Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 681 z 726    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 678, 679, 680, 681, 682, 683, 684 ... 726  Další
Autor Zpráva

3081
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
A má to za 100%.

11
25 úno 2008 19:21
Brno - Bohunice
.:http://brnensky.denik.cz/nehody/v-pisarkach-spadl-muz-do-montazniho-kanalu20090325.html:.

418
18 kvě 2008 19:54
Tím centrem je míněno to, kam lidé dojíždějí za prací, zábavou atd. - v podstatě jde jen o tom, že je rozdílné od domova. Kampusem určitě nezahltíš zbytek města. Trnitá je pořád centrum, ale i tak bych tam viděl velký problém s výkupy - to je lokalita vhodná spíš pro developery s kancelářemi, apod. Alterntivní centra mají ten význam, že rozyplnou dopravní toky po celém městě a dále je to jen o organizaci dopravy, ne o kapacitě komunikací ...

483
22 srp 2006 12:35
Bohunice
David Jaša píše:
Že se tak blbě Kapusto ptám: kde tedy byla vhodnější lokalita pro velký univerzitní areál?

Hm, co třeba ten brownfield na Trnité? :-k
Thor píše:
jedno z pravidel urbanistiky říká, že centrum města nemůže být jen jedno, ale musí jich být víc, aby se město nezahltilo.
To sice ano, jenže když přinutíš lidi jezdit mezi těmito centry, tak sice nezahltíš centrum, ale ten zbytek města. Btw. on je Kampus snad nějaké druhé centrum? Nepřijde mi...

418
18 kvě 2008 19:54
jedno z pravidel urbanistiky říká, že centrum města nemůže být jen jedno, ale musí jich být víc, aby se město nezahltilo.

2009
28 čer 2007 16:54
Že se tak blbě Kapusto ptám: kde tedy byla vhodnější lokalita pro velký univerzitní areál?

483
Bohunice
chat-maniac píše:
jj, ráno to ani jinam nejezdí

Tak to je zatím na houby, ráno kolem 8:00 by byla potřeba i opačným směrem.

Potřeba přepravní kapacity na Kampus a z Kampusu je značně nerovnoměrná: např. dnes před 10:00 jsem chtěl jet domů a na Úvozu t-25 už nebyla schopná pobírat (a když jsem ji pak s t-26 v Novém Lískovci dojel, byla pořád narvaná). V takových sinusoidách se pak pohybuje celý den vyjma pátku.

Čímž pomalu dochází na moje slova o neefektivnosti výstavby Kampusu v Bohunicích (tj. na periferii města): v minulosti se na kopci stavěly buď hrady nebo rozhledny a ne městečka pro desetitisíce lidí. Doprava na Kampus bude stát spoustu peněz, a to buď město (které platí provoz MHD a výstavbu infrastruktury = tramvaje) a nebo náklady na dopravu přesunou přímo na lidi (kteří tam pojedou IGK).

P.S.: Ta lanovka na Kampus byl "úžasný" nápad vítězného projektu z devadesátých let a byla to jediná věc (aspoň podle PR materiálu, který MU při té příležitosti vydala), která se nějak dotýkala řešení dopravní obslužnosti Kampusu pomocí VHD. ](*,)

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
jj, ráno to ani jinam nejezdí

483
Bohunice
chat-maniac píše:
dneska ta ranní posila s mojí 7467 na 25 stačila ](*,) [-(

Kterým směrem? Na Kampus?

Moderátor
7587
Brno
dneska ta ranní posila s mojí 7467 na 25 stačila ](*,) [-(

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
MartinV píše:
já bych ho použil jako NAD za d-1 :wink:

nebo ranní posily na t-25, že? :pray:

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
V dnešním Metru:

Tramvaje asi pojedou dál

Pro všechny lidi z Líšně je to jistě dobrá zpráva. Radní uvažují o tom, že by nechali prodloužit trať že Stránské skály do Staré Líšně. Tramvajové spojení by ulehčilo cestování té části Líšeňských, kteří dnes nejblíže u domu mají autobusové zastávky. "Trať by ocenili i milovníci tramvajové historie," řekl včera primátorův náměstek Ladislav Macek.
Právě v Líšni má Technické muzeum Brno svůj depozitář historických tramvají. Na kolejovou síť je však napojený jen starou zničenou tratí, kde je zakázaný provoz, roste tam lebeda a sběratelé železného spotů postupně odvlekli většinu kolejí. Výsledkem je to, že když mají po městě dnes jezdit historické tramvaje, musí je na koleje dopravit nákladní auta. Muzeum léta usiluje o opravu trati, radnice však na záměr dosud nedala peníze.
Podle Macka by se ale nyní zdroje mohly najít, pokud by však trať neměla jen muzejnické využití, ale sloužila i běžné dopravě.
Tramvajové tratě se v Brně staví jednou za několik let. Naposledy loni dopravní podnik prodloužil trať v Králově Poli k Technologickému parku. Na jižním okraji se má překládat trať z ulice Dornych na Plotní, uvažuje se o prodloužení kolejí na Lesné nebo do Bohunic.

Můj nový web o severním okolí Brna

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
ds píše:
No vida, ideální vozidlo na méně vytížené linky - že by třeba na 44? :-)

já bych ho použil jako NAD za d-1 :wink:

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
No vida, ideální vozidlo na méně vytížené linky - že by třeba na 44? :-)

488
07 úno 2006 10:26
http://zpravy.idnes.cz/brno-zacnou-braz ... 1_brno_krc

Nadhera:-) Jsem zvedav jak se Fiat predvede v zimnim provozu.

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Eda píše:
manil: V Ústí ať se třeba staví na hlavu :-) V Brně bych ale podobné hovadiny nerad viděl. Stejně jako lanovku ke kampusu...

Já aji docela jo, lanovka je skvělá šotověc biggrin

3724
28 úno 2006 19:00
Eda píše:
manil: V Ústí ať se třeba staví na hlavu :-) V Brně bych ale podobné hovadiny nerad viděl. Stejně jako lanovku ke kampusu...

Njn,Richard Svoboda...Primátorování si užil jen krátce,tak se potřebuje zviditelnit... :pray: A co,že už není v ODS??

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Eda:
Větší úlet jak lanovka na Větruši v Ústí to být nemůže :mrgreen:

2009
28 čer 2007 16:54
Eda píše:
To snad není ani pravda. Máme tu projekty dopravních staveb staré 10 let, které jen čekají na zainvestování, a my budeme radší realizovat první hloupost, se kterou přijde nějaký známější politik. Až postavíme prodloužení na Lesné a trať ke Kampusu, pak se teprve můžeme bavit o okcích typu lanovka na Špolberk a diskutovat o kladech a záporech...

+1

Onderka mi čím dál tím víc připadá jako následník Lastovecké ve stavění pomníků... A nejenom projekty pro MHD čekají na svou realizaci. Třeba MÚK Sportovní s VMO nebo průzkumy pro tunel pod Vinohrady nebo na Žabovřeské by se už měly rozbíhat, aby na sebe mohly jednotlivé stavby plynule navázat.

Administrátor
2499
28 lis 2007 23:00
Brno
Eda:
Ještě jsi zapomněl na Líšeň. sarcastic

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
To snad není ani pravda. Máme tu projekty dopravních staveb staré 10 let, které jen čekají na zainvestování, a my budeme radší realizovat první hloupost, se kterou přijde nějaký známější politik. Až postavíme prodloužení na Lesné a trať ke Kampusu, pak se teprve můžeme bavit o okcích typu lanovka na Špolberk a diskutovat o kladech a záporech...

Moderátor
7587
Brno
nejsme v Praze, tady není takovej frmol.
už vidím jak mají majitelé hotelu radost z toho, jak jim tam parkujou turisti na Špilas, jak prohlásil Onderka :-D sami neví kam s autama a on řekne tohle

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Kari píše:
No, nedokážu si představit vytíženost lanovky. Kolik by tim jezdilo lidí? Podle mě by to bylo poloprázdý, tudíž zbytečný. Navíc ta cena realizace...

No ze začátku možná asi jo. Ale ve studii se předpokládá, že se zvýší návštěvnost Hradu a přilehlých atrakcí, např. restaurace, kulturní projekty apod. Kolik lidí třeba přijde na Den muzejí? Kolik lidí chodí na výstavy na Špilberku? Když jsem tam před asi dvěmi lety byl na Kamelotech (ten co ho zrušili pro průtrž mračen), tak tam bylo našlapáno. Namátkově dál třeba Letní Shakespearovské slavnosti... Využití by určitě našla.
Ono šlapat do toho kopce je někdy i pro zdravého člověka docela problém... A to si asi spousta pořadatelů rozmyslí hnát lidi do kopce, když "v podhradí" je taky sálů dost a dost...
Jen tak: jak je vytížena lanovka na Petřín v PHA?

9305
10 čer 2004 11:19
Konecne vyuziti pro 1804 nebo vlecnaky.
Radsi by meli dokoncit ten tramtunel z mendlaku a pak muzou udelat i zastavku Spilberk hradni studna prestup na vytah. To by melo vic smyslu a uzitku.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18131 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 678, 679, 680, 681, 682, 683, 684 ... 726  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata