Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší. Stránka 73 z 146    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 146  Další
Autor Zpráva
Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
07 dub 2006 09:03
Tak nějak bych si to představoval. Teď mi ale dochází, že může být problém s poloměrem odbočení do smyčky u Majdalenek, tak se asi záboru stávajících chodníků vyhnout nedá. Nová trať by samozřejmě měla být zatravněná a maximálně odhlučněná, se signalizací na přejezdech souhlas, i tak to bude potenciální zdroj kolizí.

925
14 čer 2004 18:43
Brno - Bystrc
Martan píše:
No buď šalinku vést po čtyřproudovce u chodníků (spíše krajů vozovky) a vytvořit tak vyhrazený pruh pro MHD nebo v prostoru vozovky na straně blíž u sídliště společně s autobusy a vedle nechat dvouproud (1 tam a 1 zpět) pro IAD. Mezi tramvají a silnicí udělat pruh zeleně tu a tam přerušený zastávkovým ostrůvkem a přejezdem pro auta vybavený světelným zabzař. Před kruháčem by se to samozřejmě muselo nějak vhodně přesmyknout a šalinku protáhnout kruháčem společně s autama.
Ten kruhac na Lesne je zraly na celkove predelani - soucasny stav je takovy "divny". Stavba tramvaje je vhodna chvile na celkove reseni tohoto mista.

609
24 čer 2005 20:56
No buď šalinku vést po čtyřproudovce u chodníků (spíše krajů vozovky) a vytvořit tak vyhrazený pruh pro MHD nebo v prostoru vozovky na straně blíž u sídliště společně s autobusy a vedle nechat dvouproud (1 tam a 1 zpět) pro IAD. Mezi tramvají a silnicí udělat pruh zeleně tu a tam přerušený zastávkovým ostrůvkem a přejezdem pro auta vybavený světelným zabzař. Před kruháčem by se to samozřejmě muselo nějak vhodně přesmyknout a šalinku protáhnout kruháčem společně s autama.

Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
07 dub 2006 09:03
Podle mého názoru by se šalina na Lesnou měla přimknout k sídlišti, takže by neměla jít středem Seifertovy, ale po její západní polovině, aby většina substrátu nemusela přecházet. Přesmyk by byl někde kolem křižovatky u Halasova náměstí. Dva pruhy na Seifertově pro IGK bohatě budou stačit.

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
pepola: to vážně nehrozí. Taková výstavba by byla velmi náročná.

Reálná je podle mě jedině ulice Seifertova za cenu ztráty dvou pruhů.

Můj nový web o severním okolí Brna

23
20 bře 2008 19:41
Brno
Myslím, že o tom se ani reálně neuvažuje. Má se prodlužovat ze Štefánikovy čtvrti po východním okraji Lesné, s případnou propojkou z Halasova náměstí. Byly v zásadě dvě varianty vedení tratě - buď po Seifertové středem současné čtyřproudovky (tj. ztráta dvou pruhů), nebo po samostatném tělese mezi touto ulicí a sídlištěm.

3725
28 úno 2006 19:00
Jenom proboha ne "dostavbu tramvaje do Lesné" středem sídliště!!!To by došlo k likvidaci rokle,která vlastně dělá Lesnou jako takovou!

2574
Malečkův rajón
Zpátky ještě k 57. Došlo mi, proč ji o víkendu zkrátili pouze do Soběšic. Uvědomme si, že na ní jezdí pouze jeden garant, v lepším případě jeden negarant. Pokud v jízdním řádu pošlou garant na výlet do Útěchova o víkendu, znamená to delší čekání na nízkopodlažní spoj v Soběšicích. Je sice pravda, že takto musí zajistit vše jen linka 43, na které jezdí také jen jeden garant a tím pádem hold nevleze maminka s kočárkem tak snadno do vozu, ale snad je 57 primárně pro Soběšice. Tudíž to pak znamená, že i na Lesné bude (je) více nízkopodlažních spojů, protože 57 se otočí už na Klariskách.

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
Po dostavbě tramvaje by trolejbus na Lesnou neměl žádné ekonomické opodstatnění. K obsluze Okružní ulice by nejspíš stačila linka 57, při nějhorším doplněná linkou 45. Ale mám obavy, že současný stav zůstane zakonzervován ještě hooodně dlouho.

23
20 bře 2008 19:41
Brno
Via Kénig dost nepraktické, když už trolejbusová trať z Lesné, tak buď přes štefánikovu čtvrť (tam kde jí kdysi kus býval, nepletu-li se) nebo přes tř. Generála Píky. První varianta asi ne, protože je duplicitní s plánovanou šalinou (ale o tom se teď píše v jiném tématu), ta druhá asi taky moc smyslu nemá, částečně kopíruje tr. trať, částečně proto, že bude-li šalina protažena až nahoru na Lesnou, západní větev bude už dostatečně odlehčená na to, aby postačovaly busy.

206
15 led 2008 20:51
k čemu by nám na elsné byla 30??? :-k

2574
Malečkův rajón
b1 píše:
Zrusili? Spis jenom zkratili k nadrazi Kr. Pole, nasadili trolejbusy a je to dnesni linka 30

Nebylo by vůbec od věci, kdyby protáhli 30 zase zpátky na Lesnou biggrin To jest, že by postavili dráty až na Lesnou :mrgreen:

947
14 říj 2004 16:45
Úsuší
Eda píše:
Hned první dokument by vám mohl pomoct: http://www.bmhd.cz/archiv/ostatni_doc/

Máte tam pár chyb. Např a-63 jezdila taky do Otmarova. Je tam toho víc ale ted to z hlavy tady nevypíšu.

3725
28 úno 2006 19:00
to chat-maniac: Jeden čas jezdila jako linka 74,z Haškové až na Mendlovo náměstí,okolo KSB,Semilassa,pak přes Komín,Bystrc,Kohoutovice na MN.
Zastavení dopravy z důvodů výkopových prací na Štursově bylo přesně 9.8.1991(bydlel jsem tehdy v Komíně...).

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
no co si pamatuju když jsem byl malej, tak za zastávce Blažkova směrem do centra byla cedulka linky 140, a mě připadalo hodně divný, že tam jezdí trolejbusová linka, když tam nejsou dráty, ale taky mi ta linka připadala taková skoro jako přízrak, protože v těch končinách jsem ji snad nikdy neviděl (zřejmě těch spojů tama moc nejezdilo, nebo tam ty cedulky prostě zapomněli sundat) ale za to jsem ji vídával v Ikarusech na jiných koncích Brna už shodně pod drátama

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Tak když o tom tady tak debatujete, tak jsem vyhrabal knížku Trolejbusy v Brně a našel jsem historii této linky :-)

konec roku 1981 - zavedena nová linka v trase Náměstí Rudé Armády (dnešní Česká) - Skácelova - Přívrat - Svratecká - Bystrc, Černého; měla od zavedení už rovnou číslo 140, protože nejvyšší do té doby byla 39 a 40 už byl (jako dneska) autobus, zbytek linek se přečísloval na trojciferná čísla od začátku roku 1982
léto 1991 - výstavba kanalizace na ulici Hlavní, linka 140 jezdila v autobusech v trase BYstrc, Černého - Komín, sídliště (částečná náhrada tehdejší 136, která byla zkrácena na Vychodilovu); po znovuotevření ulice Hlavní zůstala 140 v autobusech a jezdila z Bystrce, Černého k Semilassu / do Štefánikovy čtvrti / na Lesnou - na této straně měla 3 konečné
někdy - zkrácení jen na trasu do Králova Pole, nádraží - tedy dnešní trasa (nevím, kdy, knížka je o trolejbusech, takže tam změna trasy autobusu není)
7.11.2000 - obnovení trolejbusů na lince 140, v dnešní trase
1.9.2003 - přečíslování na 30 (v rámci příprav na IDS)

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Hned první dokument by vám mohl pomoct: http://www.bmhd.cz/archiv/ostatni_doc/

1710
22 led 2006 12:56
Brno
A nejezdila náhodou původní 140 v trolejbusech na trase Bystrc-Česká??? Co si tak pamatuju. Pak na x let místo trolejáků jezdili do Bystrce busy.

3750
08 čer 2005 23:12
chat-maniac píše:
když jsme u té Lesné a zrušené linky, vzpomněl jsem si na autobusovou linku 140 s Ikarusama, kdy na Lesné nebyly dráty, ale přes město v její trase byly, což jsem měl za to, že to časem dodělají všude, ale nakonec tu linku zrušili.
Zrusili? Spis jenom zkratili k nadrazi Kr. Pole, nasadili trolejbusy a je to dnesni linka 30

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
když jsme u té Lesné a zrušené linky, vzpomněl jsem si na autobusovou linku 140 s Ikarusama, kdy na Lesné nebyly dráty, ale přes město v její trase byly, což jsem měl za to, že to časem dodělají všude, ale nakonec tu linku zrušili.

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Thor píše:
J*M* - nemohou být linky odevšud kamkoli, proto jsou různé linky sběrné a pokud 57 vozí vzduch, je čas na ní ušetřit zkrácením - prostě: po její jižní části trasy není adekvátní dopravní proud.

Jistě nemohou, adekvátní dopravní proud by byl, jenom by musela být linka trasována tak, aby plnila k čemu byla určena a ne aby přetrasováním tento dopravní proud přešel na IGK čí pěšodopravu.

418
18 kvě 2008 19:54
J*M* - nemohou být linky odevšud kamkoli, proto jsou různé linky sběrné a pokud 57 vozí vzduch, je čas na ní ušetřit zkrácením - prostě: po její jižní části trasy není adekvátní dopravní proud.

Ze obdobných důvodů jako uvádíš vznikla např. 146 v původním vedení, o které bla nedávno řeč - myšlenka byla - "je třeba něco s něčím spojit, či posílit" a nezkoumalo, se, jestli je tam dostečný proud, návaznosti, apod.

mimochodem když už je řeč o původní 146 - kdyby v r. 1991 natáhli dráty až na Haškovu a nahradili tím linku busovou v tehdejší trase (střed - Lesná), shodou okolností se stejným posledním dvojčíslím, možná by se stalo líp, než ji rušit ...

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Thor píše:
J*M* ... by stejně využil kombinaci 4+25/26, nebo 4+9.

To je sice pěkné, ale tyto kombinace neřeší situaci obslužnosti oblastí mající vztah k Husovicím (např příslušnost k místní poště), i když i 57 dnes toto řeší jen částečně (a to z důvodů níže popsaných)

418
18 kvě 2008 19:54
J*M* - ta linka tam opravdu vozí vzduch a upřímě řečeno, pokud by se vrátila k historickým intervalům na nejjižnějším úseku, které mimochodem byly po hodině, tak i ten zbytek lidí, co tudy 57 jezdí by stejně využil kombinaci 4+25/26, nebo 4+9.

na druihou stranu 57 je taky návazná právě na trbusy 25/26 - a od těch je případná smyčka na Kohoutově ul. dost daleko. Spíš by to chtělo něco jako obrat po ulicích - Merhautova - Provazníkova - Mathonova - Krkoškova - Alešova.

Prodloužení na Starou Osadu je úplně zbytečné - tam jezdí kombinace 44/84, 45 a 25/26, to fakt nemá smysl a to ani přes Jugoslávskou - to proto, že na Jugoslávskou jezdí tramvaje a ve špičce jsou tam solidní zácpy.

8
04 led 2009 23:24
linku 57 bych osobně zkrátil pouze do soběšic, do útěchova jen jako prodloužení, co se týče spojení štěfánikova čtvrť - stará osada, nebyla by špatná možnost přes zábrdovice, ale jen za předpokladu, že by magistrát nakreslil vyhrazený pruh autobusům na kolejích....

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 3649 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 146  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata