Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 82 z 111    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 111  Další
Autor Zpráva

9305
10 čer 2004 11:19
Booze , tady sou fakt minimalne 100 let za opicema. Uz i prvni predvoj ukrajiny, KOsice zavadeji sms jizdenky..
http://www.sme.sk/c/4361657/kosicky-dop ... z-sms.html

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
ovšem pokud není počítáno s nějakým přestupem po zácpě ještě

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
Myslím, že se to cestující naučí hodně rychle používat. Za 45 minut se dá přejet klidně celé Brno a když někdo zatvrdne v koloně, tak to nevadí, protože jízdním řádem je dána jízdní doba, ale myslím, že to už se tady někdy někde řešilo.

1653
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
jj, omezení pro Brno nebude (ověřeno od lidí na kordisu). Však je to omezení tím že nyní platí tři políčka 60 minut a nově jen 45 minut. Ale stejně, kolik lidí projede tu hodinu když nezůstane trčet někde v koloně?

1092
09 lis 2006 18:16
Tady jsem našel leták k nové univerzální jízdence, co bude platit od 1.dubna
http://www.idsjmk.cz/cenik/letaky/univerzalni.pdf
Tedy označením tří polí mi vznikne jízdenka na 2 zóny a 45 minut. O omezení pro Brno se nikde nepíše, takže by se univerzální jízdenka stala opravdu velice výhodnou pro jízdu po Brně. Ale raději bych počkal na nový tarif...

Jinak jsem v letáku nějak nepochopil tuto větu
Citace:
Univerzální základní jízdenka bude platit i jako zpáteční jízdenka při cestách z Hodonína, Strážnice, Veselí nad
Moravou nebo Velké nad Veličkou do Brna.

Možná je tím jen myšleno, že se s touto jízdenkou dostanu např. z Hodonína do Brna a zpět (pokud si ju vždy před cestou označím, tedy v Hodoníně a pak v Brně), ale nevím

1442
15 zář 2005 13:43
čtvrť s největší koncentrací rozjezdů v Brně
tož nevím, jak seriózní tato informace bude, ale na informacích v DPMB mi řekli, že na nové univerzálce bude hodinovka pořád za 3 pole, tudíž úspora se jeví dosti zajímavá..

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
ale je pravda, že vyjetí zálohy a nahrazení spoje na IDS trvá trochu dýl......
hojně se využívá výpomoc záloh DPMB

1442
navíc záložní vozidla jsou brány v potaz během výběrového řízení.

425
06 kvě 2006 00:52
Brno-Řečkovice a Mokrá Hora
M3 píše:
Protože v IDS má autobus poruchu, tak prostě nejede - žádný záložáky nejsou, tak mají prostě lidi smůlu.

to už taky není tak úplně pravda... i když to trvá mnohem déle než v Brně...

1442
zdražování ano, ale dokud nebude možné zavést 20-30 minutovou jízdenku za přiměřené jízdné, kdy se za tuto dobu z městských částí dostane člověk do centra Brna, jedná se jen o populistické řeči. Rejžovat na 60 minutové jízdence, kterou většina po celou dobu nevyužije, mi přijde zhovadilé.

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
To mi pripomna co se mi jednou stalo. Mel sem 84 a vuz 2360. Na Lesne, nadrazi mi prestaly zavirat 4 dvere tak sem je sel vyfouknout a zamcit. Zaviram ale rozbily se i 3 stejnym zpusobem. Takze vyfouknu i treti a ze je zamcu. Byla zarezla pojistka tak bylo potreba vzit kleste a trosku ji pomoct. Jenze kdyz uz sem sel potreti do kabiny a stale nejel uz nekteri cestujici nemohli prenest pres srdce a zacali rvat v jakym strasnym stavu je ten autobus a ze sme v DPMB hovada. Coz se mi nelibilo tak sem zareagoval slovy: Vazeni cestujici, jestli jste si nevsimli, tak se to snazim opravit na miste abysme mohli pokracovat dal. S vasim pristupem se na to muzu vykaslat. Tak sem autobus zdechl a zahlasil ze vuz ma poruchu a ze dal nejdedu. Tak si pekne vystoupili a pelasili pesky na 5 do Stefanikovi ctvrti. Kdyz to nejprotivnejsi stado odeslo tak za mnou prisla takova babicka jestli opravdu dal nepojedu. Rikam ji ze samozrejme ano. V klidu sem uvolnil pojistku zamkl dvere a ani ne po 30 vterinach sem odjizdel s misto narvanym autobusem s asi peti normalnima cestujicima. Nejkrasnejsi bylo jak sme v puli cesty mezi Lesnou nadrazi a Stef. ctvrti mijeli ten rozhorceny dav brodici se v rozbredlym snehu sarcastic
Na Starou osadu sem navic dojel bez naruseni jizdniho radu, tj. do -5 minut zpozdeni. Za odmenu na me ale cekala 2320 blee

1111
05 čer 2005 13:18
ReZ: Ani bych neřekl - je to tam docela dobře vysvětleno. Jde o to, že věci, které tam byly vyjmenovány (co se Brna týká) bereme jako samozřejmost, což v jiných městech není. Dobře - omezí se doprava, zruší se náhradní doprava a jízdenka bude stát tolik, kolik stála před zdražením, možná ještě méně. Ale jak se Ti bude líbit interval ve špičce např. 15 minut? Vše něco stojí a za poskytovanou službu (a řekl bych jako člověk, který to vidí z druhé strany) poměrně kvalitní službu je potřeba adekvátně zaplatit. Jinak to prostě nejde. A řeči o tom, že zase to nejede apod. jsou jen rozmlsaností cestujících, což si zavinil DP sám. Protože v IDS má autobus poruchu, tak prostě nejede - žádný záložáky nejsou, tak mají prostě lidi smůlu. Taky chování cestujících je úplně někde jinde, než v Brně. Ale v Brně? Tady stačí, že něco klekne a už je slyšet kecy typu - zase a opět to nejede, je to bordel...atd. Ale přece vozidla mají nárok na poruchu, když jezdí v podstatě 16-20 hodin denně. Doporučoval bych dotyčnému, aby si vzal auto a zkusil s ním takto jezdit, zda by mu vydrželo bez poruchy.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Pavel píše:
Generální ředitel DPMB: Drahé jízdenky MHD?
http://brnensky.denik.cz/publicistika/d ... 90206.html

obecné, nic neříkající a nevysvětlující kecy... :pray:

1092
09 lis 2006 18:16
Generální ředitel DPMB: Drahé jízdenky MHD?
http://brnensky.denik.cz/publicistika/d ... 90206.html

1111
05 čer 2005 13:18
SYN píše:
Aladin: Na coz se samozrejme "systemove" zareaguje zavedenim nejake umele bariery ktera tohle znemozni... to by tak kua hralo aby si nam tu kastani jezdili zalevno!
To bych fakt rad vedel co se letos stalo ze DP tak najednou, mimoradne a silne pocitil nutnost citelne zdrazit, az tak ze svou vuli nasilne vnutil kdekomu okolo. Nevzniklo ono tohle za casu rekordne drahe nafty (ktera ovsem mezitim je zpatky rekordne nizko)? Nebo ze by ty masivni nakupy novych tram? To by nam sakra ta Skodovka prisla dost draho :-(

Proč zdražil? Cena ropy sice šla dolů, ale ostatní věci zdražily. DP není jen o naftě a o energii. Podívej se v obchodech, jak jdou ceny nahoru. A ptá se Tě někdo, jest-li se Ti to líbí? Když ne, tak tam nechoď - to stejné v dopravě. Nejezdi - choď pěšky. Už mě nebaví číst pořád dokola, jak si tady někdo stěžuje. Taky si jdeš v obchoďáku poplakat na rameno např. manažeru prodejny, že mají vysoké ceny? Zdražilo se i proto, aby se zvýšily platy, protože opět vše jde nahoru a zkrátka na to zaměstnanci musí vydělat. Nebo tady panuje představa, že s platy se nemusí hýbat? To snad nikdo nemyslí vážně - to by taky např. mohl zaměstnanec DP poslední týden před výplatou požírat vzduch.

2965
tam, kde mám postýlku...
SYN píše:
Aladin: Na coz se samozrejme "systemove" zareaguje zavedenim nejake umele bariery ktera tohle znemozni... to by tak kua hralo aby si nam tu kastani jezdili zalevno!
To bych fakt rad vedel co se letos stalo ze DP tak najednou, mimoradne a silne pocitil nutnost citelne zdrazit, az tak ze svou vuli nasilne vnutil kdekomu okolo. Nevzniklo ono tohle za casu rekordne drahe nafty (ktera ovsem mezitim je zpatky rekordne nizko)? Nebo ze by ty masivni nakupy novych tram? To by nam sakra ta Skodovka prisla dost draho :-(

Myslím si, že Tě nikdo nemůže pokutovat, že jedeš na dražší jízdenku. Žádná umělá bariéra se zavádět nebude. A jak to bude revizor zjišťovat, že jedeš jen po Brně na 5z.
Nastoupíš do d-1 v Žabinách a v Pisárkách tě kontroluje revizor. Jak bude vědět, že jedeš jen do cetra a nechceš na roli vlézt do vlaku a jet mimo Brno?
Konkrétně včera se mi stalo. Z práce jsem včera jel k tchýni do Podivína. Na Vídeňské vlezu do šaliny, na univerzálce označím 7.pole a na další zastávce REVIZE JÍZDENEK...
A snad platí buď zóna nebo čas...
Ohledně zdražování to tu a i jinde zaznělo několikrát: Brno odmítlo navýšit dotaci DP, byť si objednalo víc vkm a řeklo zdražte! Prostě město musí šetřit na nesmysly jako třeba revitalizace a provozování Úrazovky.
Jo a i ty šampáňa na křty šalin, krytů kupláků taky něco stojí... sarcastic

214
03 srp 2006 06:41
Brno, CR

200
27 pro 2004 12:45
No moje drahá povička, která vyráží do centra tak 1 krát za týden (doba jízdy cca 20min) koukla na nový tarif a udělala jednoznačný závěr "Nakup mi pak od toho dubna ty lonťácký jízdenky na 5 zón"... záhy jsem pochopil. Cesta tam+zpět 20+20=40 min a pořád ji zůstává 80 min na vyřízení toho co potřebuje, což ji stačí a každá takováto cesta do centra bude o 7 Kč levnější.
Ještě 2-3 takováto disproporční zdražení mezi Brněnskými zónami a venkovem a bude se jí pak oplácet jezdit do centra města a zpět na 7 zónové jízdenky se 150 min platností :-)

588
20 říj 2006 16:11
Újezd u Brna
Zdeněk píše:
Izidor : lístek za 14Kč za jedno pole za 5,80 by asi taky neprošlo :-D

No to asi ne :-D , ale chtěl jsem to nějak logicky zjednodušit.Možná by tam měl být nějaký jiný sytém polí,aby to šlo celé skloubit :-k

1653
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
Izidor : lístek za 14Kč za jedno pole za 5,80 by asi taky neprošlo :-D

1442
No máte to vymyšlené dobře. Ale stejně si myslím, že to bude, tak jak jsem psal. 3 pole za 22 kč je prostě strašně málo. Už jen nepoměr mezi 60 min jízdenkou za 22 a 90 min za 24 o něčem vypovídá.. Tudíž po Brně se asi bude muset jezdit za 24 s univrzálem.. Zajímalo by mě, kdy tu univerzálku představí.

588
20 říj 2006 16:11
Újezd u Brna
Něco se zjednodušilo, tedy úsekové všude za 8,-
ale já bych to udělal takto:
nepřestupní 2z 14,- na 15min /vlak 2 zastávky - na univerzálce 1 pole
přestupní 2z 18,- na 30min všude - na univerzálce 2 pole
přestupní 2z 22,- na 75min - na univerzálce 3 pole
zbytek, jak je obvyklé dnes( 3z - 4pole, ..., při celkově dvanácti polích) s tím, že by se musela vypočítat nějaká adekvátní a přijatelná cena univerzálky
Jinak se mě zdá, že se v tom dělá čím sál větší guláš ](*,)

2965
tam, kde mám postýlku...
Ives píše:
no právě, výhoda 4 kč po Brně je hodně. Obávám se, že 22 tarif tam vůbec nebude.. 3 políčka zchramstne ta nová 18. Nicméně se vyplatí pro brňáky, když těch 45 minut bude platit i v Brně, jinak ne.

Já si myslím, že to bude úplně jinak. Protože: když má být univerzálka náhrada jednorázovek, tak jak chceš si na ní cviknout hodinovou. Pokud bys chtěl jet hodinu po 100+101 , kolik si potom cvikneš polí. Tři jsou 15 min. a 4 jsou už 90 min. A v regionu je to na tři pole jenom 45 min.
Možná to plně nechápu, ale myslím si, že 15/45 jednorázovka je jenom doplněk, který se nedá na univerzálce cviknout. Tu kraj zavedl, aby nárůst cen u dvouzónovek nebyl pro region tak drastický.
Ono to tu už někdo, stejně jako já, počítal: 2z nárůst přes 40%, vícezónovky do 20%, univerzálka cca 25%. A nová jízdenka taky cca 20%. Když cvikám na univerzálce 2z. tak nárůst odpovídá nárůstu ostatních jízdenek.
Prostě ceny šly nahoru o průměrných 20%, jen 2z. které se používají převážně pro Brno přes 40%. Takže kdo drasticky zvedá ceny? BRNO!!! Podle mě, pokud by na kraji seděl p. hejtman Juránek, tak se s cenama nehýbe. To byl pane pan hejtman.
Osobně jej znají naši ještě jako židenickýho starostu ... Ale to je už trochu OT.

1442
no právě, výhoda 4 kč po Brně je hodně. Obávám se, že 22 tarif tam vůbec nebude.. 3 políčka zchramstne ta nová 18. Nicméně se vyplatí pro brňáky, když těch 45 minut bude platit i v Brně, jinak ne.

627
14 úno 2005 15:12
Bystrc
ds: Ted kdyz si to p(r)ocitam znovu, tak vidim jako pravdepodobne, ze to bude 45/Brno 15 min, protoze i tak bude univerzalni vyhodnejsi, viz tvoje tabulka nize. Prece nebudou davat podminky vyhodnejsi vic nez malo :-? V podstate stejne informace uz napsal IDeeSák v komentarich clanku na ZelPage

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2769 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 111  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata