Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 25 z 56    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 56  Další
Autor Zpráva

3311
24 úno 2006 20:32
Brno
Frankx: Mám obavy, že v současné době má DPMB řidčů dost. Vzhledem k tomu, že i lidi, co tam již jsou brigádně kolikrát nemají práci, tak bych si nedělal moc iluze. Ale jak se říká, za zeptání nic nedáš.

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Johnny05
Záleží, co máte v pracovní smlouvě. My tam třeba máme "nepravidelnou pracovní dobu rozvrženou včetně so+ne a svátků", takže s náma vyjebávaj jak se jim to hodí.

163
26 črc 2006 15:05
Zdravím všechny,
chci se zeptat na aktuální možnosti zaměstnání jako řidič busu, jestli máte někdo info... Zkoušky na D budu mít během pár dní, takže papíry "mám", jenom mi chybí rozšíření profesáku na D (profesák na C mám => 35 - 45 hodin školení). Nechci se nechat zaměstnat na HPP, protože ještě dělám školu. Bere DPMB ještě na vedlejší úvazek? Předpokládám ca. 25 hodin týdně. A pokud ano, přispívají něco na to rozšíření profesáku? V AŠ mi řekli 20 tisíc, což k pravidelnému školení (1500) a autoškole (12500) je další dost vysokej výdaj...
Díky za info a zdravím :).

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
daxi píše:
Slyšeli jste tu novinku.Přesčasy se nebudou proplácet,ale bude se za ně vybírat náhradní volno,ale až se to bude hodit podniku.Prý až někdy na podzim.

Tak nevim, zakonik prace hovori jinak:
§ 114 Mzda nebo náhradní volno za práci přesčas
(1) Za dobu práce přesčas přísluší zaměstnanci mzda, na kterou mu vzniklo za tuto dobu právo (dále jen „dosažená mzda”) a příplatek nejméně ve výši 25 % průměrného výdělku, pokud se zaměstnavatel se zaměstnancem nedohodli na poskytnutí náhradního volna v rozsahu práce konané přesčas místo příplatku.
(2) Neposkytne-li zaměstnavatel zaměstnanci náhradní volno v době 3 kalendářních měsíců po výkonu práce přesčas nebo v jinak dohodnuté době, přísluší zaměstnanci k dosažené mzdě příplatek podle odstavce 1.

A ja s tim samozrejme souhlasit nebudu. Su zvedavej jak se to bude vyvijet dal :-k

95
20 pro 2008 19:27
Brno
Ja ti poradim jen jedno: "Uč se a dodelej VŠ!"[/quote]

V DpmB jezdí spousta řidičů s titulem a někteří to mají nadoživotí... sarcastic

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
camillo_cz píše:
Je mi 21 let a v současné době studuji VŠ

Ja ti poradim jen jedno: "Uč se a dodelej VŠ!"

1111
05 čer 2005 13:18
ad camillo_cz . Jen nechápu, proč chceš zrovna dělat řidiče autobusu? Myslím, že je i jiná, méně náročná a lépe (nebo stejně) placená práce. A navíc - odpovědnost, kterou budeš mít za materiál, který budeš vozit také není malá.

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
camillo_cz píše:

Jak dlouho trvá udělání ŘP skup. D? (tak nějak průměrně, kolik měsíců cca)...

Nedávno jsem se koukal na rozpisy kurzů a podle těch to vypadá, že cca kolem měsíce.

9
09 zář 2008 20:44
Kari: :applause: no tak to je velmi férový přístup! Tak, jak to je, to zní logicky, ale já se radši ptám po zkušenostech z fakulty: člověk všechno udělá, účastní se, napíše seminární práci a úvahu a pak dají do testu pár chytáků a řeknou: jej, promiňte, za svou snahu nemáte nic, slovy NIC... :-k

Jak dlouho trvá udělání ŘP skup. D? (tak nějak průměrně, kolik měsíců cca)...

3079
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
Psychotesty jsou první na řadě, až pak se jde k doktorům. Pokud člověk projde i tam, tak jde do kurzu. Kdyby to bylo obráceně, tak by bylo dost vyhozených peněz za kurzy lidí, co nakonec jezdit nemohou...

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
Jako první, pak všechny vyšetření a pak až kurz

9
A psychotesty nastávají kdy? v průběhu dělání si skupiny D, nebo až při profesním osvědčení, nebo snad až u náboru do DPMB?? Takže vše hotové a pak řeknou: sorry... ???
Díky :-k

3395
Doma
manil píše:
To sice ne, ale většina uchazečů neprojde.

Zase tolik nestraš. Člověk s průměrnou inteligencí projde.
Ale u některých jedinců je mi záhadou, jak prošli.

3395
Doma
170hodin x (85základ+15prémie) = 18700
aspoň 40hodin sobot a nedělí x 30% (průměr berme tak 120 - no problemo) = 1440
25 hodin přesčas x (85 základ+15prémie+30%za přesčas) = 3400
sečteno podtrženo

23540 hrubého za 195 hodin v práci, pátky, svátky, soboty, neděle, zachvilku ti bude jedno, co je za den v týdnu, dojdeš do práce a poznáš to podle provozu

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
camillo_cz píše:

Ad psychotesty a lékařské vyšetření - docela se bojím psychotestů, ale upřímně, nejsem nějaký hlupák a když vidím, kdo také řídí autobusy (nechci se nikoho dotknout, ale víte sami, že se mezi řidiči najdou úplní exoti, takže tak...), to nemůže být nic tak náročného. confused

To sice ne, ale většina uchazečů neprojde.

9
Děkuji ještě jednou za Vaše reakce. Očekávám (podle rozhovorů se známým, co u DPMB dělá na autobusech), že bych měl oscilovat kolem 17 tisíc čistého za měsíc (řekl bych, že po zapracování). Při výpočtu 8 hodin denně x 85 to dělá nějakých 15.300,- = řekl bych, že se jedná o hrubou částku. Tak jsem z toho trochu jelen :-)

Ad psychotesty a lékařské vyšetření - docela se bojím psychotestů, ale upřímně, nejsem nějaký hlupák a když vidím, kdo také řídí autobusy (nechci se nikoho dotknout, ale víte sami, že se mezi řidiči najdou úplní exoti, takže tak...), to nemůže být nic tak náročného. confused

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
ad 1) bylo pozastaveno přijímání veřejnosti do autoškoly, z důvodu potřeby větší kapacity pro podnikové kurzy, ale tebe asi zajímá, jestli ti udělají papíry: pokud tě vemou na HPP a projdeš tím psycho/zdravo sítem, udělají ti je, je jedno jestli už na šalinu nebo bus nebo trolej, podle toho kam pudeš. dnes je už bohužel možno i z B na D bez praxe
ad 2) jak psal kolega: osobní oddělení, Hlinky 151 :-)
ad 3) vysvětleno. noci jsou až po určitě době, prý se na ně čeká i dva roky, ale to zas přehání, někdo tam šel skoro hned. máš možnost si vybrat. základ je denní - trhačky, 4-2, 5-2, solo, kloub, Citybus
ad 4) nevadí, pro získání ŘP sk. D rozhodně ne, taky ji mám :-)
ad 5) šichty jsou spíš kolem 8-10 hodin, přestávky máš cca kolem půl hodiny v půlce směny (na busech to tak je, šaliny a trajfy nevím). někde vyjde těch půlhodinovek aji víc :-)
ad 6) si vybereš z toho co je zrovna volnýho, mám za to že je volno všude
ad 7) garáže přidělí sami podle toho kde to máš blíž (zase u busů), ale není problém si to pak změnit a nebo si vybrat

3345
13 lis 2004 11:58
4) dle drážního zákona je max. počet dioptrií tuším 3,5.. ovšem zkouší se i periferní vidění a takový kraviny... součástí zdravotní prohlídky je ještě neurologické vyšetření (EEG) a návštěva ORL.. to vše za předpokladu, že uděláš psychotesty... jinak na drážní vozidla jsou podmínky přísnější, takže pokud by byl nějakej problém, tak by to eventuelně mohlo stačit alespoň na autobus.. co se toho léku týká, tak je jasné, že nesmí ovlivňovat reakce (to bývá vždy napsané v příbalovém letáku).. ale jinak by to snad vadit nemuselo..

3395
Doma
1) Mám takovej dojem, že v DPMB se nějakej čas řidičáky pro lidi mimo podnik nedělají, ale možná se pletu. Můžeš jít z B rovnou na D.
2) Zkus osobní oddělení, nachází se v Pisárkách, ale myslím, že tě tam rádi uvidí.
3) Jako nováček bys asi jezdil převážně ve dne, noční jsou za odměnu, teda ti co je jezdí to aspoň tvrdí, ale dle mého názoru nocaři jsou nemehla, které nezvládají denní chaos :lol:
4) Na autobus 0,75 určitě nevadí, ty alergie nevím, ale na autobus by to mohlo být v pohodě.
5) Přestávky jsou placené. Nástupní plat je kolem 85 kč/h, přesně to bohužel nevím, po roce půjdeš o třídu víš, momentálně to dělá 89,90 kč/h, + nevím kolik mají na busech prémie, ale u tramvají to hodí kolem 10% z průměru/h + 30% soboty, neděle, přesčasy.
6) Když řekneš, chci na autobus, tak půjdeš na autobus, když tě ovšam vezmou, ale neboj, ten trolejbus ti budou vnucovat horem dolem.
7) U tramvají dávali vybrat, ale vždycky nemůžou na 100% vyhovět.

9
Ahoj všem, chtěl bych se seriózně zeptat na Váš názor týkající se práce u DPMB. Je mi 21 let a v současné době studuji VŠ. Nároky jsou čím dál tím větší a tak se poohlížím po zadních vrátkách v podobě nějakého zaměstnání, pokud by to ve škole přece jen nevyšlo. Od mala se zajímám o autobusy, tramvaje atd. (ale to jsem na těchto stránkách doma, že).

O co jde:
1) je možno nyní dělat autoškolu, skup. D přímo u DPMB? Na jejich stránkách to nemůžu najít. Musím s Béčkem dělat nejdřív na C a pak až D, nebo to jde rovnou?
2) jak se dozvědět, zda DPMB nehledá přece jen někoho, i když na jejich stránkách nebude žádné volné místo?
3) jako nováček bych musel jezdit ve dne, nebo i v noci?
4) vadí alergie na pyly, kterou 100% tlumím lékem? Vadí brýle na dálku 0,75 dioptrie?
5) kolik bych měl očekávat při 8 hodinách denně práce za měsíc? jak dlouhé jsou přestávky kolem poledne a platí se za ně něco?
6) zvolit si trolejbus, nebo autobus, nebo sami přidělí (na trbus drážní zkoušky,to vím, ale jestli mě pošlou je dělat nebo jak)
7) je možno být v garážích Slatina (to mám nejblíž), nebo si vymýšlím a přidělí?

Děkuji za Vaše odpovědi a prosím seriózně pripitek

2776
07 kvě 2008 20:25
Čebín
jo přesně o tom mluvím a proto se většinou raděj ani moc nedívám jaké používají cestující způsoby k nápravě wink

3395
Doma
Tak jednou mi sjednávali pořádek ve voze nějací ukrajinci, měl jsem ve voze bandu nepřizpůsobivých lidí z okolí podchodu se psama, ale ukrajinci asi dost spěchali, tak nasadili trochu hrubší metodu, do minuty se pokračovalo v jízdě.

2776
07 kvě 2008 20:25
Čebín
ad tasa já to taky dělal ale toto mi připadá víc učiné ať už se jedná o jídlo, psa bez náhubku, zmrzlinu, kočárek u druhých dveří místo vzadu na plošině,...
Vždy se do 2 minut najde někdo kdo to nevydrží a sjedná pořádek místo mě...
většinou ani raděj nekoukám jak ho sjednal wink

3395
Doma
mechoš píše:
na zaclánění je dobré použít tu hlášku ať uvolní prostor u předních dveří (ovšem pokud je kam) a pokud to nepochopí tak mu říct že pokud neuhne nikam nepojedeš mám vyzkoušeno že se vždycky najde někdo kdo to dýl jak 2 minuty nevydrží a zpracuje si ho... dělám to hlavně tam kde vím že budu muset dávat přednost...

Já to dělám tak, že v momentě, když potřebuju přes ty dveře vydět dám ranu do plexiskla a každej pochopí, že tam nemá co dělat a rád uhne.

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Nebo je taky řešení otevřít dveře od kabiny a dotyčnou osobu tímto natlačit do vozu. už jsem i viděl.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1396 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 56  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata