Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 81 z 255    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 255  Další

Co bude dřív ?
kloubové šráky 45%  45%  [ 81 ]
tramvajová trať ke kampusu 34%  34%  [ 62 ]
metro 17%  17%  [ 30 ]
odsunuté nádraží 4%  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 180
Autor Zpráva

3985
25 led 2006 16:11
všudezdejší
7653 píše:
však se stačí podívat kolik lidí z lontu jede do Brna a sedí v autě sami. Pak taková Vídeňska taky tak vypadá. Místo aby sedli do busu a byli tam bez zácpy stejně rychle raději zacpou celý Brno. Těm říkám blbci. A každý ráno znova... Nepouči se. Taky mám auto ale abych se s nima mačkal v ulicích raději jedu MHD.

Přesně tak.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
taky to dělám, ale viz. porušení zákona o provozu...

3750
08 čer 2005 23:12
Jak se tady nedavno probiralo, ze Olympia busy stoji v kolone, tak zrovna dnes jsem jel s jednim, kterej to od Komarova na Dornychu (u Lidla) vzal po tramvajovem pasu, aby se vyhnul stani v kolone

Moderátor
7587
Brno
však se stačí podívat kolik lidí z lontu jede do Brna a sedí v autě sami. Pak taková Vídeňska taky tak vypadá. Místo aby sedli do busu a byli tam bez zácpy stejně rychle raději zacpou celý Brno. Těm říkám blbci. A každý ráno znova... Nepouči se. Taky mám auto ale abych se s nima mačkal v ulicích raději jedu MHD.

3750
08 čer 2005 23:12
Pavel píše:
Zaplať a budou nové traťě, nové kapacitní tramvaje, klidně i metro.
Jenze tohle ti nikdo nezaruci.

9305
10 čer 2004 11:19
Jo pruhlednyma nalepkama DPMB , cestujte s nami :) :)

9986
15 led 2005 23:41
Ty tomu tvýmu vraku říkáš auto? :mrgreen: Už jsi aspoň zalepil ty děravé blatníky?

9305
10 čer 2004 11:19
Ano, radsi narvu penize do auta , nez do salinkarty. MHD v posledni dobe pouzivam pouze na cesty z/do hospody . A pokud mame drazsi jizdy jak v praze a zadny metro , nebo jinej prostredek se kterym nepojedu z jednoho konca brna na druhej hodinu a dyl, tak diky ne. Do prace to mam o 15 minut kratsi (v zime o 10) , jedu v pohodli , zatopim si rychlejc jak ty ranni vyjezdy z vozovny . Sice zaplatim vic, ale mam ho k dispozici kdykoliv, nemusim shanet po vsech certech listky..

3345
13 lis 2004 11:58
abych to upřesnil: jde mi hlavně o to, aby se z řidičů IGK obecně nedělali ti špatní.. tedy nebyli odsuzováni za to, že si vozí pr*el (jak mi to právě z těch příspěvků vyznělo)..

440
04 zář 2009 13:33
Tetčice
Netvrdím,že je to špatný,ale morgul se zmiňuje o zcela jiném přístupu!..."Kvalitní MHD v Brně byla možná před 4-5 lety. tedy v dostatečném poměru cena/počet spojů/čistota. Jezdím MHD denně a každý den alespoň jedna stresová situace. Spoje na sebe nečekají, jezdí velmi málo, špinavé a přeplněné. Na mnoha místech byly tramvaje upraveny tak, aby jely stejnou stopou jako auta, takže spolu s nimi čekají v kolonách"...
Taky mi občas nezbyde jiná varianta než jet autem,když holt musím něco odvézt nebo jedu i s manželkou,ale to je zase o něčem jiném.

3345
13 lis 2004 11:58
sportovecbrno píše:
...S tebou a tobě podobnýma to brzo bude v Brně to stejný-všichni budou sedět v teple svýho auta a stát a stát a popojíždět....

7653 píše:
.....Blbci s autama, líní jako vši jet busem, to tam ucpou a nastává chaos......

osobně MHD používám denně, nicméně občas prostě nemám náladu se někde mačkat apod., tak sednu do auta, a jedu si to svoje.. na tom přece není nic špatnýho..

1092
09 lis 2006 18:16
morgul: MHD jedím pravidelně celej život a nezaznamenal jsem poslední dobou nějaké extrémní zhoršení. Cena sice stoupla, ale náklady taky a pokud používám roční šalinkartu, tak je cena pořád relativně nízká (něco přes 12 Kč za den). Líbí se mi, jak každej srovnává cenu jízdného a cenu za benzín. Ale už nikdo nepřičte cenu auta, povinné ručení, opravy, parkování atd. Připadá mi, že lidi klidně narvou bez mrknutí oka desetitisíce do aut, ale aby dali 4500 za šalinkartu, tak se jim křiví huba. Takže bych si položil otázku, jestli chceš kvalitní MHD, byl by jsi ochoten za ní také zaplatit? Zaplať a budou nové traťě, nové kapacitní tramvaje, klidně i metro. Neplatíš a ještě se ti to zdá drahý? Co pak můžeš chtít. Samozřejmě, že je jasný že se v DPMB utopí nějaký peníze, který by šlo využít jinak. Ale to je bohužel v tomto státě úplně všude. Co se týká přestupů, tak to není tak jednoduchý, protože každej tu návaznost chce mít pro sebe. Navíc co se týká čakání spojů kvůli přestupu. Co je lepší čekání nebo zpožďování spojů? Nic mezi tím není. Tak i tak lidi budou nadávat, tak co

Proč má dojít k té redukci spojů? Město dá kvůli krizi méně peněz? Snad se to neuskuteční.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
miropiro: 13T by měly být náhradou K2 (oproti K2 zvýšení kapacity)...kdy na to v našem městě přijdou je jen otázka času...zatím je budou pořád dávat na d-3/12/13 :-?

872
13 bře 2007 20:20
Brno - Bystrc
mirotiro: U K2 by to uz ty motory fakt neutahly, tam je potreba "umele" snizovat kapacitu usporadanim sedacek. U 13T by to ale urcite pomohlo, ta je na to silna dost. Vedeni DPMB ma ale asi jinou predstavu.

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
V nové Šalině píšou hned na úvod "Brnem jezdí nejdelší tramvajová souprava". Řeč je samozřejmě o Variích. V textu se píše mimojiné "Město potřebuje moderní velkokapacitní tramvaje, a kdo jezdí linkou č. 1, ví, o čem je řeč, a právě na této lince se můžete naší nejdelší soupravou svézt."

Tak kurnik, město potřebuje velkokapacitní tramvaje. Fajn, ale proč teda kupujeme Škodu 13T, o které už víme, že se kapacitně nevyrovná dvěma T3. Degradace.
T3 má díky uspořádání uličky 1+1 velmi slušnou kapacitu a na stání je to taky v pohodě. Mně by teda přišlo lepší uspořádání 1+1 i u K2. To by se také zvedla kapacita.

Můj nový web o severním okolí Brna

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
Tak. A ted sem se zdrave nabudil a hura do patecniho provozu na a-67 a poslouchani toho, jak nekam prijedu pozde, ze nekomu neco ujelo sarcastic

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
morgul píše:
Blbci s autama?

Pred 4 lety byla situace opravdu lepsi, byl daleko mensi provoz nez je ted. To, ze spoje ujizdi je predevsim proto, ze nektery z tech spoju je zpozdeny a dalsim cekanim by zpozdeni zase jen nabiral a na dalsim navaznem uzlu by se to dal jen kupilo. Jako priklad muzu uvest a-84. Pokud neodjedu v cas ze zastavky Semilasso a budu cekat na zpozdenou a-41(71), tak nedojedu v cas na zastavku Stefanikova ctvrt a cestujicim ujede navazujici tramvaj. Pokud budu na vice zastavkach cekat na dobihajici cestujici tak nedojedu v cas treba na Starou Osadu a cestujicim ujede a-84 nebo a-75, na kterou navazuju svym prijezdem. To stejne je treba a-46(66) s navaznostmi na tramvaj.
To, ze se tramvajove pasy v nekterych mistech slucuji se silnicnimi je predevsim kuli bezpecnosti cestujicich. Bohuzel agresivita na silnicich rok od roku stoupa a toto je jedina moznost jak zamezit ridicum IGK, aby nepodjizdeli nebo dokonce nepredjizdeli tramvaje z leva v zastavkach svymi vozy a neohrozovali vystupujici ci nastupujici cestujici.
Osobne si myslim ze na tomto agresivnim chovani cele nasi populace ma vliv politicka scena, kde agresivitu vidime dnes a dene. Spousta lidi si to pak bere jako vzor a jak dosahnout uspechu a prenasi to dal i do sveho zivota.
Bohuzel nikdo neuci tyto lidi ze agresivita, arogance a asertivita jsou zcela odlisne veci...
Zaverem, zkusme tady normalne diskutovat a ne se do sebe navazet jako nasi zakonodarci.

6976
Žlutý kopec
sportovecbrno: tady se bohužel ještě dlouho nedočkáme takových úprav - zvlášť ne s dnešním stavem obsazení zastupitelstva,...

440
04 zář 2009 13:33
Tetčice
morgul: právě jsem se vrátil po dvou dnech z Prahy,a přeju ti sedět v autě v koloně v Praze s pocitem,že ti co jedou mhd tak tam jsou asi tak třikrát rychleji. S tebou a tobě podobnýma to brzo bude v Brně to stejný-všichni budou sedět v teple svýho auta a stát a stát a popojíždět.Jen doufám,že mhd dostane svoje pruhy a přednosti.

872
Brno - Bystrc
7653: mam na mysli to omezeni spoju vecer a o vikendu.

Moderátor
7587
Brno
morgul: bez komentáře.
copak se chystá od prosince?

872
Brno - Bystrc
morgul: Tak to bud rad za stav jaky je ted... protoze pokud nekdo nedostane rozum, tak od prosince bude jeste hur.

V tomhle ohledu me vzdycky "potesi", kdyz na Skacelovu prijedou vsechny 3 linky naraz - x30, v zavesu 67 a 84. A pak 15 minut nejede nic, aby nasledne prijely zas vsechny 3 naraz. Dokonale... Ale videl bych to tak, ze od toho prosince pravdepodobne prijede jen jedna z tech linek, pak 15 minut pauza, pak dalsi, a po dalsich 15 minutach ta treti.

186
19 zář 2007 19:46
Blbci s autama? Čtete po sobě, co píšete? Kvalitní MHD v Brně byla možná před 4-5 lety. tedy v dostatečném poměru cena/počet spojů/čistota. Jezdím MHD denně a každý den alespoň jedna stresová situace. Spoje na sebe nečekají, jezdí velmi málo, špinavé a přeplněné. Na mnoha místech byly tramvaje upraveny tak, aby jely stejnou stopou jako auta, takže spolu s nimi čekají v kolonách. Nevím, jak vy, ale já mnohem raději budu sedět v klidu v autě, v příjemném teple, poslouchat muziku, než mrznout na ostrůvku, tlačit se s důchodci, stresovat se, že mi zase ujede spoj. Stejně se v té koloně potkáme. Já v klidu v autě, vy namačkaní v autobuse. Už aby to bylo a mohl jsem dát jako uživatel MHD definitivní vale.

Abyste mě nechápali špatně, jsem fanda MHD. ale to by její kvalita musela být úplně někde jinde, než je teď. A podle trendů, které se chystají, se na to nic měnit nebude.

Moderátor
7587
Brno
na té Vídeňské je to šílený každý ráno. Blbci s autama, líní jako vši jet busem, to tam ucpou a nastává chaos. To pak z Celní musíme jezdit s a-82 na centrum po kolejích, a modlit se, aby nás nějakej dement nesestřelil, páč kdo by to pak odskákal? A že těch volů je tam na to dost, kteří nemaj oči a mozek a v klidu si vybočí nebo vjedou před rozjetej bus.

6976
Žlutý kopec
niximor: na této trase je to docela obvyklé...alespoň odpoledne, nevím jak ráno

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 255  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata