Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 36 z 56    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 56  Další
Autor Zpráva

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
nic proti brigošům, ale myslím, že zrovna k tomuto povolání to nepatří. krásně to ten náš podnik prasí, to je úroveň. oni radši budou cálovat školení za školením pro víkendoví jezdce, který budou dotovat ze svýho, než aby raději slušně zaplatili stávající zaměstnance a oni jim neutíkali a nemuseli školit nováčka za nováčkem. co na to paní ekonomická ředitelka????? mlčí?? sou to mamlasi.

3311
24 úno 2006 20:32
Brno
V místě studia...., sám víš jak to s tím místem je, už teď si připadám jako cigán.
Každý týden natočím mezi místem bysliště a dvěma místy studia 542 km ](*,)

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Datel píše:
Jo na tři roky studia to jde, ale pro mě na dva je to už moc. K tomu musíš připočítat zaškolení na bus, nevím kolik hodin musíš najezdit?

Tak co se uplatnit rovnou v místě studia? :)

3311
Brno
Jo na tři roky studia to jde, ale pro mě na dva je to už moc. K tomu musíš připočítat zaškolení na bus, nevím kolik hodin musíš najezdit?

6620
21 pro 2005 17:01
Datel: Vychází to na cca 7 šichet na měsíc, což mi přijde celkem dost. Ale tak dá se to zas asi nahnat o prázdninách.

3311
Brno
Tak je to venku, dneska mi došlo z DP upřesnění....

Citace:
Předpokládaný termín zahájení této akce je zhruba 10. 10. 2008, do té doby, pokud vlastníte řidičské oprávnění minimálně sk.B si potřebujete vyřídit veškeré náležitosti. Jde o dopravně psychologické vyšetření, kam Vás objednáme hned při první návštěvě u nás na osobním oddělení, dále pak příslušné lékařské prohlídky. Co se týká dokladů, musíte doložit nejen OP a ŘP, ale také čistý trestní rejstřík a výpis z karty řidiče včetně bodového hodnocení (alkohol netolerujeme).

Se studenty předpokládáme uzavření dohody o pracovní činnosti a kvalifikační dohody s tím, že umožníme získání řidičského oprávnění sk. D a průkazu profesní způsobilosti řidiče. Budeme požadovat odpracování 250 směn v časovém horizontu 3 let (od získání kvalifikace) a v opačném případě úhradu poměrné části námi vynaložených nákladů.

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Mimochodem, až někdy uvidíte dým od tram. trati u Vozovny Komín (pod mostem) tak vězte že nehoří šalina, nýbrž si (ne)kuřáci zdejší SŠ dávají svou pravidelnou dávku nikotinu. Ono tam stačí po vyučování procházet na vůz domů a člověk aby měl plynovou masku....

Já jen že zde rozebíráte školy. :-)

6620
21 pro 2005 17:01
Miky: Tak jasně, někdy se to třeba někomu stane, ale to se týká spíše jednotlivců a každý den to taky nebývá.

6348
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Thor píše:
[Učitel] nemá před sebou sice ožralce, ale stádo...

I o těch ožralcích by se dalo polemizovat, zejména v případě středních škol :lol:

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
Thor píše:
je jen jiná.

... a rozhodně je těžká. O tom žádná...

418
18 kvě 2008 19:54
M3 - nedávno jsem tu psal něco o lékařích - vysokoškoláci po 6 letech studia, noční služby, peníze nebudu raději komentovat a o rozdílu zodpovědnosti mezi řidičem DPmB a lékařem se snad bavit nebudeme. Pak jsme dával příklad stavbyvedoucího - v práci od nevidím do nevidím - stará se o to, aby procesy na sebe technologicky navazovaly, práce byly kvalitní, je buzerován shora, sám musí buzerovat zedníky, dělníky (což je o dost náročnější, než být buzerován), apod. Pokladní mě taky napadli - k těm ještě jedna drobnost - mají takřka všude hmotnou zodpovědnost a když mají rozdíl mezi kasou a účty, tak to prostě platí - což se při objemu toho co dělají stane každou chvíli. Učitel sice vypadá, že toho moc neodučí a má prázdniny, ale v tom nejsou zahrnuté přípravy na hodiny opravování písemek, třídní hodiny, opět houby peníze, nemá před sebou sice ožralce, ale stádo ...
Přepážkový úředník banky, úřadu se taky nezvedne, kdy chce u těch na úřadě navíc taky nic moc peníze, prudší povahy na něj taky každou chvíli řvou.....

Mohl bych pokračovat, ale myslím, že to není nutné. Zejména ten lékař nesnese srovnání vzhlede k tomu o jakém množství problémů musí přemýšlet a co musí znát. A především, vzhledem k tomu, co jsem napsal, o mě skutečně nemůžeš říci, že si práci jiných nedovedu představit. Já neříkám, že práce šoféru není náročná, ale není o nic těžší, než práce jiných, je jen jiná.

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
ad buzerování kvůli minutě, nemožnost dojít na záchod = pokladní v jakémkoliv řetězci. K tomu možnost zatnout si parádní sekeru. To vše za 12000 hrubého....

Práce v jakékoliv montovně třeba na černovické terase je buzerující úplně stejně a peněz je tak taky řádově méně... A co se týká té odpovědnosti - připadá mi spíš jako záležitost svědomí než jako trestně-právní otázka. Jednou nohou v kriminále je totiž i normální řidič IGK, stačí sejmout ožralu náhle se vypotácejícího někde mezi auty. Víc než 8 lidí jsem ale nikdy nevezl, tak nemůžu soudit...

1111
05 čer 2005 13:18
Thor: Práci jiných si představit dokážu, ale řekni mě - kde lidi buzerují kvůli minutě (berou peníze)? Kde nemáš možnost jít na záchod, když se Ti zrovna chce? Kde si kolikrát nestihneš dát v klidu ani svačinu? Kde jsi pořád jednou nohou v kriminále, protože vezeš x lidí, za které máš odpovědnost? Kde denně potkáš někoho, kdo Ti bude vulgárně nadávat (a budeš v tom nevinně)? Takže ještě jednou - kde je takový stres a pracovní podmínky za stejné peníze? To jsi nenapsal. Prosím uveď příklad. Jak jsem už psal - práci řidiče jsem dělal, ale po zkušenostech, které jsem za tu dobu měl - děkuji nechci.

1111
05 čer 2005 13:18
Thor píše:
M3: neber to osobně, ale Tvůj poslední příspěvek napovídá, že si moc nedovedeš představit práci jiných.

To stejné můžu napsat já o Tobě. Já jsem práci řidiče dělal, takže vím o čem mluvím.

11624
Brno
Janatak píše:

Existuje i varianta vedlejška vedle hlavního úvazku jinde?

Jen pro zaměstnance DPMB.

3983
25 led 2006 16:11
všudezdejší
manil píše:
Mno, jsem zvědavý, kdy se možnost "studentské brigády" obnoví i u tramvají...

Existuje i varianta vedlejška vedle hlavního úvazku jinde?

11624
Brno
Mno, jsem zvědavý, kdy se možnost "studentské brigády" obnoví i u tramvají...

3311
Brno
Aha, no to su jelito ](*,)

1410
Sebrowitz
Datel píše:
Z čehož usuzuji, že jde pouze o brigádu na autobusy :-(

... což vzhledem k "Dopravní podnik města Brna, a. s. nabízí studentům VŠ možnost výhodné dlouhodobé brigády na pozici řidič autobusů" není až tak podivné... :mrgreen:

Tak jako tak 21 nemám, takže jít tam se osobně zeptat nemůžu.

3311
Brno
Takže vážení, odpověď na jasně položené dotazy, jestli je nutné se upsat, kolik hodin měsíčně je nutné odjezdit, jsem nedostal.
Došlo mi toto:

Citace:
Dobrý den, zatím bych Vás pouze rámcově informovala co je nejvíce potřeba podniknout, abyste mohl nastoupit na námi inzerovanou brigádu. Musíte vlastnit řidičské oprávnění minimálně sk. B. Brigáda se týká rozšíření na sk. D a získání průkazu profesní způsobilosti a následně potom absolvování autobusového kurzu. Hned při první návštěvě u nás na osobním oddělení DPmB Vás můžeme objednat k naší paní psycholožce na dopravně psychologické vyšetření. Toto vyšetření trvá 5 až 6 hodin a začíná v 7.30 h ráno. Po úspěšném absolvování tohoto DPV Vás pošleme na vstupní lékařskou prohlídku k naší závodní lékařce. U řidičů dále požadujeme čistý trestní rejstřík a výpis z karty řidiče včetně bodového hodnocení (záznamy týkající se alkoholu netolerujeme).

Z čehož usuzuji, že jde pouze o brigádu na autobusy :-(

1410
Sebrowitz
M3 píše:
Myslím, že by je první týden vyvedl ze snění... :mrgreen:

To nepochybně, ale pořád je dobrý vědět ty podmínky...:)

418
18 kvě 2008 19:54
Johny 05 - to je pravda, to jsem rád :mrgreen: , ale mám pocit, že i tací jsou.

M3: neber to osobně, ale Tvůj poslední příspěvek napovídá, že si moc nedovedeš představit práci jiných.

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
Thor píše:
Přiznám se, že mi určité stěžování tak trochu vadí, pokud zároveň nehledáte i jinou práci, nebo nehledáte jinou možnost profesního růstu, nebo pro změnu neděláte něco jiného, co mě zrovna nenapadá.

Bud rad ze Tasa ventiluje sve napeti tady a ne v kabine tramvaje :twisted:
Myslim ze udaje ktere jsme zverejnili musi byt pro vas vsechny zajimave.

865
Brno-Juliánov
Za komunistu bylo naprosto bezne ze u DPMB jezdili brigadnici. Kdyz sem byl malej tak sem chodil do leteckyho modelarskyho krouzku do domu Deti pionyru a mladeze. A nas vedouci studoval VS a jezdil brigadne dokonce se salinou! Takze v tom nevidim problem. Dokonce uz vic jak jeden rok jeden vysokoskolak u DPMB brigadne jezdi a nepripadne mi ze by na tom bylo neco spatnyho, je dobrej ridic stejne jako my ostatni.

865
Brno-Juliánov
kuba píše:
johny: Měl bych k tomu pár dotazů.
28.9. máš 900, což je předem neurčená, jak víš, kolik budeš mít výkon?
4.9. a 5.9. jsi měl stejnou službu, přičemž ani jedna nebyla z volna, to je jak možný?
7.9. a 8.9. po odpolední služebě následuje ranní služba, to by se snad nemělo stávat.

Add1: vychazim z prumerneho mesicniho vykonu ktery mame na dekade 4-2. Muze to byt samozrejme min nebo vic.
Add2: prvni z tech sluzeb bylo opet okno (900), toto to vysvetluje.
Add3: je to mozne v pripade, kdy je mezi tema sluzbama pretrzka minimalne 8 hodin. V mem pripade to bylo 9,1 hodiny takze je to v poradku.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1396 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 56  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata