Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 28 z 35    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 35  Další
Autor Zpráva

2009
28 čer 2007 16:54
Tasa píše:
Nechápu, co tím chtěl autor článku říct. Mě akorát řekl, že je vůl, když nedokáže pochopit, že měl zaplatit 12 a ne 10 a stejně tak i spousta diskutujících u tohoto článku.

Dovolím si nesouhlasit. Ono stačí ve městě nebydlet a navštěvovat ho jednou za půl roku. Pak se ti může dost snadno stát, že se o změně tarifu nedozvíš a zbytečně cvakáš buzerační pokutu. Podle mě je v tomto případě na místě porušení tarifu buď tolerovat, nebo platnost cvakacích lístků neomezovat vůbec.

Mimochodem tohle: http://www.abclinuxu.cz/blog/miloslavpo ... radnice#30
je taky ukázková buzerace platícího cestujícího - tedy jestli se to tak opravdu stalo.

1093
09 lis 2006 18:16
Ona je spíš otázka, proč by dotyčný cestující nemohl dostat pokutu ve výši poměrné částky. Proč má zaplatit stejnou výši pokuty jako kdyby neměl žádný lístek. To stejný samozřejmě platí v Brně. Pokud to vezmeme do důsledku, tak důchodce nad 70 let, kterého chytí revizor s neplatným zvláštním ročním kupónem (zapomene třeba koupit nový), tak dostane pokutu 700 Kč, přičemž roční kupón ho stojí 400 Kč, což je přece přemrštěná částka. Pak takové opomenutí je k vzteku. Stejně jako pro dotyčného v Olomouci, kde člověk, který chce zaplatit a nedopatřením použije starý lístek, je pokutován stejně jako člověk co jezdí pravidelně na černo. Možná by také nebylo od věci, kdyby lidi, co jezdí pravidelně na černo, dostávali daleko vyšší pokuty, než člověk kterého chytí jednou v životě.

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
Nechápu, co tím chtěl autor článku říct. Mě akorát řekl, že je vůl, když nedokáže pochopit, že měl zaplatit 12 a ne 10 a stejně tak i spousta diskutujících u tohoto článku.

2009
to nevím

Až teď vidím, že jsem dal blbej link. Tak tedy správně: http://www.abclinuxu.cz/blog/miloslavpo ... ke-radnice

26
29 čer 2008 20:40
Docela by mě zajímalo, jak je možné reklamovat skrytou vadu výrobku (jízdenku, která se trhá) u DPMB.

2009
http://www.abclinuxu.cz/blog/miloslavpo ... diskuse#47

Z Olomouce na téma změn tarifu...

1443
15 zář 2005 13:43
čtvrť s největší koncentrací rozjezdů v Brně
vy teda naděláte, si v Praze nedovedu představit ty masy študáků bez batohů..

3059
15 čer 2004 08:24
Mi teda mnohem víc vadí, když chumel lidí stojí nad prázdnými sedadly a tím opticky zaplňuje vozidlo...

947
14 říj 2004 16:45
Úsuší
Souhlas s Tade. Jinak ja v autobusu batoh na zádech nikdy nemám. Bud ho dám do mokrýho nebo ho držím v ruce. Odpůrcum pokut za batohy doporucuji linky 47,49 a 72 ve špičkách. Když ti pitomci a pitomky co jezdí na Charbulku mají batohy na zadech a pak se diví ze v busu není místo. hlavoudozdi blee

3081
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
mh píše:
(a koneckonců při zkušebkách apod. jezdí mechoši taky v montérkách, jen to lid nevidí - a uznávám, že u některých osob je to dobře :D)

Narážíš snad na nějakýho konkrétního člověka s přezdívkou L****a? :-D

3345
13 lis 2004 11:58
Jak zde již padlo, záleží to na situaci.. pokud je vůz prázdný, nevidím problém v tom, mít batoh na zádech, jakmile uvidím, že začíná překážet, tak ho sundám... co se montérek týká, to je to samý.. ne každej v montérkách je prase (resp. jako prase), sám jsem jeden čas takhle jezdil (a koneckonců při zkušebkách apod. jezdí mechoši taky v montérkách, jen to lid nevidí - a uznávám, že u některých osob je to dobře :D)

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Ono i ve voze T3 taková skupinka puberťaček s malými batužky v oblasti ledvin točící se jako káča je velice nepříjemná pro ostatní stojící, zvláště pro citlivé osoby na nárazy v oblasti ledvin a páteře. A při tom o nějakém ublížení ostatním ani neví, neboť při družné zábavě to ani nezaregistrují

9306
10 čer 2004 11:19
Tohle mozna plati v dobytcaku T3, ale skus to praktikovat ve wanach/k2/anitrach a zablokujes celou ulicku, nebo dvere.. ](*,)

872
13 bře 2007 20:20
Brno - Bystrc
David Jasa: No tak kdyz je vuz skutecne nacpany, tak si batoh sundam, protoze jinak bych s nim pravdepodobne nekomu rozbil bryle, nebo tak neco...
Jenze v 99% pripadu kdy jezdim, tak je vuz tak stredne plny, a mista je tam dost...

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
když jede 30 vejškařů z intru dom v šalině a každej bágl na zádech, je to špica. další skupina školáci ze školy ve formaci typu stádo

2009
Tak batohy jsou zrovna jedna z těch věcí, které by potřebovaly různý přístup v různých situacích. Nevidím nic špatného na krosně na zádech v poloprázdném voze pokud s tím člověk stojí v místě pro kočárky a opírá se o ono podivné opěradlo bez sedáku (a nepřekáží přitom kočárku samozřejmě). Na druhou stranu pokud mám problém se vejít do vozu, protože 10 bezrukých niximorů si myslí, že jejich minibaťůžek přece žádné místo nezabírá, přestože tím každý z nich okupuje prostor pro půl člověka, nelíbí se mi to a to celkem dost.

69
08 zář 2006 14:22
No mě osobně vadí i malý baťoh na zádech v plném voze. Přece není tak těžký, si ho vzít do ruky nebo si ho dát mezi nohy, tak aby nebyl na podlaze (když je mokrá).

9986
15 led 2005 23:41
To by ses divil, ono záleží, co v tom člověk má.

A mimo to, přepravní řád hovoří, myslím si, jasnou řečí.

Batohy většího objemu na zádech (nebo tašku na sedačce - radost sednout si pak do toho, co po tom zbylo) bych pokutoval naprosto stejně jako jídlo ve voze a jízdu na černo. Ten méně důležitý zbytek by se dal klidně domluvou, ale tyhle věci ne. V tomhle bych byl nekompromisní.

872
13 bře 2007 20:20
Brno - Bystrc
Mrakicio: Ano, zvlast kdyz je venku snih, a podlaha v dopravnim prostredku pripomina spis jezirko... to se pak skvele odkladaji batohy na zem. Nebo kdyz musis kazdou chvilku uhybat nekomu, kdo chce projit zrovna odtud, odkud kvuli nacpanemu busu zrovna blokujes pruchod, aby mohli lidi jit z druhe strany.
Samozrejme krosnu beru, ta na zem patri, ale obycejny batoh co s nim kazdy den jezdim do skoly rozhodne misto nezabira.

9986
15 led 2005 23:41
Batohy na zádech jsou nejen nebezpečné, ale navíc zabírají místo. Když se dají pod nohy, hned je tam více místa...

9306
10 čer 2004 11:19
No , az ti nejakej studentik vyrazi krosnou zuby, kdzy budes sedet a on se nahle otoci, tak budes mluvit jinak .
A je pravda ze brnenskej (a nejen on) substrat by potreboval poradne vycvicit.Nejen jidlo a piti, ale i ty batohy, obleceni (hlavne monterky ..) . Nebylo by spatny udelat klidne nekolikamesicni akci revizoru spojenou s neustalym vymyvanim mozku dotycnyma hlaskama. A mensi financni postihy by nebyly od veci.

100
12 dub 2009 18:15
Nevím, zda-li jste zaregistrovali zprávu, že v Olomouci budou revizoři pokutovat cestující s batohem na zádech a to sumou 700 Kč, že prý je to z bezpečnostních důvodů. Zdá se mi to trochu přehnané pokutovat cestující stejnou částkou, tak jako černé pasažéry. Doufám, že se tento nezmar nedostane i do Brna :-) To by už mohli revizoři pokutovat cokoli, třeba důchodce, kteří při nastupování do přecpaného dopravního prostředku používají své ochranné prostředky (berle atd.) jako útočné, to je poněkud více nebezpečnější než nějaký batoh na zádech. sarcastic

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Jel jsem v 1:00 a kde nic, tu nic...

95
20 pro 2008 19:27
Brno
Dnes v noci prej revizoři zase řádili s empíkama :applause:

947
14 říj 2004 16:45
Úsuší
Mrak: Batohy plný souhlas. Např. takové linky a-47, 49 a 72 jsou typickým příkladem skrz Charbulku. Na tu školu chodím a vím co tam chodí za dementky. Tam by ta hlaška s batohama mohla hrát z úzké až ke škole. Na druhou stranu je pravda, že tu hlašku jsem slyšel v MHD pouze jednou. Vím, že řidiči tam nejsou od toho aby vychovávali cestující ale na zminovaních linkách by to obcas mohlo zaznít, protože nekterý ty 15-letý slepičky ani neví, že nejákej batoh na zadech mají. #-o ](*,)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 870 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 35  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata