Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 31 z 57    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 57  Další
Autor Zpráva

2009
28 čer 2007 16:54
M3 píše:
Ad dobržďování smykem - na to jsou docela háklivé Tr21 - stačí za deště přechod pro chodce, kostky nebo kanál a kola jdou do smyku. A to při provozním brždění, kdy na suché silnici se nic neděje. Toto u Tr14 prakticky neexistuje.

Jak píšu: v Kohoutkách stačí mokrá silnice a klouže všecko.

Zbytkem jsem ti chtěl jenom dát náměty k přemýšlení, zda je všechno tak jasné...

1111
05 čer 2005 13:18
mrakicio - já už jsem to vyměnil - sedím v kanceláři, přesně o půl 12 jdu na oběd. Na záchod jdu, když se mě zrovna chce a v 15:30 odcházím domů. V pátek chodíme s kamarády na pivo, protože mám víkendy volný. To vše za mnohem lepší peníze, než jsem měl i s přesčasem jako řidič. A protože vím, jaká je práce řidiče a jak se pracuje v kanceláři, tak mě vadí, jak tady spousta lidí plká nesmysly a absolutně netuší o co jde.

1111
Co když kvůli tomu ujede vlak a neklapne nějaký kšeft v hodnotě statisíců nebo výš?
Ano - na podepisování stacísicových kšeftů se jezdí sociálkou...
Když vím, že mě jede v určitou dobu vlak, tak prostě jedu o půl hodiny dřív a jsem v klidu.

ad rychlost - každý trolejbus je jiný - každý trolejbus má trochu jiné přítlaky. Jeden jede úsekem 40 a nic a druhýmo to padá při 30.

Ad dobržďování smykem - na to jsou docela háklivé Tr21 - stačí za deště přechod pro chodce, kostky nebo kanál a kola jdou do smyku. A to při provozním brždění, kdy na suché silnici se nic neděje. Toto u Tr14 prakticky neexistuje.

9987
15 led 2005 23:41
Tak, doporučuji si vyměnit na jeden den (to by mohlo stačit) profese. Chat-maniac, pepola, M3 a M půjčí autobus J*M*, DJ, Demonovi a jzb, dotyční řidiči půjdou pro změnu do kanceláří. A uvidíme, co kdo bude říkat zítra, pozítří, za týden, za měsíc...

2009
M3 píše:
DJ: A proč myslíš, že jede 30? Nebude to tím, že je vrchní vedení v tak žalostném stavu, že by při 50 byl pořád venku a nasazoval sběrače? Navíc do Kohoutovic jezdím docela často a těch jak říkáš 30 km/h sice trolejbus jede, ale jen v některých úsecích, jinak jede rychleji.

Ne, nemyslím. Jedná se o úseky, kde někdo klidně 40-50 jede a někdo pomalu ani těch 30 ne. Spíš bych to tipoval na rozdíl mezi novými a vyježděnými řidiči, kdy ti druzí už vědí, co si mohou dovolit. Pak ovšem nechápu nasazování takových řidičů na linku, kde stačí vlhká vozovka na to, aby se většině zastávek dobržďovalo smykem... ](*,) Na spodní konečné má t-37 čas maximálně na malou, ve špičce ani to ne.

M3 píše:
Tady je to přesně o tom - člověk, který se zajímá o MHD mluví o věcech o kterých nemá tušení. Bohužel takových je na tomto fóru většina.
Já si všímám nectností a je mi jako zákazníkovi celkem fuk, kdo za to může.

M3 píše:
jzb: Jak jsi psal, že když neodevzdáš nějakou práci v termínu, že můžeš přijít o peníze a jsi buzerován - to je jasný, ale jsi také veřejně pranýřován na nějakém fóru? To asi ne, že?
Jasně, řidiči jsou víc na raně, než jiná povolání. Ale i když něco podělá jiná profese, tak se to taky probírá na fórech...

M3 píše:
Tím, že přijede nějaký spoj později určitě nevznikne taková škoda, jako tím, že nebude v motoru olej.
Co když kvůli tomu ujede vlak a neklapne nějaký kšeft v hodnotě statisíců nebo výš?

1111
jzb: Jak jsi psal, že když neodevzdáš nějakou práci v termínu, že můžeš přijít o peníze a jsi buzerován - to je jasný, ale jsi také veřejně pranýřován na nějakém fóru? To asi ne, že?

Demon ad litříky a milimetříky - tady platí to stejné - budu sice naštvanej, ale nikde si nebudu chladit žáhu, jako spousta lidí tady. Pouze se domluvím s dotyčným na opravě, nebo na náhradě škody. Navíc je to srovnání trochu nesmyslný. Tím, že přijede nějaký spoj později určitě nevznikne taková škoda, jako tím, že nebude v motoru olej.

1111
DJ: A proč myslíš, že jede 30? Nebude to tím, že je vrchní vedení v tak žalostném stavu, že by při 50 byl pořád venku a nasazoval sběrače? Navíc do Kohoutovic jezdím docela často a těch jak říkáš 30 km/h sice trolejbus jede, ale jen v některých úsecích, jinak jede rychleji. Nebo spíš jede tak, aby nemusel pořád ven, kdy by to zpoždění bylo ještě větší. Nebo myslíš, že řidič, který má na konečné vyrovnávací dobu nějakých 10 minut jede schválně pomalu, aby tu přestávku neměl žádnou? :roll: Tady je to přesně o tom - člověk, který se zajímá o MHD mluví o věcech o kterých nemá tušení. Bohužel takových je na tomto fóru většina.

2009
M3 píše:
Kolik % odjezdů z konečných mají řidiči opožděných? Nepočítej ty, při kterých se čeká na přípoj (např. Král pole nádr.) Moc jich nebude (zvlášť po zavedení systému RIS).
Mě se až moc často při cestě mou radiální linkou směrem do centra stává, že na zastávku přijede sice s dvouminutovým zpožděním, ale o to pomaleji pak jede, přestože má ulice zcela volné. Pro pořádek jde o linku t-37, která se při cestě po kohoutkách na suchém asfaltu jaksi nemá kde zpozdit a na volných silnicích má jet 50 a ne sotva 30. ](*,)

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Tasa píše:
Myslíš, že na to měla vliv tato diskuze?

To rozhodně nevím, problém jsem nadhodil jen v tomto tématu, nemohu vědět, zda si někdo z pravidelných uživatelů této linky nestěžoval na DPmB, já tedy ne

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
Myslíš, že na to měla vliv tato diskuze?

Zabanovaný
3619
Brno
Je to perfektní, JŘ se neměnily, diskuze sice pokračuje, ale najednou to funguje. IGK sice oproti stavu před výlukou na cca trojnásobné úrovni a x4 jezdí ve večerní době tak, že problémy s přestupy najednou nejsou. Jenom doufám, že jsem to nezakřikl ](*,)

361
28 dub 2006 11:37
stověžatá
M3 píše:
Jinak jsem netvrdil, že jsou řidiči chudáci. Jen mě vadí, že se tady buzeruje kvůli minutě.
Až ti automechanik naleje do motoru jen o jeden litřík oleje míň, nebo soustružník vytočí vačku o milimetřík menší, taky je budeš obhajovat, že o nic nejde ? ](*,)

520
03 dub 2006 14:42
M3: ad Mirci Dušíni - Podívej se, když já nějakou práci neodevzdám v termínu nebo správně, samozřejmě že jsem buzerován a může se to projevit i na platu. To je (skoro) všude, tedy i u dpmb. Povolání řidiče je časovou přesnost náročné, jiné profese jsou náročné zase na něco jiného. A některé nejsou náročné na nic, ale to přece nelze použít jako výmluvu.

Moderátor
7590
17 pro 2006 22:32
Brno
no já včera večer na 84 taky docela závodil, večerní časy a ještě k tomu asi tak 200 lidí narvaných v kloubu po nějakým koncertu v Rondu. na spojení u Semilassa sem dojel akorát, a to tam vycházelo 5 minut čekání, že sem to hnal je věc další, z -7 sem to dal do času někde na Halasáku, a myslím, že to s lidma ani tak neházelo, akorát sem jel rychleji. to že večer dojedu někam -7 je taky docela blbý, přestupy tím pádem dou do kytek, ale s nárazovýma akcema se nedá počítat

1111
To, že přijede později - myslel jsem na zastávku přestupu

1111
Kolik % odjezdů z konečných mají řidiči opožděných? Nepočítej ty, při kterých se čeká na přípoj (např. Král pole nádr.) Moc jich nebude (zvlášť po zavedení systému RIS). To, že přijede později je především způsobeno provozem, počtem cestujících a v neposlední řadě jízdní dobou, která na mnoha linkách (řidiči především autobusů jistě potvrdí) neodpovídá provozu. Takže pokud řidič vyjede z konečné včas a přijede k místu přestupu později, tak asi chyba bude jinde-nemyslíš? Když jsem jezdil, tak pro mě byla na prvním místě bezpečnost lidí, které jsem vezl. Jízdní řád nebyl pro mě rozhodující. Protože kdyby se něco stalo, tak se nikdo na nějaké plnění jízdní doby neptá.

2009
Pokud ta minuta připadá na vrub řidiča a znamená desetiminutové nebo delší čekání na další přípoj, tak to je víc než legitimní důvod pro buzeraci. :evil:

1111
Jsem rád, že na toto fórum chodí samí Mirci Dušíni.... Přesně takové reakce jsem čekal. Realita je ovšem někde jinde. Na anonymním fóru se toho napovídá...

Jinak jsem netvrdil, že jsou řidiči chudáci. Jen mě vadí, že se tady buzeruje kvůli minutě.

3311
24 úno 2006 20:32
Brno
M3: Nevidím důvod proč se nepokoukat po internetu, když máš všechny úkoly dané zaměstnavatelem splněny?

520
03 dub 2006 14:42
M3: Je jedno, jestli su na netu nebo v hospodě, ale musím mít všechno v pořádku a hotové. Jistě, je spousta flákačů, kteří by si zamést měli, ale nerozličujme lid na ubohé řidiče a ostatní - flákače.

1111
Chtěl bych vás všechny, kteří tady nadáváte na minutové rozdíly v jízdní době vidět, jak si plníte svoji pracovní dobu. Také na vteřiny? Soustředíte se po celý den a nic kromě oběda a použití WC vás nedokáže odtrhnout? Pochybuji. Mám možnost vidět, jak se pracuje např. v kanceláři... Zkuste se někdy od 8 hodin ráno podívat na diskuze idnes, novinek... Tam nepřispívají ti, kteří jsou doma nebo na dovolené. A podívejte se, kolik a do kdy je tam přidáno nejvíc příspěvků. A neříkejte vy, kteří v kanceláři pracujete, že se ne net nepodíváte. Myslím na stránky, které s náplní vaší práce absolutně nesouvisí. Takže nejdřív je si potřeba zamést před svým prahem a teprve potom tady něco plácejte.

6625
21 pro 2005 17:01
Falkon: Těch možností na Family Frost je mnoho.
ad Dáša a Máša: http://medved.bejk.cz/brno-hlavni/DSCF0089.JPG To je ale spolehlivost, ujet z místa nehody... :mrgreen:
Sry za OT.

371
03 črc 2007 20:00
IDS JMK, zóna 535
pepola píše:
Já si dokážu představit jediného řidiče, který nabízí službu, a sice od firmy Family Frost, a ještě si k tomu pustí:Zas jsme .ovno prodaliii :-D

Jen drobná úprava. Vzhledem k tomu, že Family Frost mám "přečteného", musím se ohradit proti tomu, co jsi napsal. Nepouští si tam "zas jsme h..no prodaliii" nýbrž (poněvadž ta melodie se pokaždé pouští 2× za sebou) "Okrádáme chudáky! Děláme z nich žebráky!" ale to je jen detail.
pepola píše:
A kdo z Vás si šel stěžovat, že ho v kadeřnictví příliš moc ostříhali, když jeho porost, pravda, už není nejhustší...a jeho oblíbené holičství zaniklo? A teď musí kráčet po ulici a vypadat přitom jako šáša..?

Kéž by radši vypadal jako Máša nebo aspoň jako Dáša (mám samozřejmě na mysli 263 001-0 a 263 002-8 - zasvěcení pochopí). Jsou to holky spolehlivý :))
omlouvám se za offtopic ale nemoh jsem si pomoct :)

418
18 kvě 2008 19:54
Já jen doufám, že kolegové řidiči především hájí svůj stav. Pokud nehodlají oplácet úplně jiným cestujícím, že půlhodinu předtím se k nim někdo choval hrubě, pak je tato diskuze zbytečná ...

Zabanovaný
3619
Brno
chat-maniac píše:
... je nehoráznost. pokud dotyčný nemá v ruce výpis z RISu...

stejná nehoráznost (ne-li horší) je bez výpisu z RISu svádět zpoždění na semafor v době, kdy je kolona IGK před semaforem cca 3 +/-3 vozy a doprava je téměř plynulá, nehledě na to, že linka 75 jezdí dle JŘ a nehledě na to, že náhradní doprava ztrácí smysl, když nenavazuje, což by měl být ten problém, jehož by si bylo potřeba všímat a hledat příčinu, a ne brát problém, jako kritiku řidičů

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1404 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 57  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata