Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 32 z 56    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 56  Další
Autor Zpráva

655
05 zář 2007 11:06
Brno
Já to vidím tak, že je ideální, když má x4 3-4min sekeru. Lidi plynule a v klidu přejdou na tramvaj a libují si, jak to navazuje :-)

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
a na co myslíte, že ta x4 je navázaná? na odjezdy podle plotu? směrem z města je navázaná na každej spoj, co měl jet až do Obřan.
jedinej problém je směrem na město, kde to díky semaforům a hlavně zacpaný silnici IGK chodí podle plotu, s tím nejde nic dělat a i přes docela časovou rezervu to dojede zpožděný, nevím kterej chytrák si myslí, že si tam někde šofec leští baldu, ať ho vyfotí a bude se to řešit. jenže ono to tak není že. zpoždění na trase o 10 minutách je klidně i 20, takže nevím co s tímhle jako dělat. samo je to nárazově a pokaždé z jiného směru, tohle zahrnout do jř nejde, to snad všichni sami víte.
a taky šalinář bůhví jak dlouho má čekat, když nic nejede a oN už má odjezd. kdyby podle vašich zcestných představ měl čekat na každou zpožděnou x4 od Obřan, tak není potřeba na linku 4 žádnej JŘ. a jsme kde? v pr... . tohle jenom k tomuto konkrétnímu příkladu když s ním někdo přišel.
takže je to jenom dětský brečení, maminka by měla naplácat :-)

9986
15 led 2005 23:41
Taso, tady to zase někdo nepochopil

pardubice byly jako příklad toho, jak to nemá vypadat a jak můžeme být rádi i za to, co tu máme

3983
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Přímo na ulici smykem přes ručku :mrgreen:

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
ds píše:
- druhá věc - tady je to otázka vozokilometrů - optimální stav by bylo trasování autobusu přes mal.most obousměrně, aby tramvaje měly kde počkat na zpožděné spoje. Cacovická je na to naprosto nevhodná. V případě autobusu ve směru do Obřan v tom není problém.

Kde bys ten autobus chtěl jako otočit?

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
Tasa:
- jako první věc striktně navázat jízdní řád x4 na 4 - na každý druhý spoj a tyto vyznačit v jízdním řádu tramvaje. 75 bych do toho až tak nemotal. Co je cestujícím platné, že ty linky jedou provázaně, když pak tvrdnou na maloměřickém mostě.
- druhá věc - tady je to otázka vozokilometrů - optimální stav by bylo trasování autobusu přes mal.most obousměrně, aby tramvaje měly kde počkat na zpožděné spoje. Cacovická je na to naprosto nevhodná. V případě autobusu ve směru do Obřan v tom není problém.
- no a třetí věc je upřednostnění přípoje před jízdou 100% na čas - méně vadí minuta zpoždění než 10 minut čekání

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
Tak nám prozraď, jak bys to chtěl zlepšit.

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
mrakicio: sorry, ale to že to jinde je horší přece není argument. MHD v takovém Kišinevě bude nepochybně výrazně horší než v Pardubicích a neznamená to, že máš být spokojen jen s tím, že nakonec něco vůbec přijede...

Co se týká (ne)návaznosti na Tomkově nám., tak mám za to, že vznikne-li výluka, měl by se dopravce snažit minimalizovat její dopady na cestující. První level je, že vůbec náhradní dopravu zavede a druhý je, že tato by měla navazovat tak, aby zdržení cestujícího bylo minimální. Pod navazovat si představuji to že přijede autobus a lidé si v klidu přestoupí na tramvaj, ne že se počká jen na ty nejrychlejší.

To, že praktická realizace výše uvedeného na lince x4 při přestupu na zastávce Tomkovo nám./ Cacovická je velmi problematické, přiznávám, nicméně prostor pro zlepšení tu bezesporu je.

1442
15 zář 2005 13:43
čtvrť s největší koncentrací rozjezdů v Brně
prosím všechny diskutující, co se už nechtějí k tomuto tématu vyjadřovat, ať se vyyjadřují dále, jelikož se diskuze vyvíjí velmi zajímavým směrem a bylo by ji škoda ukončit.

902
02 lis 2006 07:32
Brno
Mrakicio: Pardubice? Nechtěl jsem je tu zmiňovat, aby to nevyznělo jako pomluva, ale to není MHD... to je mazec..

9986
15 led 2005 23:41
myslím, že tahle diskuze by chtěla promazat

imho, zajeďte si do pardubic, a tam si nadávejte, tolik nadávek, jako teď za tři dny, jsem dlouho nepoužil. podjetí o tři minuty? není problém, nakonečné bude aspoň víc času. není návaznost, i když je garantovaná? není problém, za dvacet minut jede další spoj. jedou tři linky po sobě a pak půl hodiny nic? není problém, je to přece běžný stav. Neexistence časovýho jídznýho? nikdy. ujíždění cestujícím? není problém, proč čekat, když můžou jít pěšky? neplatící cestující? tak si neplatí, no. nepoděkování řidiči, když počkal? proč děkovat, když je to jen řidič?
Na druhou stranu, 90kč/hod na stanovišti, proč si stěžovat?

takže tolik vypozorovaných, vyslyšených a vyzkoušených věcí. Mám dojem, že někteří zde diskutující (ne)řidiči by si to měli tam vyzkoušet...

Takže tak.

2009
28 čer 2007 16:54
J*M* píše:
..., tento problém tu je, každopádně je to b****l DPmB, ať už oddělení JnŘ, či jiné složky DP, či řidičů.
Jo, tento problém tu je. Například podle ještě výlukové 29 se na zastávce Optátova směrem na Osovou po 20.00 daly řídit hodinky - jeden každý odjezd jezdil přesně o 4 minuty později, než bylo v JŘ. Je mi jedno, jestli za ten bordel mohou řidiči, nebo oddělení JŘ, nebo třeba ještírci Aštara Šerana, ale prostě tady je a jeho zpochybňováním nebo obhajováním si pánové řidiči u mě vysluhujete v této diskusi palec dolů.

418
18 kvě 2008 19:54
... abychom se trochu uklidnili a popřemýšleli ...

No a to je skutečně můj poslední příspěvek k tomuto tématu

41
29 črc 2008 13:05
Tak teď su ##MLUVÍM SPROSTĚ## na nejvyšší míru.Jaký omlouvání prasečin?Tady někdo někomu něco dokázal?Tohle všechno jsou jenom nepodložený domněnky JM.Ať teda napíše na DPMB,že pravidelně jezdí řidiči z konečné v Obřanech o 3 minuty dřív,ať si to prověří.Až bude mít důkazy o tom,že to tak skutečně je,tak se s váma budu dál bavit.Takhle je to jenom vylívání si zlosti přes anonymní fórum.

A jinak pane Thore nevím,proč by měla být tato diskuze zablokována,co se vám na tom nelíbí.Nadává vám snad tady někdo sprostě nebo se tady píšou nějaký hulvátský kecy?Protože jinak podle mne není důvod toto fórum blokovat.Diskuze je od slova diskutovat a pokud se nemýlím,tak od roku 89 máme demokracii,nebo ne?Tak co tady zavádíte takový praktiky.

418
18 kvě 2008 19:54
Přátelé, co kdyby jste neviděli jen dílčí části toho co napsal J*M*, ale celek o co mu jde?

Já jsem si zde všiml několika pokusů omluvit prasečinu určitou frustrací, ale to určitě není správně. Aspoň mně by to v práci neprošlo. Příspěvky J*M* a moje nejsou útok na řidičský stav jako celek.

Adminy prosím o zvážení, zda téma na 2 dny neuzamknout.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
J*M* se rozjel co :shock:
mám pocit že po půl roce na x4 jsem nikdy neměl potřebu vyjíždět z Obřan později jenom proto, abych si nějak zkrátil čekání na Tomkáči, tahle teorie je hodně zcestná a nevím kde k ní kolega přišel. takhle se šíří fámy o nás :-)

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Rád bych tuto debatu ukončil, tento problém tu je, každopádně je to b****l DPmB, ať už oddělení JnŘ, či jiné složky DP, či řidičů. Tady se nevyřeší, to si musí vyřešit DP, má na to dostatek fundovaných složek a pracovníků. Já jen v této diskuzi nanesl tento problém a jeho pravděpodobnou příčinu. Myslí-li si někdo něco jiného, má možnost svůj názor napsat. Má-li někdo dostatek zbytečného času, může suplovat DPmB, sledovat provoz a odjezdy v Obřanech a pak můj názor vyvrátit či podpořit. Já rozhodně toto provozovat nehodlám, ani mne to nezajímá, pro mě MHD služba, kterou si platím (i jako všichni ji platím i z daní) a rád bych za své peníze dostal odpovídající protihodnotu, což v tomto případě nedostávám. Nikdo z řidičů zatím se neozval, že to není jejich šlendrián, ale vina špatných JŘ. Kdyby problém byl v JŘ a řidiči se zde ozvali, jistě by nám problém rád osvětlil vedoucí JŘ, který je našim členem, čte tyto diskuze a vyjadřuje se k naneseným problémům. Zatím tu proběhlo vymlouvání, odbíhání od problému k nesouvisejícím a nemístným kravinám a omlouvání šlendriánu, místo diskuze. Howg!!!

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
J*M* píše:
Omlouvat b****l argumenty "za chvíli jede další", nebo počítáním sekund (tramvaj odjela za víc sekund, neboť sprinteří byli překážkou v provozu), je ubohost.

Toto je můj poslední příspěvek k této diskuzi

S tímto souhlasím.

3748
08 čer 2005 23:12
J*M* píše:
Problém je v řidičích (dá se to vysledovat z reakcí, jak potrefené husy se ozývají), a to, že si řidiči prodlužují záměrně čekací dobu v Obřanech o 3 minuty na úkor čekací doby na Tomkově náměstí (která je právě ty 3 minuty) a tím i na úkor cestujících a času na přestup.
Nechci se stavet na nici stranu, ale jen by me zajimalo, jakym zpusobem jsi z toho, ze byl bus na Proskove nam. pozdej, odvodil to, ze ten bus odjel z Obran pozdej.

41
Jelikož jsem asi potrefená husa,tak se musím znovu ozvat i když x4 nejezdím a měl jsem ji jenom jednou a to ještě k tomu v neděli.A můžu ti říct,že aji v nedělu jde nárazově nabrat na semaforu aji 5 minut.Tím snad chceš říct,že všichni řidiči co to jezdijou,tak jezdí pravidelně o 3 minuty pozdějc?Tak to snad ne?Jelikož pozdní najetí na zastávku je taky odměněno stržením korun z vejplaty.A každej pozdní odjezd asi těžko může zdůvodnit WCem.Tohle už trošku přeháníš.
Jelikož mám šalinkartu zadara,tak taky jezdím hodně mhd,ale narozdíl od tebe,když mě přijede pozdě bus,nebo mě ujede tramvaj před nosem,tak mám proto pochopení.

Zabanovaný
3619
Brno
Nekritické schvalování b***lu mě nutí se ještě vyjádřit, situaci znám a myslím, že jsou zde podsouvány falešné argumenty. K situaci na Obřanské:
Je pravda, že člověk nevidí za roh, ale čeká-li na zastávce 9 minut, udělá si představu dle intervalu, jak kolem projíždí skupiny IGK nashromážděné semafory, co se za rohem děje. Je zajímavé, že ve zmíněnou dobu, má problémy jen x4, spoje linky 75 jsou na zastávce dle JŘ (a nemyslím, že by to bylo tím, že se jedná o předchozí spoj).
Uvedl jsem příklad s časem okolo 19. hodiny, kdy by měl být interval na lince 4 7,5 minuty. Ale tato situace se neděje jen v tomto čase, ale i později, kdy je interval podstatně delší.
Problém není ovšem v intervalech, ani v semaforech, ale v něčem úplně jiném. Problém je v řidičích (dá se to vysledovat z reakcí, jak potrefené husy se ozývají), a to, že si řidiči prodlužují záměrně čekací dobu v Obřanech o 3 minuty na úkor čekací doby na Tomkově náměstí (která je právě ty 3 minuty) a tím i na úkor cestujících a času na přestup.
Chtělo by to se občas se vžít do situace cestujících a ne stále požadovat, aby se cestující vžili do situace řidičů

3079
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
Terence Hill: 100% souhlas. Bereš mi slova z úst.

41
Nevím na co se píšou SZ,když se to stejně napíše aji tady.Tak aby toho nebylo málo,tak přidám aji moji odpověď:

Možná bych ti doporučil,aby ses jel jednou podívat aji za Proškovo náměstí.Protože jak víš ,tak v Obřanech se kope a je to tam řízený semaforama.Někdy to stojí až k Obřanskýmu mostu.Dodržovat tady nějak jízdní řád je nereálný.A jelikož píšeš že jel jako prase,tak možná měl snahu to dohnat.Jenže vám se furt něco nelíbí,když jede pozdě-je to špatně,když na to trochu šlápne aby to dohnal-tak taky je to špatně.Za tohle asi řidič nemůže,že holt je to tam rozkopaný.Máme docela často 75 a zpoždění 15 min i více je ve špičce úplně normální,bohužel.

Při přečtení posledních příspěvků se ve mě úplně vařila krev,protože sprintovat na tramvaj,když jede za 5 minut další - nemám slov.Radil bych tady všem reptalům,aby si to šli vyzkoušet.DPMB přijme i brigádně řidiče.Můžete si udělat řidičák,profesák a můžete si to zkusit,jak dlouho vás to bude bavit.Hawk

Zabanovaný
3619
Brno
Omlouvat b****l argumenty "za chvíli jede další", nebo počítáním sekund (tramvaj odjela za víc sekund, neboť sprinteří byli překážkou v provozu), je ubohost.

Toto je můj poslední příspěvek k této diskuzi

1111
05 čer 2005 13:18
Linka 50 ani 52 nemá ve služebním JŘ napsáno čekání na linku 1. Má pouze čekat na linku 30 u zastávky Nám. 28. dubna. Ona elementární slušnost by měla být oboustranná (bohužel v mnoha případech tomu tak není). Navíc jízdní doba je poměrně dost našlapaná, takže je nejlepší odjet včas, aby potom řidič nemusel poslouchat, kde je a že už tam měl dávno být. A dívat se na cestující, kteří si významně ťukají na hodinky...

A co se týká čekání - kdyby se čekalo všude na přípoj, tak se nikam nedojede, protože např. na takovou Úzkou přijíždí pořád něco a někdo chce přestupovat a pořád někdo bude dobíhat.

Jinak jak jsem psal těch 6 minut není dlouhá doba. Pochopil bych, když někdo dobíhá ráno, protože jede do práce, ale navečer? Lidi totiž dobíhají celý den. Když jedu domů a ujede mě to před nosem, tak se nezblázním a přijedu o 10 minut později. A co? I když možná má někdo doma píchačky a manželku s válečkem, takže když se opozdí, tak dostane nabacáno. Jinak si to nedovedu vysvětlit.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1396 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 56  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata