Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 70 z 108    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 108  Další
Autor Zpráva
1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Něco mají ještě na Novobranské, platí to i zítra.

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
Mmm, to se jestě dají sehnat / jsou platný ty speciál jízdenky?

947
14 říj 2004 16:45
Úsuší
Falkon: je potřeba dat tomu trochu cas nez si to sedne. Tyto decké nemoci byly u kazde etapy. Jinak S53 byla v konceptu až do Kút. Tu a-910 nevím presne ale mam pocit že tam byli jen ty dva spoje.

371
03 črc 2007 20:00
IDS JMK, zóna 535
Mám dotaz: čistě technicky... stahoval si někdo "provizorní JŘ" ze stránek IDS JMK, před uveřejněním jejich definitivní verze? Nebo dá se někde na stránkách kordisu přímo tohle najít, nebo ty předběžné "rozpracované koncepty" hned po aktualizaci mažou? Jen by mě zajímalo, jak vypadala původní verze linky 910, jestli tam v rozpracovaném konceptu taky byly jen dva spoje nebo víc. Popř. i v lince S53, jestli byly v JŘ napsány zastávky až do Kúty. Vím bezpečně, že v rozpracovaném konceptu linky S91, když byl ještě plánek až na Myjavu, bylo v JŘ jen po zast. Javorník nad Veličkou, zastávka a ani tam nebylo napsáno, že třeba pokračuje až do Vrbovců či Myjavy.
Kdyby to někdo měl, ozvěte se mi po SZ, ju? Dík.

1161
ČR
Takže zítra docela riskuju když chci jet Brno---Zaječí---Hodonín---Brno a mám na přestup všude tak pět minut....
Aspoň že je to zadarmo 8-)

371
IDS JMK, zóna 535
Lidi, tak po dnešní zkušenosti musím říct, že to IDS opravdu NEfunguje. Zatímco včera mi překazili plány až v Hodoníně, kde lokálka do Zaječí nejela, dneska jsem měl problémy už při výjezdu. R5 odjezd 6:36 v Brně z nepochopitelných důvodů strávil o 15 minut déle. A protože jsem nevěděl, jestli lokálka na naši sekyru čeká nebo ne, musel jsem jet až do Hodonína. Dále jsem zjistil, že jsem vůl a podíval jsem se do JŘ na netu na špatný řádek - měl jsem zato, že z Hodonína do Mor. Písku jede S9 v 8:39 a koukám v Hodoníně na tabuli a ten spoj tam vůbec není, je tam až v 9:00. A protože jsem neměl JŘ tu brožurku - kupodivu ji nikde nemají, ani na stanici), myslel jsem, že to je jiný spoj a že to nestihnu v Mor. Písku přestoupit na S61, tak jsem místo toho jel S91 do Veselí, kde jsem díky tomuto urychlení byl o skoro dvě hodiny dřív. (No jo, to vám fakt nepřeji zažít, takovýhle hektický den plný zmatků). Tak jsem až v 9.51 sedl ze zoufalství na a-931 směr Strážnice, abych aspoň něco zajel jako náhradu za S61 a S6 a na a-910 jsem si počkal ve Strážnici...
Sotva jsme přejeli hranice, na zastávce Skalica cosi se nám na paty pověsili z TV štábu ČT... stáli na zastávce a točili ostošest. Jedna ženská nastoupila a že: "Holíč." A řidič na ni: "Ven! Tady prodáváme jen do Hodonína." Chudák stará paní, fakt že jo.
Ale abych jen nehaněl. V Hodoníně jsem stihl svou vytouženou (konečně!) lokálku S52, kterou jsem vlastně vůbec stihnout neměl, protože tam není čekačka na 910. Takže můj plán jaksi úplně zkrachoval (aspoň to jsem si v tu chvíli myslel). Jaké potěšení, že v Zaječí navazoval autobus! Takže jsem akorát otočil směr a nejel jsem S8 z Břeclavi do Mikulova, ale opačně. No, a protože díky tomu jsem tam byl o něco dřív než jsem zamýšlel, měl jsem příležitost trochu omrknout provoz a reakci cestujících na IDS.
Od této chvíle jsem se "naladil" na "původní plán" a jel jsem do Hustopečí a-542 a pak, protože já NErad závleky a-522 do Židlochovic (přes Kurdějov a plno dalších prdýlek) a pak a-505 do Rajhradu a pak domů.
Takže ve výsledku: Místo S52 Zaječí Hodonín -> S9 Hodonín - Moravský Písek -> S61 Moravský Písek - Bzenec -> S6 Bzenec - Veselí n. M. -> 910 Veselí n. M. - Hodonín -> S9 Hodonín - Břeclav -> S8 Břeclav - Mikulov -> 570 Mikulov - Břeclav -> 542 Břeclav - Hustopeče
jsem jel R5 místo do Zaječí až do Hodonína, díky sekyře -> S91 Hodonín - Veselí n. M. (díky mé vlastní chybě a neuvědomění si jí) -> 931 Veselí n. M. - Strážnice -> 910 Strážnice - Hodonín -> S52 Hodonín - Zaječí (díky šťastné náhodě; pozn. průvodčí byl Slovák) -> 550 Zaječí - Mikulov -> S8 Mikulov - Břeclav (pozn. spousta výletníků si stěžovala na soupravu 714 + 021 + Bdtx) a pak už z Břeclavi 542 atd...
Takže k čemu jsou vlastně plány, když se JŘ nedá věřit?

Zkrácená verze pro ty, kterým se to nechce moc číst: Pojede někdo zítra? Jestli jo, startuju v 11.28 R6 z Brna do Kyjova na satanskou linku (666)

520
03 dub 2006 14:42
do špinavých, starých, nepohodlných Béček
Klasický šotouš:) Za svou osobu musím říct, že udržované plyšové Béčko se závěsama je nejšikovnější vagón, jaký jsem na rychlících potkal. A kolem Brna mi vagóny nijak obzvlášť špinavé nepřipadnou, sem tam je nějaká herka na vlacích do Olomouce.

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
vojtik píše:
Podle slov řidiče je jízdní doba dost blbě navržená, v Lužici mezi dvěma zastávkami vzdáleným cca 300m činí 5 minut(!), a ve zbytku trasy se zase nedá stíhat.

Tak vidím, že nejen a-109 se dočkala podivné jízdní doby. Pravda, u a-109 je to pochopitelné, byť já osobně s tím souhlasit nemohu. Tam jde prostě o to, zvýhodnit vlak za každou cenu. Proto závlek do Klobouk, proto umělé navýšení jízdní doby, proto snížení počtu spojů. Že to ale lidi vyžene spíš do aut, než do špinavých, starých, nepohodlných Béček, to si Kordis bohužel neuvědomuje. Nebo spíš nechce uvědomit. Možná to vidím moc negativně, ale zatím nejsem ohledně spojení Hodonín – Brno moc optimistický. Ale co si Kordis slibuje od podivných jízdních dob na a-572, to mi hlava nebere.

Mimochodem, potýkání se s technikou bylo dneska… ehm, vlastně už včera, všeobecné. Já to zažil dvakrát, nejdřív na a-904 kdy na zastávku přijel autobus s opačným směrem a pak na a-109, kde se dělo totéž, také měl Crossway na BUSE Brno i když jel do Hodonína. Ale řekl bych, že to jsou porodní bolesti a snad si to sedne. Stejně jako fakt, že na MHD Hodonín se nehlásí.

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

1093
09 lis 2006 18:16
Falkon: Ohledně té lokálky do Zaječí (S52), která ti nejela. Ono je to tam špatně vidět, ale u toho spoje je uvedena pouze 6, tedy že jezdí jen v sobotu.

371
IDS JMK, zóna 535
Vojtik: Něco jsem už napsal do "návrhy linkového vedení" Ve shrnutí následující: Prve jsem jel linkou S3 od sebe z domu do Brna na spojení linky R5 s odjezdem v 6:36 a s úmyslem vystoupit v Hodoníně a přesedlat na lokálku směr Zaječí... k mému překvapení, ani jeden spoj z Hodonína nejel... a to má Kordis v JŘ uvedeno, že většina spojů jezdí v celé trase (ano, koukal jsem na JŘ pro soboty a neděle). No, takže náhradní plán zase spočíval v R5 s výstupem v Zaječí v 8:54 (dojeli jsme v 8:58). Autobus linky 550 měl dojet v 9:11 - poznámka: na zastávce "Zaječí, žel. st." pro autobusy už někdo stihnul strhnout vylepené JŘ. Za druhé: Autobus měl sekyru aspoň 15 min... údajně se ve Velkých Pavlovicích drbal řidič s tím, že mu nejel strojek. Nakonec to vzdal a jel pro nás - byl tam ještě nějakej borec se mnou. V autobuse jsme pokecali, jak s řidičem a jeho asistentem, tak i my dva cestující. Jenže vzhledem k tomu, že měl bus takovou sekyru, v Mikulově už S8 odjela. Náhradní plán spočíval v přesednutí na a-540 směr Hustopeče, výstup v Šakvicích a že do Veselí pojedu opět R5 s výstupem v Mor. Písku, svezu se S61 do Bzence a ztama S6... pak jsem si uvědomil, že už je o hodinu víc a že vlak, který bych býval chtěl stihnout, nestihnu... takže zítra repete
Aneb, když se v neděli nedaří :wink:

1161
ČR
Tak jsem dnes vyrazil (nebyl jsem sám) na výlet s pamětní jízdenkou. Cesta na uhlí... pardon, ve vagonu AB350 probíhala hladce, až na menší rázy při přejezdu výhybek do odbočky.
Postřehy: ranní obsazenost "integrované linky er pět" docela malá, v Rajhradě akční předjetí osobáku jízdou proti správnému směru. Úvrať v Břeclavi zvládnuta na jedničku a ve stanoveném čase. Jedinou vadou byla rukou psaná směrová cedulka na dveřích vagonu (DKV nedostalo vytisklé papíry?)

Jízda prvním mezinárodním spojem IDS JMK byla poněkud zajímavější, už jen kvůli nekolikaminutové domluvě řidiče s cestujícím kvůli jízdence (první den žádné překvpení). Sranda nastala v Holíči, když jsme si jej projeli asi třikrát :-D Co dokáže jedno špatné odbočení na kruháči. Tak jsme aspoň měli vyhlídkovou jízdu zpestřenou výhledem na stále tentýž kruhový objezd.

Do této chvíle nám vše vycházelo, tudíž následoval přesun ze Strážnice do Hodonína RegioNovou. Odtud pak přes Lužici, Moravskou Novou Ves a Lanžhot (znalejší už ví číslo linky, já si to nepamatuji :-)) Crosswayem LE. Na žádném kruhovém objezdu nebyl problém. Akorát klasické problémy s pokladnou, nechtěla vydat nulovou jízdenku....
Podle slov řidiče je jízdní doba dost blbě navržená, v Lužici mezi dvěma zastávkami vzdáleným cca 300m činí 5 minut(!), a ve zbytku trasy se zase nedá stíhat.

V Břeclavi přestup na poněkud méně komfortnější vůz 021, kterým jsme dohopsali do Mikulova, majíce v plánu přestup na autobus směr Hustopeče. Jaké bylo překvapení když po našem zpožděném příjezdu (5 minut navíc) byl autobusák naprosto prázdný...... Řidič se totiž neobtěžoval čekat. Musel nastoupit náhradní plán, což obnášelo 2 hodiny tvrdnout v Mikulově a domů dojet později. Takže tady IDS dost zklamalo.

A nakonec opět jízda vlakem linky R5, který byl tentokrát hodně plný, což je jedině dobře (a v soupravě byl řazen vůz Bt, první den a už svinčík v řazení).

Shruntí? Rychlíky na Břeclav jsou dobrý nápad, celkově je koncepce IDS na Hodonínku a Břeclavsku vymyšlená dobře. Mínusem je ujíždění garantovaných přípojů.

488
07 úno 2006 10:26
kuba píše:
tr: Mno já viděl jen jednu fotku toho Mn a skutečně tam bylo lego 704.

Ja ho letos v lete fotil nejmene desetkrat a take tam bylo jednou lego... :-) Jeste vloni docela "lega" jezdila, ale letos jsem tam nejcasteji potkval 742.079.

304
12 lis 2007 20:03
Všimli ste si jedné chyby na stránkách IDSJMK?
V aktualitách je možnost nového vyhledávání spojení a je tam uvedený, že to je v levém horním rohu. Ale ve skutečnosti je to v pravém rohu :-) Holt soudruzi mají asi obě ruce levé :mrgreen:

6620
21 pro 2005 17:01
tr: Mno já viděl jen jednu fotku toho Mn a skutečně tam bylo lego 704.

488
07 úno 2006 10:26
asi tak..

Ta prvni fotka je sice opravdu focena ve Vranovicich, ale u "pohorelickeho nastupiste". Tam se opravdu jezdit nebude...

Co se tyce svezeni, tak mate sanci jeste zitra!!!

Podrobnosti bud zde:
http://spz.logout.cz/novinky/novinky.php?poradi=1120

nebo primo na letaku:
http://pohorelice.cz/data/img/kultura/L ... _V_640.jpg

Co se tyce nakladni dopravy, tak je to trosku slozitejsi. Rekl bych, ze nekteri kolegove prilis veri tomu, co jest psano, aniz by videli "pod poklicku" :-) Jak casto tam letos jezdila teoreticky turnusovana rada 704? :-)

9986
15 led 2005 23:41
cizace z novinek či z kama

Když konec, tak s parádou S osobními vlaky se mohou lidé přijít rozloučit 14. prosince. Na trať z Vranovic do Pohořelic vyjede historický parní vlak přezdívaný Šlechtična. Mezi cestujícími budou i členové divadelního spolku Pohoda z Pohořelic v dobových kostýmech a průvodčí v historických uniformách.

3059
15 čer 2004 08:24
Velký lego je 708 a hotovo.

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
To musí být taky vtipná věc... Už aby byly 218 :-D

Menší offtopic : neříká se náhodou "velký lego" lachtanovi (714)?

6620
Je to Mn a zatímco do včerejška byl pobyt v Pohořelicíh 20:31-20:51, tak od zítřejší noci to bude 1:50-2:15 a bude tam pro změnu velký lego 708, z Břeclavi do Vranovic a zpět společně s žehlou.

9986
no jezdí tam tuším malý lego s pár vagónkama, ale fakt nevím, zda Mn nebo Pn
šrot asi jo, jakési vrakoviště je hnedka u nádraží přes koleje

6350
Brno - Kohoutovice
Pokud vím správně, tak by to měl být Mn pro kovovej šrot...

9986
no co, když se dělalo vše, co vypadalo jako peron, tak se udělalo i toto...

ale jinak to Pn či Mn či co to je, tak tam bude jezdit stále, jen v jiných časových polohách

6620
Miky: Jezdit se tam sice bude, ale těžko k pohořelickýmu perónu.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
tak sem na sebe zas provalil neznalost vlakových tratí :oops:

6350
Brno - Kohoutovice
To jsou Vranovice... Tam se ještě nějakej ten pátek jezdit bude :)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2676 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 108  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata