Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 67 z 108    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 108  Další
Autor Zpráva

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
tr píše:
Uz je to i na iDnes:
http://zpravy.idnes.cz/majitel-student- ... 0_brno_krc

Ja osobne sice souhlasim, ze je konkurence treba, ale ne v podani Jancury. Tento pan toho totiz uz opravdu hodne namluvil...

Ano tento pán už toho hodně namluvil. Ale to je součástí toho marketingu. A moc médií. O čem se nemluví, to se neví... Na média se za čas obrátí, jako součást propagace svého podnikání... Já mu stále věřím...
A nedokážu si v našich podmínkách představit britský model. To by byla furt stejná firma, stejní neschopní manažeři, co se přelívají z firmy do firmy. A předání vozového parku a celého hmotného majetku další firmě, to by radši rozprodali a zkončili v obrovské ztrátě (česky se tomu říká tunelování...).

488
07 úno 2006 10:26
Uz je to i na iDnes:
http://zpravy.idnes.cz/majitel-student- ... 0_brno_krc

Ja osobne sice souhlasim, ze je konkurence treba, ale ne v podani Jancury. Tento pan toho totiz uz opravdu hodne namluvil...

925
14 čer 2004 18:43
Brno - Bystrc
LADA píše:
Já mu samozdřejmě také fandím a to ne z důvodu, že bydlím stejne jako on v Bílovicích, ale proto, že ČD si vůbec neváží zakazníků lidově řeceno serou na ně. Služby, které poskytují jsou nekvalitní, zastaralé a vůbec pružnost ČD je ne na bodu mrazu, ale tak 20° pod bodem mrazu. Můj sen co se týče železniční dopravy v JMK je tak 5 různých dopravců. Pak jsem presvedcen, že kultura cestovani by byla uplně nekdě jinde.
Moje predstava je, ze by to mohlo fungovat tak jako to ted funguje v Britanii. Tedy dopravce dostane smlouvu na 7 let a automaticky na nej prechazeji dopravni cesty predchoziho dopravce. Vozidla si nasledne vypujci od leasingovky (kam je vratil predchozi dopravce). Takze casto zpocatku jezdi vlaky v barve konkurence. Dotace ze statnich a regionalnich rozpoctu jsou priblizne stejne jako za existence statnich British rail, akorat se za poslednich 10 let vyrazne zlepsil vozovy park a sluzby cestujicim.

Co je zajimave, tak listek si cestujici kupuje bez ohledu na to, ktery dopravce dany "service" provozuje. Vybrane penize se pravdepodobne prepocitavaji podobne jako v IDS.

947
14 říj 2004 16:45
Úsuší
Já mu samozdřejmě také fandím a to ne z důvodu, že bydlím stejne jako on v Bílovicích, ale proto, že ČD si vůbec neváží zakazníků lidově řeceno serou na ně. Služby, které poskytují jsou nekvalitní, zastaralé a vůbec pružnost ČD je ne na bodu mrazu, ale tak 20° pod bodem mrazu. Můj sen co se týče železniční dopravy v JMK je tak 5 různých dopravců. Pak jsem presvedcen, že kultura cestovani by byla uplně nekdě jinde.

3311
24 úno 2006 20:32
Brno
Pod pokličkou to může schovávat jak chce, ale mezi šotouši se to stejně prolátne daleko dřív.

2009
28 čer 2007 16:54
Datel píše:
Jančura: Zatím pan Jančura nemá v železničním světě jediné vozidlo, jen se o něm pořád dokola píše. Railtrans se svou konkurencí Pendolinu byl taky v JŘ a jak to nakonec dopadlo.
Dokud nevyjede neuvěřím (neuvěřím neznamená že mu nefandím, protože ČD potřebuje konkurenci, jak koza drbání, aby se začali konečně chovat k zákazníkovi trochu jinak).

Předpokládám, že i kdyby "vozidlo" už měl, stejně by ho držel pod pokličkou do doby těsně před spuštěním dotyčných vlaků.

3311
24 úno 2006 20:32
Brno
Mrak: docela sebevražda na sedmou ráno, to abys jezdil tím IC v 4:41 z Brna, nebo v neděli večer, což je taky sebevražda, protože to bývají vlaky narvaný k prasknutí a nemluvím o rozdrbané neděli (já jsem nedělní martirium musel absolvovat narozdíl od Mraka nedobrovolně, nebylo na výběr).

Jančura: Zatím pan Jančura nemá v železničním světě jediné vozidlo, jen se o něm pořád dokola píše. Railtrans se svou konkurencí Pendolinu byl taky v JŘ a jak to nakonec dopadlo.
Dokud nevyjede neuvěřím (neuvěřím neznamená že mu nefandím, protože ČD potřebuje konkurenci, jak koza drbání, aby se začali konečně chovat k zákazníkovi trochu jinak).

9986
15 led 2005 23:41
no, když už nebudu jezdit do pardubic v pondělky s datlem, tak jsem si dal na pondělí na sedm cvičení z hospodářské a dopravní geografie, abych nemusel jezdit pendolinem jak polovinu zimního semestru :))

206
15 led 2008 20:51
Já osobně jezdím do PHY Pendolinem a zpátky do Brna s SA, bohužel si nemůžu dovolit dojet na meeting o hodinu později, kvůli kalamitě na D1...

206
Mrakicio píše:
Takže ano, je to reklama, marketing, reklama, margeting a zase jen reklama a margeting. Nezapomeňte ale, jak a kde Jančura začínal a co z toho vybudoval... Vyhází mu to? Vychází. Umí si to zařídit? Umí. Má s tím zkušenosti? Má. Je rozhodnut to udělat? Je. A o tom to je.

amen

9986
spíš myslím, že je to téma vhodné k-reportu, ne vhodné diskuzního fóra o MHD Brno, tak bych to tu pomalu rozpustil, než se sem dostane zkofolovaný admin a rozdá karty na počkání :)

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Asi bychom měli vyčlenit speciální diskuzi pro pana Jančuru a jeho žluté autobusy a vlaky. Společně s diskuzí, jak kdo jede z Prahy do Brna a naopak. Zabíháme myslím mimo téma IDS JMK.

Můj nový web o severním okolí Brna

9986
ano, ale šotouš není vzorek běžného cestujícího sarcastic

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
já osobně pojedu do Prahy vlakem, protože je větší pravděpodobnost, že přijedu včas (zpoždění 20 minut beru jako včas) a mám tam větší pohodlí. Film mít nemusím, protože se v autobusu musím dívat na cestu, protože je mi jinak špatně.

9986
miropiro
tohle je taky o zákaznících. Radim ti nabídne kafe, kterým se můžeš polít v ceně jízdenky, rádio na každé sedačce, film v televizi nebo noviny, k tomu levné základní jízdné, minimum slev, ve kterých se nikdo nevyzná, a hlavně jednoznačně identifikovatelnou "corporate identity" - žluté barvy ap. A na tohle cestující slyší. Stačí se dívat kolem sebe...

Tohle ČD nenabídnou. A zmatený cestující sledující reklamu udělá co? Pojede do té prahy s SA...

Takže ano, je to reklama, marketing, reklama, margeting a zase jen reklama a margeting. Nezapomeňte ale, jak a kde Jančura začínal a co z toho vybudoval... Vyhází mu to? Vychází. Umí si to zařídit? Umí. Má s tím zkušenosti? Má. Je rozhodnut to udělat? Je. A o tom to je.

2574
Malečkův rajón
Však já taky pana Jančuru také dvakrát neprožívám. Ano, je to marketing, to je pravda. Pro něj je to reklama. Občas lidově něco vypustí do novin, je kolem toho humbuk. Ale cožpak ČD nedělá reklamu taky? Dělá.
Za tu dobu co ta firma existuje, jsem s nimi jel tam a zpět do Vídně, takto i do Györu, jednosměrně do Košic a jednou na trase Brno - Praha a zpět (březen 2008 - od té doby už jen vlak, protože to vyjde levněji).

520
03 dub 2006 14:42
Vždycky když čtu podobné diskuse, musím před Jančurou smeknout v jedné věci: Dokonale zvládnul marketing. Jak někde zazní jméno Jančura, všichni tonou v orgasmu. I kdyby nakonec z jeho železničních plánů nebylo nic nebo začal jezdit s oplyšovanými osmsetdesítkami, všichni budou i tak strašně nadšení. Omlouvám se za MM..

2574
Malečkův rajón
Panu Jančurovi fandím, a to nejen v dopravě lokální tak i v té dálkové. Cenové nabídky ČD se bohužel při cestě do zahraničí nedají srovnat s nabídkou pana Jančury. Navíc žluté autobusy jsou velmi luxusní. Nicméně od loňského března jsem se "upsal" českým dobytčákům, hlavně kvůli mezikrajským jízdenkám typu eLiška. Za 160,-Kč do Liberce z Brna, či z Brna za 160,-Kč do Karlových Varů, takovou cenu nemá ani on. A při cestě do Prahy "oželím" komfort autobusu, vyberu si jedno z vlaků EC, ve kterém se mohu projít a za jízdenku dám 120,-Kč (což je méně než SA).

Na jednu stranu tedy podporuji ČD, na druhou stranu chci konkurenci. Představa, že bych jel z hlenu na Lesnou jeho vlakem, se mi samozřejmě líbí :dancing:

Pokud vím, tak Praha Ostrava není mrtvý projekt, šance jsou.

206
Pánové, ale RJ a jeho projekt HighJet nekončí... Na dálkové vlakové dopravě se intenzivně pracuje...

2965
tam, kde mám postýlku...
Mrakicio píše:
S51? No, myslím, že by měli žlutí trochu jiné cíle :)

Naopak, jak jsem psal, tu bych nechal pro ČD.

9986
Tak i tak je Jančura maximalista a dokud nebude mít vše připravené, tak to nespustí, pokud to vůbec spustí. A nemyslím si, že by si nechával prodávat jízdenky na svoje spoje pomocí konkurence, tedy ČD :)

Pokud by měl dálkové vlakové linky, už dřív se nechal slyšet, že by tím zrušil ty autobusové (přeci jen doprava po silnici má mnoho nevýhod, oproti železniční).

To, že někdo nechtěl někoho pustit na trať, může a nemusí být vina ČD, resp.jejich konexím - může to být i nevhodností vozidla na naše podmínky ap. Vzpomeňme si, jaké problémy měl třeba modrostříbrnej střep nebo regionovy. Taky nebyly daleko od toho, aby se to shodilo ze skály. Ale to už je jiná situace, Jančura neměl svoje vlaky ani vyrobené.

S51? No, myslím, že by měli žlutí trochu jiné cíle :)

2965
tam, kde mám postýlku...
Mrakicio píše:
myslím si, že regionálka je v jistém smyslu výhodnější, než dálkové spoje...

Taky sem spíš pro regionálku. Dálkovkou by víc "konkuroval" svým žluťákům na slinicích...
další problém který by nemusel řešit je prodej lístků. Protože třeba v rámci IDS odpadá prodej na nádražích, bo se dají koupit v předprodeji, resp. přímo ve vlaku (stejně jako v regionálních autobusech). Navíc dopravu objednává ne stát (který vlastní ČD a proč by dopouštěl konkurenci, že sarcastic ), ale kraje a těm jde o cenu. Snad... :-"

Dálkovka PHA-OV zkrachla kvůli neochotě SŽT (správa železničních tratí na vysvětlenou, pokud zkratku říkám špatně) pustit na tratě i jiného provozovatele. Stejně je to furt stejná firma jako ČD.

Navíc jak by to na dálkových linkách Vančura řešil s prodejem lístků? Určitě by se těžko domlouval s ČD, ať prodávají lístky i na jeho vlaky. To by si pronajal nějakou budku přímo na roli nebo prodával lístky jenom ve svých prodejnách (třeba ve Vaňkovce, Domu pánů z Lipé...)?
Navíc neříkám, že by se musely ČD vypakovat z regionálek úplně, a nastat monopol Žluťáků. Mohla by jim zbýt třeba linka S51... sarcastic

9986
myslím si, že regionálka je v jistém smyslu výhodnější, než dálkové spoje...

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Podle mě by se měl Jančura zaměřit spíš na ty dálkový spoje, i když určitě jeho nápad s regionální vlakovou dopravou nezavrhuji. S těmi čtyřmi lety...nevím teda, jestli je to nějak reálný.

9986
každopádně pokud je někdo, kdo dokáže narušit monopol ČD ve velkém, tak si myslím, že je to právě a jen Jančura...
pravdou ale je, že ČD si své území hlídají dost dobře a svůj monopol si chtějí udržet o to víc...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2676 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 108  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata