Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 126 z 145    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 145  Další
Autor Zpráva

435
10 bře 2006 08:34
u Gagarina, Armstronga a Remka
A děje se to u některých vlaků pravidelně, resp. dá se na to spolehnout? Ono pro směr do centra je ta zastávka celkem rozumně přístupná...

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
tak tak

3059
15 čer 2004 08:24
Pokud vím, tak se v Maloměřicích staví pouze podle chuti a potřeby ČD pro zaměstnance.

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Jak je to s tím pravidlem "Vlak zastavuje ve všech stanicích a zastávkách"? Včera jsem zase jel v 18:06 S3 na Hlavní nádraží z Lesné a vlak zastavil i v Majlontu. O té zastávce vím, že existuje, však je tam přístupová cesta, dokonce na ni takhle zastavila S1 s Regiohadrou, když jsem ji testoval.

V jízdním řádu linek S3 a S1 ta zastávka uvedena není? Znamená to tedy, že ČD mají ještě svůj řád, do kterého je vložena na některé spoje zastávka v Majlontu? (Maloměřice nádraží - není zaintegrováno, že?)

Můj nový web o severním okolí Brna

6620
21 pro 2005 17:01
Aspoň, že zůstane napojení na šaliny na Poříčí.
Někdo tu psal, jak ho furt nebaví fotit 809 na trati Vranovice - Pohořelice, tak 14.12. se můžete těšit na 475.101.
http://pohorelice.cz/data/img/kultura/Lokalka_plakat_bw_V_640.jpg
http://www.k-report.net/discus/nahledy/224148.jpg
http://www.k-report.net/discus/nahledy/224149.jpg
V úseku Brno - Vranovice jen pro zvaný.

2009
28 čer 2007 16:54
Ono je to vidět i na vlečce uvnitř areálu, jak se postupně zmenšuje... #-o

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
miropiro píše:
surprised surprised surprised Ne že bych potřeboval mít linku "X1 IDS JMK" z Hlavního nádraží na Výstaviště, ale dnes jsem otevřel plátek naší městské části Severník a tam se psalo o Jindřichu Klapkovi. Kdyby jen to, ale je tam krátká zmínka o tom, že se možná zruší vlečka na výstaviště confused

:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Nepochopil jsem smysl příspěvku. Na stránkách místní části není aktuální číslo k dispozici, nehledě na to, že ani v celé místní části není,natož v Brně, tiskovina Severník distribuována, abych snad pochopil smysl příspěvku.
Sice byly zpracovány studie na zachování vlečky, ale díky novému nádraží a finanční náročnosti nového zapojení do sítě se jistě a nenávratně zrušení blíží.

2574
Malečkův rajón
surprised surprised surprised Ne že bych potřeboval mít linku "X1 IDS JMK" z Hlavního nádraží na Výstaviště, ale dnes jsem otevřel plátek naší městské části Severník a tam se psalo o Jindřichu Klapkovi. Kdyby jen to, ale je tam krátká zmínka o tom, že se možná zruší vlečka na výstaviště confused

435
Aha, tak to mi nějak uniklo. Nicméně návrh na tuhle spojku už jsem v nějakých rozvojových plánech viděl, ale myslím, že byly od zelených, takže vážně by se asi brát neměly. Vynechat Břeclav by se ostatně asi ani nevyplatilo, jenom by tam mohlo v budoucnu jezdit něco se svižnějším obratem (řídící vozy jsou zatím u ČD dost utopie)

370
03 črc 2007 20:00
IDS JMK, zóna 535
Ojin: Myslíš tu přerušovanou červenou čárku v plánu sítě IDS? To je tam přece kvůli tomu, že R5, byť bude v Břeclavi zastavovat, nebude se platit za tu Břeclavskou zónu.... aspoň tak jsem to slyšel, údajně je to qůli tomu, aby autobus (109) i vlak měli z Brna do Hodonína stejný počet zón...

435
Otázka je, jak by se řešilo spojení Brna a Břeclavi v případě vybudování bezúvraťové spojky 250 - 330, která je ostatně i v plánech IDSka. Doufám, že ne přípojnou 810 do Podivína. :twisted: Potom by možná ta integrace ECček stála za zvážení.

9305
10 čer 2004 11:19
801+cokoliv je akorat kolotoc na kolejich to bych do IDS netahal.

6620
Falkon píše:
(pozn. "vídeňské rychlíky" - tím se mysleli ty třívagónové soupravy s Taurusem v čele? Ten se mi lbil... esi k nám přestane jezdit, bude mi chybět :'(

Přesně ty. Taurus přes Brno bude i nadále jezdit, dokonce bude v Brně i ,,spát", za zmínku stojí jistě i nový soupravy 842+954 nebo 801+BDlm+830 jezdící v létě o víkendech z Brna do Lednice. Btw, škoda, že nebude v IDS.
http://www.spz.logout.cz/provoz/invaze.html

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
"Vlak EuroCity číslo 73 Franz Schubert linky R5 í dé es jé em ká ze směru Praha Holešovice, který dále pokračuje ve směru......"

To by bylo geniální hlášení :mrgreen:

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
miropiro píše:
Takže se musíme smířit s tím, že jediným pokrokem jsou právě ty Regionovy a pár vlaků EuroCity z Prahy navíc. Mimochodem, škoda, když už bude Břeclavsko zaintegrováno, že nepůjde využít na normální jízdenku IDS JMK i vlak EC. :-k
Ale když už mě to napadlo, tak to řeknu: nejen R5 pojede z Brna do Břeclavi jako rychlík. Na té trati jezdí i tzv. vídeňské rychlíky. Ty budou zaintegrované taky nebo ne? O:)

Jak už napsal Kuba, vídeňské rychlíky budou zrušeny, náhradou bude právě ta R5 a jako bonus (pseudo)hodinový takt neintegrovaných EC.
A nezaintegrování EC je dobrý krok. Už teď jezdí EC narvané a to proto, že po zrušení EC příplatku se do nich začala cpát i příměstská frekvence. Nemůžu zrovna Břeclaváky obviňovat, protože vlastně jedinou další možností byly osobáky, stavící v každé díře. Ty nové vlaky linky R5 přinesou pro Břeclaváky právě alternativu k EC a já doufám, že si na ně Břeclaváci rychle zvyknou i proto, že zařazení do IDS bude znamenat zlevnění (navíc s možností dojet po Brně). Vlaky EC by měly sloužit dálkové frekvenci, ne cestujícím mezi Břeclaví a Brnem.

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

370
03 črc 2007 20:00
IDS JMK, zóna 535
diskuse píše:
Miropiro:Ale když už mě to napadlo, tak to řeknu: nejen R5 pojede z Brna do Břeclavi jako rychlík. Na té trati jezdí i tzv. vídeňské rychlíky. Ty budou zaintegrované taky nebo ne? O:)
Kuba:Budou zrušeny.

To je snad ještě lepší než je integrovat :) (pozn. "vídeňské rychlíky" - tím se mysleli ty třívagónové soupravy s Taurusem v čele? Ten se mi lbil... esi k nám přestane jezdit, bude mi chybět :'(

6620
miropiro píše:
Ale když už mě to napadlo, tak to řeknu: nejen R5 pojede z Brna do Břeclavi jako rychlík. Na té trati jezdí i tzv. vídeňské rychlíky. Ty budou zaintegrované taky nebo ne? O:)

Budou zrušeny.

418
18 kvě 2008 19:54
elektrizace 240 začala? kde a kdy? nebo jsem něco zaspal?

2574
Malečkův rajón
Zdeněk píše:
No Jančura pronesl že by chtěl provozovat dopravu na trati 240. Po její elektrizaci :lol:

Už ale začala, tak by to mohlo být nakonec docela brzo, že :pray:

9305
10 čer 2004 11:19
miropiro: Ukaz mi jediny elektricky jednotky s NP vstupy , schopny provozu pod stridavou trakci a u nas schvaleny. Ja nevim o zadny .

1653
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
No Jančura pronesl že by chtěl provozovat dopravu na trati 240. Po její elektrizaci :lol:

2574
Malečkův rajón
Už jsem jednou psal stížnost na linku S1 koordinátorům svůj údiv, jak mohou pustit naftu pod elektrické dráty.
Odpověděli, že nic jiného prý nemají ČD k dispozici.

Bohužel je to špatné: elefanty sem do Brna netáhnou ještě dlouho, leda by získal prostor pro regionální dopravu pan Jančura a jeho žluté osobáčky (které chce zavést do dvou krajů, není to ten náš ale, že :-D ?)
452 jsou hodně moc fajne jednotky, působí na mě líp než pantografy. Nejsou tak vysoký, takže by se lidem lépe nastupovalo.
Takže se musíme smířit s tím, že jediným pokrokem jsou právě ty Regionovy a pár vlaků EuroCity z Prahy navíc. Mimochodem, škoda, když už bude Břeclavsko zaintegrováno, že nepůjde využít na normální jízdenku IDS JMK i vlak EC. :-k

902
02 lis 2006 07:32
Brno
Pravidelnost tam celkem je. Odpolední spoje jsem hledal marně..

925
14 čer 2004 18:43
Brno - Bystrc
Mogul píše:
Tak jsem koukal na to protažení S1 do Bystřice n/P. Týká se to pouze tří ranních spojů z Bystřice do Tišnova (S31) a dál do Slatiny (S1). V opačném směru jsem nic takového nenašel.... :-s
Taky me to prekvapilo. Cekal bych nejake odpoledni prime spoje zpet.

418
18 kvě 2008 19:54
Takže zase namísto pravidelnosti a předvídatelnosti 3 specifické spoje v nepříliš vyhledávaném směru.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3623 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 145  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata