Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 26 z 56    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 56  Další
Autor Zpráva
1710
22 led 2006 12:56
Brno
mechoš píše:
na zaclánění je dobré použít tu hlášku ať uvolní prostor u předních dveří (ovšem pokud je kam) a pokud to nepochopí tak mu říct že pokud neuhne nikam nepojedeš mám vyzkoušeno že se vždycky najde někdo kdo to dýl jak 2 minuty nevydrží a zpracuje si ho... dělám to hlavně tam kde vím že budu muset dávat přednost...

Nebo někdo zpracuje řidiče. Když mně řidič oznámil, že dokud si nevystoupím s jídlem (pořádně zabaleným a pak aji daným do batohu) ven, že nikam nejede, tak po pár minutách na něj naběhl dědek a seřval ho na dvě doby. A mě si teda museli vyvést policajti, protože jsem odmítal vystoupit.

1710
Brno
No to je hezké, ale neměly by je brát všechny? K čemu "mi" je, když například ze 150 automatů jich bere padesátikačky třeba 30. Osobně jsem nepotkal takovej automat už pár let (Hlavák, Mendlák,...).

Ostatně moje poslední zkušenost s automatem je, že jsem do něj naházel asi 90Kč (potřeboval jsem víc jízdenek), vypadnul mi jeden proužek papíru (asi 2 cm širokej). Pak jsme na sebe asi minutu tupě koukali (automat červeným "očičkem"). Pak se zase rožnula zelená dioda, že vše je OK. Jen já byl o 90Kč chudší a bez jízdenek.

2776
07 kvě 2008 20:25
Čebín
na zaclánění je dobré použít tu hlášku ať uvolní prostor u předních dveří (ovšem pokud je kam) a pokud to nepochopí tak mu říct že pokud neuhne nikam nepojedeš mám vyzkoušeno že se vždycky najde někdo kdo to dýl jak 2 minuty nevydrží a zpracuje si ho... dělám to hlavně tam kde vím že budu muset dávat přednost...

3661
26 čer 2005 08:44
Brno-Líšeň (25, 26, 58, N97, N99)
Na některých místech automaty berou kovové 50Kč.

Zlaťák píše:
Ch-m:
Naprosto tě chápu lidi jsou idioti, když třeba stojí celou dobu vedle automatu a pak jdou za řidičem, ať jim prodá lístky (nebo když stojí u jízdního řádu, nepřečtou si ho a pak se blbě ptají řidiče kudma to jede,...). Na druhou stranu si to z profesionálního hlediska nemůžeš dovolit. To je jak kdyby pokladní v obchodě řekla, že máš jít k té vedle, protože ona je hezčí. (úplně přesně stejná logika, jako když jsem v Tescu došel za borcem na konci dlouhé fronty, jestli nemůže jít o pokladnu vedle, že je prázdná. A on mi řekl, že si může stát kde on chce.)

Druhá věc je, že není DPMB schopnej seřídit automaty na kovové 50Kč (kdysi na ně běžně fungovaly -ještě před jejich prvním stahováním z oběhu).

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
no co, zachoval jsem profesionalitu a nebyl na něho sprostej, i když by si to fest zasloužil.
myslím, že tuhle situaci jsem prostě zmákl i s následky, pač se nedržel a zacláněl :mrgreen:

1710
Brno
Ch-m:
Naprosto tě chápu lidi jsou idioti, když třeba stojí celou dobu vedle automatu a pak jdou za řidičem, ať jim prodá lístky (nebo když stojí u jízdního řádu, nepřečtou si ho a pak se blbě ptají řidiče kudma to jede,...). Na druhou stranu si to z profesionálního hlediska nemůžeš dovolit. To je jak kdyby pokladní v obchodě řekla, že máš jít k té vedle, protože ona je hezčí. (úplně přesně stejná logika, jako když jsem v Tescu došel za borcem na konci dlouhé fronty, jestli nemůže jít o pokladnu vedle, že je prázdná. A on mi řekl, že si může stát kde on chce.)

Druhá věc je, že není DPMB schopnej seřídit automaty na kovové 50Kč (kdysi na ně běžně fungovaly -ještě před jejich prvním stahováním z oběhu).

Moderátor
7587
Brno
to já bych byl taky zvědavej....
btw došel za mnou ve středu odpoledne na Staré osadě typan, že chce lístek.... :pray:
byl odkázán na dva automaty, tři trafiky a jeden předprodej DPMB. jeho odpověď byla, že nemá peníze do automatu, tak jsem mu řekl že nejsem spořitelna abych rozměňoval. načež jsem zavřel dveře a chtěl se rozjet. dotyčný stále stál u mě a že to mi teda ten lístek neprodáte? už jsem se nadechoval že mu něco řeknu o debilitě, ale nakonec jsem si nechtěl kazit náladu, tak jsem zase vydechl a rozjel se. a jak jsem vyjížděl z té Osady s kloubákem na Gajdošku, trochu jsem otočil volantem do levotočivé zatáčky, a kořínek se skácel jako pytel brambor přímo pod první schod. chtěl jsem se začít smát na celý kolo, ale udržel jsem profesionální kamennou tvář a kořínek se sesbíral z podschodů a odporoučel se dozadu

3079
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
Bych rád viděl toho dědka, kdybys ho vyloučil z přepravy za zneužití tlačítka. :-)

3724
28 úno 2006 19:00
Já jsem zase na a-67 rozměňoval staršímu manželskému páru z Německa "dvoustovku". Je jedno,jestli mám sekeru -4 nebo -8,a jeden dědek stále mačkal tlačítko pro invalidy,bo se mu to zdálo dlouhé...Asi měl strach,že mu mezitím vykoupí TESCO! :-D

483
22 srp 2006 12:35
Bohunice
Brněnští řidiči v tom nejsou sami:
http://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1386027

Moderátor
7587
Brno
mě ale nezajímá problém podniku, mě zajímá problém můj. a to že se podnik vyvlekl ze svého problému na úkor problémů mých o něčem svědčí. a moje problémy nejsou určitě zanedbatelný, kromě jeho poplatků o který si snížil provozní náklady a mě i přesto nepřidal

3724
Tasa píše:
... a nebyl v tom nějak extra velký problém.

Byl.Podnik platil v bance poplatek za příjem mincí...

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
Dřív se jízdenky kupovali za hotové a za plnou cenu, na hákladě dokladu o prodeji se pak vyplácela odměna a nebyl v tom nějak extra velký problém.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Tomu s ekonomickou ředitelkou nevěřím, tipoval bych na nějakou podnikovou fámu.
Je ale fakt, že strhnout řidiči 300 z platu za to, že neměl na vrácení, je na naštvání. Je ale otázka, jestli správný postup nebyl jízdenku zkrátka dotyčnému neprodat (pokud by neměl jiné mince...).
To, že v současnosti není možné nějakým způsobem zařídit, aby všechny vydělané peníze přišly na účet, považuju za docela nefér jednání od dopravce. Přece by nebyl takový problém, aby si např. řidiči jízdenky, místo fasování, kupovali (samozřejmě za cenu sníženou o řidičovu provizi).

3724
Je to už déle co jsem musel musel podepsat "hmotku" (hmotnou zodpovědnost)...
Samozřejmě v ostatním máš pravdu.

Moderátor
7587
Brno
zas nějakej důležitej šťoura rejpe v tom, že mu šofér nevrátil 1,- protože mu nebyl schopnej dát odpočítanou částku.
pokud vím, my šoféři nejsme obchodníci, a nikde nemáme podepsaný, že budeme obstarávat jistou hotovost u sebe, ze svých soukromých peněz!!!!!, na to, aby jsme měli na nějaký vracení. takže já u sebe nemusím mít ani korunu a pak si může jít kdokoliv stěžovat třeba na 5. nástupiště. podnik to nemá dotažený právně ani materiálně do konce, nejsou schopní a snad ani dostatečně fundovaní na toto, ale nám pak budou za jejich neschopnost nastavit systém tak, aby fungoval, strhávat prémie.
no ještě že máme u nás tak spolehlivě a skvěle fungující oddělení přání a stížností.
nevím co by na toto řekla ČOIka????

1111
05 čer 2005 13:18
pepola píše:
Já bych to řešil konfrontací a tu 1,-Kč mu "slavnostně" před nastoupenou jednotkou ...

Popř. před nastartovanou Karosou...

Ale každopádně je tady jasně vidět (pokud je to vše pravda) odborná a profesní znalost ek. ředitelky. Možná by pomohlo starat se o důležitější věci, než je výběr nábytku a květin do kanceláře.

3724
Já jsem to četl úplně jinak: Navýšení ceny jízdenek u řidiče je proto,že jejich prodej zdržuje,tak aby se tímto omezil.
Nedávno byl ve Slatině případ,že si cestující stěžoval,že mu řidič nevrátil jednu korunu.Z "vyšších" míst přišel příkaz strhnout řidiči 300,- Kč.Což se taky i stalo... A v rámci řešení tohoto problému se zúčastnění dověděli velmi "zajímavé" skutečnosti : Paní ekonomická ředitelka měla totiž zato,že odměna za prodej jízdenek řidičem je v té pětistovce,kterou nám občas po splnění některých kritérií dávají do výplaty.Navíc měla za to,že prodej jízdenek u řidiče je tzv. "drobný prodej".Což ale není,protože máme nafasován počet jízdenek v objemu 2600,-Kč,což drobný prodej dalece přesahuje!

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
Citace:
nerad se opakuji, odbory nepracuji tak jak maji...

A vubec me nenapada jak to zmenit...

865
Brno-Juliánov
Tasa píše:
Když už je větší přirážka, tak by nám mohli dát i větší odměnu. Myslím, že by je vůbec nebolelo, kdyby nám dali 4 kačky za lupen.

Ano, to je od nich ta nejvetsi lumparna. Primo se rozplyvali jak kvuli nam ridicum zvysili rozdil ceny jizdenky u ridice, ale aby nam pridali v odmene to je ani nenapadne. Kdysi sem apeloval u odboru, ze rozdil roste ale odmena ne. Dosahly toho ze nam zvedli odmenu o 50 haleru hrubeho sarcastic . Ted rozdil opet narostl a odmena opet ne. Kdyz sem zacinal, byla odmena vs. zisk podniku shruba 50:50. Logicky by se tedy odmena mela zvysovat. Holt snadny prachy primo pro DPMB, ktery si muze delat co se mu zlibi, protoze, nerad se opakuji, odbory nepracuji tak jak maji...

Moderátor
7587
Brno
neblázni, to by se předali!!!!!

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
Když už je větší přirážka, tak by nám mohli dát i větší odměnu. Myslím, že by je vůbec nebolelo, kdyby nám dali 4 kačky za lupen.

Moderátor
7587
Brno
jak je vidět, asi cestujícím nevadí nějaký zdražení, jak si všichni stěžovali. sice 1.4. si hodně lidí myslelo, že na ně zkouším Apríla, ale to jsem je vyvedl z omylu, protože jsem jim řekl, že kdyby to byl Apríl, dám jim to za 50. to jsem prodával lístky na 49 jako běžně. další dny pak byl nezvyklej klid. dokonce týpek na lince 64, co si u ně na Jarní kupoval vždycky lístek, už 3.4. měl svůj. tak jsem zvědavej, jak to půjde dál.
každopádně podnik se zbavil starostí s nějakým účtováním za lístky, ale nám všem zaměstnancům připravil o solidní starost navíc!!!! prostě se zas na nás ##MLUVÍM SPROSTĚ## a zavařil nám. teď lituju, že jsem podepisoval ten souhlas se srážkou ze mzdy.

3079
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
A co teprv řidiči, kteří mají na svůj účet navěšenou hypotéku, sipo, splátku za auto... . Když bude s jízdenkama silnej měsíc, tak hrozí, že mu třeba nějaká z těch plateb neodejde a průšvih je na cestě.
U mě to naštěstí odpadá, moje drahá polovička pracuje v peněžním sektoru, ale kdyby alespoň bylo v DPMB kde ty drobný vyměnit za velký...

865
Brno-Juliánov
Sákryš, to bude vír ve vyplate jak zdrazili listky u ridice...
Bezne sem prodaval mesicne tak 60 kousku po 20 kc a 30 po 15 kc. Zatim to vypada, ze se bude prodavat stejnym tempem coz bude znamenat 2400 kc minus z vyplaty za listky mesicne. Me je to celkem suma fuk, ale ti co maji ucty u bank kde musi mit nakej minimalni mesicni prijem tak je to o dalsi starost vic...
Tak me napadlo, kdyz se podnik bali uz 6 korunama za kazdej prodanej listek, ze by mohl na vypravne vytvorit novou pracovni silu, ktera by kazdej vecer vyuctovavala listky a my ridici meli klid od pretizenych penezenek drobnyma...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1396 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 56  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata