Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 678 z 726    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 675, 676, 677, 678, 679, 680, 681 ... 726  Další
Autor Zpráva

3984
25 led 2006 16:11
všudezdejší
A přitom je zajímavé, že v Praze se zvýšené tramvajové těleso lěta aplikuje, je to osvěčený způsob, jak oddělit iad a tramvaje. Případně zvýšené přejízdné obrubníky.

Nepochopím, proč by to nemohlo jít v Brně. S Křenovou se to bohužel prošvihlo a to stejný s Husovou. Nechci vidět ten provoz po rekonstrukci.

Ale když tak o tom přemýšlím, je zase pravda, že šířkové poměry jízdních pruhů na Lidické ve srovnání s Křenkou a Husovou jsou poněkud jinde.

3311
24 úno 2006 20:32
Brno
Janatak: souhlas, taky jsem slyšel jisté hlasy, které zavedení panelů (Lidická) ostře krotozovaly a proto se od nich zřejmě na dobro upustilo. Ale tato informace je z agentury JPP.

3984
25 led 2006 16:11
všudezdejší
chat-maniac píše:
jakejsi nástřik hrubší hmotou, která pak vydává zvuky při jízdě po těch pruzích, rozhodně nezastaví žádnýho vola v IGK.
a kdyby inženýři předložili jistou verzi se zvýšeným tělesem, určitě by si radní předpokládám vybrali tuto. na Lidické to šlo

Na Lidické to šlo, ale například když se poté překopávala Křenová, tam se zvýšené tramvajové těleso neaplikovalo. Spíš za tím vidím neochotu omezovat iad.

9305
10 čer 2004 11:19
Muzou tam furt jeste nacpat takovy ty krtince (maly kulaty).

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
jakejsi nástřik hrubší hmotou, která pak vydává zvuky při jízdě po těch pruzích, rozhodně nezastaví žádnýho vola v IGK.
a kdyby inženýři předložili jistou verzi se zvýšeným tělesem, určitě by si radní předpokládám vybrali tuto. na Lidické to šlo

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
Tak gumokolaři nebudou jezdit po lajně, aby to nevydávalo zvuky, ale pojedou kolem rovnou po koleji.

522
19 zář 2007 08:18
Taky jsem slyšel, že ty pruhy, oddělující tramvaj od aut, budou vydávat zvuky, při najetí na ně. Co je na tom pravdy, nevím.

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
No špica, sebrali nám panely a nezvedli to, to budou průjezdy :roll:

2009
28 čer 2007 16:54
Zlaťák píše:
Zajimavé je, že se mluvilo o tom, že se tramvajové těleso na Husové výškově oddělí od vozovky. Buď blbě vidím nebo je to ve stejné výšce a nejsou tam ani aspoň dělící obrubníky (ty už tam těžko zapustí). Takže zase se budou auta rvát na koleje.

chat-maniac píše:
samozřejmě, cos taky čekal od chytráků inženýrů

Tak to přibrzděte. Inženýři-projektanti umí namalovat všechno, co se v daném místě namalovat dá. Včetně "napůl" zvýšeného tělesa, nebo antivibračních úprav. To, že v Husově je nevyskytuje ani jedno, není chyba projektantů, nýbrž zadavatelů z magistrátu, kteří ke své funkci žádný titul, natož inženýrský z některého z dopravních oborů, nepotřebují. "Zářným" příkladem je pražský radní pro dopravu p. Steiner se svým základním vzděláním...

Moderátor
7587
Brno
samozřejmě, cos taky čekal od chytráků inženýrů

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Zajimavé je, že se mluvilo o tom, že se tramvajové těleso na Husové výškově oddělí od vozovky. Buď blbě vidím nebo je to ve stejné výšce a nejsou tam ani aspoň dělící obrubníky (ty už tam těžko zapustí). Takže zase se budou auta rvát na koleje.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Emperror píše:
Nevím jak Onderka, ale já bych se teda spíš chlubil, že město přispívá na MHD tak vysokou částkou. On to snad ještě kritizuje??!!! :twisted:

On chce zdůraznit, že MHD by se mělo zdražit ještě víc, aby město tolik neplatilo

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
To je hrozné číslo

Já se obávám, že se zdražením jízdného, které to má pokrýt, se někteří lidé na MHD vykašlou a krytí dražími jízdenkami poklesne. Ale jinak pozoruji dobrou platební morálku. Onehdy si dopoledne nějaký maník kupoval u řidiče linky 84 na Kociánce jízdenku na 10 minut za 20 Kč. Ne že bych se to sám vykašlal (já mám šalinkartu), ale v 84 moc revizorů dopoledne moc revizorů nejezdí.

Tohle jsem teď objevil:

http://zpravy.idnes.cz/delnici-na-husov ... 8_brno_dmk

Píše se tam i toto:

Besední dům – galerie (cca 200 m): již bylo dokončeno
galerie – Magistrát města Brna (cca 100 m): od 16. 3. do 5. 5. 2009, mimo opěrné zdi, které budou vybudovány v červnu
Magistrát města Brna – Pellicova: do poloviny května 2009
Pellicova – Šilingrovo náměstí: do konce května 2009
od Denisových sadů po Šilingrovo náměstí: od 1. 6. 2009 do poloviny července, stávající průjezd stavbou pro veřejnou dopravu bude ve směru Šilingrovo náměstí – Husova – nádraží převeden po Pekařské ulici jednosměrně. Úsek bude pro dopravu uzavřen.

Můj nový web o severním okolí Brna

573
04 bře 2006 12:01
Starý Lískovec
miropiro píše:
Onderka:
Nadávám i já, vždyť nezapomeňte, že z desetimiliardového rozpočtu Brna jde 1,2 miliardy na dopravní podnik. To je hrozné číslo.

Nevím jak Onderka, ale já bych se teda spíš chlubil, že město přispívá na MHD tak vysokou částkou. On to snad ještě kritzuje??!!! :twisted:

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
A už to z něj leze!
Deník Metro v Brně vyzpovídal primátora města Brna Romana Onderku, místopředsedy ČSSD.

Otázka: Lidé nyní hodně kritizují radnici za nárůst jízdného v městské hromadné dopravě. Bylo skokové jízdné opravdu nutné?

Onderka:
V podstatě se jedná o první úpravu jízdného v mém volební období. V roce 2007 jsme totiž převážně zlevňovali a jen mírně navyšovali, senioři a doprovod s dítětem mají dokonce dopravu zdarma. Je jasné, žě při náristi cen za palivo a rozšíření tras a vozového parku musí dojít i k úpravě jízdného. Ale říkám, je to na dlouho poslední úprava. Nyní dochází k nákupu nových tramvají, z EU jsme dále získali zhruba půl miliardy na další nové vozy. Nadávám i já, vždyť nezapomeňte, že z desetimiliardového rozpočtu Brna jde 1,2 miliardy na dopravní podnik. To je hrozné číslo.

Můj nový web o severním okolí Brna

6976
Žlutý kopec
Kapusta píše:
Představ si, že sundávám. Líp se mi pak nastupuje.

nevím, jak ostatním, ale mně se líp nastupuje s batohem na zádech, sundávám si ho až vevnitř, ale zase si ho sundávám vždycky

2009
A ještě něco: u každého ustanovení nějakého předpisu pro "širokou veřejnost" stojí za zamyšlení:
1) co je jeho prvotním účelem
2) proč je formulován tak, jak je

Mrak už asi ví, kam tím mířím, že? ;-)

2009
Kapusta píše:
Kdybys furt nedřepěl v hospodě nebo u počítače, 8 kg by pro tebe nebylo nic. (Pozn.: Nejsem žádná vazba, aby si zase někdo nemyslel...)

Ty mě zjevně velmi dobře znáš, co?

483
22 srp 2006 12:35
Bohunice
Znám případy, kdy bylo díky kapsářům několik lidí z tohoto nešvaru úspěšně vyléčeno...
MartinV píše:
to si ho sundáváš už na zastávce???
Představ si, že ano. Líp se mi pak nastupuje.
David Jaša píše:
A kolik tvůj ctěný baťoh váží? Můj celkem často okolo 8 kg a to se v ruce docela pronese (ostatně proto mám batoh a ne tašku přes rameno nebo do ruky sarcastic), takže ho standardně sundávám, až když zaujmu místo. Někdy si batoh nesundám vůbec, to když toho mám na zádech víc a jedu kratší úsek v poloprázdném voze a nikoho tím neohrožuju. Zasloužím si v takovém případě pokutu? :-P
Kdybys furt nedřepěl v hospodě nebo u počítače, 8 kg by pro tebe nebylo nic. (Pozn.: Nejsem žádná vazba, aby si zase někdo nemyslel...)

9986
15 led 2005 23:41
Sundávat se má vždy. Máš ho na zádech, zaplatíš. Když na to máš...

P.S.: Samozřejmě vždy záleží na situaci. Bohužel ale to není v podmínkách přepravy zrovna ošéfované tak, jak by se vám líbilo...

6349
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
David Jaša píše:
A kolik tvůj ctěný baťoh váží? Můj celkem často okolo 8 kg a to se v ruce docela pronese (ostatně proto mám batoh a ne tašku přes rameno nebo do ruky sarcastic), takže ho standardně sundávám, až když zaujmu místo. Někdy si batoh nesundám vůbec, to když toho mám na zádech víc a jedu kratší úsek v poloprázdném voze a nikoho tím neohrožuju. Zasloužím si v takovém případě pokutu? :-P

Nápodobně. Pokud je vůz plnější, tak ho sundávám, až vlezu dovnitř, pokud je narvanej, tak klidně už na zastávce.

Moderátor
7587
Brno
přivření za batoh bych tipoval, že dement sprintoval a vlezl tam, když se dveře už zavíraly. klasika. a kamarádíčci aktivní blbci, co si hned zvětšujou přirození ve třech na řidiči. jenom nechápu to s tím nožem, jak vlezli do tašky? to věděli že ho tam má? podle mě sebeobrana proti přesile

2009
LADA píše:
No jo chudáčci z Obřan. 10 min snad může každý vydržet. #-o

Představ si, že nemálo lidí s jedním přestupem nevystačí. Co takhle vydržet dvakrát deset minut, nebo třikrát deset minut? Obzvlášť když pak člověk jede každou linkou kratší vzdálenosti, tak tato zbytečná čekání dělají až půlku celkové cestovní doby. :evil:

Kapusta píše:
Ano, v ruce.

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
A proč ne?

6976
Žlutý kopec
Kapusta píše:
Ano, v ruce.

to si ho sundáváš už na zastávce???

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18131 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 675, 676, 677, 678, 679, 680, 681 ... 726  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata