Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 65 z 108    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 108  Další
Autor Zpráva
7
28 zář 2008 17:27
Neni jednodušší zeptat se přímo na Kordisu? Třeba ti plánek i dají.:-)

371
03 črc 2007 20:00
IDS JMK, zóna 535
Prosím Vás, mám dotaz (kdybyste usoudili, že se hodí spíš do jiného vlákna, tož to přesuňte): Dá se někde na netu sehnat takový ten plánek "schéma vlakových linek IDS JMK" který je vylepen ve vlacích? popřípadě jestli byste to někdo měl třeba vyfocené ve vysokém rozlišení, jestli byste to třeba neposlali na imageshack nebo někam a nehodili odkaz? A nebo jestli se to třeba nedá vyzvednout jako "suvenýr" na Kordisu? Já se to pokoušel fotit, ale mám jen mobil a to není dostatečná kvalita.
Tož kdybyste třeba věděli, tak mi dejte vědět - buď sem nebo třeba SZ. Díkec. (Na stránkách idsjmk.cz jsem to nenašel - možná to tam někde je schované a jen jsem měl třeba smůlu... kdoví)

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Že by, že by? :applause: :pray:

http://www.zelpage.cz/zpravy/6973

Můj nový web o severním okolí Brna

206
15 led 2008 20:51
SA má veškeré noviny zadarmo, zvyšuje se tím čtenost novin a vydavatelství díky tomu můžou zvednout cenu inzerce...

2574
Malečkův rajón
Jedny noviny na vozidlo :-D Nicméně, vzhledem k tomu, že Mladou frontu jsem viděl jen v neděli, je možné, že takto dávají přebytky víkendového vydání. Pochybuji, že by MF sponzorovala ČD.

9986
15 led 2005 23:41
Důvod může být třeba takový, jako v Pardubicích - kdysi si Mladá Fronta (nebo jiné noviny, ale to je jedno) zaplatila u DPmP celovozovou reklamu na trolejbuse. Po pár jednáních se vedení DP a vedení těch novin dohodlo, že reklama bude výměnou za roční "předplatné" novin po jednom kuse do každého vozu.

Takže asi tak. Ale odhaduju, že to má Jančura ošéfované nějak jinak.

2574
Malečkův rajón
A zas zpět krátce k panu Jančurovi: já vím, že noviny zdarma, které dostanete v jeho autobuse, jsou reálně nakoupené a je prostě odběratelem, resp. předplatitelem několika denních tisků. Časopisy prý mají jako remitendu. Už se mi to stalo jednou v červenci v neděli v Praze na Smíchově, že měli u pokladen zdarma Mladou frontu. Včera jsem ráno jel z Kralup s kamarádkou a koukám, u pokladny je taky Mladá fronta: prý zdarma k jízdence :) Houbeles, byl tam rozhovor s Žaludou, ředitelem ČD :) Ale co když opravdu dávají zbylé noviny na různá nádraží?

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
Jn, to sem čet nějak po publikaci... A byla tam taková... objasňující diskuze. :D Koukám, že už není... :mrgreen:

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
PvvS píše:
Hmm , prvne se to inzeruje jako bezbarierove vlaky a nakonec z clanky vypadne ze se jedna jenom o 951 s plosinou ...

když je to s plošinou, tak to snad je bezbariérové, ne?...horší je tvrdit, že je nízkopodlažní :-P

3311
24 úno 2006 20:32
Brno
To je zase článek, co věta to perla. Řídící poštovní vůz, kdo to kdy viděl...
Jen by mě zajímalo, zda je to původem od tiskové mluvky nebo neschopností novinářky publikovat získané informace?

304
12 lis 2007 20:03
](*,)
. . . Kromě pohodlných sedaček nabízejí také snadnější nastupování pro cestující na vozíku, starší lidi nebo matky s kočárky. „Vlak je totiž nízkopodlažní, takže do něj ženy s kočárkem nastoupí bez problému. Navíc je uvnitř plošina, na kterou si vozíčkář může najet sám,“ . . .

Jestli je 954 nízkopodlažní, tak já jsem letadlo. .

9306
10 čer 2004 11:19
http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/ ... 90303.html

Hmm , prvne se to inzeruje jako bezbarierove vlaky a nakonec z clanky vypadne ze se jedna jenom o 951 s plosinou ...

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
Spy píše:
Prodloužení linky 89 - http://www.idsjmk.cz

No nadhera, uz takto se obcas potkavaji a44,84,67 v tom uzkem useku Stursove mezi Kroftovou a Rosickeho nam., kde dochazi ke koliznim situacim se zaparkovanymi auty a jeste tam pridaji x30...

3725
28 úno 2006 19:00
Kari píše:

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/3 ... nech-brno/ asi v minutě 11.50
Nepochopil jsem,jak chce starosta Hustopečí zdůvodnit zrovna "exkluzivitu" své obce,aby za peníze kraje jezdili po dálnici za 20 minut do Brna...
Kdyby to tak chtěli všichni,tak můžou IDS zrušit,hlavně proto,že by toto nikdo neufinancoval...
Co panu starostovi brání v tom,aby si nakoupil své busy a zavedl třeba 10 párů rychlíkových spojů po dálnici?
No,aspoň je vidět,kdo dělá ve státní správě - od nejnižších postů až po vládu.Umí jen vykřikovat v televizi že on tedy platit nebude!
Že není moc chytrý vyplývá z toho,že očekával,že od 8.3. budou spoje po dálnici znovu zavedeny... :pray:
P.S. Nezdražují se jízdenky právě proto,aby se kompenzovali takoví neplatiči...?

947
14 říj 2004 16:45
Úsuší
Spy píše:

:applause: :applause: :dancing:

425
06 kvě 2006 00:52
Brno-Řečkovice a Mokrá Hora

3081
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
O problémech na Břeclavsku:
http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=053 ... &c=1150494
http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=053 ... &c=1150506

2574
Malečkův rajón
ReZ píše:
Podle mě se už něco málo k demonopolizaci ČD udělalo. Dřív, co si pamatuju, tak jízdní řády vydávaly jen ČD a v sobotu jsme byli s mladou vyprovázet naše na Podivínské nádraží a tam na jízdních řádech bylo SŽDC. Konečně že by už docházelo k oddělení doprave a vlastníka cesty...

Nic proti, ale to jsi objevil Ameriku. Když byl nový grafikon připravován, tak to tak oznámili, že to bude vydávat SŽDC.

9986
15 led 2005 23:41
na zvoncu se donedávna hlásili dálkové mezinárodní linky, nevím ale, jestli i teď, nebo ne...

6620
21 pro 2005 17:01
jzb píše:
Co řešíš? Nádraží je SŽDC, vlaky jsou v IDS, i kdyby ne, má každej vlak své číslo. Hlásit se to bude všechno stejně, nezáleží, kdo to jezdí.

Třeba v Trutnově hlásí "vlak číslo ..... společnosti Viamont".

jzb píše:
Na Zvonařce se taky nehlásí, že odjede autobus směr Hodonín společnosti XY

Ono se na Zvonařce něco hlásí?

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Podle mě se už něco málo k demonopolizaci ČD udělalo. Dřív, co si pamatuju, tak jízdní řády vydávaly jen ČD a v sobotu jsme byli s mladou vyprovázet naše na Podivínské nádraží a tam na jízdních řádech bylo SŽDC. Konečně že by už docházelo k oddělení doprave a vlastníka cesty...
Snad se za pár let dočkáme, že nebude platit dopravce=koleje. Prostě jako na silnici. Silnice vlastní stát (popř. obce), a kdo jezdí ten jezdí. Kdo vybuduje nádraží, ten dělá jízdní řád pro dané nádraží a informuje cestující. Jasně na železnici je to trochu problém, tam nemůže jezdit kdokoliv, kdo má vozidlo (zabezpečovačky, apod.).
Navíc v regionální dopravě platí, že dopravu si objednávají obce, existuje koordinátor a ten tvoří jízdní řády. Teď je jedno, jestli tu danou linku jezdí který dopravce. Podmínkou jezdit je respektovat určitá pravidla daná objednavatelem, tj, jízdní řád, výbavu vozidel, akceptovat jízdní doklady apod. Takže na nádraží (je jedno jestli je to městský uzel, bus nádraží na vesnici nebo vlaková zastávka) bude informace linka ABC směr Horní-Dolní, odjezd xx:yy.
A pokud se daný dopravce jedoucí tuto linku třeba rozhodne zvýhodňovat určitou skupinu lidí, třeba ČD své zákazníky In-kartami a dává jim lepší ceny než koordinátor, tak ať dává. Když SA budou vydávat svoje předplacenky třeba trojnohým psům, nebo šavlozubým tygrům a zahrne tuto výhodu do svého podnikatelského záměru a natáhne tím zákazníky, prosím, to je věc konkurečního boje. Já jako cestující se rozhodnu si pořídit buď kartu nebo zvířátko nebo jet na tarif IDS.
Konkrétně nezaintegrovaný Podivín jsem s tarifem ČD (bez jakékoliv slevy) jezdil za 48,- Kč z Heršpic a 51,- z role. Teď zaintegrovaný 37,- (doplatek šest zón). Já sám se rozhodnu jestli zaplatím Kordisu nebo ČD. V budoucnu třeba SA budou jezdit za 35,- (mají nižší náklady naž ČD), tak si koupím SA...
Koneckonců na demonopolizaci vydělá jedině zákazník. Už aby to bylo. A je jedno jak ten spoj (vlak, bus,) se bude jmenovat.

520
03 dub 2006 14:42
miropiro píše:
A jak to bude s hlášením na nádražích? Dejme tomu, že budou muset pustit EC nebo rychlík, copak řeknou na nádru v Adamově: vlak RegioJet má zpoždění či jak?

Co řešíš? Nádraží je SŽDC, vlaky jsou v IDS, i kdyby ne, má každej vlak své číslo. Hlásit se to bude všechno stejně, nezáleží, kdo to jezdí. Na Zvonařce se taky nehlásí, že odjede autobus směr Hodonín společnosti XY, na červených panelech na Staré Osadě se taky nepíše, když spoj linky 72 jede ČAD Blansko :wink:
Dálkový vlaky si Jančura může nějak pojmenovat a tak se místo EC/IC/SC bue hlásit třeba HJ nebo jak to je.

609
24 čer 2005 20:56
miropiro píše:
ať jsou ty vlaky žluté nebo fialové, pořád mi není jasné, co jiného pan Jančura nabídne, než to že bude chtít menší dotace (na to se ČD chamtivě těší) a předpokládejme, že vlaky budou klimatizované a nízkopodlažní a budou jezdit častěji. V dálkové dopravě slibuje nadstandartní služby, co v té regionální, to nevím... ono to asi bude stačit, že...

Přesně :-)

miropiro píše:
Bod úrazu: co ceny? Pořád se nic neřeklo. V dálkové dopravě prý bude uznávat tolik rozšířené In-karty, co v té osobní? Jedna velká výhoda IDS JMK je, že se snižuje jízdné ve vlaku. Uvedu příklad: loni v dubnu jsem cestoval tam a zpět do Vracova, tehdy ještě mimo IDS. Zpáteční zákaznická ze Slatiny: 119,-Kč. Dnes bych platil 59 + 59,-Kč za dvě jízdenky z Brna, ne tedy ze Slatiny, protože vlak je zaintegrován!

ČD tedy má své ceny, ale díky rozmachu IDS JMK se dá předpokládat, že se nebudou tolik využívat (to je správně!)
A co pan Jančura? Bude uznávat ceny tarifu IDS JMK, tedy jednotný tarif všem (a tudíž nabídne jen častější spoje a kvalitnější a hezčí vlaky), nebo bude mít své výhodnější ceny ? (tj. levnější než IDS JMK?)

In-karty může uznávat „celosíťově“ ale nejspíš na vlastní podnikatelské riziko. Pokud bude regionální dopravu provozovat mimo ZDO, tak by byl blázen. Regionálku bude samozřejmě provozovat za dotace, pak musí v rámci IDS JMK uznávat jízdenky IDS JMK. Pokud nabídne nižší cenu za přepravu, pak je na lidech, zda budou využívat jízdní doklad IDS nebo SA.
Interval 15 minut v okolí Brna je v plánu. Bude-li tedy regionálku provozovat SA, nebude to zásluha Jančury, ale našich daní. Se 4 spoji za hodinu se ve špičce počítá po elektrifikaci i do Zastávky a vlastně do všech blízkých větších obcí (Tišnov, Blansko, Vranovice, Bučovice)

miropiro píše:
A jak to bude s hlášením na nádražích? Dejme tomu, že budou muset pustit EC nebo rychlík, copak řeknou na nádru v Adamově: vlak RegioJet má zpoždění či jak?

Jednoduše: vlak ABCD linky XY IDS JMK společnosti SA odjede/přijede/bude opožděn atd.

3725
28 úno 2006 19:00
Zajímala by mě ta PODPORA regionální dopravy,co vymysleli dnes na NERVu jako protikrizové opatření.Zítra do jde "do vlády"...

206
15 led 2008 20:51
Řeknou vlak linky XY IDS JMK má zpoždění, co jinýho by měli říkat?

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2676 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 108  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata