Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 83 z 255    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 255  Další

Co bude dřív ?
kloubové šráky 45%  45%  [ 81 ]
tramvajová trať ke kampusu 34%  34%  [ 62 ]
metro 17%  17%  [ 30 ]
odsunuté nádraží 4%  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 180
Autor Zpráva
9986
15 led 2005 23:41
Citace:
Já osobně vidím chybu v zákoně, který bus pruhy vymezuje, stačilo by doplnit, že platí i pro pravidelné regionální linky a linky typu Olympia

To je zase nápad... Když už, tak pro všechny.

Myslím, že tady by to bylo, u těch bus pruhů, na řidiči, jak si to obhájí, a na cajtech, jak se k tomu postaví.

1082
22 pro 2008 22:51
PoŠuKov, 2. část
V tomto případě tedy podle vás by bus pruh na opuštěné měly využívat jen linky mhd, a co 701 a 702, už tak zpožděné, by měly 10 minut stát v koloně. :?:

A pokud Olympiabus stojí na křížové v koloně, místo toho aby využil bus pruh, je s prominutím de*il, protože stejně většina lidí považuje tuto linku za mhd, a řidiči IGK taky.

Já osobně vidím chybu v zákoně, který bus pruhy vymezuje, stačilo by doplnit, že platí i pro pravidelné regionální linky a linky typu Olympia

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Zlaťák píše:
No já taky koukám. Jsem myslel, že do těch pruhů (třeba na Úvoze) můžpu všechny autobusy.

alespoň řidiči těchto "ostatních" autobusů si to myslí...a zdržují MHD :-?

1710
22 led 2006 12:56
Brno
No já taky koukám. Jsem myslel, že do těch pruhů (třeba na Úvoze) můžpu všechny autobusy. bych to tak teda chápal, když pod tím není dopsáno MHD. Už podle toho, že třeba na hranicích se stejně značí pruhy pro busy, kamiony,... A tam to asi pro MHD nebude.

ale zjevně jsem se teda pletl. Ale připadá mi to přinejmenším zavádějící.

873
07 čer 2006 12:14
Brno
ReZ: Včera jsem v té koloně na Vídeňské stál skoro hodinu. A to jsem jel jen úsek od intersparu na Poříčí. Dnes to tam kolem 14.00 hod.vypadalo podobně, jak včera.

1653
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
Olympia je smluvní doprava a samozřejmě to MHD není, takže do BUS pruhu nemůže

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Mrakicio píše:
...

O.K. Beru. Však sem říkal, že si to myslím. Rád se nechám poučit, ať příště nešířím bludy...

9986
Citace:
Podle mě vše, co má linkové vedení a jede dle JŘ, tj. je zrovna na lince, se dá považovat za MHD.

To je blbost! MHD je druh veřejné dopravy, která zajišťuje hromadnou přepravu osob po území vlastního města , případně okolních spádových obcí (např. Modřice), lze také říci, že je provozovaná k uspokojování přepravních potřeb města. Linkové vedení a JŘ mít musí, ale ne vše, co má JŘ a linkové vedení je MHD!! Z toho, co píšeš, bych pochopil, že i linka Brno - Praha je MHD :-)

Olympia linky jsou spíše něco mezi smluvní a místní dopravou.

2965
tam, kde mám postýlku...
mh píše:
Tak otázkou zůstává, jestli se dá např. ten Olympia bus považovat za MHD..

Myslím si, že dá. Stejně jako regionálky a dálkovky.
Podle mě vše, co má linkové vedení a jede dle JŘ, tj. je zrovna na lince, se dá považovat za MHD.
Ten vyhrazený pruh je pro to, aby bus, když je na lince, nemusel čekat v koloně IGK a nenabíral tak zpoždění. Je t odruh preference hromadné dopravy před individuální.
To si aspoň myslím a selským rozumem dedukuju. Jestli kecám, opravte mě...

3345
13 lis 2004 11:58
sportovecbrno píše:
Tak tady je jedno vysvětlení:
Vyhrazený jízdní pruh

...vyznačuje jízdní pruh vyhrazený pro autobusy městské hromadné dopravy osob nebo trolejbusy a jeho situování ve vztahu k ostatním jízdním pruhům....

Tak otázkou zůstává, jestli se dá např. ten Olympia bus považovat za MHD..

2009
28 čer 2007 16:54
butter píše:
Mělo by to být doufám jen pro MHD. No včera na Pekandě na to řidič busu Student Agency kašlal, jel přede mnou v Bus pruhu. Samozřejmě mu před zastávkou Šilingrák blikla červená, mně čočky na volno a trvalo něco přes minutu, než semafor zjistil, že šalina asi nepojede, tak jim tam na chvílu šoupl zelenou..

Takže neznalost předpisů na druhou. Jednak tam neměl nic dělat, ale když už tam byl, měl jet podle čoček...

Mimochodem co vlastně dělal na Pekandě, vyhýbal se okruhu a Renneské?

3986
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Včera to tu bylo záhadně zasekaný ještě v pozdně odpoledních hodinách. Už aby byl ten městský okruh.

2965
tam, kde mám postýlku...
Takhle to včera odpo (a v jiné dny to není jiné) vypadalo na Vídeňské...
Příloha:
SANY0433.jpg
Příloha:
SANY0435.jpg

Pak se nedivme, že Olympiabusy nabírají zpoždění a není na JŘ spoleh a proto jimi nikdo moc nejezdí a tím pádem se linka na Mendlovo náměstí ruší...

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

43
20 srp 2006 10:50
Brno
johnny05 píše:
Mas k tomu nejake vysvetleni? Logicky mi prijde kdyz tam neni dodatkova tabulka tak je to vyhrazeny jizdni pruh pro jakykoliv autobus, kdyby to melo byt jen pro MHD, tak pod tim prece bude dodatkova tabulka "Plati jen pro MHD" ne?

Mělo by to být doufám jen pro MHD. No včera na Pekandě na to řidič busu Student Agency kašlal, jel přede mnou v Bus pruhu. Samozřejmě mu před zastávkou Šilingrák blikla červená, mně čočky na volno a trvalo něco přes minutu, než semafor zjistil, že šalina asi nepojede, tak jim tam na chvílu šoupl zelenou..

440
04 zář 2009 13:33
Tetčice
Tak tady je jedno vysvětlení:
Vyhrazený jízdní pruh

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
Zdeněk píše:
pokud je tam jenom autobus bez dodatkové tabulky tak jen pro autobusy MHD

Mas k tomu nejake vysvetleni? Logicky mi prijde kdyz tam neni dodatkova tabulka tak je to vyhrazeny jizdni pruh pro jakykoliv autobus, kdyby to melo byt jen pro MHD, tak pod tim prece bude dodatkova tabulka "Plati jen pro MHD" ne?

2009
Odpoledne není. To se stojí i na schodech.

9986
SOučasný interval na Úzkou je, myslím, plně dostačující. 5 min je zbytečný luxus...

1653
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
pokud je tam jenom autobus bez dodatkové tabulky tak jen pro autobusy MHD

2965
tam, kde mám postýlku...
johnny05 píše:
Proc by tim pruhem nemohl, pokud vim je tam znacka vyhrazeny jizdni pruh pro autobusy bez jakekoliv dodatkove tabulky. Takze bus jako bus ne? :-k

To podle předpisů jo, ale zatím sem neviděl, že by Olympiabus ho použil.

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
ReZ píše:
...resp. vyhrazeným buspruhem, jezdit nesmí...

Proc by tim pruhem nemohl, pokud vim je tam znacka vyhrazeny jizdni pruh pro autobusy bez jakekoliv dodatkove tabulky. Takze bus jako bus ne? :-k

2965
tam, kde mám postýlku...
b1 píše:
Duvodem muze byt i nynejsi nove spojeni zapadni casti mesta s Komarovem, takze pro bohunicke a kohoutovicke zakazniky uz je olympia-bus na Mendlak zbytecny

Možná je to taky dáno velkými zpožděními na Vídeňské. A to jednak na výpadovce směr Modřice při nynější rekonstrukci R52, a jednak i při cestě do centra, kdy pravidelně stojí fronta IGK od Křížové až někam ke gymplu. A po tram pásu, resp. vyhrazeným buspruhem, jezdit nesmí...
Pak je dodržování pravidelného odjezdu velký problém a i když bys tím busem chtěl jet, tak nevíš jestli už jel nebo stojí někde ve frontě.
A jak chtějí zkracovat interval na Úzkou, na pět minut?

3750
08 čer 2005 23:12
Duvodem muze byt i nynejsi nove spojeni zapadni casti mesta s Komarovem, takze pro bohunicke a kohoutovicke zakazniky uz je olympia-bus na Mendlak zbytecny

2009
I když při půlhodinovém intervalu se není co divit. Jezdit to po čtvrthodině, budou to využívat i nezaměstnanci. sarcastic

9986
Jo, taky bych řekl. Většinou v tom jede pár lidí, a asi se Olympii nechce takové spoje hradit.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 255  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata