Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 680 z 726    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 677, 678, 679, 680, 681, 682, 683 ... 726  Další
Autor Zpráva

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Šalinkartu mám studentskou roční a mužů říct, že kdybych ji využil jen na přesun ze školy domů a naopak, tak výhoda ještě není tak vysoká. Ale já jezdím i jindy a často.

Pravda, pravda: jen v neděli dopoledne se do centra dostanu autem vážně rychleji. Jinak kdyby se v Brně ne****o na služby pro cyklisty,tak jezdím jen na kole, vyjde to často rychleji.

Mohu mít dotaz: ty máš asi In-kartu,že,Mrakicio?Proč nejedeš do Liberce s přestupem v Pardubicích? Já tak už jednou jel, sice cesta asi 5 hodin, ale pohoda.

Opravdu záleží,jestli mám nějakou slevovou kartu. Už rok mám In-kartu a jsem spokojen. Úspora je značná :)

Můj nový web o severním okolí Brna

9986
15 led 2005 23:41
Taky hodně záleží na tom, kam kdo jede. Příklad: otec jezdí z domu (Rybnická) do práce (Náměstí Svobody) radši MHD, pokud může, protože :

- místo v garáži sice je, ale má blbej příjezd, vyšší auto se tam kvůli instalaci klimatizační jednotky do Billy (či co to je) nevejde, nájezd je nízký, takže nižší auto škrtá o zem, a k tomu pro firmu o 5 zaměstnancích je to místo jen jedno
- dostat se do centra autem v jakoukoliv dobu je dnes už problém, navíc ty zábrany, co tam instalovali, taky nepomáhají rychlejšímu průjezdu
- autem je tam sice rychle, ale nesmí být špička a ucpané město, MHD (t-26 na Úvoz, pak d-4 na NS) za zhruba stejný čas tak jako tak
- v MHD se prej nenervuje :)

V pondělky jede do Liberce kombinací vlak do Prahy + autobus - opět, je to mnohdy rychlejší a pohodlnější.

Ale má to i nevýhody, třeba cestující, čistost vlaků/MHD nebo cena jízdného (šalinkarta beze slev, vlak In-karta).

Na stranu druhou, máti jezdí z domu (opět Rybnická) do kanceláře (Řečkovice, poblíž vozovny) autem, protože je tam rychleji než MHD.

Tím jsem chtěl říct, že taky dost záleží na tom, z kama kam člověk jede.

A já jezdím do Pardubic taky vlakem, protože představa Letovic, Svitav a jim podobných měst, kde je to věčně ucpané, mě děsí.

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
To PvvS:

To je hezké, že jste se domluvili na jednom autě.
Jenže já dnes vidím častěji v autě jen jednoho člověka než dva a více. Auto bylo navrženo jako rychlý prostředek z bodu A do bodu B. Když toto ale udělá sto lidí, je to řada sto aut s jednotlivci, kteří kdyby jeli kačenou,tak nevytvoří tak dlouhou kolonu.

A IMHO: argumentovat tu můžeš,že to vyjde levněji v autě s třemi lidmi. Jenže, roční jízdenka po Brně stojí sice 4500 Kč, studenta 2250 (teď ty ceny nevim přesně, ale nějak tak), ale:
Autem můžeš jet klidně ve trojici, ale řidič před jízdou nesmí pít alkohol. Do MHD po dvou pivech stále vlézt můžu.
Obecně nemusím hledat místo, kde zaparkuji (výhodné pro cestu z Brna do Prahy, vlakem přijedu bez stresu do centra),při delší cestě MHD či vlakem si mužů přečíst knížku, relaxovat. To asi v autě dělat nemohu. Furt se soustředit, aby do mě někdo náhodou nevrazil...Navíc se ve vlaku mohu projít.

A pak: auto stojí něco: pořizovací cena, pokud nekupuješ v bazaru, je to dost. Dále povinné ručení, benzín, olej, údržba, autoškola, dálniční poplatky...

Můj nový web o severním okolí Brna

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
alespoň v mladé frontě se na rozdíl od ostatních novin zmínili o zdražování v prosinci

655
05 zář 2007 11:06
Brno
už jsem tam v diskusi něco napsal.

3724
28 úno 2006 19:00
tr píše:
http://zpravy.idnes.cz/ceny-jizdenek-na-mhd-v-brne-se-od-stredy-zvednou-az-dvojnasobne-pbh-/brno.asp?c=A090329_220355_brno_taj

No,hlavně že blbánci novináři zase poštvali cestující proti řidičům...Já jsem si nějakého růstu platů nevšiml!Kdybych nedělal měsičně dvě šichty z volna,tak se můžu jít pást... :evil:

9305
10 čer 2004 11:19
No , aspon se jim uvolni vozy. My uz se domluvili a jezdime do hokny 3 v jednym aute. Doba cestovani tretinova , na benzin to vyjde levneji uz pro 2.
A DP se pak muze pochvalit, jak zkulturnili cestovani..

488
07 úno 2006 10:26
http://zpravy.idnes.cz/ceny-jizdenek-na ... 5_brno_taj

2
29 bře 2009 11:37
Jo posunuly, ale nemohl jsem sledovat co se dělo dál, protože už jsem šel beztak pozdě :-$ :lol:

9305
10 čer 2004 11:19
Staci pretlacit izolovanej usek. A v tom miste jeste nejni zadny velky stoupani. 9Tr sme kdysi u nadrazi utlacili tusim v 5 studakach.

2777
07 kvě 2008 20:25
Čebín
výsledek by mě taky zajímal ale myslím že se to nakonec, vzhledem kolik tam bylo lidí, povedlo wink
Teď když se dívám pořádně na druhou a třetí fotku tak bych řekl že se jim to povedlo...

872
13 bře 2007 20:20
Brno - Bystrc
A jaky byl vysledek? Podle me to do kopce nemeli sanci vytlacit.

2
29 bře 2009 11:37
Když jsem šel v pondělí 23. 3. 2009 do školy, právě jsem byl svědkem této události. No posuďte sami:

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

6976
Žlutý kopec
ještě k mému minulému příspěvku:
Citace:
BRNO Na apríla se v Brně výrazně zvýší ceny jízdného v městské hromadné dopravě. Jde o nejrozsáhlejší zdražení od ledna 2008 a Brňané budou muset do svých peněženek sáhnout o hodně hlouběji – u některých jízdenek dosahuje zvýšení cen až 30 procent. Podle městských radních a Dopravního podniku města Brna je nutné proto, aby podnik nebyl dál ve ztrátě. Cena desetiminutové nepřestupní jízdenky se od 1. dubna zvýší z 10 na 14 korun, šedesátiminutové přestupní pak z 15 na 22 korun. Nově se zavádí také přestupní jízdenka za 18 korun, která bude mít v zónách 100 a 101 časovou platnost 15 minut. Jízdenky se starými cenami bude možné použít v dopravních prostředcích podle nového tarifu do půlnoci 7. dubna. Po tomto datu je bude možné ještě tři měsíce vyměňovat za nové na přepážkách prodejen dopravního podniku. představitelé města ujišťují, že další změna jízdného nastane znovu až za dva roky.

6976
Žlutý kopec
ráno jsem v metru viděl zase nějaký řeči o zdražování v brněnských zónách 100+101a taky tam stálo, že se od ledna 2008 dosud nezdražovalo

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
pěkné :-)

9986
To je docela luxusní. :mrgreen:

115
27 led 2009 19:48
Brno
http://zpravy.idnes.cz/cerny-pasazer-vy ... 5_brno_jag

3081
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
Tak do toho kanálu spadl nějaký zedník, který koukal na lešení a couval. Takže pravděpodobně to byl člověk z externí firmy.

2009
28 čer 2007 16:54
chat-maniac píše:
nevím proč šťouralové z plátku píšou o téhle blbině, pracovní úrazy se v jiných firmách nestávají? jenže ze soukromých firem by je vyrazili tak rychle, jak tam vlezli. to jenom podnik musí odpovídat a vytrubovat tohle do světa a ta "novinářská" lůza čeká za rohem jenom aby mohla podnik poplivat

Není spíš chyba DP, že se taková věc do médií vůbec dostane?

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
nevím proč šťouralové z plátku píšou o téhle blbině, pracovní úrazy se v jiných firmách nestávají? jenže ze soukromých firem by je vyrazili tak rychle, jak tam vlezli. to jenom podnik musí odpovídat a vytrubovat tohle do světa a ta "novinářská" lůza čeká za rohem jenom aby mohla podnik poplivat

9986
Proč noviny píšou o takových nedůležitých věcech? Asi nemají nic jinýho na práci...

S pravidly BOZP a jim podobným muí být člověk seznámen okamžitě první den při výkonu povolání, a je celkem jedno, jestli dělá mechanika v dílně nebo sedí v kanceláří - i na blbou jednodenní praxi na letišti, kdy toto školení zabralo celou hodinu.

3311
24 úno 2006 20:32
Brno
Každý kdo se pohybuje v takovém provozu, musel být srozumněn s pravidly BOZP pro dané pracoviště. Ale toto v žádném případě nemůže zabránit podobným úrazům.

418
18 kvě 2008 19:54
neřekl bych, že školení na kdejakou ptákovinu by něčemu pomohlo. O tom, že má člověk dávat obecně při práci pozor buďto není nutné školit, protože to dotyčný ví a nebo mu to stejně nepomůže. A pak je tu ještě nešťastná náhoda, se kterou se taky nic nedá dělat.

2777
07 kvě 2008 20:25
Čebín
já to říkal že ti dělňoši co provádí drobné opravy ve vozovně něco provedou.
Zajímalo by mě jestli jim dal někdo školení jak se pohybovat v kolejišti...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18131 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 677, 678, 679, 680, 681, 682, 683 ... 726  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata