Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 100 z 255    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 255  Další

Co bude dřív ?
kloubové šráky 45%  45%  [ 81 ]
tramvajová trať ke kampusu 34%  34%  [ 62 ]
metro 17%  17%  [ 30 ]
odsunuté nádraží 4%  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 180
Autor Zpráva

2009
28 čer 2007 16:54
Povinnen? Kdepak se to píše?

72
09 úno 2006 14:18
Brno
Jakou proboha "laskavost", vždyť řidič je povinen ty dveře otevřít!

2009
28 čer 2007 16:54
Asi takto: pokud se dědek zachová neslušně, nemá se co rozčilovat, že mu řidič neudělá laskavost.

72
Brno
Řidič nemá právo odmítnout ho pustit předními dveřmi. Já vím, že to je blbost toho dědy, ale on si opravdu může vybrat kterékoli dveře, v zónách 100 a 101 se nastupuje i vystupuje všemi dveřmi, v ostatních zónách dokonce předními nastupovat musí.

9305
10 čer 2004 11:19
Dedek nema zdrzovat nastup a vystup.

72
Brno
chat-maniac píše:
jako když kolem celýho busu proletí chlápek/dědula, mine dvoje otevřený veliký dveře, a hrne si to do zavřených předních, kde má ještě tu energii na ně klepat a mlátit, tak já počkám, zazvoním, počkám, zavřu a jedu. no sem snad zlej? nevypadá že by potřeboval jakkoliv zdravotně pomoct.
...

Nezlob se na mne, ale to je od tebe vrcholný projev neprofesionality. Doprava je služba, cestující je zákazník. Kdybych byl tvůj šéf, tak tě za toto na hodinu vyhodím. Když v Brně začínaly šaliny, stál řidič na větru a dešti v dlouhým kožichu a válenkách a sloužil cestujícím. Dnes se mu nechce ani otvírat dveře.

Administrátor
2499
28 lis 2007 23:00
Brno
Vyměním lanovku na Špilberk za opravenou trať ze Stránské skály do Líšně. :mrgreen:

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
ad lanovka:
Proč ne, byla by to skvělá šotověc 8-)

3311
24 úno 2006 20:32
Brno
Na blbosti se peníze vždycky najdou...ale jak dneska vypadal podchod na hlavním - hrůza blít :-k ...na to peníze nejsou a jistě ani nebudou.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

520
03 dub 2006 14:42
Ten každoroční červnový festival v Brně se bude moct zanedlouho přejmenovat na Brno - největší maloměsto Evropy. Co se tady v poslední době děje...

3311
24 úno 2006 20:32
Brno
To se mi snad zdá, dneska není apríla, že? Kdo mohl takovou blbost vůbec vymyslet (vypustit z huby) ](*,)

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Kdyby se radši věnovali a investovali do smysluplnějších věcí (projektů)...

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
to bude docela oklika a dlouhý, lidi budou nadšený že jim nad hlavou a barákem plachtí lanovka :-D

9305
10 čer 2004 11:19
http://zpravy.idnes.cz/lanovka-z-husovk ... 3_brno_dmk

proc nevyhazovat penize oknem ...

483
22 srp 2006 12:35
Bohunice
Když jsme u toho chování cestujících, nedá mi to, abych neupozornil na kampaň v Hannoveru :-D
http://www.uestra.de/567.html
Líbí se mi ten třetí :-)

215
18 dub 2008 19:13
A čo takto si vrámci svojej iniciatívy do predných dverí vylepiť papier:
"V zime prednostný nástup zadnými dvermi."?

Inak ja väčšinou leziem úplne dozadu, býva tam miesto, na zastávkach na znamenie väčšinou do druhých dverí a do rozjazdu ľubovoľnými otvorenými a posadím sa dopredu. Ten blbý zvyk dotrepať sa do prvých dverí, aj keď sú mimo označník si tiež všímam, chápem to iba ak má človek so sebou dvacku, ale to je tak v 2 % prípadov.

9986
15 led 2005 23:41
v Pardubicích jsou přední dveře jen pro výstup (nebo pro nástup, vidí-li řidič, že máte v ruce 20 korun na jízdenku), a místa ve předu jsou nejluxusnější, protože tam nikdo neleze - kaštanstvo zůstane -+ metr tam, kudy vleze. A řeší to níže uvedené věci. To není tak obvyklé, většina měst použíajících odbaveníé čipovkama má právě opak - nástup předníma, výstup zbytkem, nebo jako Trutnov či Plzeň nástup a výstup vším.

Jinak i kdyby se v Brně zavedl u autobusů (jinde je to, si myslím, blbost) předem pouze výstup, stejně by to trvalo pár měsíců/let, než by se to dostalo do podvědomí všech lidí...

Moderátor
7587
Brno
přesně jak říkáš :-)
jako když kolem celýho busu proletí chlápek/dědula, mine dvoje otevřený veliký dveře, a hrne si to do zavřených předních, kde má ještě tu energii na ně klepat a mlátit, tak já počkám, zazvoním, počkám, zavřu a jedu. no sem snad zlej? nevypadá že by potřeboval jakkoliv zdravotně pomoct.
a úplně stejná situace je u kloubáků, to by vám chlapy povykládali :-) troje dveře jsou málo...
to je zase od nás řidičů. všude je něco
jinak k těm odborům: ano, máme je, ale ty podnikový mám ten pocit nechcou nikoho moc nazlobit, tak do toho nerejou. ať to je jak to je. nikde není naše povinnost otevírat konkrétně přední dveře (směrnice D1), to je na slušnosti a situaci. ale zase si chráním svoje zdraví, což mi podnik svým vozparkem neumožní, tak aspoň určitou tolerancí by mohl.

30
16 led 2009 08:35
Lidsky tomu vysvětlení "bráním zbytečné zimě" chápu a věřím, že nejste z těch šoférů=mistrů zeměkoule, kteří jsou od toho, aby panovali nad tou cestující pakáží. Ale: ta paní je platící zákazník a je opravdu na ní, kudy do autobusu nastoupí. Pokud si chcete přední dveře více chránit (čemuž rozumím), proč třeba nezatlačíte (a že dopravácké odbory jsou k....ky silné), ať se obnoví pravidlo o jejich užívání pouze pro výstup. To, že se cestující při nastupování do vozidel chovají nerozumně (což nerozporuji, naopak jsem toho denně svědkem), se asi příliš změnit nedá a někdy to má dokonce objektivní příčiny (nedá se předvídat, kdy autobus zastaví a pak už se prodírat davem např. s RVHP taškou není jen tak ...) Všechno je asi v lidech, tu otázku jsem položil hlavně proto, že jsem už byl párkrát svědkem neuvěřitelně döbilní arogance řidičů, že to bylo na přes hubu. Vy zase ze své praxe znáte příklady opačné, takže je to nerozhodně biggrin

41
29 črc 2008 13:05
Berle nenosím a nemůžu posoudit.Ale přece se mě líp leze širokýma dveřma,zvlášť s těma berlama,než úzkejma.##MLUVÍM SPROSTĚ## mě jedna baba,která taky musela předníma ,máchala kolem sebe těma hůlka a shodila při tom koš ven.Neřekla ani pardón nebo tak něco.Sedla na ##MLUVÍM SPROSTĚ## a seděla.Koš sem si musel podat sám,páč vona přece nepoleze znovu dolů a to začala ještě vyhazovat nějakýho pána ve předu,prej se ji tam dobře sedí.Tak říkám paní, místa vyhrazená VÁM jsou o řadu dál,tak ať si tam jde sednout.Prej nikam nepude.Tak říkám že nepojedu dřív než si sedne kam patří.Tak po pěti minutách čekaní páč lidi na ni pořád čučeli a něco brblali,tak ji to bylo asi už blbý,tak šla a přesedla si.Prej abych se ##MLUVÍM SPROSTĚ##......

Moderátor
7587
Brno
jinak sleduji, že procentuálně cestující nastupují 30% přední, 50% druhé a zbytek zadní. to nechápu vůbec. co na těch předních vidí??? není tam žádný místo, je tam jenom pár sedadel, úzká ulička, pak zaclání, než se tam ten hrozen nasouká trvá to, zdržuje to odbavení vozu, kapacitnější dveře jsou nevyužité ale stejně se počet cestujících na přední dveře nepoměrně zvyšuje oproti zadním. to mluvím o zdravé většině.
někdy je to procento dokonce 60% přední, 35% druhé a 5% třetí. to už je na palicu.
ale pobavila mě tuhle taková statnější paní (slon :-D ) která by svojí postavou sotva prolezla těma předníma, a ještě měla v každý ruce dvě veliký kabely, a statečně se hrnula do předních. no kde si myslíte, že jsem ji nechal nastoupit??? :-"

Moderátor
7587
Brno
ta posedlost se jmenuje "mám své zdraví rád" :-)
jak říkají kluci, pokud někdo u těch dveří vyloženě stojí a má hůlku, bez problémů otevřu. chápu důchodce, kteří se bojí, že vzadu bych je přivřel, ale druhé dveře jsou co do přehlednosti nejlepší (B931E). ty přední dveře je takové psychologické uklidnění pro důchodce. a nebo prostě mají za to, že tam je nejlepší výhled a topení od řidiče a je tam teplo. často se mi stává že v předních někoho přivřu, když jde podél autobusu, tak ho ve špíglu nevidím a zavřu je, no najednou v nich někdo je.
provokace od cestujících, zvláště v tom případě co jsem popisoval, byla, že dotyčnýmu jsem přijel prostředníma dveřima přímo pod nos, a on se stejně otočil a šel otravovat do předních. to už schválně neotevírám. pak to zdržuje odbavení vozu, což je další bezohlednost. když mi pak dotyčný položil dotaz, proč neotevírám přední dveře, řekl jsem mu ve vší slušnosti, že venku je zima a jemu je zcela určitě taky zima, a mě tím pádem taky. a dotyčný mi arogantně odpoví, že se mám teda víc oblíct. no na průvan je jediná pomoc kukla a skafandr že.
nemluvě o tom, že v Komárově jsem zastavil předkem mimo zastávkový prostor za označníkem, tudíž tato část vozidla se nenacházela v zastávce a pokud by se dotyčnýmu něco stalo při nastupování/vystupování, nebyl by chráněn pojistkou, kterou prý podnik na tyto situace má. to je ad absurdum. nemluvě o tom, že v tom místě kde byli přední dveře byla hromada sněhu, ale dotyčnej se přes ňu statečně plácal jenom aby mohl vysírat. tož asi tak.
jinak ta zima a průvan při každým otevření předních dveří není zrovna příjemná, když to je pak cca 100x denně za službu, pak marodění už na mě čeká. a přece nebudu doma tři dny neplaceně ne?? :-)

3059
15 čer 2004 08:24
Musím obhájit důchodce, pokud nastupují předními dveřmi. Moje babička je o berlích, místa se zeleným křížkem jsou vpředu a v předních dveřích jsou nejlepší madla. Jinde by nevylezla. A vždycky taky nejde čekat na NP bus, žejo.

41
29 črc 2008 13:05
A co posedlost lidí se neústale cpat akorát předníma dveřma.To považuju za vyloženou prasárnu zase já.Kór v takové zimě a když otevřeš všechny dveře ,tak tě to pěkně protáhne.A k těm méně pohyblívým,tak nevím v čem jsou ty přední dveře lepší.Když vystupuje a natupuje,tak ho líp vydím vzadu než vpředu,kde je v mrtvým bodu zrcátka.Vzadu sem ještě nikoho nepřivřel,ale ve předu celkem pravidelně.

Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
07 dub 2006 09:03
Ty automaty ve voze byly zcela běžné např. ve Švýcarsku, ale čipová technologie je zřejmě předběhne. Už existují chytré systémy, které umožní lépe odstupňovat tarif, aby se platilo za skutečně ujetou vzdálenost. Jinak s otevíráním předních dveří souhlas. Taky se snažím být ohleduplný a vystupovat jinými dveřmi, zvlášť pokud nemá řidič uzavřenou kabinu.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 255  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata