Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 92 z 255    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 255  Další

Co bude dřív ?
kloubové šráky 45%  45%  [ 81 ]
tramvajová trať ke kampusu 34%  34%  [ 62 ]
metro 17%  17%  [ 30 ]
odsunuté nádraží 4%  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 180
Autor Zpráva

3724
28 úno 2006 19:00
K tomuto tématu mohu říct toto:
Kolega konzultoval přepravu kol s dopravními policisty a zjistil,že řidiči jsou takto denně vystavování docela vážným problémům,ne-li soudnímu řizení!!!
A proč?
Už "jen" při prudším brzdění,vyplývajícím z provozu, si může jak přímo majitel kola,nebo nějaký jiný cestující, způsobit zranění.A pozor: Modřina už je zranění !! Podle policistů pak z toho řidiče nikdo nemá nárok "vysekat"!!! :evil:
P.S. Že většina "kolařů" si myslí,že MHD je nějaký grátis-šlepr,když jim se už nechce šlapat,nemusím snad ani připomínat!
Když se odhodlám provést si u cyklisty kontrolu jízdenky za kolo,tento rychle opouští vozidlo... Dělám to hlavně v případě,že mi kolo "narve" tam,kde nemá co dělat (např. v Ciťáku dozadu do úzké uličky...)

6349
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Souhlas. Teď před týdnem jsem byl na výletě a někde jsem projel střepama. Zadní kolo jsem si vyměnil, přední vypadalo dobře, ale ve Křtinách jsem zjistil, že uchází taky. Naštěstí neucházelo zas až tak kritickou rychlostí, takže jsem nouzově dojel do Adamova, ale tam jsem teda za vlak byl sakra vděčnej (a potom za MHD - okořeněnou ještě tím, že to bylo 1. května, půl hodiny po vyhlášení varianty 2 :D)...

3750
08 čer 2005 23:12
M3 píše:
Zkus si vybrat - buď kolo nebo autobus. Nechápu, proč když jedeš na kole se chceš vozit autobusem? Když nezvládneš cestu na přehradu a zpět, tak doporučuji procházku pěšky s využitím služeb DPmB/IDS JMK. A máš po problému.
Ono se kolo obcas taky "poroucha", clovek se unavi (nebo nedejboze zrani) tak, ze proste pokracovat nemuze, nebo se tak razantne zhorsi pocasi, ze se to neda na kole vydrzet (napriklad pri silnem desti a vetru je to opravdu o hubu)
Mne osobne se uz stal kazdy z techto pripadu a to jsem pak nasedl do busu. V ostatnich pripadech samozrejme souhlasim s vyse uvedenym.
miropiro píše:
A v té a-43, dle mého názoru by to bylo fajn, Vranov je dobré výchozí místo pro turistiku. Nevím, kolik lidí si tahá kolo busem do Útěchova, ale já už to párkrát udělal a ušetřil si námahu.
Zvlastni, ze kdyz do Utechova jezdil cyklobus, tak byval vecne prazdny :-k

2009
28 čer 2007 16:54
M3 píše:
Zkus si vybrat - buď kolo nebo autobus. Nechápu, proč když jedeš na kole se chceš vozit autobusem?

Těch důvodů může být víc. Třeba se chce vyhnout nebezpečným úsekům nebo se může chtít podívat někam, kam by ze svého výchozího místa nedojel.

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
M3 píše:
Zkus si vybrat - buď kolo nebo autobus. Nechápu, proč když jedeš na kole se chceš vozit autobusem? Když nezvládneš cestu na přehradu a zpět, tak doporučuji procházku pěšky s využitím služeb DPmB/IDS JMK. A máš po problému.

Abych se přiznal, já jsem poměrně aktivní cyklista, takže jet z Lesné na přehradu a objet ji k lávce a zpátky na Lesnou, nečiní mi to potíže. Jenže, na posledních pěti set metrech červené turistické na levém břehu je cesta velmi úzká, má schody a nedá se tudy jet na kole. Ostatně proto (že ten stav té cesty pro pěší je jaký je) vznikla zastávka Cyklistická. Teď ale lodě nejezdí, cyklostezka podél pravého břehu není, je ve fáze budování, které ještě nezačalo. Na té silnici jezdí plno automobilů, tak co nepovolit přepravu v a-303, když v lodích to šlo, jenže teď nejezdí :-(
A v té a-43, dle mého názoru by to bylo fajn, Vranov je dobré výchozí místo pro turistiku. Nevím, kolik lidí si tahá kolo busem do Útěchova, ale já už to párkrát udělal a ušetřil si námahu.

Můj nový web o severním okolí Brna

1111
05 čer 2005 13:18
miropiro píše:
Bych měl dotaz: dnes jsem jel s mámou na přehradu na kole na Veveří, nu, přehrada je hezky vypuštěna, ale lidí pořád dost. Nevíte někdo, zda se bude posilovat a-301, když lodě nejezdí. A jak je to vlastně s jízdními koly mimo brněnské zóny v autobusech? Oficiálně mohu mít kolo akorát ve vlaku, v autobusech kvůli menší kapacitě mě nepustí, ale co v té a-301, když na ní jezdí busy DPMB a v nich je místa podle mě dost, tak mohu nebo ne? A jaký je doplatek?

2574
Malečkův rajón
Mrakicio píše:
SPP nám tvrdí, že :

Jízdní kolo může cestující v tramvajích, trolejbusech a v autobusech v zónách 100 a 101 u linek
s provozním označením 1 až 99 přepravovat jako spoluzavazadlo za těchto podmínek:
....

(nic zvláštního, jen podmínky nástupu, výstupu, tarifu ap.)

Jestli ale má třeba a-303 nějakou vyjímku, to nevím. Možné je vše.

A jsme tam, kam mířím. A není to vlastně jen a-303, ale i a-43. Občas jsem táhl kolo do Útěchova s šalinkartou, ale co když bych jel s kolem až do Vranova?

Nikdy, nikdy jsem si nevšiml, že by byly na čele autobusů cedulky "Zákaz kol".
Pozn: ve vlacích se to řídí tarifem ČD.

9986
15 led 2005 23:41
SPP nám tvrdí, že :

Jízdní kolo může cestující v tramvajích, trolejbusech a v autobusech v zónách 100 a 101 u linek
s provozním označením 1 až 99 přepravovat jako spoluzavazadlo za těchto podmínek:
....

(nic zvláštního, jen podmínky nástupu, výstupu, tarifu ap.)

Jestli ale má třeba a-303 nějakou vyjímku, to nevím. Možné je vše.

2574
Malečkův rajón
Samozřejmě a-303 ;-)
Počkej, takže jestli to chápu dobře, tak pokud to není výslovně napsáno, tak mohu vézt své kolo i v autobusech mimo Brno?

3661
26 čer 2005 08:44
Brno-Líšeň (25, 26, 58, N97, N99)
Jistě myslíš 303 :)
Jinak někdy se objevuje vepředu cedule že přeprava jízdních kol není povolená.

miropiro píše:
Bych měl dotaz: dnes jsem jel s mámou na přehradu na kole na Veveří, nu, přehrada je hezky vypuštěna, ale lidí pořád dost. Nevíte někdo, zda se bude posilovat a-301, když lodě nejezdí. A jak je to vlastně s jízdními koly mimo brněnské zóny v autobusech? Oficiálně mohu mít kolo akorát ve vlaku, v autobusech kvůli menší kapacitě mě nepustí, ale co v té a-301, když na ní jezdí busy DPMB a v nich je místa podle mě dost, tak mohu nebo ne? A jaký je doplatek?

2574
Malečkův rajón

2009
Paradoxně na Úvoze zdržuje nedodržování žlutých křížů mnohem míň, než pozdní řazení aut do průběžného pruhu před začátkem vyhrazeného...

6349
Brno - Kohoutovice
Žluté kříže... Hm. Myslíte, pánové, že si jich někdo všiml třeba na Úvoze před Tvrdého?

2009
mechoš píše:
OP obávám se že žluté kříže nikomu nezabrání aby si na koleje stoupl. Silně pochybuju že tam budou stát policajti a vybírat každého kdo by na ten kříž stoupnul (ikdyž by to bylo potřeba)

Jo. Policajům totiž nikdo nic takového nenařídil a sami o sobě jsou moc líní zvednout (_!_) a něco takového jít dělat bez pokynu.

2777
07 kvě 2008 20:25
Čebín
OP obávám se že žluté kříže nikomu nezabrání aby si na koleje stoupl. Silně pochybuju že tam budou stát policajti a vybírat každého kdo by na ten kříž stoupnul (ikdyž by to bylo potřeba)

627
14 úno 2005 15:12
Bystrc
Semafory: díky za upřesnění.
Kari: ohledně toho stání aut na kolejích k vozovně jsem si říkal to samý, navíc, když levý pruh před semafory od Řečkovic je BUS pruhem. Ale třeba se ještě na křížení kolejí objeví žluté kříže

3081
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
K těm semaforům. Už teď bývá problém přes den vyjet šalinou z vozovny, a co teprv až se ty semafory spustí a všechny auta co budou čekat na červený, budou stát na kolejích. Buď měli udělat semafory i u výjezdu z vozovny, resp. i u tý křižovatky vedle, nebo neměli stavět nic. Toť můj názor. Uvidíme až se ty semafory spustí.

100
12 dub 2009 18:15
Chtěl bych vyjádřit poděkování DPMB za perfekně zvládnutou organizaci při konání brněnského Majálesu 2009, kterého jsem měl tu čest se zúčastniti, zejména řazení posil a-84 a ve večerních až nočních hodinách posílení nočních linek. :applause:

3345
13 lis 2004 11:58
OP: asi tak 14 dní.. ale zatím nebyly víceméně v provozu, resp. blikala na nich oranžová... btw světla se zdají být již LED-kové, svit je to parádní...

6349
Brno - Kohoutovice
Jo, to bude tak 2 - 3 týdny. Další křižovatka, která si to zasloužila (po např. Táboru) :applause:

627
14 úno 2005 15:12
Bystrc
Dnes jsem zjistil, že na křižovatce Palackého tř. a rampy z Hradecké (za mostem přes Hradeckou) vyrostly nové semafory. Nevíte, jak dlouho už tam jsou? Semafory i vodorovné značení vypadají dost nově...

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
no můžeme to pojmout jako "Poznáte situaci?"
takže SZ :-D

2777
07 kvě 2008 20:25
Čebín
a chceš to do SZ nebo sem?

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
kdo pozná, co je špatně na téhle situaci??? foto ze včerejška pro informaci.... ](*,)

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

9986
15 led 2005 23:41
Lupeňa za 150 potvrzuji, jestli je to ten celodenní IDS mimo Brno, nemá ještě ani ty oranžové pruhy v označovacím poli. Kupoval jsem ji cca před půl rokem. Stejně tak za 190, ten samý případ.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 255  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata