užil o půl šesté cestu z Lesné přes Tomkovo náměstí na Škroupovu. Fakt veselo a po kouskách. Z Lesnické d-25 na Tomkáč, protože jela jen do Husovic. Ihned přestup na d-26, jenže ta zas nejede přes Starou osadu. Samozřejmě zácpa...Takže na kasárnách chvíli pozoruji společnost kaštanů házející kaštany na 25Tr. I část té bandy pak vlezl a-45. Hůl bych o ně přerazil, jak si ta holota dělá z autobusu pomalu hřiště (oblízají tyče, jako by snad chtěli být a "lokálku ze Lhotky do Lhotky (viz Pojďte, pane, budeme si hrát)", ale pro tentokrát se nechci rozčilovat...na Gajdošově přestup na a-72, ta za Škroupovou uhnula na běžnou trasu...

Grr! O víkendu by bylo lépe. Co takhle udělat pruhy pro MHD od přípojné silnice od Merhautovy až po Otakara Ševčíka...IGK by se tam bál vjet, MHD by valilo rychleji...

Můj nový web o severním okolí Brna

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
No mě štve jediná věc, přestup mezi linkama, který maj stejnej/podobnej čas odjezdu, ideálně když mají interval 20 / 30 minut. Není nad to, když přijíždíme k zastávce a ten autobus, co chci, se z ní rozjíždí.

Tak sem začal nějaký trasy chodit pěšky. Nemusím čekat, su tam rychleji a chodím rád... :mrgreen: Případně za tepla na kole. Celý prázdniny jsem užil MHD asi 2x (+ 400 na okruh, ale to je bezplatný, to nepočítám).

Na MHD (jako správná držgrešle) mám rád ten paušál. Zaplatím jednou, určitou sumu, a mohu užívat jak moc chci. Nemluvě o tom, že nemám žádnou odpovědnost, nic. Řízení mě baví, to jo, ale stačí chvíle nepozornosti nebo smůla, vběhne ti tam děcko, nedobrzdíš... Jezdit po městě mě baví maximálně v noci.

Mimo město je to zas o něčem jiným...

6976
Žlutý kopec
b1:no na jak který autobus(-ovou linku) čekáš hodinu..

3750
08 čer 2005 23:12
Cekat hodinu na autobus × Cekat pul hodiny v kolone. Vyberte si...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 255  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata