Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 78 z 108    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 108  Další
Autor Zpráva

371
03 črc 2007 20:00
IDS JMK, zóna 535
MiroPiro: Asi takto - Osobní vlaky na tratí 250 (Praha - Lanžhot / - Kúty) jezdí nejdále z Kút do Žďáru nad Sázavou a naopak. Tuším přede dvěma lety byly vlaky na Slovensko úplně zrušeny s tím, že v Břeclavi se vždy muselo přestupovat na jinou soupravu. Lidem se to nelíbilo, tak vrátili myslím jeden nebo dva spoje, které jedou v "celé trase". Nejkratší trasa vlaků je nyní nově Hrušovany u Brna - Brno, hl.n. s přestupem na navazující spoj do Kuřimi, což je snad ještě kratší (aspoň na zastávky určitě) ale jinak "regulérní spoje" Mají nejkratší trasu Vranovice - Tišnov (ty Hrušovansko-Kuřimské beru jako vložené - loni ještě nejezdily).
Z toho S3, jak ty říkáš, je zaintegrovaná (zatím) pouze v úseku Níhov - Vranovice. Do Kút mají jezdit linka S53, což, předpokládám, bude řešeno (v případě varianty bez přestupu až do Kút) "přečíslováním" linky, ale kdoví. Až Kordis zaintegruje celý JMK, možná by udělal dobře, kdyby se domluvil s Vysočinou, aby ty vlaky zaintegrovali až do Žďáru, popř. do Křižanova / Nového Města na Moravě - koneckonců, část integrace je na Vysočině (Bystré, Náměšť), snad i v Pardubickém kraji (to nevím jistě) Olomouckém (Nezamyslice...), a tuším, že to postihne i Zlínský... No,kdoví.

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
PvvS píše:
No svyho casu se mluvilo tusim o vidni a blave. Ale to by chtelo dodelat znojemsko , aby byl dole uzavrenej okruh.

Vídeň a Bratislava :-D Při vší úctě ke KORDISu si myslím, že to je naprosto nereálné. Ale je pravda takováto: mám podezření že S3 jezdí z Kút. Poněvadž jsem jel v neděli 5. října do Kuřimi z Lesné a hlásili, že vlak jede ze směru Kúty :-) Takže by se třeba mohla S3 zavést do Kút natrvalo :-D

Můj nový web o severním okolí Brna

371
IDS JMK, zóna 535
Když už jsme u linky S91... všimli jste si, jak prozíravý ten kordis je? Ve svých pláncích má namalováno zaintegrování Myjavy, ale v plánu JŘ linky S91 je to pouze po zastávku Vrbovce... a to jsou prosím na Myjavu ještě dvě mezilehlé zastávky: Vrbovce, zastávka (uprostřed divočiny s plechovou boudou :)) a Brestovec, kde je památník zemřelým při stavbě druhého nejdelšího tunelu v tehdejším Československu
Ale jinak jen potvrzuji,co už tu naznačil Kuba: Kordisáci se na TKB vyjádřili v tom smyslu, že by s těmi přeshraničními linkami mohl být problém. A to, že je to namalovaný v plánku, ve skutečnosti platit nemusí; záleží na spoustě faktorů, taky na tom, zda o to Slováci budou mít zájem...

6620
21 pro 2005 17:01
Nebo taky S91 Hodonín - Veselí - Vrbovce. V TKB se kdysi říkalo, že je menší problém s tím, že tyto přeshraniční linky nelze dotovat.

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Pokud já vím, tak by mělo být zaintegrovaný Znojmo - Retz...

9306
10 čer 2004 11:19
No svyho casu se mluvilo tusim o vidni a blave. Ale to by chtelo dodelat znojemsko , aby byl dole uzavrenej okruh.

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Nepíšou to sice v tom textu na idsjmk.cz, ale v plánech to je: S53 má zajíždět až do Kút, tedy do SR... Co takhle ještě udělat linku do Hohenau nebo pak ze Znojma do Retzu jako regulérní integrovanou? Nebo co takhle ukecat ČD na to, aby v úseku Brno - Kúty byly zaintegrovány EuroCity :-D ?

Můj nový web o severním okolí Brna

1443
15 zář 2005 13:43
čtvrť s největší koncentrací rozjezdů v Brně
jak nedostali.. prostě nabídli jiní víc..

947
14 říj 2004 16:45
Úsuší
Smolda68 píše:
Spíš místo ADOSy, ta tam má nyní hlavní linku Brno - Židlochovice + Hrušovany u Brna - Horní Bojanovice
Tourbus, ten tam měl myslím pár spojů Brno - Židlochovice - Šitbořice

Jo sry mas pravdu s tou Adosou.
Bors tentokrat vyžral samí atraktivní linky. Akorat by me zajimalo co budou jezdit Hodonínští když prisly napr o tu 109.Moc linek nedostaly.

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
Ti modrožlutí jsou fakt neuvěřitelní, v rámci tohoto rozšíření na jiné moc nezbylo...

665
18 zář 2007 15:40
Brno
LADA píše:
Linka 505 místo Tourbusu - Bors

Spíš místo ADOSy, ta tam má nyní hlavní linku Brno - Židlochovice + Hrušovany u Brna - Horní Bojanovice
Tourbus, ten tam měl myslím pár spojů Brno - Židlochovice - Šitbořice

947
Úsuší
Např linka 109 Bors, Tourbus, Kyjov a Hodonín jen jeden spoj z Hodonína do Mutěnic. Dnes většinu spojů jezdí Hodonín

Linka 505 místo Tourbusu - Bors

947
Úsuší
Na http://www.idsjmk.cz nové návrhy rozšíření IDS na Břeclavsko atd. Na JŘ v pdf už i dopravci. V přehledu zatím ne.

947
Úsuší
Jednu dobu o připojení k Brnu usilovala jedna půlka Vranovského zastupitelsva.Cca 2 roky zpátky. Nakonec z toho sešlo. Podle mého uvážení jse můžou logicky šprajcovat tak akorát Modřice a to kvůli Olympii a dalším kšeftům ze kterých jim jdou love do kassy. Po dostavění CTP Šlapanic možná i Šlapanice. U mnoho obcí je úvaha, že jak prodají pozemky na stavbu RD a vydělají nějáké peníze, že se pak připojí. Otázkou ale zůstáva jestli bude mít zájem potom Brno.

206
15 led 2008 20:51
Thor. neplete :wink:

418
18 kvě 2008 19:54
Ořechov je dost daleko, a pokud mne paměť neklame tak ani katastrálně nesousedí, což je nutná podmínka připojení

371
IDS JMK, zóna 535
Thor píše:
info sice nemám, ale těch míst, která by stálo za to připojit by mohlo být víc, Troubsko, Ostopovice, Veselka, Popůvky, třeba i Střelice. Na JZ je Brno poněkud "krátké" a houfně se tam množí RD výstavba a menší průmyslové areály. Mohlo by se to týkat ale i dalších obcí - Modřice, Česká, Lelekovice, Rozdrojovice, Jinačovice. Třeba by Brno rychleji (a konečně) zlomilo 400 tis. obyv.

Co se dostalo ke mně, tak o připojení k Brnu hodně usiluje Ořechov; za to Modřice o tom nechtějí ani slyšet. A není se čemu divit: Jejich zisky z Olympie jim stačí. Nejsem sice Modřičák, ale musím se jich zastat v tom ohledu, že mě tedy dost štve, když kdekoli (třeba teď nejčastěji v rádiu) slyším Brno-Modřice a přitom to žádné Brno není.Jednak proto, že už není v zóně 101 a jednak proto, že každý (s prominutím) blbec, který aspoň jednou jel okolo, ví, že na cedulce označující město/obec je napsáno MODŘICE a ne Brno-Modřice.

947
Úsuší
ds píše:
Tak se tímto omlouvám, ono to původně znělo jak soukromá iniciativa :-) Předpokládám že by šlo o rozjezd v 1:30 nebo ve 2:00, nestálo by za zvážení po dohodě s příslušnými obcemi řešit rovnou prodloužení Bílovice - Řícmanice - Kanice, případně Ochoz? Příslušné obce se docela rozrostly a po rozpočítání by to mohlo přijít ještě výhodněji.

No dá se říct, že kdysi to soukromá inicitiva byla samoudřejmě nejenom moje.A z té soukromé iniciativy vzniklo to, že mě jedna ze zastupitelkyň navrhla na člena DK. I automat na jízdenky jsem de facto prosadil já.Nebo spíš ja ho prosadil a zastupitelsvo mě v tom podpořilo čím mu děkuji. Všichni si ze začátku myslely že automat bude v Bílovicích zbytečnej a je to mu přesně naopak.Denní průměr prodanných lístků je 28/den = cca 850/měsíc.

K tomu rozjezdu ono by to protažení dále nic neušetřilo, protože by byli km navíc. A kdyby si např. rojdezd vyjednaly Řícmanice a Bílovice by nezaplatily tak Řícmanice by zaplatily i usék Obřany Bílovice ale v Bílovicích by nezastavoval.
Ty časy nasledovně: a) 3:00 do Bílovic 4:01 směr Brno
b) 2:00 do Bílovic 3:31 směr Brno a 4:00 do Bílovic 4:50 jako a-75 směr Brno.

6620
21 pro 2005 17:01
Lada: Tak mně třeba jo. :mrgreen:

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
no protahovat trasu přes Bílovice až do Ochozu je trošku moc ne?

3221
blekfild
LADA píše:

No neříkej :mrgreen: Ne konec srandy jsem členem dopravní komise a samozdřejmě mě na to rada obce neoficiálně kývla. Jen tak pro orientaci protažení 1 párů spojů linky č.94 z Obřan do Bílovic a zpět vyjde obec ročně za všechny nepracovní dny cca 45 000 kč i z daní. Myslím že pro obec s rozpočtem necelých 25 miliónů směšná částka.

Tak se tímto omlouvám, ono to původně znělo jak soukromá iniciativa :-) Předpokládám že by šlo o rozjezd v 1:30 nebo ve 2:00, nestálo by za zvážení po dohodě s příslušnými obcemi řešit rovnou prodloužení Bílovice - Řícmanice - Kanice, případně Ochoz? Příslušné obce se docela rozrostly a po rozpočítání by to mohlo přijít ještě výhodněji.

3081
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
A noční linka do Adamova by nebyla? :-) Omlouvám se za MM

947
Úsuší
Citace:
o tom bys měl spíš jednat s vedením Bílovic, které by toto musely financovat.

No neříkej :mrgreen: Ne konec srandy jsem členem dopravní komise a samozdřejmě mě na to rada obce neoficiálně kývla. Jen tak pro orientaci protažení 1 párů spojů linky č.94 z Obřan do Bílovic a zpět vyjde obec ročně za všechny nepracovní dny cca 45 000 kč i z daní. Myslím že pro obec s rozpočtem necelých 25 miliónů směšná částka.

947
Úsuší
kuba píše:
LADA: V noci o víkendu ti do Bílovic jede vlak, to ti nestačí?

Jo to sice jede, ale 0:45 a pak až 6:02 už vidím jak by to stačilo tobě.A nejde o mě, ale o další
3000 obyvatel.

3221
blekfild
LADA píše:

Jinak teď budu jednat s DPMB a Kordisem o protažení noční linky č.94 do Bílovic nad Svitavou.Cca 1 nebo 2 páry v noci před nepr.dnem.Zatím to vypadá slibně tak mě držte palce.

o tom bys měl spíš jednat s vedením Bílovic, které by toto musely financovat.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2676 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 108  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata