Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 34 z 56    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 56  Další
Autor Zpráva

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Tasa píše:
- taková akutní návštěva WC je dle mého názoru dostačující omluva k pozdnímu odjezdu ...

stane se, tím ovšem lze vysvětlit ojedinělý případ a ne, když se zpoždění stává pravidelně

520
03 dub 2006 14:42
Tasa: proč tvůj modrý citát není v Brně moc dobře použitelný, jsem napsal v příspěvku, na kterýs reagoval...Jestliže je po započtení prostojů celková doba přepravy pomocí MHD srovnatelná s přepravou pěšky (a to i na delší vzdálenosti), není to asi úplně jak by mělo být.

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
Opožděný odjezd z konečné - taková akutní návštěva WC je dle mého názoru dostačující omluva k pozdnímu odjezdu, případně může dojít k závadě na vozidle (nestartuje, nezavírá dveře, nerozbržďuje nebo prostě a jednoduše nejede)

jzb píše:
Vždycky ocením, když mi řidič nezdrhne před nosem.

Vždycky ocením, když cestující stojí na zastávce včas, protože Na tramvaj se neběhá, na tramvaj se čeká

Zabanovaný
3619
Brno
Terence Hill - myslím, že za opožděný příjezd na zastávku jistě žádný postih být nemůže, ale určitě je postih za zpožděný odjezd z konečné zastávky, neboť nikde jinde nevidím možnost najít opodstatnění zpožděného příjezdu na zastávku. Že by po trase pravidelně vznikl zádrhel v dopravě, aby toto mohlo nastat, nebo byla možnost se dávat do času (zpoždění) bez omezení ostatní dopravy, si myslím je nereálné. To ovšem ani neobjasňuje chování řidičů navazujícího spoje, budu-li Tvoji teorii aplikovat i na ně.

41
29 črc 2008 13:05
Thor:to jsem narážel na jzb.Já chápu o co ti de,ale vem si že před tebou třeba čekal na další lidi a ty mu zato ani nepoděkovali.Tak si prostě třeba na někom potřeboval vylít zlost,já nevím.
JM:já bych v tom možná logiku viděl,jak vidíš,tak některým vadí,že jezdíš o sekundy dřív.Tak radši budu jezdit o 3minuty pozdějc.Narozdíl od podjetí ti za tohle nikdo nic nemůže.Tohle se vykládá aji na školení.Takže tak

418
18 kvě 2008 19:54
TH: opravdu nevím, jak můj problém souvisí s ukrajinci a studenty, to je skutečně trochu hodně mimo.

Tomu řidiči prostě dělalo problém počkat jen hloupých 5 sekund a jel o celkem dost dřív. nezlob se, ale Tvoje odpověď mi připomíná to, co se mi stalo před asi 5 lety v Zábřehu na Moravě kde jsme přestupovali do zpožděného vlaku a v Třebové jsme měli návaznost. Když jsem se paní u okénka ptal, jestli vlak v Třebové počká, řekla mi že neví a že si máme plánovat spojení (garntovaná návaznost!, intervaly mezi vlaky!) tak, abychom stíhali.

Sorry, ale opravdu to nebyla moje chyba.

Zabanovaný
3619
Brno
Nechci si stěžovat, ale zaráží mě občas myšlení a chování některých řidičů. Cestují někdy v podvečerních hodinách náhradní dopravou, v poslední době řidiči na této lince (ačkoliv už není takový velký ostatní provoz) pravidelně přijíždějí se zpožděním cca 2 - 3 minuty, takže na přestupní zastávce, kde podle jízdního řádu je na přestup 3 minuty, přijíždíme právě v době, kdy se ještě neotvírají dveře přijíždějícího vozidla, a kdy navazující spoj právě odjíždí, protože dle JŘ má právě odjezd, ačkoliv řidič vidí, že cestující z náhradní dopravy nemají žádnou šanci a nezbude jim nic jiného, než čekat na další spoj, nebo jít pěšky. A to nemluvím o tom, že se se stane i to, že řidič návazného spoje občas i podjede a odjede spíš. Myslím, že by řešení pochybení řidičů neměla být vázána nějakými limity (sekundy, minuty), ale konkrétní situací.

41
A vy si myslíte,že vám bude líp až tady přijmou ukrajince a studenty a jím podobný(já osobně proti nim nic nemám).Už teď jsou tady tací,co ráno přijdou do práce :44 fajn,jéé večer nějaká 52 a 98,já sem podepsal 44 nic jinnýho,mrskne s deskama zpátky a jde dom.
Je pravda že večer je to s intervala na pytel.Je fakt,že když jsem míval v dekádě 58,tak jsem věděl,že cca 1minutu po odjezdu ze starky přijížděla 84 a dobíhalo docela dost lidí,tak to jsem na ni většinou čekal,aby ste neřekli že su ten zlej.Ale ve špičce když to jezdí každých 10min i míň,tak kam spěchat,vždyť za chvilku jede další.No a když jdu někam na čas,tak přijdu na tu zastávku vo něco dřív ,ne?Aspoň já su tak naučenej.K nám jezdí bus ve špičce po půl hoďce a jinak po 2 hodinách a so,ne taky po 2 hoďkach.A když mě ujede ,tak co.V Brně jede za čtvrt hodiny další.
Tím nechci omlouvat toho řidiče co ti ujel,ale tak sakra jdu na tu zastávku o minutu dřív a chvílu počkám.

418
TH - na spoustě zastávek je onen moderní informační systém o tom, kdy Ti kam pojede nějaká tramvaj, kde dole jedou hodiny. Když někam jednu o víkendu, chodím vždycky na tramvaj předem zjištěnou a tehdy jsem jel někam, kam bylo velmi nevhodné přijít pozdě. Jak jsem psal 15 sekund vem čert, ale v tom případě o kterém jsem mluvil jel předem o 35-40s, ale ani to by mi tak nevadilo jako to, že jsem doběhl k předním dveřím, ještě když se zavíraly a on mi ujel a ještě se mi přitom díval do očí (asi mu to dělalo dobře). No a k tomu ta víc než půlminuta.

522
19 zář 2007 08:18
Terence Hill píše:
Vy tady řešíte nějaký sekundy,a jak to poznáte jestli vám vám ujel o 15s (což je podle vás v toleranci) nebo o 20s?Vy máte hodinky seřízený podle palubního počítače?

Asi to bude znít divně, ale kdybych neměl hodinky seřízený podle palubního počítače u řidiče, tak mě všechno ujede, jelikož hodiny u řidiče jsou asi o 2 minuty dřív než ty v TV. Většinou po změně času mě šalina docela hodně dopředu ujede a tím pádem si je hnedka seřizuju s DPMB.

520
03 dub 2006 14:42
TH: zavřu a jedu
Ještěže už si hledáš jinou práci...
Vždycky ocením, když mi řidič nezdrhne před nosem. Dobíhání se nelze divit - např. já při většině cest kamkoliv aspoň jednou přestupuju, čímž se zejména v podvečerních hodinách může cesta řádně natáhnout vzhledem k intervalům. Kromě toho často využívám "služeb" linek 44/84, které se vyznačují téměř dokoalou nepravidelností a člověk nikdy neví, jestli se vůbec dočká dalšího spoje. Včera ráno jsem jel do města a kdybych se neproběhl, ujely by mi tři busy linky 44 za sebou (a poslední jela jen k Semilasu). Tož tak.

41
Vy tady řešíte nějaký sekundy,a jak to poznáte jestli vám vám ujel o 15s (což je podle vás v toleranci) nebo o 20s?Vy máte hodinky seřízený podle palubního počítače?Nechápu lidi co takhle pořád dobíhají.Kdybych měl na každé zastávce na někoho čekat ,tak mám z vyrovnávačky kulový.Nejvíc mě štvou ti hokejisti,oni ví v kolik to jede,ale nemůžou na tu zastávku přijít dřív.Nejdřív čekáte než se připlazí,pak se půl hodiny drápe do busu a nakonec ani nepoděkuje.Když ji řeknete,že slušnost by byla aspoň říct Děkuji,tak má plnou hubu blbých keců a ještě celou cestu posloucháte jak je to strašný že nedodržujete jízdní řád,že ste jí chtěl schválně ujet a že v Kauflandu zdražili rohlíky apod.A takových na který čekáte a ani bůůů neřeknou je většina,ještě se na vás dívají jak na největší póvl.Já sem se naučil na nikoho nečekat,su tam v čase,zavřu a jedu.

418
poněkud mimo mísu - podjetí vzhledem k intervalům budiž o 15 sekund, skoro nikdo nepozná. Spíš mě vadí, co se mi stalo v poslední době několikrát a to je možá i důvod případných stížností, když řidič podjede a zavře dveře před nosem.

902
02 lis 2006 07:32
Brno
King666: U dobíhání je potřeba počítat se vším. Když jede šalina dřív, tak je prostě potřeba zrychlit :mrgreen: ...sekundy neřeším.

1442
15 zář 2005 13:43
čtvrť s největší koncentrací rozjezdů v Brně
Díky za reakce, jde o to, že mi jeden člověk v Praze říkal, že u nás tolerance je, narozdíl od Prahy..

6348
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
MYslím si, že 10 - 15 sekund je slušná hranice, de by se podjetí dalo tolerovat...

639
08 kvě 2008 15:15
Brno - Žabokvaky
Mogul píše:
Tak to bych potom nechtěl spekulovat o inteligenci toho, kdo o takovéto penalizaci rozhodl... Navíc mám dojem, že u cestující veřejnosti převládá názor: "...on mi ujel. Určitě jel dřív..." A jdou si stěžovat, ikdyž jim za 5 minut jede další spoj.
Penalizovat za 3 vteřiny je skutečně buzerace, řidičů by si DP měl spíš vážit...
Ale třeba minutové podjetí už naštvat dokáže, já třeba mám ranní dobíhání šaliny do školy (pro jistotu poslední, kterou ještě přijedu včas, aby byl adrenalin) vyměřené skoro na vteřiny a takových 40 vteřin by mi kolikrát sakra chybělo... :lol: Ale na druhou stranu se tím nechci zastávat notoricky pozdě chodících lidí - když potom nedoběhnou, tak už je to jejich problém a kvůli 10 vteřinám v exponované špičce bonzovat je taky demence... ](*,)

902
Brno
barmann píše:
... ale za 3 už znám případ.

Tak to bych potom nechtěl spekulovat o inteligenci toho, kdo o takovéto penalizaci rozhodl... Navíc mám dojem, že u cestující veřejnosti převládá názor: "...on mi ujel. Určitě jel dřív..." A jdou si stěžovat, ikdyž jim za 5 minut jede další spoj.

655
05 zář 2007 11:06
Brno
Tak to možná jak kde se to neřeší, u nás je to tak, jak tu už bylo pospsáno. Pokud je to do minuty bez stížnosti, no problém, pokud si někdo stěžuje, tak jakýkoliv podjetí = oprávněná stížnost a tím pádem prémie mínus. O vteřině nevím, ale za 3 už znám případ.

902
Brno
Kari píše:
Ives: ....jedna vteřina podjetí.

Tohle téma jsem byl párkrát nucen řešit s dispečerem (ohledně regionálních autobusů). A podle jeho slov se tato situace neřeší, pokud se jedná o podjetí do minuty. Bez ohledu na to, jestli si někdo stěžuje nebo ne..

41
Tos mě teda potěšil ](*,).No,ještě že si už hledám novej flek,dělat tady takovýho vocasa.......

655
05 zář 2007 11:06
Brno
Nevěř tomu, že to bylo jen 50kč. Tím, že jsi měl strženy nějaký prémie, tak nemáš nárok na pohyblivou složku prémií, takže tě to ve finále mohlo stát dáááááleko víc.

41
Mě to minulej měsíc stálo 50 Kč :roll:

6348
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
...tak ti může přitížit i jedna vteřina podjetí.

Což je taky pěkná blbost...

3079
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
Ives: Tolerance, pokud si někdo nestěžuje na brzký odjezd, je do jedné minuty, pak se jde po prémiích. Ale pokud tě někdo práskne, tak ti může přitížit i jedna vteřina podjetí.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1396 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 56  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata