Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 82 z 105    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 105  Další
Autor Zpráva

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Odpovědi 4, úspěšnost 75% (jedna úspěšná až na potřetí).
Místo je jednoznačně určitelné, stačí se podívat pozorněji na kolejovou situaci. Restaurace na snímku se dnes jmenuje podle budovy, postavené v blízkosti o něco později, než je doba pořízení snímku.

Zabanovaný
3619
Brno
Půl dne pryč, zájemců o historii minimum, odpovědi 2 s 50% úspěšností. Že by všichni byli na prázdninách, i znalci místních občerstvoven mlčí, pozor nápověda, restaurace i po 100 letech na svém místě.
:-k

Zabanovaný
3619
Brno
Je tu nějak mrtvo, tak zas něco, trochu starého Rakouska.

Poznáte ?

Odpovědi tradičně přes SZ (mail, ICQ)
Příloha:
had 0067.jpg

PS Už tradičně prosím o jasné odpovědi a upozorňuji, že odpovědi typu "Komárov" neberu

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

2009
28 čer 2007 16:54
Dodal bych, že koleje trojůhelníku přežily ve vozovce až někdy do půlky devadesátých let.

Zabanovaný
3619
Brno
Končím otázku. Účast 17 odpovídajících a úspěšnost 70,59%.
Správně odpověděli :
chat-maniac, Ives, Philip, David Jaša, jan.peta (i časově), leviathan, niximor, pepola, OP, stehrob, h8crew a Thor (po nápovědě)

Správná odpověď :
Pohled z ulice Tábor přes křižovatku Veveří x Mučednická x Minská x Tábor do ulice Minská (ke kinu Lucerna), v dolní části je vidět vratný trojúhelník, který zde byl vybudován jako nácestná konečná po prodloužení trati ke kapličce v Žabovřeskách (konečná, která již zde byla v jedné předchozí hádance) a který za dobu svého trvání mnohokrát změnil podobu. Časově - 30. léta min. století (po přechodu z kladek na lyry a pantografy)

Všem zúčastněným děkuji, úspěšným gratuluji :applause:

Uvolňuji pro další otázku

Zabanovaný
3619
Brno
Množí se nějak špatné odpovědí, tak přece menší nápověda - na snímku je nácestná konečná a tramvaj, v té době, do Černých polí jezdila na Sadovou.

Zabanovaný
3619
Brno
Zatím 11 odpovědí, úspěšnost 81,82%, nápověda snad není potřeba, šance pro váhající - ukončení dnes k půlnoci.

Zabanovaný
3619
Brno
Konec debat, zpět k bádání a poznávání, tentokrát něco mladšího, dnes zase jenom koleje.

Poznáte ?

Příloha:
had 0066.jpg

PS Už tradičně prosím o jasné odpovědi a upozorňuji, že odpovědi typu "Komárov" neberu

418
18 kvě 2008 19:54
Z té druhé fotky bych veveří neuhodl, to sis mohl klidně nechat na hádnanku.

483
22 srp 2006 12:35
Bohunice
A do třetice :-)

Zabanovaný
3619
Brno
Trochu k ilustraci předchozí otázky, stejné místo ještě bez kolejí
Příloha:
mail.jpg

3989
25 led 2006 16:11
všudezdejší
No, já jsem ono místo měl kupříkladu za ulici Vranovskou, v popředí se křižující s Jugoslávskou. Ten oblouk by cca odpovídal, spojka po Jugoslávksé se stavěla až koncem sedmdesátých let. To na první pohled, na druhý mě jaksi zarazily ty výškové nesoulady...

Ale jinak pěknej obrázek.

2009
28 čer 2007 16:54
stehrob píše:
..., a taky to, že podobné oblouky jinde v Brně nejsou geek

Tak, tak. Na první pohled jsem si říkal, kde to zase je. sarcastic Pak mě došlo, že podobný oblouk a v dálce stoupající ulice s podobně vysokými domy je jen v jednom místě...

304
12 lis 2007 20:03
Miky: třeba to bude tím, že se to místo (pomineme bílý dům) téměř nezměnilo, a taky to, že podobné oblouky jinde v Brně nejsou geek

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Jj, zajímavý je, že já jsem to věděl, nevím jak, naprosto okamžitě (ač jsou pro mě historický hádanky dost často velkej oříšek) :-)

3311
24 úno 2006 20:32
Brno
Zajímavá hádanka, vůbec jsem se nechytal.

522
19 zář 2007 08:18
Tak ukončuji hádanku. Úspěšnost klesla na 85,7%, ale počet řešitelů se zvětšil na 12 správných.

Řešitelé: J*M* (i časově), David Jaša, _thomm, leviatham, Thor (i časově) a Miky. Po nápovědě: Hafan, stehrob (i časově) Zlaťák, Mogul, OP a Fathom.

Řešení:
Jedná se o Žerotínovo náměstí pohled do ulice Veveří. Uprostřed fotografie je mimo jiné vidět i tzv. "prozatimní divadlo" (právě hrají Kukačku), které bylo v 50. letech strženo a nahrazeno Bílým domem, dříve využívaným stranou po revoluci sídlo lékařů, především dětských. Vpravo mimo výřez je budouva Krajského úřadu JMK. Časově je to přelom 20. a 30. let 20. století.

Všem řešitelům děkuji a uvolňuji pro další hádanku.

522
Úspěšnost 100%, účast pouze 6 lidí. Proto zkusím nápovědu:

Koleje které jsou vidět, je možné i dnes vidět ve stejné poloze. Místo několika budov uprostřed obrázku je jedna, kde asi většina z nás někdy byla (týká se především mladších). Mimo výřez vpravo je významná budova, na kterou se v poslední době tady na fóru "nadávalo".

Doufám, že jsem nikomu hlavu nezamotal a počet správně řešících se rozroste. Ukončím zítra večer.

522
Už zde delší chvíli nic nebylo tak zkusím já, snad Vás zase nezmatu. Takže kdepak jsme tentokrát? Kdo chce může přidat i časové období.

Zabanovaný
3619
Brno
Edit: minulý příspěvek

Pro bystré oka - mezi zastávkou nádraží a hotel Grand se pohybuje parní tramvajová souprava tvořená dvěma vlečnými vozy

Zabanovaný
3619
Brno
Končím otázku, kterou jsem asi trochu podcenil (zvláště po páteční úspěšnosti) a nedal nápovědu.
Účast jen 9 odpovídajících a úspěšnost 77,78%.
Správně odpověděli :
jan.peta, Thor, David Jaša, OP, leviathan, adam_r a Janatak

Správná odpověď :
Příloha:
had 0065a.jpg

Dnešní Benešova, pohled od dnešní zastávky tramvají D-2, 4 a 9 směr Cejl směrem k nádraží, vpravo koleje místní dráhy BLEG, vlevo nákladové nádraží StEG a propojovací vlečková kolej (která pokračovala velikým obloukem o cca 180 stupních nad Koliště, kde byla předávková kolej v místech, kam se nedávno koleje vrátily). Časově před rokem 1900, nejsou troleje, dle stromů cca 1890

Všem zúčastněným děkuji, úspěšným gratuluji :applause:

Uvolňuji pro další otázku

Zabanovaný
3619
Brno
Ani dnes žádná odpověď, ukončení tedy k dnešní půlnoci.

Zabanovaný
3619
Brno
Všichni jsou už v Mexiku ... Odpovědi dnes nechodí, včera 5, úspěšnost 100%. Nápověda snad není potřeba, s ukončením počkáme, snad se zítra někdo vrátí a ještě se pokusí.

Zabanovaný
3619
Brno
Je tu víkend, tak víkendová otázka. Tentokrát zase něco staršího, dnes jenom koleje (tramvajové i železniční)

Poznáte ?

Příloha:
had 0065.jpg

Zabanovaný
3619
Brno
K obrázku tramvaje na lince 10

Po konzultacích se o tomto snímku dá říci, že s největší pravděpodobností se jedná o tehdejší smyčku Královo pole - Tesla v období 12/1961 (zahájení provozu) do 11/1962. Na snímku je vidět soupravu linky 10, vypravenou vozovnou Husovice, a tramvaj T2 pp na lince 11.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2603 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 105  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata