Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 31 z 56    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 56  Další
Autor Zpráva

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Tasa píše:
Myslíš, že na to měla vliv tato diskuze?

To rozhodně nevím, problém jsem nadhodil jen v tomto tématu, nemohu vědět, zda si někdo z pravidelných uživatelů této linky nestěžoval na DPmB, já tedy ne

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
Myslíš, že na to měla vliv tato diskuze?

Zabanovaný
3619
Brno
Je to perfektní, JŘ se neměnily, diskuze sice pokračuje, ale najednou to funguje. IGK sice oproti stavu před výlukou na cca trojnásobné úrovni a x4 jezdí ve večerní době tak, že problémy s přestupy najednou nejsou. Jenom doufám, že jsem to nezakřikl ](*,)

361
28 dub 2006 11:37
stověžatá
M3 píše:
Jinak jsem netvrdil, že jsou řidiči chudáci. Jen mě vadí, že se tady buzeruje kvůli minutě.
Až ti automechanik naleje do motoru jen o jeden litřík oleje míň, nebo soustružník vytočí vačku o milimetřík menší, taky je budeš obhajovat, že o nic nejde ? ](*,)

520
03 dub 2006 14:42
M3: ad Mirci Dušíni - Podívej se, když já nějakou práci neodevzdám v termínu nebo správně, samozřejmě že jsem buzerován a může se to projevit i na platu. To je (skoro) všude, tedy i u dpmb. Povolání řidiče je časovou přesnost náročné, jiné profese jsou náročné zase na něco jiného. A některé nejsou náročné na nic, ale to přece nelze použít jako výmluvu.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
no já včera večer na 84 taky docela závodil, večerní časy a ještě k tomu asi tak 200 lidí narvaných v kloubu po nějakým koncertu v Rondu. na spojení u Semilassa sem dojel akorát, a to tam vycházelo 5 minut čekání, že sem to hnal je věc další, z -7 sem to dal do času někde na Halasáku, a myslím, že to s lidma ani tak neházelo, akorát sem jel rychleji. to že večer dojedu někam -7 je taky docela blbý, přestupy tím pádem dou do kytek, ale s nárazovýma akcema se nedá počítat

1111
05 čer 2005 13:18
To, že přijede později - myslel jsem na zastávku přestupu

1111
Kolik % odjezdů z konečných mají řidiči opožděných? Nepočítej ty, při kterých se čeká na přípoj (např. Král pole nádr.) Moc jich nebude (zvlášť po zavedení systému RIS). To, že přijede později je především způsobeno provozem, počtem cestujících a v neposlední řadě jízdní dobou, která na mnoha linkách (řidiči především autobusů jistě potvrdí) neodpovídá provozu. Takže pokud řidič vyjede z konečné včas a přijede k místu přestupu později, tak asi chyba bude jinde-nemyslíš? Když jsem jezdil, tak pro mě byla na prvním místě bezpečnost lidí, které jsem vezl. Jízdní řád nebyl pro mě rozhodující. Protože kdyby se něco stalo, tak se nikdo na nějaké plnění jízdní doby neptá.

2009
28 čer 2007 16:54
Pokud ta minuta připadá na vrub řidiča a znamená desetiminutové nebo delší čekání na další přípoj, tak to je víc než legitimní důvod pro buzeraci. :evil:

1111
Jsem rád, že na toto fórum chodí samí Mirci Dušíni.... Přesně takové reakce jsem čekal. Realita je ovšem někde jinde. Na anonymním fóru se toho napovídá...

Jinak jsem netvrdil, že jsou řidiči chudáci. Jen mě vadí, že se tady buzeruje kvůli minutě.

3311
24 úno 2006 20:32
Brno
M3: Nevidím důvod proč se nepokoukat po internetu, když máš všechny úkoly dané zaměstnavatelem splněny?

520
03 dub 2006 14:42
M3: Je jedno, jestli su na netu nebo v hospodě, ale musím mít všechno v pořádku a hotové. Jistě, je spousta flákačů, kteří by si zamést měli, ale nerozličujme lid na ubohé řidiče a ostatní - flákače.

1111
Chtěl bych vás všechny, kteří tady nadáváte na minutové rozdíly v jízdní době vidět, jak si plníte svoji pracovní dobu. Také na vteřiny? Soustředíte se po celý den a nic kromě oběda a použití WC vás nedokáže odtrhnout? Pochybuji. Mám možnost vidět, jak se pracuje např. v kanceláři... Zkuste se někdy od 8 hodin ráno podívat na diskuze idnes, novinek... Tam nepřispívají ti, kteří jsou doma nebo na dovolené. A podívejte se, kolik a do kdy je tam přidáno nejvíc příspěvků. A neříkejte vy, kteří v kanceláři pracujete, že se ne net nepodíváte. Myslím na stránky, které s náplní vaší práce absolutně nesouvisí. Takže nejdřív je si potřeba zamést před svým prahem a teprve potom tady něco plácejte.

6620
21 pro 2005 17:01
Falkon: Těch možností na Family Frost je mnoho.
ad Dáša a Máša: http://medved.bejk.cz/brno-hlavni/DSCF0089.JPG To je ale spolehlivost, ujet z místa nehody... :mrgreen:
Sry za OT.

366
03 črc 2007 20:00
IDS JMK, zóna 535
pepola píše:
Já si dokážu představit jediného řidiče, který nabízí službu, a sice od firmy Family Frost, a ještě si k tomu pustí:Zas jsme .ovno prodaliii :-D

Jen drobná úprava. Vzhledem k tomu, že Family Frost mám "přečteného", musím se ohradit proti tomu, co jsi napsal. Nepouští si tam "zas jsme h..no prodaliii" nýbrž (poněvadž ta melodie se pokaždé pouští 2× za sebou) "Okrádáme chudáky! Děláme z nich žebráky!" ale to je jen detail.
pepola píše:
A kdo z Vás si šel stěžovat, že ho v kadeřnictví příliš moc ostříhali, když jeho porost, pravda, už není nejhustší...a jeho oblíbené holičství zaniklo? A teď musí kráčet po ulici a vypadat přitom jako šáša..?

Kéž by radši vypadal jako Máša nebo aspoň jako Dáša (mám samozřejmě na mysli 263 001-0 a 263 002-8 - zasvěcení pochopí). Jsou to holky spolehlivý :))
omlouvám se za offtopic ale nemoh jsem si pomoct :)

418
18 kvě 2008 19:54
Já jen doufám, že kolegové řidiči především hájí svůj stav. Pokud nehodlají oplácet úplně jiným cestujícím, že půlhodinu předtím se k nim někdo choval hrubě, pak je tato diskuze zbytečná ...

Zabanovaný
3619
Brno
chat-maniac píše:
... je nehoráznost. pokud dotyčný nemá v ruce výpis z RISu...

stejná nehoráznost (ne-li horší) je bez výpisu z RISu svádět zpoždění na semafor v době, kdy je kolona IGK před semaforem cca 3 +/-3 vozy a doprava je téměř plynulá, nehledě na to, že linka 75 jezdí dle JŘ a nehledě na to, že náhradní doprava ztrácí smysl, když nenavazuje, což by měl být ten problém, jehož by si bylo potřeba všímat a hledat příčinu, a ne brát problém, jako kritiku řidičů

Moderátor
7587
Brno
jenom pořád nevím čemu se kdo diví - na semaforu v Obřanech se dá nabrat docela solidní sekera, hlavně když jedu rozjezd 94 na město tak ta jedna-dvě minuty co tam ztratím jsou docela znát. přes den to je totálka. a říct, že si tam na smyčce šofec leští baldu a proto ještě k tomu vyjel schválně později, je nehoráznost. pokud dotyčný nemá v ruce výpis z RISu, jsou to pouze spekulace. už ani nevím, kdo to psal.
ale to naplácání jsme psal já a to pouze jako srandu, pokud to někdo pochopil jako napadení, čest jeho fóbii :lol:

Zabanovaný
3619
Brno
Je to zajímavé, kam až může diskuze, která začala vlastně obhajobou řidičů (příspěvkem o nutnosti řešit postihy řidičů za podjetí ne podle vteřin, ale dle konkrétní situace), díky nekritickému obhajování b****u u DP některými jedinci. K bonzování na těchto stránkách (jenom na těchto stránkách), napadání diskutujících (naplácání maminkou,atd), kteří mají reálný pohled, atd ... ...atd, až ke shnilým bramborám. Čím se ještě uvedete nekritičtí obhajovatelé ?

3724
28 úno 2006 19:00
Pak tady ještě zaznělo,že řidič nabízí službu...
Já si dokážu představit jediného řidiče,který nabízí službu,a sice od firmy Family Frost,a ještě si k tomu pustí:Zas jsme .ovno prodaliii :-D
Toto jsou takové ty politické kecy,patřící spíš na schůzi KDU-ČSL (Dobrý den,pane Veselý!),nebo na Odbor dopravy Magistrátu MB.
Dríve se zavádělo(chozrasčot,perestrojka),teď se implementuje(program SAP),jen aby to vypadalo zajímavě!(Nikdo netušil,co to vlastně je!)
Obyvatelé ČR si obecně rádi stěžují už od 1.republiky,hlavní rozvou konfidentství byl ale až ve druhé světové válce...
Ale kdo z Vás by si šel stěžovat do supermarketu,že si koupil sáček s ranými bramborami(volné na nabrání už nebyly)a tři z nich byly nahnilé?
Á!Plha se hlásí!Jinak nikdo...?On na Vás vedoucí nemá hned čas,Vy tam trochu vychladnete...a necháte to tak!Brambora nemá ani evidenční číslo,ani SPZ,tak je to trochu složitější,že?
A kdo z Vás si šel stěžovat,že ho v kadeřnictví příliš moc ostříhali,když jeho porost,pravda,už není nejhustší...a jeho oblíbené holičství zaniklo?A teď musí kráčet po ulici a vypadat přitom jako šáša..?
Takže při stěžování si na řidiče si zkuste na toto vzpomenout.Třeba pak stížnost ani nevznikne!
Hezký den,kolegové! :-D

3724
28 úno 2006 19:00
Vrátil jsem se z dovči a zírám!
Zkuste se povozit MHD taky v jiném městě,a hlavně jiném státě,ve kterém jsou města diametrálně odlišná svou velikostí a provozem,a nebudete tady řešit nějakou zaprděnou x4!
Toto je sice OT,ale např. ve Valencii je to tak,že busy jezdí jezdí po čtyřpruhé ulici.Ale:V každém směru parkují dvě(!) řady aut,takže zbývá jen jediný jízdní pruh.A např. v odpolední špičce,kdy se všechno vrací domů,není problémem jet vzdálenost asi 8 kilometrů hodinu!Na zastávkách sice jsou displeje,poskytující info o času do dalšího příjezdu,ale fungují spíš jako dekorace.Místní lidé jsou úplně v klidu,pozdraví řidiče a buď si koupí lístek,nebo mají "šalinkartu" z trafiky(žádné fronty před začátkem školního roku - trafik je všude dost).Řidič jim v klidu prodá lístky(pokud už nemají...),všichni nastupují předem - i kočárky! - takže moc nehrozí černí pasažéři...Ve vozech je celovozová klimatizace...Takže taková "ídéesko-emhádé" a všichni jsou v pohodě.Co mě docela překvapilo,bylo,když jsme zřejmě měli už neúnosnou sekeru,a náš řidič viděl za sebou autobus stejné linky.Pustil ho před sebe prázdný! Pobral mu lidi, byl nadále v čase,a ten původně zpožděný to tímto krokem téměř dohnal!!!
A v místech jejich zastávek na znamení při větší "zaparkovanosti" aut si lidé rádi zřetelně zamávají,aby se jim zastavilo!

Zabanovaný
3619
Brno
Nechtěl jsem se vracet k problému x4, ale dnes jsem byl překvapen (že by si konečně někdo toho všiml), Proškovo nám. 17,45 - odjezd 75 směr město jako vždy včas, odjezd dle JŘ x4 17,52 - skutečný odjezd 17,53 (zpoždění očividně způsobené semaforem), přestup na linku 4 bez problému (sprintu a porušování dopravních předpisů) i když na zastávce Karlova jsme byli nuceni znamením zastavit, odjezd dle JŘ 4 18,58. Díky!

Moderátor
7587
Brno
kuba: pokud to je napsaný ve služebáku jako povinnost čekat, pak ano

6620
21 pro 2005 17:01
chat-maniac: Neměl by náhodou řidič zavolat na dispečink, když mu nepřijel návazný spoj?

3311
24 úno 2006 20:32
Brno
mrak: Pardubice to je není MHD, ale mumuland, kterej si hraje na MHD (DP Vidlákov) :-x

Pročítám tady tuto rozsáhlou diskuzi a i přesto, že nesouhlasím s řidiči ohledně navýšení jejich platu, pro tentokrát musím s pány řidiči plně souhlasit.
x4/4 je čistě specifická záležitost, která je opravdu závislá na plynulosti provozu a těžko s ní lze při plánování počítat.
Vezmu příklad z linek 40 a 48. Na linkách jezdí 48 i dopravce Tourbus. Proti autobusům DPMB nemůžu říct od dob zavedení RISu jediné křivé slovo o podjetí! Bohužel u dopravce Tourbus je podjetí běžnou rutinou i po zavedení jakéhosi centrálního dispečerského systému (je pravda, že před ním to bylo horší a podjetí 6-7 minut nebyl problém).

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1396 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 56  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata